Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

XOV PSU Calculator component list

Motherboard: Desktop
Socket: Socket 939
CPU: 1 x AMD Athlon 64 X2 4200+ 2200 MHz Manchester
CPU Speed: 2200MHz
CPU Vcore: 1.3V
CPU Utilization: 90%
Memory: 4 x 1GB DDR Module
Video Card Set 1: 1 x AMD Radeon HD 4670
Core Clock: 750MHz
Memory Clock: 800MHz
Storage: 1 x SSD
Storage: 4 x SATA 7200 RPM
Optical Drive: 1 x DVD/CDRW Combo Drive
Optical Drive: 1 x Floppy Drive
PCI Express Card: 1 x SATA RAID Controller Card
PCI Card: 1 x TV Tuner - Antenna (DVB-T) Card
Other Device: 1 x USB 2.0 Device
Keyboard: 1 x Standard Keyboard
Mouse: 1 x Standard Mouse
Fan: 2 x 120mm
Computer Utilization: 8 hours per day
Load Wattage: 366W
Recommended Wattage: 416W
Amperage: +3.3V: 9.8A, +5V: 26.0A, +12V: 21.1A
Recommended UPS Rating: 700VA
Generated by eXtreme PSU Calculator Tue Jan 19 06:37:01 CST 2016

Εχω το παραπανω παλιο συστημα. Ψαχνοντας πριν απο μερικες ημερες τροφοδοτικο για ενα φιλο, εβαλα απο περιεργεια τα χαρακτηριστικα του σε ενα απο τα calculators που κυκλοφορουν και μου εβγαλε το εξης αποτελεσμα (βλεπε φωτο). 

Παρατηρησα λιγο τα χαρακτηριστικα του τροφοδοτικου (βλεπε φωτο) και σκεφτομαι αν πρεπει να προβληματιστω.

Βλεπω μια σημαντικη διαφορα στα watt στο combined +3.3V / +5V.

Ειναι κατι ανησυχητικο? Ξερω οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι top αλλα θεωρω οτι δεν ειναι και του κιλου.

Εκτος και αν λογω του συνολικου αθροισματος στα watt δεν τιθεται καποιο ιδιαιτερο θεμα.

post-42276-0-21500400-1453207661_thumb.jpg

post-42276-0-60783800-1453211054_thumb.png

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

Ισως να μην το εξηγησα καλα, αλλα ο υπολογιστης φερει πανω το τροφοδοτικο της φωτογραφιας. 

Δημοσ.

Το ξερω. Αλλα μιας και γινεται η κουβενα δε σημαινει οτι μπορει στο μελλον να μην υπαρχει καποια πιθανοτητα. Αν λαβουμε βεβαια υπ΄ οψιν τα δεδομενα. Το calculator (σιγουρα δεν ειναι απολυτο εργαλειο μετρησης) λεει 163W στα +3/+5. Το τροφοδοτικο λεει (με βαση το κουτι του) οτι δινει στο +3/+5 120W. Δεν ειναι και μικρη διαφορα. 

Δημοσ.

Μελλοντολόγος φίλε μου εγώ δεν είμαι,και το μόνο δεδομένο που λαμβάνω υπόψιν είναι ότι το pc σου λειτουργεί απροβλημάτιστα,από κει και πέρα αν ψάχνεις κάτι άλλο εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Δημοσ.

Έπαιξα λίγο με το calculator και διαπίστωσα οτι αυτό που σου ανεβάζει την κατανάλωση στα 5 Volt είναι οι 4 HDD και οι μνήμες.

Δέν ξέρω κατα πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι μνήμες στις σύγχρονες μητρικές τροφοδοτούνται απο τα 12 Volt πλέον, πιθανόν όμως να μήν ισχύει αυτό στη δική σου μητρική γιατι είναι αρκετά παλιά.

Έχω την εντύπωση οτι και οι HDD τροφοδοτούνται αποκλειστικά απο τα 12 Volt.

Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε δέν υπάρχει πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος να είσαι σίγουρος είναι να μετρηθούν τα ρεύματα της κάθε τάσης  επιτόπου στον υπολογιστή, το οποίο δέν είναι τοσο απλό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...