Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρατηρω οτι υπαρχει μεγαλη δραστηριοτητα στις πωλησεις επεξεργαστων xeon 771 -5 μοστραροντας τους σαν τους καλυτερους επεξεργαστες σε 775 ( με την γνωστη μετατροπη)

παρατηρω επισης οτι πολοι ζηταναι ανταλαγη αυτους για να παρουν τους quad core που πολοι λενε οτι  ειναι σκουπιδια μπροστα στους xeon .. 

τι ισχυει τελικα ? οι τιμες που δινουν τους xeon μπροστα σε αυτα που λενε , ειναι τσαμπα . ομως αξιζει ? 

με φιλους που μιλησα με τετοιες εμπειριες μου ειπαν μακρυα, για πολους λογους ..  οπως θερμοκρασιες , προβληματα με τα bios , και οτι σε παιχνιδια σε σχεση με τους quad core ( οσο αντεχουν και αυτοι πλεον ) ειναι πολυ κατωτεροι ..

εψαξα και μεσα απο το gamedebate και σε αλλα τετοια sites , και οντως συγκριτηκα με τους core2quad τους βγαζει κατωτερους . 

Δημοσ.

παρατηρω οτι υπαρχει μεγαλη δραστηριοτητα στις πωλησεις επεξεργαστων xeon 771 -5 μοστραροντας τους σαν τους καλυτερους επεξεργαστες σε 775 ( με την γνωστη μετατροπη)

παρατηρω επισης οτι πολοι ζηταναι ανταλαγη αυτους για να παρουν τους quad core που πολοι λενε οτι  ειναι σκουπιδια μπροστα στους xeon .. 

τι ισχυει τελικα ? οι τιμες που δινουν τους xeon μπροστα σε αυτα που λενε , ειναι τσαμπα . ομως αξιζει ? 

με φιλους που μιλησα με τετοιες εμπειριες μου ειπαν μακρυα, για πολους λογους ..  οπως θερμοκρασιες , προβληματα με τα bios , και οτι σε παιχνιδια σε σχεση με τους quad core ( οσο αντεχουν και αυτοι πλεον ) ειναι πολυ κατωτεροι ..

εψαξα και μεσα απο το gamedebate και σε αλλα τετοια sites , και οντως συγκριτηκα με τους core2quad τους βγαζει κατωτερους . 

Ίδιο τσιπάκι είναι απλά πολύ καλύτερα binnαρισμένο!

Οπότε στα παιγνίδια στην ίδια συχνότητα έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση με κάποιον yorkfield12m (9550-9650-9770)

Χάρις στο binning όμως καταφέρνουν πολύ καλύτερο oc.

Ξέρεις πολλούς Quad που φτάνουν 4.5ghz με 1.33v?

Ο δικός μου φτάνει και 4.8 με κάτω απο 1.45 αλλά έχει τρέξει Cpuz Bench με 6.1ghz και τρελή ψύξη.

Στο ebay οι χαμηλοί αγοράζονται με ρέστα απο το μπακάλικο (10-30 ευρώ) ενώ οι μεγάλοι πχ Χ5470-Χ5492 είναι πανάκριβοι σε σημείο που δεν είναι καθόλου VFM.

Αυτά απο μένα. Μην ακούς το ότι δεν κάνουν για παιχνίδια, είναι μύθος.

4_5_cine.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειχα εναν pentium e5200 και τον εβαλα στην ακρη για εναν xeon L5420 στα 2,5ghz και ειδα διαφορες σε όλα. Στην αρχη εψαχνα για καποιον q αλλα ηταν απλησιαστοι σε σχέση με τους xeon.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα σύμπτωση... :)

Εγώ έχω facts για να το υποστηρίξω. Οπότε τίποτα δεν είναι σύμπτωση :)

"Harpertown" (45 nm)[edit]

Yorkfield (45 nm)[edit]

Aκριβώς τα ίδια στοιχεία με τους κανονικούς C2Q οπότε δεν έχουν καμία διαφορά πέρα απο το binning, και μια μικρή διαφορά στην τοποθέτηση για να μην μπαίνει σε 775 ο 771 (ας γελάσουμε παρέα :P )

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω facts για να το υποστηρίξω. Οπότε τίποτα δεν είναι σύμπτωση :)

"Harpertown" (45 nm)[edit]

Yorkfield (45 nm)[edit]

Aκριβώς τα ίδια στοιχεία με τους κανονικούς C2Q οπότε δεν έχουν καμία διαφορά πέρα απο το binning, και μια μικρή διαφορά στην τοποθέτηση για να μην μπαίνει σε 775 ο 771 (ας γελάσουμε παρέα :P )

Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής παραπάνω από δύο θέματα με Facts τα οποία τα αγνοείς τρολλάροντας.

Φαντάσου να άρχιζα το ίδιο.

• Confused 1
Δημοσ.

Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής παραπάνω από δύο θέματα με Facts τα οποία τα αγνοείς τρολλάροντας.

Φαντάσου να άρχιζα το ίδιο.

Τρολλάρω όταν υποστηρίζω τα λεγόμενά μου πάντα με λινκς. Και υποστηρίζεις ότι τα βγάζω απο την στομάχα μου.

Και έρχεσαι σε ένα τόπικ που δεν έχεις κάτι να προσφέρεις αλλά μόνο να με κατηγορήσεις δημοσίως. :)

Κρίμα...

• Like 3
Δημοσ.

Οπως και να εχει δεν αξιζει το 775 πλεον, παναρχαιο σοκετ που μπορει να καψει μητρικη οποτε ναναι, μεγαλο ρισκο για το τιποτα μιας και δεν υποστηριζει καμια νεα τεχνολογια, απο δυναμη δε λεει και πολλα και απο τιμη δεν αξιζει φυσικα, υλικο 10ετιας ειναι.

Δημοσ.

Οπως και να εχει δεν αξιζει το 775 πλεον, παναρχαιο σοκετ που μπορει να καψει μητρικη οποτε ναναι, μεγαλο ρισκο για το τιποτα μιας και δεν υποστηριζει καμια νεα τεχνολογια, απο δυναμη δε λεει και πολλα και απο τιμη δεν αξιζει φυσικα, υλικο 10ετιας ειναι.

Σωστά αλλά αν μπορεί να ανανεώσει με 30 ευρώ ενα σύστημα αξίζει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τόσο πολύ έναν σύστημα με τόσα λίγα χρήματα. Αν είναι να πάει σε ποιο μεγάλα-ακριβά κομμάτια, δεν αξίζει. Εγώ το ήξερα ότι δεν είναι καθόλου VFM αλλά το έκανα απο μεράκι :)

Για πάνω απο 50 φυσικά και όχι. Ήταν όμως το μακροβιότερο socket που άλλαξε πολύ στην πορεία. Μην το βλέπετε όλοι σαν 2005. Ως το 2009 έβγαιναν ακόμα καινούριοι δυνατοί επεξεργαστές.

(Απόδοση ανάλογη έχουν με αρκετούς i5 όταν κλοκαριστουν αρκετά, καμιά σχέση με 4cores amd) Αλλά αυτοί που φτάνουν i5 δεν είναι VFM. (Εμένα στα 4.5 έχει ακριβώς ίδιο σκορ με έναν 3570Κ στο R11.5 https://i.ytimg.com/vi/m_c8uxwDM4E/maxresdefault.jpg )

Οπότε TS αν σκέφτεσαι κάποιον Ε5450 μέχρι 30-35 ευρώ ή κάποιον Χ5460 με 40-45 ευρώ και έχεις καλή μητρική, χτύπα τον. Μην δώσεις όμως παραπάνω!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω παντως αλλαξα τον i7 920 με xeon e5649 6 core και εχω δει διαφορα ... Καταρχην πηγε 4ghz με voltage και 200bulk για πλακα , πιο δροσερος , λιγοτερο tdp , 2 extra cores , στα 4 ghz ιδιο σκορ με 6700κ σε cinebench r15 και ολα αυτα με 30 ευρω διαφορα (πουλησα 50 τον 920 και πηρα 80 τον xeon ) ... Mπορει να μην ειναι και ο πιο σύγχρονος αλλα για 30 ευρω να αποδιδει στα multithreaded σαν 6700 νομιζω πως αξιζε σαν αγορα ...

• Like 2
Δημοσ.

Εγω πάντως με τον L5420 stock (δεν καταφερα να τον κανω oc) και μια 7790 1gb της gigabyte παίζω games! Skyrim όλα full, Evil within medium κ.α σε 1080p αναλύσεις! Γι αυτό σκέφτηκα όσο έχω την 775 να βρω ότι πιο δυνατό μπορώ για αυτο το socket που νομιζω ειναι ο X5492 νομιζω αλλα ειναι πανακριβος! Θελω να καταλήξω πως μια χαρα ειναι για gaming.

Δημοσ.

Εγω αντικατεστησα τον Ε5200 με xeon E5450 (30 ευρω απο Κινα) και ειδα το pc να αναστενεται.

οπως ειπε και ο Sheogorath για καποιον που δεν εχει την οικονομικη ευχερεια, για ολικη αναβαθμιση,

ειναι η καλυτερη λυση.

Ποιες ειναι οι νορμαλ θερμοκρασιες σε Ε5450 χωρις o.c. ,εμενα σε idle ειναι 40-42 και σε παιχνιδια μεχρι 65 και μου φαινονται υψηλες.

Η ψυκτρα μου ειναι η CoolerMaster Hyper T4

Δημοσ.

Εγω αντικατεστησα τον Ε5200 με xeon E5450 (30 ευρω απο Κινα) και ειδα το pc να αναστενεται.

οπως ειπε και ο Sheogorath για καποιον που δεν εχει την οικονομικη ευχερεια, για ολικη αναβαθμιση,

ειναι η καλυτερη λυση.

Ποιες ειναι οι νορμαλ θερμοκρασιες σε Ε5450 χωρις o.c. ,εμενα σε idle ειναι 40-42 και σε παιχνιδια μεχρι 65 και μου φαινονται υψηλες.

Η ψυκτρα μου ειναι η CoolerMaster Hyper T4

Mετράνε λάθος θερμοκρασίες, βάλε το hardware monitor και στο .ini βάλε tjmax=85.0 αντί για 100.0

Μετράνε με margin απο 100 και βγαινουν 15 βαθμοί πάνω.

Ή απλά βλέπε απο AIDA ;)

Δημοσ.

Mετράνε λάθος θερμοκρασίες, βάλε το hardware monitor και στο .ini βάλε tjmax=85.0 αντί για 100.0

Μετράνε με margin απο 100 και βγαινουν 15 βαθμοί πάνω.

Ή απλά βλέπε απο AIDA ;)

Σ' ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...