defacer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Για να φας θες ένα πιάτο και ένα πηρούνι Πες το αυτό στη δικιά μου που καλεί 3-4 άτομα για επίσκεψη (ούτε καν γεύμα) και όταν πάω σπίτι μετά από τα άπλυτα συμπεραίνω ότι αντί για κέρασμα μάλλον έβγαλε γεύμα 5 πιάτων. 1
splashboogie Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Πες το αυτό στη δικιά μου που καλεί 3-4 άτομα για επίσκεψη (ούτε καν γεύμα) και όταν πάω σπίτι μετά από τα άπλυτα συμπεραίνω ότι αντί για κέρασμα μάλλον έβγαλε γεύμα 5 πιάτων. ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. Νόμιζα ότι μονο εγώ εχω 3 νεροχυτες άπλητα επειδή ήρθαν τα παιδιά για ''κερασμα''... 1
bluesattack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Πες το αυτό στη δικιά μου που καλεί 3-4 άτομα για επίσκεψη (ούτε καν γεύμα) και όταν πάω σπίτι μετά από τα άπλυτα συμπεραίνω ότι αντί για κέρασμα μάλλον έβγαλε γεύμα 5 πιάτων. - Μα δεν ηταν αναγκη ! - Ε να μην σας φιλεψουμε κατι βρε παιδια .Δεν ηταν κοπος ,εφτιαξα κατι στα πεταχτα ,απλα να τσιμπησουμε...,ενα ψητο με πατατες στο φουρνο, ενα παστιτσιο
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Και το να λιβανίζεις μια ώρα το κρύο φαγητό επειδή το "τρως" ακόμα είναι σπαστικό. Οι άλλοι θέλουν γλυκό και εσύ χρησιμοποιείς τα παγωμένα αποφάγια ως μεζέ για το κρασί σου. Οι άλλοι, άμα θέλουν γλυκό, ας φάνε. Ποιος τους εμποδίζει; Το πρωτόκολλο; Ή αυτός που γουστάρει να τσιμπολογάει με το κρασάκι του; Αυτός μπορεί να μη θέλει γλυκό, στο κάτω-κάτω. Με το ζόρι πρέπει να «σπαστεί», επειδή θέλουν οι άλλοι; 1
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Οι άλλοι, άμα θέλουν γλυκό, ας φάνε. Ποιος τους εμποδίζει; Το πρωτόκολλο; Ή αυτός που γουστάρει να τσιμπολογάει με το κρασάκι του; Αυτός μπορεί να μη θέλει γλυκό, στο κάτω-κάτω. Με το ζόρι πρέπει να «σπαστεί», επειδή θέλουν οι άλλοι; Είναι σαν τους γάμους, όταν έρθει η ώρα του γλυκού μαζεύονται όλα κι όποιος έφαγε έφαγε!
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Είναι σαν τους γάμους, όταν έρθει η ώρα του γλυκού μαζεύονται όλα κι όποιος έφαγε έφαγε! Στης αδελφής μου κι αυτός με το ζόρι, ίσα για να μη μείνει στον τόπο η μάνα μου. Σε όλους τους άλλους, όσο ήμουν Ελλάδα ήμουν βαριά άρρωστος (από μεταδοτική ασθένεια κατά προτίμηση, ώστε να μην τραβάει και μακριά η κουβέντα, καθότι βαριέμαι...) και πλέον, βολεύει απίστευτα το ότι είμαι εκτός! Anti-social to the bone, ίσως, αλλά ναι: Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στα τραπέζια των γάμων! 1
Brochet Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Όταν ήμουν φοιτητής πλύσιμο πιάτων κάθε Σάββατο πρωί. Και να μην είχα καθαρό πιάτο τις προηγούμενες μέρες δεν τα άγγιζα τα βρόμικα από τον νιπτήρα...
stavi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Πάντα μα πάντα μετά το φαγητό, ξεπλένω τα πιάτα από τα υπολείμματα και τα βάζω να κάθονται με νερό ώστε να καθαρίσουν πιο εύκολα μετά. Δεν τα στοιβάζω, το κάνει ο άντρας επίτηδες και μου σπάει τα νεύρα.. Γενικότερα μου αρέσει το πλύσιμο των πιάτων, με χαλαρώνει το νερό. πως γίνεται να μην στιβάζεις τα πιάτα; σίγουρα δε γίνεται να τα απλώνεις και σε όλη την κουζίνα έλα εντάξει νομίζω οτι κατάλαβα τι εννοεις και σε πειράζω δε τα βαζεις το ένα πάνω στο άλλο αλλά προσπαθείς να έχουν χώρο μεταξύ τους, βαζοντας ας πούμε ένα πιο βαθύ πιάτο αναμεσα ή καποιο άλλο σκεύος.. αυτό δεν εννοείς;
evabb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Άλλη μια φορά που επλυνα τα πιάτα και μου σπασαν τα νεύρα. Τα πιάτα ήταν άπλυτα για κανα δύο ώρες, δεν είναι αυτό όμως το θέμα μου. Είναι ότι πάνω είχαν υπολείμματα τροφών. Λογικό, αλλά.. Εσείς όταν βάζετε τα πιάτα στο νεροχύτη η τα στο χώρο των απλυτων τα βάζετε έτσι χύμα το ενα πάνω στο άλλο κτλ;; Εγώ πάντα θα το ξεπλύνω το πιάτο μου τόσο ώστε να φύγουν τα χοντρά υπολείμματα τροφών , ώστε κατά το πλύσιμο τους μετά από δέκα λεπτά, μετά από μια ώρα η εικοσιτέσσερις, να καθαρίζεται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και με τ ποτήρια όπου πχ έστω και λίγες σταγόνες αναψυκτικου να μείνουν στο πάτο, μετά ξερενονται και χρειάζεται περισσοτερο τρίψιμο. Ενα άλλο σπαστικό που πετυχαίνω καμία φορά ειναι να βάζουν τα πιάτα το ενΑ πάνω στο άλλο δίχως πρόχειρο ξέπλυμα, με αποτέλεσμα η κάτω μεριά του πιάτου που ειναι καθαρή, να λερώνει με τις σάλτσες του από κάτω πιάτου. Κτλ κτλ αυξάνεται ο χρόνος πλυσίματος μετά βάζεις ποιο πολύ δύναμη στα χέρια και γενικά.. Το πλύσιμο πιάτων καταντάει βαρετό Οκ... Έχουμε και πλυντήριο πιάτων αλλά όταν πρόκειται για λίγα πράγματα να πλυθουν τότε παίζει χέρι. Ποιες οι δικές σας συνήθειες όσον αφορά τα κουζινικα, μετά το φαγητό σας; λες και ακουω τον αντρα μου, «ξεπλυνε το πιατο σου να μην τριβω μετα». Οταν ζουσα μονη μου επλενα πιατα μια φορα την εβδομαδα, το βαριεμαι αφανταστα. Αν ειχα πλυντηριο πιατων θα το εβαζα να πλενει ακομα και 1 πιρουνι. ο μονος λογος που δεν εχω πλυντηριο πιατων ειναι οτι δεν εχω χωρο, κανενας αλλος.
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Όταν ήμουν φοιτητής πλύσιμο πιάτων κάθε Σάββατο πρωί. Και να μην είχα καθαρό πιάτο τις προηγούμενες μέρες δεν τα άγγιζα τα βρόμικα από τον νιπτήρα... Δεν πιστεύω με τίποτα ότι φοιτητής ειδικά ξυπνούσες πρωί το Σάββατο για να πλύνεις πιάτα....
Iris_89 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 πως γίνεται να μην στιβάζεις τα πιάτα; σίγουρα δε γίνεται να τα απλώνεις και σε όλη την κουζίνα έλα εντάξει νομίζω οτι κατάλαβα τι εννοεις και σε πειράζω δε τα βαζεις το ένα πάνω στο άλλο αλλά προσπαθείς να έχουν χώρο μεταξύ τους, βαζοντας ας πούμε ένα πιο βαθύ πιάτο αναμεσα ή καποιο άλλο σκεύος.. αυτό δεν εννοείς; Μμμμμ.. όχι ακριβώς. Ειλικρινά δεν τα στοιβάζω, πες πως σιχαίνομαι να πιάνω από κάτω το πιάτο και να είναι βρώμικο. Ίσως από τότε που ήμουν σερβιτόρα και ήθελα να μαζέψω τα πιάτα από τον καθένα, και αυτοί τα είχαν στοιβάξει λες και ήταν σε καμιά ταβέρνα οπότε λερώνονταν τα χέρια μου και τα πουκάμισα μου. Έχω αρκετούς πάγκους για να τα απλώνω
defacer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 - Μα δεν ηταν αναγκη ! - Ε να μην σας φιλεψουμε κατι βρε παιδια .Δεν ηταν κοπος ,εφτιαξα κατι στα πεταχτα ,απλα να τσιμπησουμε...,ενα ψητο με πατατες στο φουρνο, ενα παστιτσιο True stories πριν από 15 χρόνια or so. #1 Μπαίνω φουριόζος μέσα στο σπίτι με τον κολλητό. - Μάνα, έχουμε ραντεβού στην Καμάρα πριν από πέντε λεπτά αλλά πεινάμε άπειρα, υπάρχει τίποτα να φάμε; - Καθήστε παιδιά να σας φτιάξω μια μπριζόλα στα γρήγορα... #2 Έχω έρθει σπίτι με άλλο κολλητό και καθόμαστε να φάμε. Η μάνα έχει συφιλιαστεί που δεν προειδοποίησα για να ετοιμάσει feast of heroes και προσπαθεί να καλύψει το κενό όπως μπορεί. - Βρε παιδί μου δεν έβγαλες τίποτα στο φίλο σου να πιει (γυρνάει στον άλλο) Γιάννη θες πορτοκαλάδα; Θες κοκα κόλα; Θες; Γιατί δε θες;;; - (μόλις βρήκε ευκαιρία να πάρει το λόγο) Όχι, ευχαριστώ, δε χρειάζεται... Εννοείται έχουν μείνει και τα δύο στο hall of fame και δε θα ξεχαστούν ποτέ.
redhotstef Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Σαν φοιτητής σε άλλη πόλη όταν είχα φαγητό σε τάπερ, έτρωγα από το τάπερ. Δεν λερωνα πιάτο. Μια φορά είχα φάει δεν θυμάμαι τι κάτι ζυμαρικά θα ήταν, και επειδή βαριόμουν να πλύνω το τάπερ μετά, το έβαλα στο ψυγείο. Πετάχτηκε όμως γιατι ξεχάστηκε μέρες να πλυθεί και γέμισε μούχλα με κάτι σαν βαμβάκι μέσα.. Σιχάθηκα πολύ εκείνη τη μέρα .. Τα πλαστικά πιάτα έχουν σώσει.. Κόσμο.. Σπατάλη νερού ίσως ( καθώς πόσο νερό χαλάει ο καθένας μας για το πλύσιμο/ η βρύση ειναι τέρμα ανοιχτή η όχι, κτλ) Αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν βαθιά πλαστικά πιάτα, για φακές κτλ λαδερά φαγητά.. Θυμάμαι παλιά στο σεισμό για ενα διάστημα έτρωγα από τέτοια φάση είχαν , με καπάκι κτλ. Τρίτη παράγραφος όσον αφορά το πλύσιμο πιάτων... Και το ύψος του καθένα μας... Τα ψηλά άτομα πιστεύετε κουράζονται πιο εύκολα στο πλύσιμο πιάτων; Εγώ ειμαι 1:73 και πονάει συνέχεια η μέση μου γιατι σκύβω συνεχώς στο νεροχύτη, ο οποίος ειναι στο ύψος της λεκάνης μου. Φαντάζομαι αν ο άλλος είναι 1:90 ..πχ θα νιώθει πιο δυσάρεστα από μένα. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει σε όλους η αν έχω εγώ πρόβλημα με την μέση μου, η αν ο πάγκος της κουζίνας μας ειναι χαμηλός, αλλά και στο στρατό όταν επλενα τα πιάτα, το ίδιο πιανομουν, και κάθε 3-5 λεπτά τεντωνομουν και κοιτούσα ψηλά (όρθιο ραχαιοι). Τώρα που θυμήθηκα το στρατό.. Τι υπέροχα πιάτα/πίατελες είχαμε.. Βασικά δίσκοι ήταν μεβαθουλωματα για κύριο πιάτο, σαλάτα κτλ φαγητά. Και μετά το πλύσιμο γίνεται πιό γρήγορο (λέμε τώρα , όχι να πλύνεις 50 από δαύτα εξαιτίας των ατόμων της μονάδας) ..
Valerie_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Πετάω υπολείμματα στα σκουπίδια (αν είναι λάδι σε μπουκάλι κ πάει στους ειδικούς κάδους) ξεπλένω και τα αφήνω. Συνήθως πλένω μεσημέρι κ βράδυ. Αλλά οκ εγώ είμαι μόνη μου κιόλας. Όντως κι εμένα ο νεροχυτης μου φαίνεται χαμηλός και από ότι ξέρω βγαίνουν σε fix ύψος οι πάγκοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα