Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από κανα 2μηνο είχα κάνει σφράγισμα στον 3ο προγόμφιο πάνω (έτσι λέγεται νομίζω)

Και από τότε μέχρι και σήμερα έχω θέμα με το κρύο, ας πούμε ένα αναψυκτικό δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ ή αν η ορθοδοντικός με φυσήξει ή πετάξει νερό με τα μηχανήματα σε εκείνο το σημείο πονάω από το κρύο. Στο ζεστό ή κάτι άλλο δεν υπάρχει θέμα.

Η οδοντίατρος λέει πως τυχαίνει μερικές φορές όταν είναι βαθύ το σφράγισμα και πως θα περάσει, και μου έδωσε ένα δείγμα οδοντόκρεμα sensodyne. Εσείς τι άποψη/εμπειρία έχετε;

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ στο κάτω δεξί τραπεζίτη μετά από σσφράγισμα.

Μου είπε ότι ίσως χρειαστεί απονεύρωση.

Ευτυχώς τώρα δεν πονάει πολυ, και ο πόνος μόνο όταν πάει κρύο νερό στο σημείο εκεινο, υπάρχει.

Πάντως πριν το σφράγισμα.. Μπορεί η κουφάλα που είχα να ήταν βαθιά... Αλλά δεν πονάγα ΚΑΘΟΛΟΥ!

Έχω υποψίες πως μου τροχισε το δόντι πιο βαθιά απ ότι έπρεπε, καταλάθος ίσως, και ακουμπισε νεύρο και έκτοτε πονάω...

.....καταλαθος.. Αλλά γιατι όχι και επίτηδες!... Καθώς ειναι γνωστό ότι από τις απονεύρωσεις βγάζουν τρέλα λεφτά από τις πολλές επισκέψεις...

..από εκείνη τη μέρα έπαψα ν βλέπω με καλό μάτι τους οδοντιατρους... Σκέφτομαι πως ειναι και αυτοί επαγγελματίες... Θέλουν να βγάλουν λεφτά... Τους συμφέρει να έχεις χαλασμένα δόντια.. Είτε να στα χαλάσουν κατά τη διάρκεια της αναισθησίας και να στα τροχισουν όσο και όπου θέλουν, ώστε ...

Το σφράγισμα κοστίζει 40 ευρώ πχ.. Η απονεύρωση 140... Τι συμφαιρει τον γιατρό να κάνει; Βασικά θα πάρει τα 40 τους σφραγισματος και μετα που θα "χρειαστείς" απονεύρωση θα πάρει και τΑ υπόλοιπα... !

Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρίες δικές μου, δεν παύουν όμως να ειναι βάσιμα πιθανά ενδεχόμενα..

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τον ρόλο των οδοντόκρεμων. Σου προστατεύουν το δόντι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας στην ευαισθησία στο κρύο , η απλώς δεν πονάς κατά τη διάρκεια του βουρτσισματος; Το πρώτο μου φαίνεται παράξενο να συμβαίνει..

Δημοσ.

Μάλλον το πρώτο, αν και προσωπικά δεν βρήκα μεγάλη διαφορά.

Εγώ είχα ένα θεματακι που και που με το δόντι, με τα κρύα κυρίως, αλλά μετά το σφράγισμα έγινε χειρότερο. Απ'οσο θυμάμαι ψιλοπονουσα όταν το έκανε (όταν τροχιζε) παρά την ένεση που είχε κάνει οπότε αναισθησία δεν πρέπει να ηταν

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τον ρόλο των οδοντόκρεμων. Σου προστατεύουν το δόντι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας στην ευαισθησία στο κρύο , η απλώς δεν πονάς κατά τη διάρκεια του βουρτσισματος; Το πρώτο μου φαίνεται παράξενο να συμβαίνει..

Υποκαθιστούν προσωρινά το φθαρμένο σμάλτο οπότε τα νεύρα των δοντιών είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε ερεθίσματα, εάν δεν κάνω λάθος.

Μάλλον το πρώτο, αν και προσωπικά δεν βρήκα μεγάλη διαφορά.

Εγώ είχα ένα θεματακι που και που με το δόντι, με τα κρύα κυρίως, αλλά μετά το σφράγισμα έγινε χειρότερο. Απ'οσο θυμάμαι ψιλοπονουσα όταν το έκανε (όταν τροχιζε) παρά την ένεση που είχε κάνει οπότε αναισθησία δεν πρέπει να ηταν

Πάντως το ότι πονάει το δόντι είναι καλό, θα πει οτι του έχει μείνει λίγο νεύρο.

Πού 'ν' ο Flaoutistas;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα το εξής πρόβλημα κυρίως παλαιότερα. Αν έπαιρνα καμιά δυνατή αναπνοή με το στόμα ένιωθα ενοχλητικό πόνο σε κάποιο από τα δόντια μου όταν διαπερνούσε ο άερας, λογικά με σφράγισμα.

Ένα άλλο πρόβλημα σχεδόν από τότε που έκανα τα πρώτα μου σφραγίσματα ήταν οτι όταν κατανάλωνα συγκεκριμένες τροφές στεραιές ή υγρές π.χ αναψυκτικά ή φρούτα, μετά όταν πήγαινα να φάω κάτι στερεό ένιωθα πόνο σε διάφορα δόντια και δυσκολευόμουν να δαγκώσω την τροφή μου, από οτι είχα καταλάβει κάποια ουσία πήγαινε στα σφραγίσματα και ένιωθα πόνο μετά. Το είχα αναφέρει στον οδοντίατρο αλλά δεν θυμάμαι να είπε κάτι.

Επίσης τους ίδιους πόνους είχα και όταν βούρτσιζα τα δόντια. Την λύση την έδωσε σε εμένα συγκεκριμένη οδοντόκρεμα που μετά το βούρτσισμα και μέχρι το επόμενο πρωί έφευγαν οι πόνοι αρκεί να μην καταναλώσω τις ίδιες τροφές πάλι.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/1/2016 στις 8:35 ΜΜ, margaritagr είπε

Και γω το χω αυτο, χρησιμοποιω οδοντόκρεμες για ευαίσθητα δοντια (πχ sensodyne) και ετσι δνε εχω προβλημα

Και εγω το επαθα μετα απο σφραγισμα ενω πριν δεν ποναγε, αν κ ειχε τερηδονα προχωρημενη, δεν ποναγε ομως. Ποναγε αν ετρωγα κατι σκληρο, αλλα ευαισθησια στα κρυα κλπ οχι. Εμενα ποναει καμια φορα κ απο μονο του λιγο, 2 βδομαδες εχω μονο που εκανα το σφραγισμα. Τωρα δεν ξερω τι να κανω, θα δοκιμασω τετοιες οδοντοκρεμες, αλλα τι αλλο; Εσυ εκανες απονευρωση;

Στις 19/1/2016 στις 7:58 ΜΜ, AMD Expert είπε

Πριν από κανα 2μηνο είχα κάνει σφράγισμα στον 3ο προγόμφιο πάνω (έτσι λέγεται νομίζω)

Και από τότε μέχρι και σήμερα έχω θέμα με το κρύο, ας πούμε ένα αναψυκτικό δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ ή αν η ορθοδοντικός με φυσήξει ή πετάξει νερό με τα μηχανήματα σε εκείνο το σημείο πονάω από το κρύο. Στο ζεστό ή κάτι άλλο δεν υπάρχει θέμα.

Η οδοντίατρος λέει πως τυχαίνει μερικές φορές όταν είναι βαθύ το σφράγισμα και πως θα περάσει, και μου έδωσε ένα δείγμα οδοντόκρεμα sensodyne. Εσείς τι άποψη/εμπειρία έχετε;

Και εγω το επαθα μετα απο σφραγισμα ενω πριν δεν ποναγε, αν κ ειχε τερηδονα προχωρημενη, δεν ποναγε ομως. Ποναγε αν ετρωγα κατι σκληρο, αλλα ευαισθησια στα κρυα κλπ οχι. Εμενα ποναει καμια φορα κ απο μονο του λιγο, 2 βδομαδες εχω μονο που εκανα το σφραγισμα. Τωρα δεν ξερω τι να κανω, θα δοκιμασω τετοιες οδοντοκρεμες, αλλα τι αλλο; Εσυ εκανες απονευρωση;

Στις 19/1/2016 στις 8:19 ΜΜ, redhotstef είπε

Ευτυχώς τώρα δεν πονάει πολυ, και ο πόνος μόνο όταν πάει κρύο νερό στο σημείο εκεινο, υπάρχει.

Πάντως πριν το σφράγισμα.. Μπορεί η κουφάλα που είχα να ήταν βαθιά... Αλλά δεν πονάγα ΚΑΘΟΛΟΥ!

Έχω υποψίες πως μου τροχισε το δόντι πιο βαθιά απ ότι έπρεπε, καταλάθος ίσως, και ακουμπισε νεύρο και έκτοτε πονάω...

.....καταλαθος.. Αλλά γιατι όχι και επίτηδες!... Καθώς ειναι γνωστό ότι από τις απονεύρωσεις βγάζουν τρέλα λεφτά από τις πολλές επισκέψεις...

..από εκείνη τη μέρα έπαψα ν βλέπω με καλό μάτι τους οδοντιατρους... Σκέφτομαι πως ειναι και αυτοί επαγγελματίες... Θέλουν να βγάλουν λεφτά... Τους συμφέρει να έχεις χαλασμένα δόντια.. Είτε να στα χαλάσουν κατά τη διάρκεια της αναισθησίας και να στα τροχισουν όσο και όπου θέλουν, ώστε ...

Το σφράγισμα κοστίζει 40 ευρώ πχ.. Η απονεύρωση 140... Τι συμφαιρει τον γιατρό να κάνει; Βασικά θα πάρει τα 40 τους σφραγισματος και μετα που θα "χρειαστείς" απονεύρωση θα πάρει και τΑ υπόλοιπα... !

Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρίες δικές μου, δεν παύουν όμως να ειναι βάσιμα πιθανά ενδεχόμενα..

Δημοσ.

Δυστυχώς με απονεύρωση ξεπερνάς το κρύο νερό.. αλλά δοκιμάζεις οδοντόκρεμα μέχρι να δεις πως δεν παλεύεται.

Πάντως θα έκανα μια προσπάθεια με τον ιατρό.

Δημοσ.
Στις 19/1/2016 στις 8:19 ΜΜ, redhotstef είπε

Επειδη ξεθαφτηκε το θεμα και ειδοποιηθηκα απο ενα like,  το οποιο δε βλεπω πια,  by the way.  

Γεναρης του 16 ρε φιλε..! 

Σχετικα με το δοντι που αναφερομουν στο πιο πανω ποστ,  ο κατω τραπεζιτης στον οποιο δεν ειχα κανει απονευρωση  τοτε (4μιση χρονια πριν? ) ... 

...εκανα απονευρωση φετος τον ιουνιο χωρις αναισθησία!!!  Το δοντι ειχε νεκρωθει τελειως και δεν καταλαβαινα τιποτα τοσο καιρο. Η απονευρωση μου κοστισε σε αλλον οδοντιατρο 70€. Δεν ξερω αν επεσαν οι τιμες γενικα,  στο ίντερνετ βλεπω και 180€ σε αλλους.  

Παντως αν και φοβόμουν τις απονευρωσεις,  τελικα δεν ηταν κατι σπουδαίο. Εχω κανει αλλες δυο σύνολο τρεις φετος.  Καμια φορα μετα την  απονευρωση πονας,  και ας μη ποναγες πριν και ας ηταν σπασμενο.  Καθε εξι ωρες επερνα νιφλαμον ντεπον κλπ για δυο μερες. 

Νομιζα οτι με την απονευρωση σταματαει καθε πονος στο δοντι αλλα δεν ισχυει τελικά.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...