Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αμα αντιμετωπιζονται σαν πεζοι οι ποδηλατες απο τον νομο τοτε να μην κυκλοφορουν μεσα στον δρομο με το ποδηλατο.ελεος πια.

*μονο εγω θυμαμαι πιτσιρικας με το ποδηλατο οταν δεν ηταν τοσο διαδεδομενη μοδα να να κυκλοφορω απο το πεζοδρομιο?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

αμα αντιμετωπιζονται σαν πεζοι οι ποδηλατες απο τον νομο τοτε να μην κυκλοφορουν μεσα στον δρομο με το ποδηλατο.ελεος πια.

Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Μπορεί να υπάρχουν πολλά απερίσκεπτα μυαλά (λόγω ηλικίας κυρίως) και ενίοτε να ενοχλούν, αλλά παρολ' αυτά βρίσκω το ποστ σου να ταυτίζεται με το σκεπτικό "πονάει χέρι, κόψει χέρι"...

Δημοσ.

Γιατί προφανώς εισαι ποδηλατης.όταν το 80 % τουλάχιστον από τους ποδηλάτες που βλέπω που κυκλοφορούν στον δρόμο θα περασουν με κόκκινο χωρίς να τους νοιάζει πρώτα από όλα ο εαυτός τους και θα μπουνε κόντρα στον μονόδρομο τι θέλεις να πω?τα έμαθα από την καλή όταν πριν 12 - 13 χρόνια παραβιασε ο ποδηλατης το στοπ (τα αυτοκίνητα ήταν χαζα που σταμάτησαν) και τον είδα τελευταία στιγμή και σταμάτησα τελευταία στιγμή (αυτός που να σταματησει) και τελικά έπεσε επάνω μου με μια λακουβα να σε εμένα.. Και στην ερώτηση μου , καλά εισαι? Τι καλά να είμαι λέει και σηκώθηκε και έφυγε σαν κύριος....τι θέλεις να πω.από το πεζοδρόμιο μέχρι να μαθουν τον Κ.Ο.Κ

• Moderators
Δημοσ.

Ημουν ποδηλατης για 7 χρονια και τωρα ειμαι και αυτοκινητιστης εδω και 8 χρονια. Εχω δει και τις 2 πλευρες του νομισματος για αρκετες δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα μπορω να πω. :-)

Εχω δει μπροστα στα ματια μου να περναει ποδηλατης αναποδα σε διασταυρωση σε στενακι (αν πηγαινε κανονικα θα ειχε στοπ), και μαλιστα με παρα πολυ μεγαλη ταχυτητα. Αν ημουν 3 μετρα πιο μπροστα (με το αυτοκινητο εγω), σιγουρα κατι ασχημο θα ειχε συμβει.

Σταματησα κανα 2 λεπτο στην ακρη αμεσως μετα να επανελθουν οι παλμοι στο φυσιολογικο περιττω να σου πω.

Αντιστοιχα εχει τυχει να βρω με τη ροδα του ποδηλατου μου σαν ΜΠΑΝΑΝΑ απο αυτοκινητο που παρκαρε ανεβαινοντας πανω στο πεζοδρομιο (γιατι εκει "ολοι ανεβαινουν") και προφανως το εριξε και το πατησε, κι ας ηταν κλειδωμενο στην τερμα μεσα μερια, κολλητα με τη μαντρα.

Α και επειδη μενω Βριλησσια οπου υπαρχει δικτυο ποδηλατοδρομων αρκετων χιλιομετρων, και επειδη εχουν δει τα ματια μου απαραδεκτα πραγματα (πχ να πηγαινει ποδηλατης, στο δρομο ακριβως ΔΙΠΛΑ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στον ποδηλατοδρομο), παρολ' αυτα δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι. Υπαρχουν και σωστοι και με οδικη παιδεία.

Για τα περισσοτερα φταιει η ηλικια και η αγνοια κινδυνου. Στο κατω κατω, αν οντως αντιμετωπιζονται απο τον ΚΟΚ σαν πεζοι, δεν υπαρχει "ΣΤΟΠ" και "Απαγορευεται" γι' αυτους...

Γιατι, αυτοκινητιστες δεν παραβιαζουν στοπ? Κοκκινους σηματοδοτες? Αναποδα δεν πανε και τοσο γιατι αν βρεθει αμαξι απεναντι (που στατιστικα θα βρεθει) δεν χωρανε, αλλιως θα σου 'λεγα... Αυτοι ειναι αντιστοιχα πολυ πιο απαραδεκτοι, γιατι υποτιθεται εχουν δεχτει και μαθηματα γι' αυτο που κανουν, και η ηλικια τους σιγουρα ξεπερναει τα 18-20 ετη, οπου επρεπε το μυαλο να εχει πηξει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...