VasKag Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) XOV PSU Calculator component listMotherboard: DesktopSocket: Socket 939CPU: 1 x AMD Athlon 64 X2 4200+ 2200 MHz ManchesterCPU Speed: 2200MHzCPU Vcore: 1.3VCPU Utilization: 90%Memory: 4 x 1GB DDR ModuleVideo Card Set 1: 1 x AMD Radeon HD 4670Core Clock: 750MHzMemory Clock: 800MHzStorage: 1 x SSDStorage: 4 x SATA 7200 RPMOptical Drive: 1 x DVD/CDRW Combo DriveOptical Drive: 1 x Floppy DrivePCI Express Card: 1 x SATA RAID Controller CardPCI Card: 1 x TV Tuner - Antenna (DVB-T) CardOther Device: 1 x USB 2.0 DeviceKeyboard: 1 x Standard KeyboardMouse: 1 x Standard MouseFan: 2 x 120mmComputer Utilization: 8 hours per dayLoad Wattage: 366WRecommended Wattage: 416WAmperage: +3.3V: 9.8A, +5V: 26.0A, +12V: 21.1ARecommended UPS Rating: 700VAGenerated by eXtreme PSU Calculator Tue Jan 19 06:37:01 CST 2016 Εχω το παραπανω παλιο συστημα. Ψαχνοντας πριν απο μερικες ημερες τροφοδοτικο για ενα φιλο, εβαλα απο περιεργεια τα χαρακτηριστικα του σε ενα απο τα calculators που κυκλοφορουν και μου εβγαλε το εξης αποτελεσμα (βλεπε φωτο). Παρατηρησα λιγο τα χαρακτηριστικα του τροφοδοτικου (βλεπε φωτο) και σκεφτομαι αν πρεπει να προβληματιστω. Βλεπω μια σημαντικη διαφορα στα watt στο combined +3.3V / +5V. Ειναι κατι ανησυχητικο? Ξερω οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι top αλλα θεωρω οτι δεν ειναι και του κιλου. Εκτος και αν λογω του συνολικου αθροισματος στα watt δεν τιθεται καποιο ιδιαιτερο θεμα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από VasKag
Physiciant Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα αρκεί το τροφοδοτικό που θα πάρει να είναι ποιοτικό. Με ένα 450αρι θα είναι οκ.
VasKag Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Ισως να μην το εξηγησα καλα, αλλα ο υπολογιστης φερει πανω το τροφοδοτικο της φωτογραφιας.
pano Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 VasKag από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα μην ανησυχείς.
VasKag Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Το ξερω. Αλλα μιας και γινεται η κουβενα δε σημαινει οτι μπορει στο μελλον να μην υπαρχει καποια πιθανοτητα. Αν λαβουμε βεβαια υπ΄ οψιν τα δεδομενα. Το calculator (σιγουρα δεν ειναι απολυτο εργαλειο μετρησης) λεει 163W στα +3/+5. Το τροφοδοτικο λεει (με βαση το κουτι του) οτι δινει στο +3/+5 120W. Δεν ειναι και μικρη διαφορα.
pano Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μελλοντολόγος φίλε μου εγώ δεν είμαι,και το μόνο δεδομένο που λαμβάνω υπόψιν είναι ότι το pc σου λειτουργεί απροβλημάτιστα,από κει και πέρα αν ψάχνεις κάτι άλλο εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Fubar.gr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Έπαιξα λίγο με το calculator και διαπίστωσα οτι αυτό που σου ανεβάζει την κατανάλωση στα 5 Volt είναι οι 4 HDD και οι μνήμες. Δέν ξέρω κατα πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι μνήμες στις σύγχρονες μητρικές τροφοδοτούνται απο τα 12 Volt πλέον, πιθανόν όμως να μήν ισχύει αυτό στη δική σου μητρική γιατι είναι αρκετά παλιά. Έχω την εντύπωση οτι και οι HDD τροφοδοτούνται αποκλειστικά απο τα 12 Volt. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε δέν υπάρχει πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος να είσαι σίγουρος είναι να μετρηθούν τα ρεύματα της κάθε τάσης επιτόπου στον υπολογιστή, το οποίο δέν είναι τοσο απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα