Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hacker είναι

χωρίς πλάκα τώρα ,για να προγραμματίσεις σε c ,θές έναν IDE (κατέβασε π.χ. codeblocks ) και έναν compiler (αν βάλεις το full version του CodeBlocks σου κατεβάζει και τον gcc)

• Like 1
Δημοσ.

σε αφτό το φόρουμς όλο εξιπνάδες λέτε

Ναι δεν είναι και τόσο πρέπον να είμαι ειρωνικός και ζητώ συγγνώμη.

Η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι έγινε μια ερώτηση α) μπορεί να βρεθεί με 3 δευτερόλεπτα googling, β) αν όχι με googling, υπάρχουν δεκάδες θέματα εδώ "ποιον compiler", "ποιο ide", κτλ, γ) είναι λάθος διατυπωμένη (δεν κατεβάζεις την "γλώσσα c", δ) ορθογραφικά λάθη σε 3 λέξεις ερώτηση.

Το γ) δεν είναι και τόσο σοβαρό γιατί μπορεί να έχει συνηθίσει από άλλες γλώσσες που τις "κατεβάζεις" αλλά όλα μαζί δείχνουν ότι δεν αφιέρωσε ούτε 1 λεπτό για να ασχοληθεί με το θέμα.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι δεν είναι και τόσο πρέπον να είμαι ειρωνικός και ζητώ συγγνώμη.

Η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι έγινε μια ερώτηση α) μπορεί να βρεθεί με 3 δευτερόλεπτα googling, β) αν όχι με googling, υπάρχουν δεκάδες θέματα εδώ "ποιον compiler", "ποιο ide", κτλ, γ) είναι λάθος διατυπωμένη (δεν κατεβάζεις την "γλώσσα c", δ) ορθογραφικά λάθη σε 3 λέξεις ερώτηση.

Το γ) δεν είναι και τόσο σοβαρό γιατί μπορεί να έχει συνηθίσει από άλλες γλώσσες που τις "κατεβάζεις" αλλά όλα μαζί δείχνουν ότι δεν αφιέρωσε ούτε 1 λεπτό για να ασχοληθεί με το θέμα.

Έπρεπε να βάλω περισσότερα ορθογραφικά γιατί μάλλον σου διέφυγε ότι κι εγώ ειρωνευόμουν :P

Κύριε OP, αν θες να ασχοληθείς με προγραμματισμό, θα σου πρότεινα να προσπαθείς περισσότερο για να λύσεις τα προβλήματα που σου παρουσιάζονται, γιατί αν για κάτι τέτοιο ανοίγεις θέμα (καλώς ή κακώς διατυπωμένο, δεν εξετάζω αυτό) τότε θα είναι αδύνατο να προχωρήσεις πέρα από τα πολύ πολύ βασικά.

Όπως σου ο Theo1903 και εμμέσως ο imitheos, δεν "κατεβάζεις" τη C. Αυτό που πρέπει να κατεβάσεις είναι ένα εργαλείο που λέγεται compiler. Αυτό που κάνει ο compiler είναι να μεταφράζει τον κώδικα που γράφεις σε κάτι που καταλαβαίνει ο υπολογιστής σου. Αν δουλεύεις σε Unix, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ήδη ο gcc στο μηχάνημά σου.

Αν έχεις Windows, μπορείς να κατεβάσεις το Code::Blocks που αναφέρθηκε ή το Pelles-C. Το Pelles-C νομίζω είναι σχετικά outdated αλλά είναι πολύ απλό και λιτό IDE και ίσως σε διευκολύνει στην αρχή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...