stefant24 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 θελω να παω σε ddr4 και socket 1151 οποτε βλεπω επιλογες μονο απο εκει...και με αυτα που προτεινες ξεφευγει λιγο η τιμη απο cpu ειμαι αναμεσα σε i5 6500 και i5 6600k.Προτιμω να ξοδεψω περισσοτερα στην καρτα γραφικων. ΕΝΤΑΞΕΙ!!!! ΝΟ PROBLEM!!!! Καλά κάνεις αλλά εγώ θα πρότεινα το εξής μήπως να περιμένεις λίγο ακόμη για να μπορέσουμε να χωνέψουμε την διαφορά DDR4 ME DDR3 ( που είναι λίγα τα reviews και τα συναφή) καθώς και τις διαφορές των 6600 και 6600κ με έναν ι7 4770κ και ι7 4790κ Πρόταση έκανα .
stylianosst Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 ΕΝΤΑΞΕΙ!!!! ΝΟ PROBLEM!!!! Καλά κάνεις αλλά εγώ θα πρότεινα το εξής μήπως να περιμένεις λίγο ακόμη για να μπορέσουμε να χωνέψουμε την διαφορά DDR4 ME DDR3 ( που είναι λίγα τα reviews και τα συναφή) καθώς και τις διαφορές των 6600 και 6600κ με έναν ι7 4770κ και ι7 4790κ Πρόταση έκανα . εννοειται πως οι i7 ειναι πιο δυνατοι απο τους καινουργιους i5,απλα οι i5 ειναι φθηνοτεροι και προσφερουν τις ddr4 δεν ξερω κατα ποσο καλυτερες ειναι απο τις ddr3.
Fulgore Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Η Ρ9 390 ειναι στην ουσια rebranded R9 290-290x με 8gb vram τα οποια ειναι χρησιμα μονο σε υψηλες αναλυσεις και το τονισε ο ts αυτο και την αναλυση οθονης του και την προτιμηση του για Nvidia.Εκει ακριβως πηγαινε το ασχετοι το να παραβλεπεις τις προτιμησεις του ts. Αν ηταν ανοιχτος και στις δυο εταιριες εκει ναι να προτεινουμε οτι θελουμε. Όπα, βάστα! Τα περισσότερα reviews που έχω διαβάσει για την ψύκτρα (μιλάμε για την 212 Evo προφανώς) αναφέρουν ότι τον 6600k μπορείς να τον φτάσεις άνετα στα 4,5 ghz. Διαφωνείς με αυτό? Πρωτον μαλλον ξεχνας οτι πρεπει πρωτα να εισαι σιγουρος οτι επεσες και σε καλο κομματι και οτι μπορει να ανεβει ψηλα. Υπαρχει κοσμος που εχει i5 για overclock και πανει απο 4.3-4.4 δεν παει. Δευτερον οταν μιλαω και εγω και τα αλλα παιδια που ασχολουνται με το Insomnia για overclock μιλαμε για stable καταστασεις και συνεχη χρηση. Δεν ειπα οτι η Evo ειναι κακη ψυκτρα απλα οπως τονισα(μαλλον το προσπερασες)δεν ειναι για να overclockers. Και δεν το λεω εγω αλλα παιδια που την εχουν την ψυκτρα. Τριτον.Κατι που προσπερασε ο περισσοτερος κοσμος ειναι το σχολιο του Ts για το Overclock στις μνημες ram εξου και γιατι ειπα οτι καλυτερα σε κλειδωμενο επεξεργαστη. Νομιζω οτι το insomnia ειναι για να βοηθησεις τα υπολοιπα μελη οχι να βλεπεις τις αποψεις τους και να λες οτι ειναι ασχετοι και βγαζουν τα ματια τους... ανοιξα το θεμα για να με βοηθεισετε να επιλεξω τα κομματια του pc μου και οχι για να βριζομαστε...Τα περισσοτερα μελη του insomnia ειναι ασχετοι ή ηταν ασχετοι...νομιζω μπορουμε να ανταλασουμε τις αποψεις μας με ευγενικοτερο τροπο...Ναι ειμαι απο τα τουβλα που θελουν συνθεση intel/nvidia αυτο δεν σημαινει οτι δεν εξετασα προτασεις του ανταγωνισμου... δεν εχω λεφτα να τα σκορπαω..Σκεφτομουν πολυ να βαλω την r9 380 που ειναι και αυτη 4gb και φθηνοτερη... Δεν καταλαβα γιατι αν καποιος εχει παρει Intel/nvidia και εχει μεινει ευχαριστημενος απο αυτες να ειναι τουβλο,προβατο και αλλοι χαρακτηρισμοι. Εγω σου προτεινα αν δεν θες να ασχοληθεις με Overclock μια πιο φθηνη λυση που ειναι ο i5 6500 +H170 μητρικη και αρα μνημες ram Ddr4 2133Mhz. Από άποψη επεξεργαστή έχεις κοιτάξει κανέναν 3930Κ , 4820Κ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ?????
MechaCorn Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Νομιζω οτι το insomnia ειναι για να βοηθησεις τα υπολοιπα μελη οχι να βλεπεις τις αποψεις τους και να λες οτι ειναι ασχετοι και βγαζουν τα ματια τους... ανοιξα το θεμα για να με βοηθεισετε να επιλεξω τα κομματια του pc μου και οχι για να βριζομαστε...Τα περισσοτερα μελη του insomnia ειναι ασχετοι ή ηταν ασχετοι...νομιζω μπορουμε να ανταλασουμε τις αποψεις μας με ευγενικοτερο τροπο...Ναι ειμαι απο τα τουβλα που θελουν συνθεση intel/nvidia αυτο δεν σημαινει οτι δεν εξετασα προτασεις του ανταγωνισμου... δεν εχω λεφτα να τα σκορπαω..Σκεφτομουν πολυ να βαλω την r9 380 που ειναι και αυτη 4gb και φθηνοτερη... Αν διαβασεις καλύτερα το ποστ μου θα δεις ότι ούτε ήθελα να σε προσβαλλω εσένα προσωπικά ούτε αποκαλω οποιον δεν επιλέγει amd τουβλο. Αναφερομουν σε αυτούς που επιλεγουν κάρτα γραφικων ανάλογα με την εταιρεία και διαλέγουν "στρατόπεδο" πριν καν εξετάσουν τι έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμος, αυτό πήγαινε για τους fans και των δύο εταιρειών, όχι μόνο της nvidia. Όσον αφορά το build εγώ θα συμφωνησω με τον fulgore στην επιλογή cpu-ram-mobo, πιστεύω πως ένας i5 6500 είναι η καλύτερη επιλογή μαζί με μια h170 μητρική. Έχω την εντύπωση όμως ότι μπορείς να κανεις overclock στον 6500 εαν χρησιμοποιήσεις μια z170 μητρικη από την asrock, αλλά δεν είμαι σιγουρος. Εάν παρεις τις μνήμες ram που ανεφερες στο αρχικό ποστ σου κάνε ένα κόπο και γραψε μια αξιολόγηση στο Σκρουτζ γιατί ενδιαφερομαι να τις αγορασω
stylianosst Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Εάν παρεις τις μνήμες ram που ανεφερες στο αρχικό ποστ σου κάνε ένα κόπο και γραψε μια αξιολόγηση στο Σκρουτζ γιατί ενδιαφερομαι να τις αγορασω ενας φιλος εχει αυτες και ειναι πολυ ευχαριστημενος http://www.skroutz.gr/s/7300050/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2400MHz-CMK8GX4M2A2400C14R.html Η Ρ9 390 ειναι στην ουσια rebranded R9 290-290x με 8gb vram τα οποια ειναι χρησιμα μονο σε υψηλες αναλυσεις και το τονισε ο ts αυτο και την αναλυση οθονης του και την προτιμηση του για Nvidia.Εκει ακριβως πηγαινε το ασχετοι το να παραβλεπεις τις προτιμησεις του ts. Αν ηταν ανοιχτος και στις δυο εταιριες εκει ναι να προτεινουμε οτι θελουμε. Πρωτον μαλλον ξεχνας οτι πρεπει πρωτα να εισαι σιγουρος οτι επεσες και σε καλο κομματι και οτι μπορει να ανεβει ψηλα. Υπαρχει κοσμος που εχει i5 για overclock και πανει απο 4.3-4.4 δεν παει. Δευτερον οταν μιλαω και εγω και τα αλλα παιδια που ασχολουνται με το Insomnia για overclock μιλαμε για stable καταστασεις και συνεχη χρηση. Δεν ειπα οτι η Evo ειναι κακη ψυκτρα απλα οπως τονισα(μαλλον το προσπερασες)δεν ειναι για να overclockers. Και δεν το λεω εγω αλλα παιδια που την εχουν την ψυκτρα. Τριτον.Κατι που προσπερασε ο περισσοτερος κοσμος ειναι το σχολιο του Ts για το Overclock στις μνημες ram εξου και γιατι ειπα οτι καλυτερα σε κλειδωμενο επεξεργαστη. Δεν καταλαβα γιατι αν καποιος εχει παρει Intel/nvidia και εχει μεινει ευχαριστημενος απο αυτες να ειναι τουβλο,προβατο και αλλοι χαρακτηρισμοι. Εγω σου προτεινα αν δεν θες να ασχοληθεις με Overclock μια πιο φθηνη λυση που ειναι ο i5 6500 +H170 μητρικη και αρα μνημες ram Ddr4 2133Mhz. Για τον 6600k εχεις καποια ψυκτρα να προτεινεις; αν ασχοληθω σοβαρα με το oc?
MechaCorn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 ενας φιλος εχει αυτες και ειναι πολυ ευχαριστημενος http://www.skroutz.gr/s/7300050/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2400MHz-CMK8GX4M2A2400C14R.html Για τον 6600k εχεις καποια ψυκτρα να προτεινεις; αν ασχοληθω σοβαρα με το oc? Ευχαριστώ για την απάντηση, εάν σε ενδιαφέρει το oc πρέπει να ξοδεψεις αρκετά χρήματα για ψυξη κοιτά για noctua ψυκτρες(χωρίς να αποκλειω τις άλλες) εάν θες αεροψυκτρα, ειναι πολύ καλης ποιότητας αλλά έχουν και αντίστοιχες τιμες. Εάν θες υδροψυξη πρέπει να δώσεις κάνα 100αρι κοντά, επειδή οι entry level υδροψυξεις των 50-60€ είναι για κλάματα(9 στις 10 φορές), κακες κατασκευες, φθηνά υλικα και θορυβωδης. Πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσεις εαν θες υδροψυξη ή όχι, κατά την γνώμη μου υδροψυξη αξίζει μόνο εάν είναι custom loop, αλλά αυτό είναι μια διαδικασία η οποία θέλει πολύ χρόνο και έχει μεγάλο ρισκο. Η επιλογή είμαι δική σου
stylianosst Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Αν ειναι να δωσω 100 ευρω για υδροψυξη καηκαμε στα ιδια λεφτα μπορω να παρω h170 μητρικη i7 6700 και ενα απλο ανεμιστηρακι.Με λιγα λογια αφου δεν ειμαι εμπειρος με το oc ας παω σε πιο φθηνη μητρικη και ενα επεξεργαστη 5ετιας.Για ψυκτρα υπολογιζω το πολυ 50 ευρω.
MechaCorn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Αν ειναι να δωσω 100 ευρω για υδροψυξη καηκαμε στα ιδια λεφτα μπορω να παρω h170 μητρικη i7 6700 και ενα απλο ανεμιστηρακι.Με λιγα λογια αφου δεν ειμαι εμπειρος με το oc ας παω σε πιο φθηνη μητρικη και ενα επεξεργαστη 5ετιας.Για ψυκτρα υπολογιζω το πολυ 50 ευρω. Το oc κοστίζει αρκετά (εάν θες να το κανείς σοβαρα), πιστεύω πως η καλύτερη επιλογή είναι να παρεις ένα 6500, να κρατήσεις την στοκ ψυκτρα για αρχή και μια motherboard με h170 chipset και gaming features. Κοιτά για asrock και κυρίως msi, έχουν και οι δύο αρκετές καλές επιλογές με την asrock να είναι λίγο φθηνότερη. Πχ: https://www.skroutz.gr/s/7479219/MSI-H170A-Gaming-Pro.html (υπάρχει και έκδοση χωρίς backlighting ledακια η οποία κοστίζει αρκετά λιγότερο)
stylianosst Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Το oc κοστίζει αρκετά (εάν θες να το κανείς σοβαρα), πιστεύω πως η καλύτερη επιλογή είναι να παρεις ένα 6500, να κρατήσεις την στοκ ψυκτρα για αρχή και μια motherboard με h170 chipset και gaming features. Κοιτά για asrock και κυρίως msi, έχουν και οι δύο αρκετές καλές επιλογές με την asrock να είναι λίγο φθηνότερη. Πχ: https://www.skroutz.gr/s/7479219/MSI-H170A-Gaming-Pro.html (υπάρχει και έκδοση χωρίς backlighting ledακια η οποία κοστίζει αρκετά λιγότερο) μια asrock z170 που μου προτειναν βγαινει στα 150 ευρω και νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη...αλλα αυτη η που εστειλες χωρις τα led κανει 100 ευρω... με λιγα λογια αν παω σε 6500 ,h170 γλιτωνω γυρω στα 100 ευρω..
Heatspreader Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 η r390 είναι καλύτερη της gtx 970, διπλάσια vram, πολύ καλύτερο και future proof. Heatspreader, τι πάει να πει "σίγουρο"; Εγώ το μόνο σίγουρο που βλέπω είναι ότι η 390 έχει καλύτερες επιδόσεις, αυτό με τους drivers έχει σταματήσει να ισχύει εδώ και χρονια, η amd έχει κάνει πολύ καλή δουλεια. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το " nvidia vs amd" και τις προκαταληψεις στυλ "η 970 εχει 3.5 gb vram" και "η amd έχει χαλιά drivers" και ας δούμε το κάθε μοντέλο ξεχωριστά διαλέγοντας αυτό με τις καλύτερες επιδόσεις για την τιμή Αυτό με τους Drivers έχει ήδη αρχίσει θα έλεγα. Η AMD αδυνατεί να βγάλει σωστούς Drivers ακόμα και για τα Chipset των μητρικών. Οι τελευταίο δεν μπαίνουν καν. Είναι Broken. Επίσης κάθε πότε βγάζει Drivers; Με Beta θα παλεύει; Δεν λέω ότι είναι ξεκάθαρα καλύτερη η 970, αλλά εκεί θα πήγαινα μάλλον λόγω του Support. Για PhysX δεν θα πω, θα πω όμως για συμβατότητα σε προγράμματα εκτός παιχνιδιών... Θα έλεγα ότι όποιος πρόκειται να πάρει κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή να το σκεφτεί πολύ καλά.
Zus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Σχετικά με την κάρτα, το κακό με την AMD είναι ότι πρώτα βγάζει hardware και μετά ψάχνει drivers για να το εκμεταλλευτεί. Είναι σαν να παίρνεις αγωνιστικό και να ψάχνεις οδηγό να το πιλοτάρει. Από την άλλη αυτό ακριβώς είναι και πλεονέκτημα, καθώς μπορεί μελλοντικά να εκμεταλλεύεται το hardware της απλά βελτιώνοντας τους drivers. Όπως κι αν έχει, αν κάποιος έχει καλή εμπειρία με μια εταιρεία δεν γυρίζει εύκολα σ άλλη. Η ψυχολογική σταθερά σε μία αγορά είναι το Α και το Ω. Εγώ πχ δεν θέλω mobo Asrock, δεν μου αρέσουν αισθητικά και δεν μου γεμίζουν το μάτι, αλλά είμαι πεπεισμένος από τις αναφορές ότι αποτελούν εξαιρετική επιλογή!
MechaCorn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 ι μια asrock z170 που μου προτειναν βγαινει στα 150 ευρω και νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη...αλλα αυτη η που εστειλες χωρις τα led κανει 100 ευρω... με λιγα λογια αν παω σε 6500 ,h170 γλιτωνω γυρω στα 100 ευρω.. Αναφέρεσαι σε αυτήν την asrock? https://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html?from=account_notifications Υπάρχει και h170 έκδοση η οποία κοστίζει λιγότερο.
Zus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 ι Αναφέρεσαι σε αυτήν την asrock? https://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html?from=account_notifications Υπάρχει και h170 έκδοση η οποία κοστίζει λιγότερο. Σε αυτή αναφέρεται
arrows Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Eχει πλακίτσα να βλέπεις κόσμο να πλακώνεται λεκτικά για προιόντα εταιριών που πληρώνει και μάλιστα αδρα Οπως και να το πιάσεις τέλος πάντων η gtx 970 είναι γρηγορότερη της 390, Η τρολιά της amd να ξανα προωθεί στην αγορά τις ίδιες κάρτες με άλλο κουτί και τιμή είναι καταπληκτική, Α και το επιχείρημα σχετικά με την ποσότητα της μνήμης τα σπάει] Πως να το πούμε απλά η 980 μου στο μόνο παιχνίδι που έγραψε 3,6gb vram usage στιγμιαία ήταν στο gta V μην γράφω settings όλα τερμα με 8 πλο ΑΑ, στο crysis 3 η κατανάλωση της vram ήταν στα 2,2gb vram και στο pCARS στα 3,1. Ολα αυτά σε 1080p αν ανέβαινα στα 2Κ ας πούμε (ούτε συζήτηση για 4Κ) με τα ίδια settings (και όχι χαμηλώνοντας τα settings απλώς για την ανάλυση) ο σημαντικότερος παράγων που είναι ο κινητήρας της κάρτας γραφικών το τσιπάκι ΔΕΝ μπορεί να δώσει παραπάνω fps παρά πολύ λιγότερα στην μεγαλύτερη ανάλυση λόγω του οτι είναι αργό και ΟΣΗ μνήμη και να είχε η κάρτα απλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τι και αν βάλεις 8 γιγα στην 390 αργή είναι σαν Gpu και αργή θα παραμείνει δεν θα σώσει κάτι η ποσότητα της μνήμης Οπως και οι διαφημίσεις των λάπτοπ "ανεξάρτητη κάρτα γραφικών 2gb" κουβέντα όμως για το ανάπηρο mobile τσιπάκι γραφικών που την προορίζουν ο καταναλωτής καταλαβαίνει ΜΟΝΟ ποσότητα μνήμης, ότι γίνεται και με τα megapixel στις φωτογραφικές μηχανές, τα watt των ηχείων κλπ. Υ.Γ. Α και περι του επιπέδου των drivers της amd και μετά απο διάφορα σεταπ και crossfire και μη είναι ακόμα προβληματικοί, και για να μη γράφουμε ιστορίες δεν λεω κάτι άλλο red screen of death windows 8.1, υλικό υπάρχει άφθονο στο νετ για όποιον θέλει Υ.Γ.2 Δεν είναι δείγμα σίγουρα του επιπέδου των γνώσεων κάποιου περι υπολογιστών το ποια εταιρία προτιμά γιατι υπάρχουν ενα σωρό λόγοι διαφορετικοί ΑΥΤΗ την στιγμή η amd στον τομέα των επεξεργαστών είναι απλά ανύπαρκτη μη ανταγωνιστική, στον τομέα των γραφικών στο hgh end segment υπάρχουν ανταγωνιστικές λύσεις τόσο απο nvidia όσο και απο amd, Απο εκεί και κάτω η amd ξανασερβίρει την ίδια αρχιτεκτονική εδώ και μια τετραετία
Zus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Eχει πλακίτσα να βλέπεις κόσμο να πλακώνεται λεκτικά για προιόντα εταιριών που πληρώνει και μάλιστα αδρα Και είπες και εσύ να ρίξεις λίγο λαδάκι στη φωτιά προφανώς. Οπως και να το πιάσεις τέλος πάντων η gtx 970 είναι γρηγορότερη της 390, Η τρολιά της amd να ξανα προωθεί στην αγορά τις ίδιες κάρτες με άλλο κουτί και τιμή είναι καταπληκτική, Α και το επιχείρημα σχετικά με την ποσότητα της μνήμης τα σπάει] Φαντάσου δηλαδή αν έβγαζε και καινούργιο τσιπ τι θα έκανε. Τεσπα, fanboy κανενός δεν θα γίνω. Απλά έχει τύχει να ψάξω λίγο τις 2 κάρτες γιατί σκοπεύω να αγοράσω άμεσα μία εκ των 2 και ρέπω προς την 390. Οι μετρήσεις δείχνουν σχεδόν ισοπαλία με μία ελαφρά υπεροχή της 390 η οποία στα περισσότερα παιχνίδια κερδίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα