Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Εχω εναν υπολογιστη με cpu amd Fx-6300  καρτα γραφικων vga msi radeon r9 270x και ο υπολογιστης ανεβαζει θερμοκρασιες σε σημειο που εχω συνεχεια ανοιχτο το κουτι του υπολογιστη και απο μπροστα εναν παλιο ανεμιστηρα για να κραταω χαμηλα την θερμοκρασια του υπολογιστη. Σκεφτομαι τωρα να αγορασω ανεμιστηρακια.Τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για ελαφρο gaming online τυπου λολ....Χωρις ανεμιστηρα ο υπολογιστης ειδικα το καλοκαιρι ζεστενεται παρα πολυ και αρχιζει και κανει πολυ θορυβο.Διαθετω μεχρι 80 ευρω μαξ για ανεμιστηρες κουτιου. Ποσα θα χρειαστω? και μηπως αξιζει η υδροψυξη η για το σκοπο που θελω τον υπολογιστη δεν αξιζει?

Δημοσ.

Όταν λες ανεβάζει θερμοκρασίες; Πόσο φτάνει δηλαδή ο επεξεργαστής και πόσο η κάρτα γραφικών; Δείξε μας μέτρηση με κάποιο πρόγραμμα (πχ HWMonitor).

Ο επεξεργαστής έχει την stock ψύκτρα; 80€ για ανεμιστήρες κουτιού σίγουρα δε θα χρειαστείς πάντως. :D

Δημοσ.

Βάλε καινούργιες πάστες κατ'αρχήν (στη cpu καθώς και στην κάρτα γραφικών).. και μετά συζητάμε για αγορά ανεμιστήρων..(εγώ σου προτείνω οτι υπάρχει από enermax). Αλλαξα προσφάτως πάστα στην καρτα γραφικών μου και από τότε εχω να ακούσω τα ανεμιστηράκια της ακόμα και σε απαιτητικα παιχνίδια.

Δημοσ.

Αρχικά δοκιμάζεις θερμοαπαγωγική πάστα. Συγκεκριμένα αυτή. Την δοκίμασα για πρώτη φορά (συνήθως αγόρασα ότι έβρισκα) και την σύγκρινα με αυτή που είχα. Σε idle ήμουν -5 κάτω με την arctic silver (χαμηλότερη 22 βαθμούς). Σε full load (100% συνεχόμενα) και αργούσε να ανεβάσει θερμοκρασία και ήμουν -3 κάτω με maximum τους 73 βαθμούς. Όλα αυτά σε επεξεργαστή xeon x5680 με 130W TDP. Οπότε ξεκίνα πρώτα με θερμοαπαγωγική πάστα. Επίσης ο ανεμιστήρας της cpu τραβάει ή στέλνει αέρα; Αν στέλνει τότε θέλεις ένα ανεμιστήρα στο κουτί που να διώχνει τον αέρα έξω από το κουτί. Αν τραβάει τότε θέλεις ένα ανεμιστήρα που να στέλνει αέρα στο κουτί και ένα απο την άλλη μεριά που να τραβάει αέρα από το κουτί.

Με 95W TDP που έχει η CPU μάλλον πας για πάστα. Μήπως δεν πατάει η ψήκτρα καλά;

Επίσης, η κεραμική πάστα είναι καλύτερη όμως θέλει προσοχή όταν θα πας να βγάλεις τον επεξεργαστή γιατί κολλάει (γίνετε ένα σώμα) και μπορεί να κάνει ζημιά.

Δημοσ.

Αν εχει πάντως κανα turbo x μηχάνημα με micro atx μητρική σίγουρα θα βράζουν το καλοκαίρι τα Northbridge και Southbridge...Καλύτερα να μας πει τι κουτι,μητρικη και ψυκτρα εχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...