Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Επειτα από αρκετό καιρό κατέληξα στην P2414H και έχω κάποιες ερωτήσεις και προβληματισμούς ως προς το monitor.

Εχω βάλει τις ρυθμίσεις που βρήκα στο http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm

και όντως σε σχέση με το standard είναι πιο καλό το λευκό, αν και δεν μπορώ να πω οτι το αποτελεσμα είναι καταπληκτικό.

Υπάρχει κάποια καλύτερα settings?

Αυτο που με προβληματίζει είναι πως τα γράμματα μου φαίνονται κάπως με κόκκους(grainy να το πω) και αισθάνομαι να με ζαλίζει λίγο η οθόνη. Βέβαια δεν την έχω δουλέψει και πολύ 3 με 4 ώρες maximum.

Αυτό με τους κόκκους προέρχεται από το coating την οθόνης?Στο game preset πχ είναι πιο έντονο.

Κανείς με την ίδια οθόνη για να μου πει αν βλέπει κατι παρόμοιο και να με διαφωτίσει?Όποιοαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη

Προέρχομαι από μια οθόνη lg με ΤΝ panel και ίσως να μην έχω προσαρμοστεί ακόμα, η συνδεση του μόνιτορ ειναι μέσω DVI.

Δημοσ.

Καλημερα. Δες τα settings και από εδώ.

http://pcmonitors.info/reviews/dell-p2414h

http://www.overclock.net/t/1452897/dell-p2414h-ah-ips-pwm-free-light-ag-coating-1080p

Εφόσον έχει matte coating, είναι φυσιολογικό να βλέπεις λίγο grain. Δε θα έπρεπε όμως να σου φαίνεται πιο έντονο από την παλιά σου lg, εκτός και αν ήταν glossy.

Χρησιμοποίησε το color sustainer για χρήση ΙCC profiles.

OC μέσω nvidia control panel ή CRU (custom resolution utility).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

θα δοκιμάσω να ανεβάσω το refresh rate σε 72 ή 75hz. oc μπορεί να γίνει και με DVI ή μόνο με Display port?

Είναι πολύ πιθανό να είναι θέμα με τα μάτια μου γιατί με ενοχλούσε και το προηγούμενο monitor τον τελευταίο μήνα και για αυτό ηθελα να προχωρήσω σε αλλαγή.

έβαλα και το προηγούμενο monitor διπλα και όντως το grain δεν είναι μεγαλύτερο αλλά μάλλον πολύ καλύτερο στη dell.

Δημοσ.

δοκίμασα στα 75hz και όντως η οθόνη πήγε πολύ κατευθείαν, αλλά επειδή δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά  το έχω γυρίσει στα 60hz που ήταν.  Μετά το restart η οθόνη έμπαινε στα windows με refresh rate 60hz και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα αλλαζε και πήγαινε στα 75hz. έτσι θα έπρεπε να είναι ή με το που έμπαινε στα windows να ήταν 75hz?

Επίσης έπειτα από παράθεση των 2 monitor μεταξύ τους είδα οτι της dell είναι πολύ πιο βαθειά ως χρώματα και σκουρα σε σχέση με το ξεπλυμένο της TN(τουλάχιστον ετσι μου φαίνονται). Αναρωτιέμαι όμως μήπως τα χρώματα παραείναι σκούρα, δηλαδή παρατηρώ αλλες αποχρώσεις σε σχέση με παλαιότερα πχ τα χρώματα του φόρουμ τώρα μου φαίνονται οπως στην εικόνα ενω πριν ήταν πιο ανοιχτα. είναι φυσιολογικά τα χρώματα όπως φαίνονται?

Σορρυ για τις πολλές παράξενες ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι μου φταίει γιατί αισθάνομαι οτι με κουράζει.

post-364380-0-45160200-1453317800_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορα στα 75Hz φαινεται κυριως στα παιχνιδια, αν και υπαρχει διαφορα και στην αποκριση του ποντικιου.

Με ποια μεθοδο εκανες OC?

H P2414H συνηθως εχει λιγο πιο σκουρα χρωματα απο το στανταρ 2.2 (ειναι καπου στο 2.4), το οποιο ομως δεν ειναι απαραιτητα κακο. Θα σε κουραζει σε σκοτεινα παιχνιδια, υπαρχουν ICC profiles που το αλλαζουν στο 2.2.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Εγω την εχω στα 80hz εδω και αρκετους μηνες , η διαφορα με τα 60 ηταν μεγαλη μπορω να πω

Και εμενα σε σχεση με την ΤΝ διπλα διπλα η dell εχει καπως πως σκουρα χρωματα , αλλα δεν ενοχλει

Δημοσ.

Τι να πώ μάλλον έχω γίνει πολύ παράξενος. Θα δοκιμάσω κ αλλο icc για να δω.

οπότε η οθονη ειναι μια χαρά κ το πρόβλημα είναι δικό μου. Αν δεν την παλεψω κ σήμερα βλεπω να την επιστρεφω αν γινεται ή θα παει για πουλημα

Δημοσ.

έχω ένα θεματάκι με το cru και την αλλαγή των hz της οθόνης. Κάνω όλες τις απαραίτητες αλλαγές μέσα στο cru και δημιουργώ 2 ακόμα αναλύσεις 1080p στα 72hz & 75hz, και επειτα κανω ρεσταρτ.

Το πρόβλημα μου είναι οτι στα windows 10 Μπαίνει στην αρχή με 60Hz Και μετά από 5-10 δευτερολεπτα κάνει εναν ηχο των windows (σαν συνδεση-αποσυνδεση) και τότε μπαίνει στα 75hz ή 72hz αντίστοιχα(αναλογα τι διαλέγω)

Ακόμα και αν βαλω να είναι στα 60 και κάνω ρεσταρτ τοτε πάλι μου κανει τον ηχο και μου μαυριζει στιγμιαία την οθονη, είναι σαν να φορτώνει Καποιον driver.

έχει κάποιος εμπειρία πάνω στο θέμα?Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπαίνει στα windows με το αυξημένο refresh rate αντί να το φορτώνει μετά απο μερικά δευτερόλεπτα?

Γενικά πάντως και 80hz που εβαλα επαιξε κατευθείαν χωρίς να παρέμβω στα νουμερα και έχει διαφορά στην αισθηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...