Προς το περιεχόμενο

Microsoft Lumia 550 Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως έχει νόημα κανένα vs. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι δύο μεγέθη συγκρίσιμα. Τα windows phone δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα από τα υπόλοιπα λειτουργικά.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολυ καλη δουλεια στα δεκαρια στις ενσωματωμενες universal εφαρμογες του λειτουργικου (calculator,weather , news) αλλα ειδικα το money με τα δεδομενα της morningstar ειναι κορυφαιο. Πολυ πιο ομορφο απο την εκδοση που εχει για τις αλλες πλατφορμες.

Δημοσ.

εγω ποτε ξανα τουλαχιστον εως το 2020 δεν ξαναπερνω microsoft πειρα ενα και εκτος οτι ειναι μπερδεμενα το windows store ειναι παν φτοχω για ενα μεσο androitakia και για εναν χρηστη της apple ειναι οτι χειροτερο

Δεν ξέρω τι εφαρμογές έχει το Microsoft Store, εσύ πάντως διορθωτή από το play store δεν έχεις βάλει... Ελεος ρε φίλε, μας έβγαλες τα μάτια...

• Like 11
Δημοσ.

Πολύ ακριβό για τα spec του ειδικά από την στιγμή που το καλύτερο 640 έχει 20 ευρώ μόνο παραπάνω.

10 ευρώ παραπάνω έχει σε πλαίσιο,κοτσόβολο κλπ. 150 το πήρα.

για μένα μείον είναι η 720p λήψη βίντεο που απο τα 1080p σε αριθμό πίξελ είναι 2 φορές κάτω,στην κάμερα παλεύεται,έχω κάνει downscale σε φωτό των 8mp σε 5mp και οι διαφορές ήταν μικρές αλλά άμα κάνεις σε βίντεο 1080->720 χαλάει η ποιότητα.

επίσης η διαφορά τιμής η αν θες η μη μεγάλη διαφορά οφείλεται στο ότι το ένα έχει παλιώσει και η εταιρία σπρώχνει το στοκ και το άλλο μόλις βγήκε.

προσωπικά τα benchmarks δεν μου λένε και πολλά μιας και η συσκευή δεν κολλάει ποτέ,μόνο στα παιχνίδια βλέπεις διαφορά αλλά απο παιχνίδια κανένα beach buggy που παίζω όταν περιμένω κανένα μετρό η κανένα κτελ μια χαρά το τρέχει με την ίδια gpu.

Η μπαταρία θα βγάζει 2 μέρες πιστεύω,εμένα με 2500mah βγάζει 3 μέρες και το βράδυ της τρίτης αδειάζει πάντως το glance screen δεν ήξερα ότι λεγόταν έτσι :P αλλά δεν έχω παρατηρήσει να μειώνει την αυτονομία τρελά.

Δημοσ.

εγγυημένους 36 μήνες αναβαθμίσεων  χαχα ωραιο το αστειο

Μα έτσι είναι. Δες το Lumia 920. Ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και θα πάρει τα Windows 10 Mobile, 3+ χρόνια μετά.

• Like 4
Δημοσ.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα WP ή να το έχουν για 2η ή 3η συσκευή είναι μια χαρά.

το θεμα ειναι οτι μετα θα την κανουν σαν πρωτη συσκευη που θα δουλευουν περισσοτερο!!!

Δημοσ.

αξίζει να υπογραμμίσουμε εξαρχής ότι το νέο Lumia 550 είναι σε γενικές γραμμές μια αρκετά καλή συσκευή

- κύρια κάμερα, η οποία προεξέχει αρκετά από τη συσκευή, γεγονός ιδιαίτερα άβολο

- το ηχείο, σε μια θέση αρκετά άβολη, καθώς πολλές φορές καταλήγαμε να το καλύπτουμε άθελά μας

- το βάρος των 141,9 γραμμαρίων δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για μια συσκευή σχετικά μικρών διαστάσεων

- Όσον αφορά τις επιδόσεις των καμερών δεν εντυπωσιαστήκαμε

- μειονεκτήματα, με βασικότερο όλων την έλλειψη αρκετών εφαρμογών από το Windows Store

- αρκετές φορές έπρεπε να περιμένουμε για να ανοίξουμε κάποια εφαρμογή ή, λόγου χάρη, για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάποια υποκατηγορία των ρυθμίσεων

- κατά το άνοιγμα ενός βίντεο παρατηρούνται ορισμένα framedrops

- Το multitasking στο Lumia 550 δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική εμπειρία, καθώς αρκετές φορές οι ήδη ανοιχτές εφαρμογές κατέληγαν να φορτώνουν ξανά

- Οι εντυπώσεις σε σχέση με τη μπαταρία δεν είναι καλές

- όσον αφορά το ηχείο του κινητού, οι εντυπώσεις δεν είναι καλές

Άσχημα τα μαντάτα για όσους περιμέναμε εναλλακτική ποιοτική από καινούρια windows με υποστήριξη, λογικού κόστους και vfm.

Με αυτές τις τιμές κοντά στα 150€ ακόμη και τα ελληνικά καταστήματα προσφέρουν αξιόλογα κινητά android, αν πάμε δε σε Xiaomi και άλλα καλά κινέζικα, η διαφορά value for money γίνεται μέρα με τη νύχτα!

Αν επιμείνει στην ίδια νοοτροπία ανταγωνισμού μόνο των premium κατηγοριών 500+ ευρώ για αξιόλογη συσκευή η Microsoft, όπως τα Lumia της Nokia, άσχημα τα μαντάτα και γι αυτή και για μας...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι δικαιο να συγκρινουμε τιμη βιτρινας ελληνικου καταστηματος με ΦΠΑδες τελωνεια και υποστηριξη αντιπροσωπειας με μοντελα χοτσιμινχ 1-2-3 που λαθροφεραμε απο κινα. Ακομα και ετσι πολλα απο τα μοντελα των 107 ευρω (τοσο εχει στα σκρουτζομαγαζα αυτο το λουμια), κοβουν γωνιες ειτε μην εχοντας γοριλογυαλι ειτε με φωτογραφικη μηχανη 80 μεγαπιξελ που τραβαει χειροτερες φωτος και απο 5αρα ειτε με ποιοτητα κατασκευης για κλαματα κτλ.

Δημοσ.

κατ αρχας ως χρηστης των technical preview εκδοσεων των 10 μπορω να πω οτι δεν ξερω τι λανσαρει ως 10 η ms αλλα αν ειναι οπως οι technical previews τοτε το λειτουργικο δεν ειναι ακομα ετοιμο σε καμια περιπτωση

δευτερον η ms καταφερε να αντιγραψει τον σχεδιασμο των lumia της nokia με τον χειροτερο δυνατο τροπο ,δεν ξερω πως διαολο τα καταφεραν αλλα τα nokia ειναι ομορφα τα ms ειναι αδιαφορα

ως specs και ακριβως στην ιδια κατηγορια η ms εναμιση χρονο μετα δεν εχει καταφερει να βγαλει καλυτερο πακετο απο τα nokia lumia 730/5

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορω να πω οτι εχω συναντησει καποιο σοβαρο μπαγκ στα δεκαρια. Τα εχω βαλει εδω και μερικες μερες δοκιμαστικα σε 535 αλλα δεν εκανα restore καποιο backup και προς το παρον ολα μου πανε ρολοι. Με αυτα που διαβαζα πιστευα οτι θα σερνοταν , θα εβγαζε resuming , θα κρασαρε κτλ αλλα δεν το εχω θεματα ταχυτητας και ασταθεια.

Δημοσ.

Δεν ειναι δικαιο να συγκρινουμε τιμη βιτρινας ελληνικου καταστηματος με ΦΠΑδες τελωνεια και υποστηριξη αντιπροσωπειας με μοντελα χοτσιμινχ 1-2-3 που λαθροφεραμε απο κινα. Ακομα και ετσι πολλα απο τα μοντελα των 107 ευρω (τοσο εχει στα σκρουτζομαγαζα αυτο το λουμια), κοβουν γωνιες ειτε μην εχοντας γοριλογυαλι ειτε με φωτογραφικη μηχανη 80 μεγαπιξελ που τραβαει χειροτερες φωτος και απο 5αρα ειτε με ποιοτητα κατασκευης για κλαματα κτλ.

Προφανώς έχεις δίκιο... Αλλά πάλι (θα σου πουν) τι με νοιάζει εμένα, που θα φέρω το super dooper Κινέζικο λαθραία?? Έχω και υποστήριξη από τον αντιπρόσωπο -που έχει ανοίξει ένα forum και νομίζει ότι έτσι υποστηρίζει- παίρνω και ελληνικές rom -που και αυτές είναι ένα θέμα τι και πώς κλπ- και όλα καλά...

κατ αρχας ως χρηστης των technical preview εκδοσεων των 10 μπορω να πω οτι δεν ξερω τι λανσαρει ως 10 η ms αλλα αν ειναι οπως οι technical previews τοτε το λειτουργικο δεν ειναι ακομα ετοιμο σε καμια περιπτωση

δευτερον η ms καταφερε να αντιγραψει τον σχεδιασμο των lumia της nokia με τον χειροτερο δυνατο τροπο ,δεν ξερω πως διαολο τα καταφεραν αλλα τα nokia ειναι ομορφα τα ms ειναι αδιαφορα

ως specs και ακριβως στην ιδια κατηγορια η ms εναμιση χρονο μετα δεν εχει καταφερει να βγαλει καλυτερο πακετο απο τα nokia lumia 730/5

Δεν έχω περάσει στο 640 μου τα νέα 10άρια, όμως οφείλω να πω ότι αρκετός κόσμος λέει ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ούτε με την τελευταία insider. Παρόλα αυτά είμαι σχεδόν βέβαιος -και χωρίς διάθεση flame- ότι τα 10 στις συσκευές που έχουν βγει είναι σταθερότερα από τα σταθερά Android...

Για τον σχεδιασμό δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Πράγματι τα Nokia είναι κλάσεις ανώτερα σε ότι αφορά τον σχεδιασμό. Σώζουν κάπως την κατάσταση τα χρωματάκια, αλλά και πάλι στις τιμές που παίζουν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο...

Τα έχουμε ξαναπεί, η αγορά με βάση τα specs είναι λιγάκι σαν τα 15χρονα που μετράνε ποιός την έχει μεγαλύτερη. Δεν έχει νόημα... -τουλάχιστον για εμένα που πατάω τα 40-. Νόημα έχει η εμπειρία χρήσης ενός προϊόντος. Αν εκεί είσαι εντάξει περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Το αν είναι υπερτιμημένα με βάση το υλικό είναι ένα άλλο ζήτημα. Όμως και εκεί πρέπει να βλέπεις το προϊόν ως πακέτο... τα windows ακόμα και τα 10 -παρά τα ότι πιστέυεται- δεν είναι προφανώς open source, έχουν licensing -άσχετα αν δεν το βλέπει ο τελικός χρήστης- οπότε τα του κόστους πρέπει να υπολογίζονται σε άλλη βάση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομιζω οτι εχει αλλες εκδοσεις 10 για οσα κινητα κυκλοφορει κ αλλες δινει για τεστινγκ εκτος κ αν ειναι τρελοι ξργω

τα nokia lumia δεν ειναι μονο ομορφοτερα ειναι κ ενα με δυο κλικ καλυτερα ποιοτικα ,δες σε ενα μαγαζι κ θα το καταλαβεις χωρις πολλα πολλα

επειδη κ εγω στα 40 ειμαι πες μου σοβαρα γιατι στα ιδια λεφτα (αν τα βρεις βεβαια πλεον) γιατι να μην παρεις ενα lumia 730/5 που εχει κ καλυτερο επεξεργαστη κ amoled οθονη κ γενικοτερα ειναι δοκιμασμενα

edit ακυρο το τελευταιο ,ενα χρονο μετα κοστιζει το ιδιο ,πολυ περιεργο για windows phone συσκευη

Επεξ/σία από Rage_unseen
Δημοσ.

Οι παλιές καλές συσκευές αν μπορείς να τις βρεις σε καλή τιμή είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Αν μπορείς να βρεις ένα lumia 730 φθηνά ή ακόμα και ένα 930 στο 300αρι το χτυπάς άφοβα γιατί με τα σπεκς που έχουν θα μπορούν να τρέχουν γουιντοους για τα επόμενα 3-4 χρόνια χαλαρά. Και αυτό όμως το κινητάκι μια χαρά κυλάει και γλυτώνεις και την βαβούρα να περνάς τα δεκάρια. Συν ότι δεν είμαι και σίγουρος ότι θα καθήσουν να βγάλουν firmware για τα παλιά λούμια. Στα συν του ότι έχει και 4g.

Δημοσ.

Ο andre74 τα είπε αντικειμενικά και συμφωνώ απόλυτα.

Εγώ πέρασα προχθές από περιέργεια τα 10 στο Lumia 920.ηθελα να έχω την τιμή να δοκιμάσω το καλύτερο λειτουργικό στον κόσμο όπως λένε πολλοί άλλωστε. Δυστυχώς όμως ότι έβλεπα στο YouTube και σε φόρουμ (εξωτερικό γιατί εδώ δεν....) όλα τα προβλήματα και ακόμα περισσότερα τα είδα στο κινητό μου. Ναι ξέρω Lumia 920 αλλά αυτά τα θέματα υπάρχουν και σε 640 και σε 950 .

επισης το Lumia μου είναι λαθραίο αλλά επειδή είμαι ελληναρας έχω ξεφύγει ακόμα και από την ευπ. Και άλλες συσκευές που έχω λαθραίες είναι εχω γίνει τοπ εγκληματίας.

Για το licensing που ακούστηκε,τι με ενδιαφέρει εμένα ως πελάτη. Να κόψει η Microsoft το λαιμό της. Θα πληρώσω ας πούμε +50 ευρώ και θα πω εντάξει μωρέ είναι και το lincesing γι αυτό. Τουλάχιστον μερικοί ανδροιδακιδες πως τους λέτε, δεν έχουν φτάσει στο σημείο να αλλάζουν ολόκληρο σασμαν ενώ έχει πρόβλημα μόνο ο συμπλέκτης στις bmw τους.

Δημοσ.

Αν τα κάνεις καθαρή εγκατάσταση δεν θα αντιμετωπίσεις θέματα. Επίσης να ξέρετε ότι ειδικά την πρώτη μέρα θα έχετε πρόβλημα μπαταρίας γιατί η συσκευή εγκαθιστά στο παρασκήνιο ένα τσουβάλι ενημερώσεις. Αν το ταπεινό 535 δεν κολλάει και δεν μασάει δεν υπάρχει περίπτωση να μασάει σε μεγάλες συσκευές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...