stavroulis1985 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα. Θα περιγραψω το προβλημα μου οσο πιο αναλυτικα μπορω. Εχω στο σπιτι (1ος οροφος) ιντερνετ σε ενα speedport vdsl ερχεται κατευθειαν απο τον ΟΤΕ DHCP ανοιχτο στο κεντρικο ρουτερ. Πανω του εχει : 1) ενα PC χωρις στατικη IP 2) Ενα ρουτερ LinkSys για χρηση παραπανω θυρων και για το wifi του 1ου οροφου μιας και το wifi του speedport ειναι για τα πανηγυρια. Το Linksys δινει σε ενα δεκτη με στατικη IP (1ος οροφος ολα αυτα) DHCP κληστο στο Linksys 3) Καλωδιο απο το speedport κατεβαινει στο ισογειο και δινει ιντερνετ κατω. Ισογειο : Moλις μπει το καλωδιο μεσα καταληγει σε ενα switch που εχει πανω. 1) 1 δορυφορικο δεκτη με στατικη IP 2) 2 PC χωρις στατικη IP 3) ενα ρουτερ TP Link για χρηση wifi στο ισογειο και μονο σαν access point.( DHCP κληστο και σε αυτο.) Tι γινεται τωρα. Οποτε ειναι ενα κινητο πανω και ανοιξει το Wifi πχ ολα καλα Μολις παει κατω και ξαναβρει wifi απο το TP link συνδεεται αλλα δεν εχει ιντερνετ ουτε σου δινει ip Επισης κολαει το speedport και δεν μπορεις να εχεις καθολου ιντερνετ ουτε στα PC ουτε στον δεκτη (ολης της οικοδομης). Οπως επησης δεν μπορεις να μπεις στο speedport εκτος και αν απο τον 1ο οροφο κανεις επανεκινηση στο speedport. Αυτο γινεται συνεχεια οποτε ενα κινητο συνηθως απο τον πρωτο οροφο (Wifi linksys ) παει να παρει ιντερνετ απο το TP Link (ισογειο). Ξαναλεω ειναι κληστα ολα τα DHCP των router που τα εχω σαν access point . Συγνωμη αν κουρασα με το κατεβατο. Ευχαριστω.
johnmegarythmos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 πολύ μπέρδεμα, να ρωτήσω ένα power line δεν μπορούσες να βάλεις? για να μην χρειάζεται καλώδια ? από την άλλη δεν έχει λόγω το speedport να τα παίζει εκτός και αν έχεις συνδέσει επάνω του extender Wi-Fi ασύρματα τότε μου είναι λογικο , εμένα στο παλιό ZTE το είχα πατήσει αυτό και το ρούτερ έκανε μόνο του επανεκκίνηση και δεν ήξερα τι έφταιγε μόλις το έβγαλα το extender σταμάτησε! τι να πω γενικά δεν εδυκνυεται μάλλον το Wi-Fi extender με τα ρούτερ του Οτε!
Lifehacker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Παίξε με τις ρυθμίσεις, βάλε DHCP στο Linksys μόνο και στείλε internet κάτω με αυτό... οι δέκτες έχουν διαφορετική ip? δές την ρύθμιση wds να είναι τικαρισμένη(ενεργή), βγάλε τελείως το linksys και δες τι γίνεται.. τα 2 pc κάτω παίρνουν ip?-Αν ναι σύνδεσε τα αντί για το switch στο tplink θα πάρουν? βάλε διαφορετικό ssid και κωδικό στα ρούτερ tplink και linksys αν τα έχεις ίδια..Μήπως να στείλεις το linksys κατω να τελειώνει η ιστορία? πολύ μπέρδεμα .
stavroulis1985 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Παίξε με τις ρυθμίσεις, βάλε DHCP στο Linksys μόνο και στείλε internet κάτω με αυτό... οι δέκτες έχουν διαφορετική ip? δές την ρύθμιση wds να είναι τικαρισμένη(ενεργή), βγάλε τελείως το linksys και δες τι γίνεται.. τα 2 pc κάτω παίρνουν ip?-Αν ναι σύνδεσε τα αντί για το switch στο tplink θα πάρουν? βάλε διαφορετικό ssid και κωδικό στα ρούτερ tplink και linksys αν τα έχεις ίδια.. Μήπως να στείλεις το linksys κατω να τελειώνει η ιστορία? πολύ μπέρδεμα . Φιλε τα DHCP ειναι κλειστα στα router που εχω για access point και ναι κανονικα ολα εχουν ιπ απλα το προβλημα γινεται οταν κατεβαινω απο τον πανω οροφο (αρα απο το linksys στο tp link ) μαλλον παει να βαλει την ιδια ip στο κινητο γιατι μπηκα στο κεντρικο ρουτερ στο speedport και εχει δωσει μια συγκεκριμενη ip στο κινητο και μεχρι να κατεβω την δινει σε καποια αλλη ασυρματη συσκεη και εκει πιστευω οτι κολαει το speedport . Η ζημια ειναι ειναι στο speedport γιατι με μια επανεκινηση του φτιαχνει. Iσως φυσικα να ειναι και απο το tp link γιατι ενω δουλευει κανονικα πας να χτυπησεις την ip του για να μπεις μεσα στο setup του και δεν ανοιγει καν ενω δινει ιντερνετ.. Τι να πω και εγω δεν μπορω να βρω τι φταει αν και δεν το κανει παντα αλλα οποτε το κανει ειναι σπαστικο γιατι μπορεις μονο με επανεκινηση του speedport να φτιαξει δλδ να ανεβεις πανω στον οροφο.. Επησης παλιοτερα εδινα στο ισογειο απο το linksys και παλι εκανε το ιδιο.. τωρα η συνδεσμολογια ειναι Γραμμη οτε >> speedport 1>> καλωδιο >> Switch >> Tp-link (ισογειο.) 2>> Linksys (οροφος ) πολύ μπέρδεμα, να ρωτήσω ένα power line δεν μπορούσες να βάλεις? για να μην χρειάζεται καλώδια ? από την άλλη δεν έχει λόγω το speedport να τα παίζει εκτός και αν έχεις συνδέσει επάνω του extender Wi-Fi ασύρματα τότε μου είναι λογικο , εμένα στο παλιό ZTE το είχα πατήσει αυτό και το ρούτερ έκανε μόνο του επανεκκίνηση και δεν ήξερα τι έφταιγε μόλις το έβγαλα το extender σταμάτησε! τι να πω γενικά δεν εδυκνυεται μάλλον το Wi-Fi extender με τα ρούτερ του Οτε! Φιλε δεν εχω βαλει wifi extender χρησημοποιω παλια ρουτερ για access point
stavroulis1985 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μετα απο αρκετες δοκιμες παρατηρησα οτι αμα συνδεθεις στο πανω access point και μετα στο κατω απο την δευτερη φορα που θα το κανεις κολαει η ip στο speedport αφου δεν μπορεις να μπες ουτε στο interface του. Μηπως να δοκιμασω να του κλεισω και σε αυτο το DHCP (ειναι κλειστο και στα 2 access point ) Η να το στειλω στον ΟΤΕ για αντικατασταση?
chios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δοκίμασε να βάλεις στατική iP σε όλες τις συσκευές, επίσης δες αν το speedport μπορεί να δίνει την ίδια διεύθυνση πάντα στο κινητό-ταμπλετ - λαπτοπ, ένα tplink που έχω κάνει ρεζερβε μια διεύθυνση σε κάθε συσκευή και δίνει πάντα την ίδια. Δες αν έχεις στο WiFi το ίδιο όνομα - κλειδί να βάλεις διαφορετικό κανάλι με 5 κανάλια διαφορά πχ 6 το linksys 11 tplink
stavroulis1985 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δοκίμασε να βάλεις στατική iP σε όλες τις συσκευές, επίσης δες αν το speedport μπορεί να δίνει την ίδια διεύθυνση πάντα στο κινητό-ταμπλετ - λαπτοπ, ένα tplink που έχω κάνει ρεζερβε μια διεύθυνση σε κάθε συσκευή και δίνει πάντα την ίδια. Δες αν έχεις στο WiFi το ίδιο όνομα - κλειδί να βάλεις διαφορετικό κανάλι με 5 κανάλια διαφορά πχ 6 το linksys 11 tplink Φιλε μου ετσι και αλιως στατικη ip εχω σε ολες τις συσκευες τις εχουν απο την αρχη που μπηκανε ολες οι συσκευες. Και το speedport το ιδιο κανει εχει κλειδωσει τις ip απο την αρχη και δινει τις ιδιες. Τωρα τα 2 ρουτερ που τα εχω σαν access point δεν βλεπει το ενα το αλλο γιατι εχουν διαφορα 2 οροφους για να πεις οτι τα μπερδευει αυτο (τα καναλια δλδ) οπως επησης ενοειται οτι εχουν διαφορετικο SSID. Το προβλημα γινεται οταν πας απο το κινητο απο πανω (linksys) στο κατω (tplink) και συνηθως το κανει την δευτερη φορα η την τριτη, Τοτε σαν να κολανε οι IP σε ολο το κτηριο και δεν δινει πουθενα ιντερνετ κανενα ρουτερ. Εκλεισα τελειως το DHCP στο κεντρικο (speedport) το ανοιξα μονο στο linksys και κλειστο παλι στο κατω ρουτερ tplink και αυτη τη φορα αντι να κολαει το speedport κολαει το linksys. Περιεργα πραγματα γιατι δεν μπορεις να μην εχεις DHCP πουθενα γιατι πχ αν βαλεις ενα αλλο κινητο ενους φιλου πχ τι θα πρεπει να του οριζω και ip καθε φορα δεν ειναι λιγο παραξενο?
chios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μπορείς να βάλεις το linksys και tplink όχι σαν access point αλλα σαν ρουτερ να δουλεύουν από την θύρα wan, και να κάνουν ppp κλήση, έτσι έχεις τρία ανεξάρτητα δίκτυα μεταξύ τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα