Προς το περιεχόμενο

Led SMD λάμπες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου σχετικού με ηλεκτρονικά κτλ.

Ψάχνω λάμπες led για 2 φωτιστικά σε μπάνια που θέλω να αλλάξω. Κοιτώντας στα γνωστά κινεζομάγαζα, χάθηκα ανάμεσα στους διάφορους τύπους smd, τα lumens, τα watts και τις τιμές...

Ψάχνοντας και διαβάζοντας πιστεύω κατάλαβα σε γενικές γραμμές τι παίζει.

Αυτό που ακόμα δεν έχω κατανοήσει και θέλω να μου εξηγήσει κάποιος είναι το πως υπολογίζονται (οι κινέζοι προφανώς λένε ότι να ναι) τα watts και τα lumens και το που πρέπει να βασίζομαι για να παίρνω αξιόπιστα νούμερα.

Για αρχή ας δεχτούμε ότι ο πίνακας εδώ είναι αξιόπιστος.

Με βάση αυτόν το 2835 πχ καταναλώνει 0.2 watt και αποδίδει 20-26 lum.

Bλέπω τώρα :

1) 26 smd με 3 watt και 240 lum εδώ

2) 75 smd με 5 watt και 350 lum εδώ

3) 102 smd με 6 watt και 600 lum εδώ

4) 180 smd με 8 watt και 800 lum εδώ

Με βάση όμως το παραπάνω δε θα έπρεπε :

το 1 να είναι 5.2 watts και 520-676 lums

το 2 να είναι 15 watts και 1500-1950 lums

το 3 να είναι 20.4 watts και 2040-2652 lums

το 4 να είναι 36 watts και 3600-4680 lums

Δεν πηγαίνει πολλαπλασιαστικά δηλαδή; Τι δεν κάνω σωστά; Τι πρέπει να υπολογίζω για να βρω το σωστό αποτέλεσμα;

Πως γίνεται σύμφωνα με τον κινέζο τα 75 smd να καταναλώνουν 5w και τα 180 (παραπάνω από τα διπλά) να κατανάλωνουν λιγότερο από τα διπλά (8w);

H επιλογή του μαγαζιού είναι καθαρά τυχαία... τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν παντού...

Δημοσ.

Άλλη κατανάλωση ένα LED 5050, άλλη ένα 3216, άλλη ένα 0805. Το πόσα packages έχει δε λέει από μόνο του κάτι. Γι αυτό και οι διαφορετικές καταναλώσεις.

Μην σου κάνει εντύπωση 50x 0805 SMD να έχουν ΛΙΓΟΤΕΡΗ κατανάλωση από 5x 5050 SMD.

Αξιόπιστα νούμερα θα πάρεις αν ασχοληθείς μόνο με watts και lumens. Αυτά σε ενδιαφέρουν, όχι το πως είναι κατασκευασμένος ο λαμπτήρας. Τι σε νοιάζει αν είναι SMD ή TH; Και τι σε νοιαζει το μέγεθος του SMD;

Δημοσ.

Eπικεντρώθηκα όμως μόνο σε ένα smd (2835) και τα links αφορούσαν όλα μόνο αυτό...

Δεν σύγκρινα ποτέ εγώ διαφορετικούς τύπους... πάντα packages ίδιου τύπου μέτραγα!

Προφανώς και ισχύουν αυτά που λες και τα κατανοώ. Επειδή ακριβώς τα watt και τα lumens είναι αυτά που μετράνε και ο κινέζος λέει ψέματα στο 99,99% των περιπτώσεων προσπαθώ να το υπολογίσω μόνος μου με βάση το πλήθος των smd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...