Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ώπα, koftis650 σε παρεξήγησα, και συγγνώμη γιατί δεν πρόσεξα δύο λεπτά σημεία που είχες γράψει, μέσα σε όλα αυτά που μου'σερνες:

1) "Nαι θα συμφωνήσω απλά με αυτή την αναφορά που υπάρχει βέβαια με άλλο wording σε άλλα RFCs:"

και

2) "-- Α. συμφώνησα με το τί περιγράφετε στην ενότητα 1.1.3 του RFC 1122 και τον όρο internet protocol suite."

Άρα είχες συμφωνήσει ήδη ότι το IP suite έχει 4 Layers (που το λέω από την πρώτη απάντηση που σου έδωσα και κακώς σε ρωτούσα πόσα νομίζεις ότι έχει) απλά ντρεπόσουν να τα παραδεχτείς απαντώντας με νούμερο ή κάπως ξεκάθαρα, και εγώ δεν το είχα καταλάβει!! Σόρρυ λοιπόν γι αυτό, πράγματι δεν το ερμήνευσα σωστά. Εσύ το είπες έμμεσα δυο φορές, και βέβαια μετά για να κρύψεις την παραδοχή σου μου άρχιζες τις κατηγορίες ότι είμαι άσχετος και δεν ξέρω τί μου γίνεται, λέγοντας ό,τι ασυναρτησίες μπορούσες να συλλέξεις (που να νομίζεις ότι σε κάνουν να φαίνεσαι σπουδαίος) και κάνοντας χρησιμοποιώντας επιχειρήματα "εναντίων" μου κάνοντας copy-pate πράγματα που έλεγαν ακριβώς αυτό που έλεγα. Δεν μπορώ να πω, μάλλον είναι πετυχημένη τακτική για τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Έκανα, λοιπόν, λάθος που σου είπα ότι "...τότε μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις...". Τελικά κάποια στιγμή καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, αλλά δε σου αρέσει αυτό που κατάλαβες. Καταλαβαίνεις ότι έχεις λάθος και απλά το πρόβλημά σου είναι ότι δεν μπορείς να παραδεχτείς το λάθος σου! Κρίμα ρε συ, και δύσκολη φάση, σε καταλαβαίνω, αλλά εμείς τι φταίμε και μας πρήζεις με κατεβατά και κατηγορίες ενώ τελικά συμφωνείς; 

Δεν πειράζει, πάντως. Τουλάχιστο λύθηκε η παρεξήγηση με το πλήθος των επιπέδων, και αν κάποιος ποτέ ξαναδιαβάσει αυτό το thread δε θα καταλάβει κάτι λάθος. Επίσης, μην ανησυχείς, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είσαι ο σούπερ δικτυάς, είσαι, απλά ήσουν σε δύσκολη μέρα.

Το πιο ωραίο όμως που είπες, από όοοοοοοοολα αυτά που είπες, είναι το 2 (καμία έπαρση στο σχόλιό σου): 

"-- Α. συμφώνησα με το τί περιγράφετε στην ενότητα 1.1.3 του RFC 1122 και τον όρο internet protocol suite."

Ουφ!! Πάλι καλά που συμφώνησες! Θα στείλω ένα mail στους συγγραφείς του 1122 να σταματήσουν να κρατάνε την αναπνοή τους, γιατί έχουνε μπλαβίσει!! Γιατί ξέρεις (εσύ δεν ξέρεις; εσύ τα γέννησες!), τα rfc δεν είναι έγγραφα του ietf στα οποία ορίζονται πρωτόκολλα...όοοοχι! Είναι εκθέσεις ιδεών που αναφέρουν προτάσεις που κάποιος μπορεί να συμφωνεί και κάποιος όχι. Και η αλήθεια -για να λέμε και του στραβού το δίκιο- είναι ότι επιζητούν comments (το λέει και το όνομά τους άλλωστε), όμως η έγκρισή σου νομίζω ότι τους δίνει άλλο αέρα...

Άντε, τώρα που κατάλαβα ότι συμφωνούσες μαζί μου και είμαι υπερήφανος γι αυτό, σου ζητάω συγγνώμη που σε έφερα σε δύσκολη θέση και δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα, χαζομάρα μου, όντως. Σου εύχομαι λοιπόν καλά δίκτυα και καλές συνεργασίες, γιατί το'χεις: είσαι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και ακους τον άλλο με προσοχή.

ΥΓ. Και μην ξεχνάς: τον κόφτη, και να τον βγάλεις από το 650, το 1000άρι δεν το φτάνει. Α, και πάντα με κράνος, ε;

Επεξ/σία από mamalacation
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@mamalacation

Είδες αν αρχίσεις να ξεκαβαλάς το καλάμι σιγά σιγά τι ανακαλύπτεις ?  Αν το ψάξεις και άλλο θα καταλάβεις τι λέει και που αναφέρεται το RFC 791 και αυτά που λές (και έψαχνες απεγνωσμένα να κάνεις match...κάτι με IP κατι με 4 κατι με google search και αξιοπιστες πηγες της Microsoft (....no comments), superuser.... (που κάποιος το αναφέρει κίολας....στις απαντήσεις...και θα το ξαναβάλω να ξαναδείς....γιατι αμφιβάλω αν έχεις/είχες κάποια ιδεά περί αυτού που σε άλλα RFC standards όπως και έγγραφα αναφορές λέγεται TCP/IP model, stack, standard),  η Cisco είναι εξέρεση φάνταζόμαι να καταλαβαίνεις το γιατι.... αν έχεις κάποια επαφή ειπαμε με δύκτια μάλλον έψαχνες το BGP και έπεσες πάνω του....αλλά σου βγήκε σαν TCP/IP το stack/model...).  Όταν λοιπον κάποιος βλέπει ψάχνει δεξιά και αριστερά για να βρεί απαντήσεις σε τεχνικά θέματα που περιγράφονται σε public available documentation και αφορούν κοινά αποδεκτά standards (RFCs) και αντί λοιπον να ψάχνει σε αυτά, ψάχνει όπου να 'ναι, έ είναι φαόυλ, καταλαβαίνεις ή όχι ποσό έγκυρο είναι αύτο που λεεί ο μπάμπης ο Σουγιάς ή ο κώστας ο πεταλούδας σε απάντηση σε ένα blog ή στο wekipedia.... Γιατί μετά όταν βλέπει μπροστά του (RFC 791....) δεν ξέρει τι γίνετε...και τι λέει, ψάχνει το IP και κάτι με 4. Βλέπει την ζωγραφιά δλδ...που έχω κάνει copy paste και λέει το IP protocol (όπως ισχυριζόσουν και μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου σήμειου...)..έχει 4 layers...τι TCP/IP τι εν συντομία IP...ένα και το αυτό....

-- To ξαναβάζω μπας και σου λέει κάτι (πές την αλήθεια...απο εκεί άρχισες να ψάχνεις μπας και βρείς κάτι που να ΜΗΝ αναφέρετε ώς TCP/IP σε οτιδήποτε έψαχνες και δεν σου καθόταν αυτό που ήθελες...):

"

Therefore, there are 4 layers in the TCP/IP Model. Specifically, they are the Network Access Layer, Internet Layer, Transport Layer, and Application Layer.

You can find some (Difficult to read) technical information in RFC 1122, and some better-presented educational information provided by the University of Pittsburgh."

Συμφώνησα με τον όρο που περιγράφετε ως Internet Protocol stack και περιγράφετε στην ενότητα 1.1.3 του RFC 1122 (και που περιγράφετε ως το TCP/IP μοντέλο σε άλλα RFCs). 

Ενημερωτικά, ως προς τα RFCs και συμφωνιών - διαφωνιών, υπάρχουν καταρχάς διαβαθμήσείς σε αυτά (πχ informational τύπου) που απλά περιγράφουν ένα "θέμα". Έπειτα (αν) ετυχες να διαβάσεις κάποιο, υπαρχουν κάποιες λέξεις κλειδιά (όπως MUST/SHOULD) που δίνουν κατευθύνσεις σε κάποιον που προτίθεται να ακολουθήσει και να είναι "συμβατός" με αυτά που περιγράφει το RFC. Άν δεν θέλει κάλιστα μπορεί να φτιάξει το δικό του draft και αν προχωρήσει να γίνει και ένα διαφορετικό RFC και standard.

Σε δύσκολη θέση δέν έρχεται κανείς που ξέρει και καταλαβαίνει τι λέει και τι διάβαζει όπως φυσικά και να αναγνωρίζει το λάθος του αλλά και να συγχωρεί.

Πρόσεχε με την χόλη σου, δεν θα πάς μακριά.

Δημοσ.

Περίμενε, συμφωνείς δηλ με την ενότητα 1.1.3 του RFC 1122 με τον όρο του IP Protocol Suite, αλλά δε συμφώνησες που σου λέει ότι έχει 4 επίπεδα το Internet Protocol (δηλαδή το ΙΡ) suite; Γιατί αν αυτό εννοείς, με μπερδεύεις με αυτά που λες, πριν άλλο κατάλαβα. Αν είναι έτσι πάντως, στείλε τους ένα mail γιατί δεν είναι σωστά πράγματα αυτά...

Αλλά ας αφήσω λίγο την ειρωνεία που σου αρέσει να ανταλλάσσεις και πάμε να δούμε αν ποτέ θα βγάλουμε άκρη (όχι ότι έχει κάποιο νόημα πλέον). Όπως και να'χει, λοιπόν, το 1122 και το 791 είναι ξεκάθαρα και μόνο για το IP (όσον και αν συμφωνείς ή όχι), το λένε στον τίτλο τους και σε όλο το κείμενό τους, και όχι για το TCP/IP που έχεις φάει σκάλωμα να γράφεις. Όχι ότι έγινε και κάτι αν αναφέρεται κανείς στο TCP/IP και εννοεί το ΙΡ, αλλά για κάποιο λόγο εσύ τη μία προσπαθείς να τα αποσυνδέσεις, την άλλη να τα συνδέσεις, και γενικά να πεις ότι αυτά μου φταίνε και ότι και καλά με μπερδεύουν. Που δε με μπερδεύουν δηλαδή. Όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά γιατί είναι ξεκάθαρα και σαφώς ορισμένα. Υπάρχει λοιπόν η σουίτα του ΙΡ (IP suite), μέσα στην οποία (στο 2ο επίπεδο) υπάρχει και το TCP, μαζί με άλλα πρωτόκολλα. Πολύς κόσμος όμως, όπως είπαμε και πριν, αναφέρεται στη σουίτα ως TCP/IP, όπως και το link της Cisco (που φαίνεται να τη συμπαθείς. Το λέει στη λεζάντα της εικόνας της ξεκάθαρα, TCP/IP protocol suite) αλλά και άλλα. Από όπου πάντως και να το δεις (είτε ΙΡ suite rfc1122, είτε IP DARPA-rfc791, είτε TCP/IP που το λέει η Cisco και οι εικόνες που έκανες copy past), όλοι μιλάνε για 4 layers (επίπεδα). Άρα τι σκάλωμα έχεις φάει, δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω...

Όποιο μοντέλο από αυτά που αναφερόμαστε έως τώρα και να πάρεις (πλην του OSI), η απάντηση που έδωσα στον xaralampos94 και δε σου άρεσε (και άρχισες τις ειρωνείες) αναφερόταν σε αυτό. Λογικό λοιπόν να μην καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεσαι, εκτός ίσως για να κρύβεις το γεγονός ότι δεν μπορείς να παραδεχτείς πως έκανες λάθος ή να κρύβεις το γεγονός ότι πραγματικά παίζει και να μην έχεις ιδέα για τι μιλάς.

Σε ό,τι αφορά τα καλάμια, διάβασε καλά τις απαντήσεις που έχεις δώσει μέχρι τώρα σε εμένα (από την 1η σου κι όλας, αυτό είναι το ωραίο) και κρίνε ποιος έχει καβαλήσει. Όχι, δες τις εκφράσεις σου, είναι σπουδαίες! Αν και τι σου λέω, ξέρω. Η απάντησή σου θα έχει πάλι πολλές 3-τελείες μαζί, με ακαταλαβίστικα Ελληνικά και τυχαία ακρωνύμια, copy-paste που λένε άλλα από αυτά που λες, ουσιαστικά χωρίς ρήματα, ύφος και ειρωνείες και τα γνωστά. Τι να κάνουμε, συνέχισε με το στυλ που απαντάς και θα σου ανταποδίδω και γω με το αντίστοιχο, μέχρι κάποια στιγμή να μας κόψουν οι mods με το δίκιο τους (επιτέλους, που είναι αυτοί οι τύποι; ).

ΥΓ1. Επίσης, απορώ που κανείς τρίτος δε λέει τίποτα! Και σε Ελληνικό φόρουμ κιόλας; Μπράβο! Από τα άγραφα!

ΥΓ2. Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις κάποια στιγμή για ποιο πράγμα ακριβώς διαφωνείς μαζί μου και για ποιο λόγο χώνεις. Όχι σε μένα ή στο φόρουμ, στον εαυτό σου πρώτα από όλα.

Δημοσ.

Λοιπον για να σας ληξω εγώ την παρεξηγηση . χρησιμοποιούντε και τα 2

Απλά το OSI είναι πιο παλιο , και μερικες φορές πιο εύκολο για να συνενοηθούμε.

Προγραμματιστικά , εαν θες να στησεις ενα client - server κομματι , θα ασχοληθείς κυρίως με το TCP/IP , και κυρίως με το application και το host-to-host layer.

Διοτι απλα δεν σε νοιαζει πως θα το στειλει ο ρουτερ , σε νοιάζει ομως εαν η σύνδεση θα είναι TCP/UDP , ποια θα είναι η ip του host , ποια του server , ποιο πρωτοκολο θα χρησιμοποιήσει η σύνδεση , ποιο socket θα ανοιξει και που θα το στειλει.

Στα δίκτυα , όσα έχω προλαβει να δω δηλαδή , χρησιμοποιούντε και τα 2 , απλα το TCP/IP stack είναι η μοντερνα εκδοση του OSI.

Επίσης , σήμερα , και ας με διορθωσει καποιος αν κάνω λάθος , ένα switch Μπορει να είναι multi-layered , δηλαδή Layer 2 & Layer 3.

Δεν καταλαβαίνω για ποιον λογο τσακώνεστε σαν μικρα παιδια.

Δημοσ.

@LiquidTroll, ο μόνος λόγος που μαλώνω, είναι γιατί ο τύπος μού επιτέθηκε με ειρωνείες από το πρώτο του post, και το αστείο είναι ότι σε όλη την ιστορία, για το θέμα που ειρωνεύτηκε, ο ίδιος είχε λάθος. Ε, τι να τον κάνω ρε συ; Μία, δύο, τρεις, είπαμε! Αφού δηλαδή είναι μάγκας και τα ξέρει, ας τα φάει μία στη μάπα μπας και καταλάβει...που σιγά να μην.

Συμφωνώ μαζί σου, πάντως, ότι κάνουμε σαν παιδάκια... :)

Δημοσ.

Μια μικρη "συνεισφορα" απο εμενα, για να μην τσακωνεστε. ;)

(Το βιβλιο ειναι 15ετιας και βαλε...)

Περι ARP:

arp.jpg

Περι OSI / Internet:

osi_internet_01.jpg

osi_internet_02.jpg

osi_internet_03.jpg

:rolleyes:

Δημοσ.

@mamalacation

Διάβασε πρώτα ποιό είναι το αντικείμενο του RFC 791 και ποιό του RFC 1122 προτού αρχίσεις να κελαιδάς. Εφόσον για εσένα IPv4==Internet Protocol suite, no problem χολή μου.

Ως προς τα layers ξεκίνησες με 5 ξέχασες ...?

"Χμμ, από ό,τι βλέπω έχω λάθος την αρίθμηση των Layers που σου έγραψα, θα σου τα γράψω τώρα σωστά και με ορολογία για να ξεμπερδεύουμε (από πάνω προς τα κάτω):

Layer 4: Applicatoin (πχ HTTP)

Layer 3: Transport (TCP/UDP/ICMP)

Layer 2: Network/Internet (IP)

Layer 1: Link (MAC)

Και το φυσικό επίπεδο είναι από κάτω (Layer0)."

Τα RFCs δεν είναι single vendor oriented terminology στον κόσμο του networking. Εϊτε όμως το θέλουμε είτε όχι,  είτε μας αρέσει είτε όχι απο την άλλη, κάποιοι έχουν μια πάρα πολύ μεγάλη συνεισφορά στον χώρο αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι είναι απλά πιο δραστήριοι σε άλλο κομμάτι - χώρους του IT αν θές.

Δημοσ.

Και το IPv4 (RFC791) και το IP suite (RFC 1122) μιλάνε για 4 Layers, και μάλιστα για τα ίδια, οπότε πάλι δεν καταλαβαίνω τι σκάλωμα τρως. Το φυσικό επίπεδο το αναφέρω εγώ ως εξτρά στο σχόλιο που λες, το οποίο δεν περιγράφεται στα πρωτόκολλα αυτά, αλλά υπονοείται ότι  υπάρχει φυσική διασύνδεση μεταξύ κόμβων.

Η τελευταία παράγραφος που λες, είναι από αυτές που δε βγάζουν νόημα, οπότε δεν ξέρω τι να σχολιάσω.

Εσύ, τελικά, αποφάσισες που διαφωνείς μαζί μου; Για το ό,τι είπα το Layer0; Αν είναι αυτό, ΟΚ, δίκιο έχεις, δεν αναφέρεται μέσα με αυτήν την αρίθμηση, αλλά και για αυτό ακριβώς δεν το είχα και εγώ στη λίστα μαζί με τα άλλα. Αλλά δεν το ανέφερες ποτέ, τώρα σου έσκασε. Για το αν τα rfc791 και rfc1122 μιλάνε για το ίδιο πράμα; Δεν το ισχυρίστηκα, απλά και τα δύο μιλάνε για 4, ίδια Layers (απλά το ένα ορίζει πιο αναλυτικά τα layers του άλλου). Για το OSI; Αυτό σίγουρα δεν είναι το πρωτόκολλο που επικράτησε, γιατί δεν φτιάχτηκε καν για να επικρατήσει. Φτιάχτηκε σα θεωρητικό μοντέλο.

Όπως και να'χει εγώ αναφέρθηκα στα 4 Layers και εσύ στράβωσες και άρχισες τα '"αν" ασχολείσαι με δίκτυα'. Άρα τα rfc δεν παίζει να είναι, οπότε παραμένει το πλήθος των Layers ή το γεγονός ότι εσύ ήθελες να τα πω με βάση το OSI. Ε, δεν τα'πα και εξήγησα μετά πώς τα'πα.

Δε χρειάζεται να απαντήσεις, τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτά, μάλλον και οι δύο επαναλαμβανόμαστε πολύ, οπότε σίγουρα τσάμπα τα λέμε. Έχει δίκιο ο LiquidTroll.

Δημοσ.

@mamalacation

"Και το IPv4 (RFC791) και το IP suite (RFC 1122) μιλάνε για 4 Layers, και μάλιστα για τα ίδια, οπότε πάλι δεν καταλαβαίνω τι σκάλωμα τρως. Το φυσικό επίπεδο το αναφέρω εγώ ως εξτρά στο σχόλιο που λες, το οποίο δεν περιγράφεται στα πρωτόκολλα αυτά, αλλά υπονοείται ότι  υπάρχει φυσική διασύνδεση μεταξύ κόμβων."

-- Έχω αναφερθεί σε αυτό, εν συντομία εφόσον για εσένα IPv4==Internet Protocol suite (RFC 791 == RFC 1122) case closed. Κατά την άποψη μου, καμία σχέση το ένα με το άλλο.

"Για το OSI; Αυτό σίγουρα δεν είναι το πρωτόκολλο που επικράτησε, γιατί δεν φτιάχτηκε καν για να επικρατήσει. Φτιάχτηκε σα θεωρητικό μοντέλο."

-- Φυσικά και συμφωνούμε για τον λόγο που φτίαχτηκαν τα διάφορα μοντέλα. Λέγοντας επικράτησε όπως στο έθεσα αρχικά έστω και "μαρκετινίστικα" αν θές είναι πολύ απλός. Η λογική αριθμήση των headers - layers που θα συναντήσεις απο RFC standards σε επίπεδο προτοκώλλων, υπηρεσιών, τεχνολογιών, προιόντων κλπ, είναι βάση OSI layering:

Eνδεικτικά παραδείγματα σε RFCs:

-- https://tools.ietf.org/html/rfc2674, Definitions of Managed Objects for Bridges with Traffic Classes, Multicast Filtering and Virtual LAN Extensions

-- https://tools.ietf.org/html/rfc2661, Layer Two Tunneling Protocol "L2TP"

-- https://tools.ietf.org/html/rfc6624, Layer 2 Virtual Private Networks Using BGP for Auto-Discovery and Signaling

-- https://tools.ietf.org/html/rfc4382,  MPLS/BGP Layer 3 Virtual Private Network (VPN) Management Information Base

-- http://www.rfc-base.org/txt/rfc-6820.txt, Address Resolution Problems in Large Data Center Networks (L2/L3 topologies)

Ενδεικτικά παραδείγματα σε προιόντα:

-- https://f5.com/glossary/load-balancer/

"

A load balancer is a device that acts as a reverse proxy and distributes network or application traffic across a number of servers. Load balancers are used to increase capacity (concurrent users) and reliability of applications. They improve the overall performance of applications by decreasing the burden on servers associated with managing and maintaining application and network sessions, as well as by performing application-specific tasks.

Load balancers are generally grouped into two categories: Layer 4 and Layer 7. Layer 4 load balancers act upon data found in network and transport layer protocols (IP, TCP, FTP, UDP). Layer 7 load balancers distribute requests based upon data found in application layer protocols such as HTTP."

-- https://meraki.cisco.com/technologies/next-gen-firewall

"The Cisco Meraki proprietary packet processing engine analyzes network traffic up to and including layer 7, using sophisticated fingerprinting to identify users, content, and applications on the network"

-- Layer 2 switching vs ATM switching, ECMP L2/L3/L4-load-balancing algorithms, L2/L3 Qos, etc etc

Όταν σου είπα αρχικά ότι στον χώρο αυτό όταν λέμε ότι θέλουμε να περάσουμε έναν αριθμό απο Χ vlan για παράδειγμα μεταξύ 2 σήμειων, ή όταν λέμε common L2 broadcast domain, ή different L3  administrative domains, ή να μαρκάρουμε την κίνηση σε L3, ξέρουμε πολύ καλά και τι λέμε και που αναφερόμαστε με βάση το "'άτυπο" - "μαρκετινίστικο" layering του OSI. Εξού και σε ρώτησα, δουλεύεις ή ασχολήσε πάνω σε αυτά, γιατι δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να υπάρξει πρόβλημα στην παραπάνω ορολόγια και ερμηνεία σε αυτό τον χώρο.

Δημοσ.

Και εγώ καταλαβαίνω και χρησιμοποιώ την ορολογία του osi στα προϊόντα και τα

προγράμματα που χρησιμοποιούν αυτήν την ορολογία. Απλά όταν ο ΟΡ έδειξε ότι προσπαθούσε να καταλάβει πιο αναλυτικά πώς δουλεύει η δικτύωση από το να καταλάβει τι παίζει απλά με το ARP, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα layers από ένα απλούστερο μοντέλο -για να του εξηγήσω τι παίζει- από το osi, και γι αυτό διάλεξα το ipv4 (ή ΙΡ).

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω από την αρχή που μου επιτέθηκες, και δεν είχα καμία διάθεση να φτάσουμε ως εδώ και να κάνουμε το thread του τύπου πεδίο μάχης μεταξύ μας.

Σηκώνω λοιπόν λευκή σημαία, μιας και από ό,τι βλέπω και εσύ δεν έχεις διάθεση για καυγά, οπότε αν συμφωνείς και συ, ρίχνουμε τους τόνους και το σταματάμε κάπου εδώ.

Δημοσ.

Δε σου επιτεθηκε μεγαλε, απλα εχεις λιγο τη μυγα και το καλαμι οπως σου προανεφερε. Το ιδιο μου εκανες και μενα σε αλλο νημα και απλα σταματησα να σου απανταω διοτι ξεκινησες με τα ειρωνευσε και μαλακιες. Get a better life θα σου προτεινα 

Δημοσ.

rfc, εμάς η διαφωνία μας ήταν για το retransmission του πακέτου με βάση το MTU. Όταν σου ζήτησα να μου εξηγήσεις τη μέθοδο retransmission που ανέφερες και αν είχες κάποιο RFC (ή κάποια άλλη πηγή) ώστε να τη διαβάσω -γιατί οι δικές μου πηγές έλεγαν άλλα-, τότε μου απάντησες με ειρωνία. Μετά σου απάντησα και εγώ με ειρωνεία. Δεν ξέρω, αργότερα, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί το έκανες, σκέφτηκα ότι ίσως να θεώρησες ότι σε ειρωνεύτηκα πρώτος επειδή σου ανέφερα το RFC και το δικό σου nick είναι rfc, αλλά εγώ το εννοούσα (γι αυτό και σου είπα "...κάποιο RFC ή κάποια συγκεκριμένη πηγή..." ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση).

Οπότε δεν καταλαβαίνω τι προτείνεις να κάνω, πέρα από το να get a better life. Αν διαφωνώ με αυτά που λέει κάποιος άλλος, να μην του ζητάω να μου δώσει τις πηγές του; Και όταν μου απαντάει με ειρωνεία να το δέχομαι; Γιατί αν θες κάτι τέτοιο, τότε μου φαίνεται περίεργο. Και εσύ ο ίδιος θα πρέπει να το καταλαβαίνεις αυτό, αφού μόλις σου απάντησα με ειρωνεία (στην ειρωνεία) στράβωσες, και είδες ότι ακόμη το αναφέρεις. Επίσης, βλέπω ότι έχεις πάρα πολλά μηνύματα σε αυτό το forum, που σημαίνει ότι το εκτιμάς. Θα ήθελες να παραμένουν λανθασμένες εξηγήσεις σε νήματα του φόρουμ; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο ρίχνει το επίπεδο του ίδιου του φόρουμ, και γι αυτό "διορθώνω" όταν διορθώνω. Εσύ το θεωρείς καλάμι, δικαίωμά σου. Σε όποιο άλλο φόρουμ κυκλοφορώ (εξωτερικού), αλλά ακόμη και σε κανάλια στο irc, εκεί φροντίζουν/με όλοι ώστε η πληροοφρία που παραμένει να είναι σωστή, και αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με αναφορές σε πηγές (όπου υπάρει διαφωνία).

Και δε σε ειρωνεύομαι στα παραπάνω, σε ρωτάω πραγματικά.

Από την άλλη, βλέπω ότι όντως δημιουργώ παρεξηγήσεις με πιο παλιά μέλη του συγκεκριμένου φόρουμ με τη συμπεριφορά μου, και ίσως σιγά-σιγά καλύτερο θα ήταν να μη συμμετέχω. Θεώρησα ότι επειδή με βοήθησαν τα παιδιά στο DSL φόρουμ να έκανα και εγώ συνεισφορά, ως μία μορφή "ευχαριστώ", αλλά μάλλον δεν είμαι για τέτοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...