Odyss3us Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρά είναι η τιμή για τα χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα είναι ότι στις 8" είναι πρακτικά unusable τα Windows με το χέρι, δεδομένου και του φτωχού Marketplace. Ο λόγος που βγάζουν πολλά μηχανάκια κάτω από 10" είναι γιατί δίνουν μαζί το Office365 με δωρεάν 1 χρόνο συνδρομή και η Microsoft θέλει να το προωθήσει πολύ. μη το λες εχω το Lenovo Thinkpad 8 με παρομοια specs εδω και εναμισι χρονο ενω πριν ειχα ενα 11,6" Acer Iconia και ειμαι υπερευχαριστημενος μια χαρα γινεται δουλεια ειτε με touch ειτε με mouse ακομα και 8" παρα κατι να ηταν δε θα με χαλαγε καθολου... 1
pcuser Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Με αυτά τα Windows 8'' tablets ξαναπροσπάθησαν το 2014 και δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά (αρχικά πουλήθηκαν πολλά και μετά ξεπουλήθηκαν ...κοψοχρονιά). Τώρα δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει. Πάλι atom, άρα όχι σοβαρή δουλειά, 8'' άρα είτε HD, είτε FHD είτε retina το ίδιο και περίπου 3πλάσια τιμή από αντίστοιχα κινέζικα. Όσο για το "επώνυμο" σε αναλώσιμες συσκευές δεν έχει πολυ σημασία. Θα ξεπεραστεί πριν χαλάσει ;-) Αν ήταν στα 250 € μαζί με το stylus (όσο θα πέσει δηλαδή σε 3 μήνες) τότε το συζηταμε...
pcuser Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Να συμπληρώσω: 377gr (κάποια asus και samsung είναι κάτω από 300γρ) και θύρα USB type-c (όχι thunderbolt -ας διορθωθεί και στο άρθρο)
ektor7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Να συμπληρώσω: 377gr (κάποια asus και samsung είναι κάτω από 300γρ) και θύρα USB type-c (όχι thunderbolt -ας διορθωθεί και στο άρθρο) Η θυρα thunderbolt 3 ειναι με βαση τα πρωτυπα της usb type c και υποστηριζει =USB 3.1 (at full 10Gbps speed), DisplayPort 1.2, PCI Express Gen 3. Γι'αυτο και ξεκινησαν να βγαινουν και λαπτοπ με συνδεση σε εξωτερικη καρτα γραφικων,μεσω της usb type c. Καποιες συσκευες που εχουν θυρα usb type c μπορει να εχουν υποστηριξη thunderbolt 3(γι'αυτο και λεγονται thunderbolt type c) και καποιες αλλες η θυρα usb type c τους, θα ειναι απλα για usb 3.0 ή 3.1. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από ektor7
Drop_Dead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Αρκετά μου φαίνονται και μένα τα 400. Το xiaomi mipad2 με 2GB Ram έχει 250. Ελπίζω να βγάλουν και έκδοση με 4 βέβαια.
kfyros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Όλα καλά στο render γιατί έχει android; taskbar των win10 είναι.
AggelosTz Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 μια χαρά...στα χαρτιά γιατί πρακτικά δεν νομίζω να γκαβωθώ στις 8" με 10αρια windows στα 400ευρώ. Αν θέλω τάμπλετ παίρνω ένα οικονομικό με android που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου διάβασμα,browsing,social media. Αν ήθελα office,ταινίες,μελέτη κτλ θα πήγαινα για φθηνό λάπτοπ με 400 και δεν θα χάλαγα τα μάτια μου και τα νεύρα μου προσπαθώντας να γράψω-διαβάσω-κάνω Multitasking με Touch οθόνη στις 8"... το ταμπλετ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το λαπτοπ ας το καταλάβουν. Οι πωλήσεις τον τάμπλετ windows/android άλλωστε αυτό δείχνουν.
mants118 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 "Στα διαθέσιμα περιφερειακά περιλαμβάνεται και ένα stylus με κόστος $40, που απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες." Κι εγώ που δεν έχω επαγγελματικό ΑΦΜ πως θα το αποκτήσω;;; Κατά τη γνώμη μου σε όλες σχεδόν τις συσκευές πλέον ΕΠΑΨΕ να υπάρχει διαφοροποίηση χαλαρής και επαγγελματικής χρήσης. Όλα τα κινητά και tablet στέλνουν και λαμβάνουν email, έχουν chat για επικοινωνία με φίλους ή συναδέλφους, έχουν παρελκόμενα όπως πληκτρολόγια, stylus, κτλ κτλ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα διευθυντή πολυεθνικής μέχρι τη Κυρά Τασία στο χωριό για σημειώσεις, ζωγραφική, κ.α..
Odyss3us Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 μια χαρά...στα χαρτιά γιατί πρακτικά δεν νομίζω να γκαβωθώ στις 8" με 10αρια windows στα 400ευρώ. Αν θέλω τάμπλετ παίρνω ένα οικονομικό με android που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου διάβασμα,browsing,social media. Αν ήθελα office,ταινίες,μελέτη κτλ θα πήγαινα για φθηνό λάπτοπ με 400 και δεν θα χάλαγα τα μάτια μου και τα νεύρα μου προσπαθώντας να γράψω-διαβάσω-κάνω Multitasking με Touch οθόνη στις 8"... το ταμπλετ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το λαπτοπ ας το καταλάβουν. Οι πωλήσεις τον τάμπλετ windows/android άλλωστε αυτό δείχνουν. 1
Odyss3us Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Με αυτά τα Windows 8'' tablets ξαναπροσπάθησαν το 2014 και δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά (αρχικά πουλήθηκαν πολλά και μετά ξεπουλήθηκαν ...κοψοχρονιά). Τώρα δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει. Πάλι atom, άρα όχι σοβαρή δουλειά, 8'' άρα είτε HD, είτε FHD είτε retina το ίδιο και περίπου 3πλάσια τιμή από αντίστοιχα κινέζικα. Όσο για το "επώνυμο" σε αναλώσιμες συσκευές δεν έχει πολυ σημασία. Θα ξεπεραστεί πριν χαλάσει ;-) Αν ήταν στα 250 € μαζί με το stylus (όσο θα πέσει δηλαδή σε 3 μήνες) τότε το συζηταμε... πριν 1 χρονο το αντιστοιχο ταμπλετ με 2gig ραμ και ελαφρως χειροτερα specs κοστιζε 100ευρω παραπανω απο ανοιξη προς καλοκαιρι θα κατεβουν κατω απο 350 και σιγουρα θα δουμε και φθηνοτερα σε πολλες παραλλαγες πολλοι ισως ηταν επιφυλακτικοι γιατι περιμεναν να δουν και τη 2η γενια ωστε να ακολουθησουν
Balrog Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Έχω το M80TA και το T100 της Asus και από τα δύο προτιμώ να χρησιμοποιώ το 8ιντσο λόγω φορητότητας και active digitizer. Ειδικά με ένα bluetooth mouse και ένα μικρό πληκτρολογιάκι δεν έχω (μεγάλο) πρόβλημα λόγω της μικρής οθόνης (το έχω και στο 100% όχι στο 125% scaling). Με το χέρι όμως έχω θεματάκι. Το παράπονό μου είναι ότι lagάρει και γι' αυτό μάλλον φταίει ο Atom (πιθανόν και τα Windows 10). Το άλλο μου παράπονο είναι η απουσία HDMI. Και το τελευταίο μου παράπονο είναι πως στο συγκεκριμένο μέγεθος οθόνης δεν μπορείς να κρατάς σημειώσεις χωρίς zoom in - zoom out, όπως (φαντάζομαι) θα μπορείς στα surface pro 3 και 4. Νομίζω αυτό εδώ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
ektor7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Με αυτά τα Windows 8'' tablets ξαναπροσπάθησαν το 2014 και δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά (αρχικά πουλήθηκαν πολλά και μετά ξεπουλήθηκαν ...κοψοχρονιά). Τώρα δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει. Πάλι atom, άρα όχι σοβαρή δουλειά, 8'' άρα είτε HD, είτε FHD είτε retina το ίδιο και περίπου 3πλάσια τιμή από αντίστοιχα κινέζικα. Όσο για το "επώνυμο" σε αναλώσιμες συσκευές δεν έχει πολυ σημασία. Θα ξεπεραστεί πριν χαλάσει ;-) Αν ήταν στα 250 € μαζί με το stylus (όσο θα πέσει δηλαδή σε 3 μήνες) τότε το συζηταμε... 1ον το 80% των 8-9" windows tablets που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη τα βγαζουν οι Κινεζοι και εξακολουθουν να τα βγαζουν,μαλιστα εχουν αυξησει και τον αριθμο των μοντελων. 2ο Κατσε πρωτα να ερθει στην Ευρωπη μεσα σε 3 μηνες και μετα συζητουμε σε ποσο χρονο και σε ποια τιμη θα πεσει αυτο το tablet. Επισης το προβλημα με την θεωρια σου,ειναι οτι η Dell δε μας εχει συνηθισει με τετοιου ειδους πτωσεις στα προιοντα της και σιγουρα οχι σε τοσο μικρη χρονικη περιοδο.
pcuser Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Η θυρα thunderbolt 3 ειναι με βαση τα πρωτυπα της usb type c και υποστηριζει =USB 3.1 (at full 10Gbps speed), DisplayPort 1.2, PCI Express Gen 3. Γι'αυτο και ξεκινησαν να βγαινουν και λαπτοπ με συνδεση σε εξωτερικη καρτα γραφικων,μεσω της usb type c. Καποιες συσκευες που εχουν θυρα usb type c μπορει να εχουν υποστηριξη thunderbolt 3(γι'αυτο και λεγονται thunderbolt type c) και καποιες αλλες η θυρα usb type c τους, θα ειναι απλα για usb 3.0 ή 3.1. Αν πας στο link στα specs δεν αναφέρεται πουθενά thunderbolt. Άρα περιττό το "μάθημα" (εκτός αν η DELL έχει thunderbolt και το αποκρύπτει) 1ον το 80% των 8-9" windows tablets που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη τα βγαζουν οι Κινεζοι και εξακολουθουν να τα βγαζουν,μαλιστα εχουν αυξησει και τον αριθμο των μοντελων. 2ο Κατσε πρωτα να ερθει στην Ευρωπη μεσα σε 3 μηνες και μετα συζητουμε σε ποσο χρονο και σε ποια τιμη θα πεσει αυτο το tablet. Επισης το προβλημα με την θεωρια σου,ειναι οτι η Dell δε μας εχει συνηθισει με τετοιου ειδους πτωσεις στα προιοντα της και σιγουρα οχι σε τοσο μικρη χρονικη περιοδο. Άλλα έγραψα εγώ, σε άλλα απαντάς εσύ. Οι πωλήσεις στις ταμπλέτες πέφτουν παγκόσμια, αυτό είναι γεγονός. Οι ταμπλέτες με Win8 στις 8΄΄ δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά στις πωλήσεις (σε σχέση με android και apple) - και αυτό είναι γεγονός. Το ότι βγάζουν οι κινέζοι πολλά μοντέλα δεν σημαίνει ότι πουλιούνται "σαν τρελλά". Παρτίδες είναι των 5000 τμχ για να δουλεύουν τα επιδοτούμενα από την κυβέρνηση εργοστάσια. Αλλά με 80€ (σε σχέση με τα $399) πήρα κι εγώ ένα dual έτσι για να βρίσκεται, αφού έδωσα το πανάκριβο και πανλαγκάριστο note8 και το 12άρι laptop. Η επίσημη τιμή μπορεί να μην πέσει αλλά αν δεις στις αγγελίες τα προηγούμενα μοντέλα της ASUS και της DELL πουλιούνται σχεδόν αμεταχείριστα από όσους τα πήραν σε τιμές "χώμα". Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι η παραπάνω ταμπλέτα καλύπτει τις ανάγκες σου και τα χρήματα δεν είναι θέμα, τότε ΟΚ. Τελικά, ταμπλέτα με οποιοδήποτε OS είναι χρήσιμη στις 10΄΄ (4:3) και με βάρος κάτω από μισό κιλό. Και μόνο για τα ...τρέχοντα. Επίσης το laptop είναι "εργαλείο" με οθόνη πάνω από 13'' retina και τουλάχιστον i3 (και desktop OS).
ektor7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν πας στο link στα specs δεν αναφέρεται πουθενά thunderbolt. Άρα περιττό το "μάθημα" (εκτός αν η DELL έχει thunderbolt και το αποκρύπτει) Δεν ειναι μαθηματα,απλα το αναφερα για να ειμαστε πιο προσεχτικοι,με το τι προσφερει μια θυρα usb type c,γιατι δεν εχουν ολες τις ιδιες δυνατοτητες. Τωρα για το συγκεκριμενο στο site της η Dell στις 16 του μηνα που το κοιταξα ,εγραφε καθαρα thunderport 3(usb c). Οποταν σωστα εχουν γραψει και τα παιδια στο φορουμ και ολα τα μεγαλα sites ,οτι ειναι θυρα thunderbold! Τωρα αν της dell δε της βγαινει για τον Α ή Β λογο και στο τελικο προιον θα ειναι ή οχι thunderbolt,αυτο ειναι υπευθυνοτητα της Dell να το ξακαθαρισει. Εδω απο χθεσινο(18/1/2016) review του Phonearena!!! http://www.phonearena.com/news/New-Dell-Venue-8-Pro-tablet-with-Windows-10-now-available-to-buy-in-the-US_id77521 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από ektor7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα