Προς το περιεχόμενο

Πρωτεύουσες κατατμήσεις


vision

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παραθέτω το gpart μου.

 

'Εχω ήδη 4 primary partitions. Πως μπορώ να περάσω κι άλλο λειτουργικό στον αδιάθετο χώρο στο τέλος (24.56) χωρίς να πειράξω τίποτα από τα υπόλοιπα. Τώρα δεν με αφήνει καθώς το όριο είναι 4.

 

post-55755-0-72048900-1453216678_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειτε θα γυρισεις καποιο απο τα 4 σε extended/logical (καποιο που δεν εχει λειτουργικο)

ειτε θα πας σε GPT που δεν εχει οριο στα primary partitions (φτιαχνεις μεχρι 128 αν θυμαμαι καλα , χωρις καν να διαχωριζει τα partitions σε primary/extended)

 

δεν ξερω αν η αλλαγη σε GPT εχει επιπτωσεις στα ηδη υπαρχοντα και παει για delete κλπ ή οχι..μην σε παρω και στον λαιμο μου.

 

ειτε σκεψου το ενδεχομενο να αρχισεις να τα βαζεις σε virtual machines..τοσα λειτουργικα πια ? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mxphxths, αν πάει να περάσει από MBR σε GPT τότε θα χαθεί όλη η πληροφορία για το disk geometry, άρα και τα partitions του, οπότε να μην το κάνει με τίποτα. Από ό,τι φαίνεται στην εικόνα που μας έχει δώσει τα 3 partitions είναι ntfs, οπότε μάλλον δεν περιέχουν όλα λειτουργικό σύστημα. Αυτό, λοιπόν, που μπορεί να κάνει (όπως είπες και εσύ), είναι να περάσει την πληροφορία τού ενός σε κάποιο άλλο (όπως φαίνεται, το 2 χωράει την πληροφορία του 3 και τούμπαλιν), να το διαγράψει και να το κάνει extended, και μετά να δημιουργήσει όσα partitions θέλει (και ό,τι τύπου θέλει) πάνω του. Υπόψιν, σε MBR, λειτουργικά συστήματα τύπου FreeBSD δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από extended partition (που δε φαντάζομαι ότι ο φίλος μας θέλει να βάλει FreeBSD, αλλά for the sake of completeness).

Επεξ/σία από mamalacation
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pmav99, αν είναι να ακριβολογούμε, το format γίνεται αφού δημιουργηθούν τα partitions (ή και τα slices μέσα στα partitions σε άλλα ΛΣ), τα οποία ορίζονται αφού οριστεί το geometry (και το geometry αφού οριστεί το device node, το οποίο σε περίπτωση network ή cluster file system είναι σημαντικότατο έξτρα βήμα). Είναι δηλ. το 3ο βήμα (ή 4ο στο δικτυακό δίσκο) για τη διαχείριση ενός δίσκου μέσα από το λειτουργικό σύστημα. Άρα το φορμάτ είναι το τελευταίο που θα χρειστεί να κάνει ο ΟΡ αλλάζοντας τη γεωμετρία :).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον! Αν κρατήσεις ακριβώς την ίδια γεωμετρία (και ανάλογα με τον τρόπου που μετά βλέπει το ΛΣ σου τα devices), όντως μπορεί και να παίξει. Καλό link warlock9_0! Βέβαια αν πας να κάνεις κάτι τέτοιο, κάνε backup τα αρχεία σου για καλό και για κακό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

backup εννοείτε πάντα αν έχεις πράγματα που χρειάζεσαι

μπορεί να κάνει τη μετατροπή σε gpt και μετά να αλλάξει τα partitions όπως θέλει αφού δε θα έχει πια περιορισμούς primary κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το sd2 και το sd4 έχουν λειτουργικά.

Μπορώ να κοπιάρω όλη την πληροφορία του sd3 στο sd2, στη συνέχεια να φορμάρω το sd3 και να το κάνω extended σωστά;

αυτά μέσω Win7 λογικά για να φτιάξω πάλι κάποιο χώρο για data στο sd3 και μετά περνάω και άλλο λειτουργικό στο extended.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...