Chariss13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα παιδια... εχω μια απορια.. βασικα εχω αρκετες ... ερωτηση πρωτη: arp πρωτοκολλο = εχω την ip του μηχανήματος και θελω να μαθω την mac , για ποιον λογο θελω να μαθω την mac ? (γνωριζω οτι ειναι πιο χαμηλο επιπεδο απο το ip) ερωτηση δευτερη: απο την στιγμη που γνωριζω την ip του μηχανήματος δεν μπορω να στειλω απευθείας πακετο μεσω του ip ?χωρις να ξερω την mac..εγω ηξερα πως για να στειλουμε ενα πακετο αρκει να ξερουμε την ip του μηχανηματος και οχι την mac του ... με εχει μπερδεψει η λογικη του να ξερουμε και την ip και την mac ... 1
Chrisxxx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 H μεταγωγή των πακέτων στο χαμηλότερο layer γινεται μεσω Mac διευθυνσεων και ειναι σαφώς πιο γρήγορη, η IP χρησιμευει στη δρομολογηση κυρίως. 2, όπως και στο 1 όταν το πακετο κατεβει απο το 3ο Layer που θα βαλει την IP παραλήπτη και αποστολέα έτσι και στο 2ο layer θα βαλει τη MAC του παραλήπτη(αμέσως επόμενου κομβου) και του αποστολεα. Χωρις IP σε ενα LAN γίνεται, χωρις MAC όχι.
Chariss13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 αν εχουμε ενα switch χρειαζεται το arp?αφου στην ουσια οταν στελνει το πακετο στο switch την δουλεια την κανει το switch βλεποντας την mac , και το στελνει στον προορισμο του . αρα καθε φορα που στελνω ενα πακετο δεν πηγαινει στην ip?παντα περναει απο την μακ? δεν γινετε να περασει την μακ και να παει μονο στην ιπ??
mamalacation Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Είναι λίγο ανάποδο από ό,τι λες (xaralampos94), με το arp μαθαίνεις ποια mac έχει την ΙΡ που ψάχνεις (όταν το πακέτο φτάσει στο subnet του destination ΙΡ). Αν δεις τα arp που ανταλλάσσονται στο δίκτυο σου θα δεις τέτοια ακριβώς queries (σαν: who has 192.168.0.5 tell de:ad:be:ef).
Chariss13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 ασ το παμε λιγο αναλυτικα γιατι εχω μπερδευτει ... στελνω ενα πακετο... στην ip 192.168.1.1. Δεν ξερω την mac στελνω αιτημα arp παιρνω λοιπον απαντηση οτι εχει την ταδε mac.. με το που μαθω την μακ στελνω το πακετο στον υπολογιστη με την συγκεκριμενη μακ μετα τι γίνετε?στα παραπανω επιπεδα
astrosunnefo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Τα ανώτερα επίεδα ασχολούνται κυρίως με υπηρεσίες, εφαρμογές κλπ, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα είναι εκείνα που ασχολούνται με την καθαυτή μετάδοση των δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα τα βήματα ενθυλάκωσης των δεδομένων είναι τα κάτωθι: >Τα 3 ανώτερα στρώματα μετατρέπουν το μήνυμα σε δεδομένα, για να σταλούν στο επίπεδο Μεταφοράς. >Το επίπεδο Μεταφοράς μετατρέπει τα δεδομένα σε τμήματα (segments), για να σταλούν στο επίπεδο Δικτύου. >Tο επίπεδο Δικτύου μετατρέπει τα τμήματα σε πακέτα (packets), για να σταλούν στο επίπεδο Ζεύξης Δεδομένων. >Το επίπεδο Ζεύξης Δεδομένων μετατρέπει τα πακέτα σε πλαίσια (frames), για να σταλούν στο Φυσικό επίπεδο. >Το Φυσικό επίπεδο μετατρέπει τα πλαίσια σε bits και τα προωθεί στο δίκτυο.
Chariss13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 ωραια και ο παραληπτης τι θα δει?\ sorry για τις ερωτησεις αλλα σπαω το κεφαλι μ να καταλαβω... διοτι εγω ηξερα οτι χρειαζεται μονο η ip και οχι η μακ ..
cvb~ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Αν θες δες και την σελίδα http://security.stackexchange.com/questions/64281/how-to-get-mac-address-via-ip. Οι δύο απάντησεις που έχει μπορεί να απαντούν σε κάποιες από τις ερωτήσεις που έκανες.
astrosunnefo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 ωραια και ο παραληπτης τι θα δει?\ sorry για τις ερωτησεις αλλα σπαω το κεφαλι μ να καταλαβω... διοτι εγω ηξερα οτι χρειαζεται μονο η ip και οχι η μακ .. Κατά την λήψη η διαδικασία είναι η αντίστροφη. *Η μεν IP χαρακτηρίζει τη συσκευή στο δίκτυο, ενώ η MAC προσδιορίζει την ίδια τη συσκευή (και δεν αλλάζει). Η δρομολόγηση βάσει IP επιφέρει παραπάνω επεξεργασία, αφού αναγκάζει την επεξεργασία να φτάσει μέχρι το επίπεδο Δικτύου. Κάτι που σε ένα LAN μπορεί να παρακαμφθεί, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την MAC διεύθυνση του προορισμού. Είναι περιττό το να φτάσουμε την επεξεργασία σε επίπεδο Δικτύου σ' αυτή την περίπτωση.
Chariss13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 αρα οταν στελνουμε ενα πακετο σε ενα pc και ξερουμε μονο την ip γραφοντας μονο την ip μεσα στο πακετο το πακετο βλεπει οτι δεν ξερουμε την mac αρα μπαινει σε αναμονη μεχρι να την μαθουμε?
astrosunnefo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Όταν το ARP λαμβάνει την διεύθυνση μιας Χ συσκευής, διερευνά τον ARP πίνακα, για να δει αν υπάρχει αντιστοίχηση των διευθύνσεων που επιθυμεί. Αν βρει την εγγραφή που ψάχνει, τότε στέλνει την φυσική διεύθυνση. Αν δεν υπάρχει η εγγραφή, τότε στέλνει ένα ARP αίτημα στο δίκτυο, το οποίο περιέχει την IP του προορισμού. Όποια συσκευή αναγνωρίσει την δική της διεύθυνση IP, τότε στέλνει μία απάντηση που περιέχει την φυσική της διεύθυνση. Η απάντηση λαμβάνεται, και δημιουργείται μία νέα εγγραφή στον ARP πίνακα, με την IP και την αντίστοιχη MAC, για μελλοντική χρήση. Κι αφού έχει προσδιοριστεί η διέυθυνση μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της επικοινωνίας. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
mamalacation Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Η ΙΡ σε βοηθάει να βρεις τον τελικό παραλήπτη ο οποίος θα βρεθεί μέσω της mac του τελικά. Όταν στέλνεις ένα πακέτο σε μια ΙΡ, το μηχάνημα σου κοιτάει την ΙΡ του και τη subnet mask και αν καταλάβει ότι ο προορισμός δεν είναι για το subnet του (αυτό που λέμε και lan καμία φορά) το στέλνει στο default gateway σου μπας και ξέρει αυτό. Το gateway με τη σειρά του κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία και αν η ΙΡ που ψάχνεις δεν είναι για κάποιο από τα lan του, τότε το στέλνει στο δικό του gateway (στο απλουστεύω λιγάκι εδώ) κ.ο.κ. μέχρις ότου το πακέτο φτάσει στο router που βρίσκεται στο ίδιο lan με την ΙΡ που προορίζεται το πακέτο σου. Μόλις το πάρει ο router αυτός, καταλαβαίνει από τις διευθύνσεις του και τις subnet masks του ότι πρόκειται για μια ΙΡ σε κάποιο lan του και τότε με arp ζητάει να βρει ποιό μηχάνημα έχει τη συγκεκριμένη ΙΡ, και αυτό που την έχει απανταει με τη mac του. Το arp χρησιμοποιήθηκε και σε όλα τα βήματα που χρειάστηκαν από router σε router (για να βρει τη mac του gateway του ο καθένας),καθώς και από το δικό σου για να βρεις το gateway σου. Άρα, πολύ χονδρικά, mac θες από μηχάνημα σε μηχάνημα (στο ίδιο lan δηλ). Όλα αυτά είπαμε: εξαπλουστευμένα.
Chariss13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Κατάλαβα αρα στην ουσία μέσα στο λαν πάντα πρέπει να ξέρουμε την Mac του αλλουνου ..μέχρι και να συνδεθεις με το ρουτερ..αν δεν υπήρχε ή arp πως εγώ θα συνδεομουν με ένα PC στο lan;
mad-proffessor Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν υπήρχε arp, θα έπρεπε να εφεύρουμε ένα. Είναι τόσο σημαντικό που εξελίχθηκε πολύ παλιά όταν πρωτοανακαλυφθηκαν τα lan. Εχει δεδομένα security pitfalls αλλά τότε που δημιουργήθηκε σκοπός ήταν η εύκολη διασύνδεση υπολογιστών κ όχι η ασφάλεια.
mamalacation Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Κατάλαβα αρα στην ουσία μέσα στο λαν πάντα πρέπει να ξέρουμε την Mac του αλλουνου ..μέχρι και να συνδεθεις με το ρουτερ..αν δεν υπήρχε ή arp πως εγώ θα συνδεομουν με ένα PC στο lan; Με βάση το ΙΡ πρωτόκολλο, δε θα συνδεόσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα