Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τα ξαναγράφω αν και μου έδωσαν κάποιες απαντήσεις άλλα μέλη σε άλλη ερώτηση που έκανα.

Τα χρήματα που διαθέτω: 155e

Έχουμε και λέμε αναλυτικά:

Έχω αυτό το λάπτοπ: http://speccy.piriform.com/results/SHiRXhsRMXPOgX0SpzyiUWI

Είναι turbox και είναι αγορασμένο σχεδόν πρινν 6 χρόνια (μπορεί και πιο πολύ).Να ξεκαθαρίσω ότι πέρα από τη μπαταρία δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα και είναι ΠΛΗΡΩΣ ευχαριστημένος από αυτόν.Δεν χρειάζομαι ούτε παραπάνω ραμ ούτε μεγαλύτερο επεξεργαστή όπως είδα στο task manager.

Αποφάσισα λοιπόν πως χρειάζομαι έναν εξωτερικό σκληρό για να βάλω κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες που δεν θέλω να χαθούν (50 GB).Και σκέφτομαι, αφού σίγουρα θα πάρω σκληρό , γιατί να μην πάρω έναν SSD και να βάλω τον εσωτερικό σε κουτί για εξωτερικό(Έχω είδη το κουτί).Οπότε σκέφτομαι να πάρω έναν SSD για να μπει στο σύστημα και ο άλλος να γίνει εξωτερικός στο κουτί που ήδη έχω.Η μητρική είναι Sata2.

Μετά από αρκετό ψάξιμο και προτάσεις είδα ότι ο Samsung Evo 250 GB είναι η ιδανική επιλογή.Αλλά σκέφτομαι τι 97 ευρώ μόνο για έναν δίσκο από την στιγμή που στο pcsteps.gr έχει ολόκληρο υπολογιστή με 300 ευρώ (http://www.pcsteps.gr/11780-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/).Αλλά εγώ δεν θέλω πισι, θέλω λάπτοπ, γιατί συνήθισα τόσα χρόνια και λογικά θα το χρειαστώ και για τις σπουδές σε 1 χρόνο.

Ερωτήσεις

1.Ο εσωτερικός σκληρός σε κουτί USB2.0 με τι ταχύτητα θα δουλεύει? Όπως τώρα που έιναι στην μητρική με σατα2?Ή χειρότερα και δεν θα μπορώ να ανοίγω τους φακέλους και θα χρειάζομαι 10 ώρες?Αν είναι να μην σκέφτομαι καθόλου τη μετατροπή.

2.Ας υποθέσουμε ότι παίρνω SSD , δεν είναι πολλά 100 ευρώ?Εγώ τα δίνω δεν έχω θέμα, αλλά να αξίζει έτσι?Αν με λίγα παραπάνω παίρνω ένα λάπτοπ να μην το κάνω.Αλλά ξαναλέω ότι αυτό το λάπτοπ με αυτά τα χαρακτηριστικά με καλύπτει πλήρως.

3.Είναι όντως καλός αυτός ο ssd? Αφού έχω σατα2 θα πιάνει τις μισές ταχύτητες , άρα από 520 που λέει πάμε στα 260 έτσι?Άρα αν πάρω έναν με 300 δεν θα έχει διαφορά, ε? 

4.Αν υποθέσουμε ότι θα έχω και τον εξωτερικό, οπότε ο ssd θα έχει windows και προγράμματα χωρίς παιχνίδια γιατί δεν παίζω, πόσα gb να πάρω? 120? 128? ή 250? Να τονίσω πως αυτή την στιγμή που μιλάμε έχω 53 % gb ελεύθερα από τον 320 gb σκληρό μου.Δηλαδή χρησιμοποιούνται από το σύστημα 108 gb εκ των οποίων 50 GB είναι οι εικόνες που θα πάνε στον έξω.Άρα 120 φτάνουν?

5.Ας υποθέσουμε πάλι ότι 120 φτάνουν, τότε με 50-60 ευρώ έχω πάρει έναν ssd με καλές ταχύτητες

http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-solid-state-ssd-2.5-intson-serial-ata-120-gb-128-gb-list?table=PER&category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&filter-10612=1&filter-2965=1&filter-2960=1&filter-831=1&filter-832=1

6.Μήπως με τα λεφτά που έχω να αναβαθμίσω και άλλο το λάπτοπ μου?

Θέλω πραγματικά να έρθετε στην θέση μου και να μου πείτε τι θα κάνατε

Δημοσ.

Επειδή η σύνδεση θα γίνει σε sata2 όντως θα έχεις χαμηλότερες ταχύτητες απ' ότι αν είχες sata3, όμως και πάλι θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τον παλιό hdd.  Ο Evo είναι πολύ καλός και έχει 5 χρόνια εγγύηση. Αν όντως νομίζεις ότι δε χρειάζεσαι πάνω από 120GB πάρε έναν στα 60 ευρώ και θα σαι καλυμμένος.

Π.χ αυτόν

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/OCZ-SSD-120GB-Sata-III-ARC-100-52%CE%91-00005.htm

αλλιώς αν πας σε 250gb πάρε τον Evo. Πριν προχωρήσεις πάντως στην αναβάθμιση σιγουρέψου με το πρόγραμμα HDSentinel ότι ο hdd είναι σε καλή κατάσταση μήπως χρειάζεται αλλαγή.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με το πλαίσιο, μπορείς να μου προτείνεις από τη λίστα στο eshop που έχω βάλει παραπάνω?

Και εσύ τι πιστεύεις?Με αυτά που είπα φτάνουν 120 gb ή να πάρω 250 και να τα έχω για μελλοντική αναβάθμιση?

οκ 100% όλα εντάξει ο σκληρός

Μήπως μπορείς να μου απαντήσεις και τις άλλες ερωτήσεις?

Δημοσ.

Απο την στιγμη που θα εχεις εξωτερικο δισκο για αποθηκη,ενας 120GB επαρκει πιστευω για προγραμματα.Ενας ARC 100 ή ενας Sandisk Ultra ii ειναι μια χαρα για το συστημα σου.Με λιγα παραπανω βεβαια παιρνεις 850 Evo,επιλογη μονο και μονο για τα 2 επιπλεον χρονια εγγυησης και τιποτε αλλο.ΔΙαφορα με τον Evo δεν προκειται να δεις πουθενα,ουτε στο λαπτοπ σου αλλα ουτε και σε Sata iii μητρικη να τον βαλεις.Οποτε αν πιστευεις οτι αξιζουν τα λιγα ευρω παραπανω για +2 χρονια εγγυηση πας στον Evo,αλλιως με εναν απο τους αλλους δυο που ανεφερα εισαι οκ.

1.Ο δισκος που θα βαλεις στο κουτι για να τον κανεις εξωτερικο,θα δουλευει με την μεγιστη ταχυτητα που επιτρεπει το USB 2.0,καπου στα 60 MB/s,αρκετα χαμηλα θα ελεγα αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι.Στην αναγνωση αρχειων δεν θα εχεις κανενα θεμα,στην μεταφορα μεγαλων αρχειων θα αργει λιγο.

2.Για 120GB θα δωσεις λιγοτερα απο 100€,και 100€ να δωσεις δεν νομιζω οτι με λιγα περισσοτερα παιρνεις λαπτοπ.Πες οτι αποφασιζεις να δωσεις και 400€ για λαπτοπ,παλι μηχανικο δισκο θα εχει,παλι αργα θα πηγαινει.Θελω να πω οτι ο SSD ειναι επενδυση,και αλλο λαπτοπ να παρεις καποια στιγμη,τον βαζεις εκει,δεν παει χαμενος.

3.Δεν παιζουν μονο τα transfer rates ενος δισκου ρολο.Παιζουν τα iops,οι επιδοσεις σε 4K κτλ.Πηγαινοντας ομως απο μηχανικο δισκο σε SSD θα δεις τρομερες διαφορες λογω του μηδενικου σχεδον access time των ssd.Αναμεσα σε SSD οντως διαφορες σε καθημερινη χρηση δεν θα δεις και οποιον απο τους 3 παρεις ειναι πρακτικα το ιδιο.SSD με 300MB/s που λες να παρεις,και να θες δεν θα βρεις,αξιολογο τουλαχιστον.Αρα τσαμπα κουβεντα κανεις.

4.Ειπα και στην αρχη την γνωμη μου,πιστευω οτι με 120GB θα εισαι οκ.Βεβαια εσυ ξερεις τις αναγκες σου καλυτερα απο τον καθενα.Αν πιστευεις οτι υπαρχει περιπτωση στο μελλον να βαλεις πολλα προγραμματα ακομα,παρε εναν 250αρη.Απο την αλλη αν βγαλεις τα 50GB φωτο που εχεις,πεφτεις στα 58GB,και 20GB ακομα να βαλεις στον SSD,με 120 δεν θα εχεις θεμα,θα εισαι στα 30GB+ ελευθερο χωρο.

5.Ειπα τι προτεινω και πιο πανω.

6.Δεν χρειαζεται να αναβαθμισεις κατι αλλο στο λαπτοπ σου,με εναν SSD εισαι οκ.

• Like 2
Δημοσ.

Αν είναι έτσι όπως τα λες καλύτερα τότε με 120gb θα είσαι οκ και εφόσον είσαι πλήρως ευχαριστημένος απ' το λαπτοπ σου τότε δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις, ούτε να το αναβαθμίσεις περαιτέρω γιατί εκτός απ' το να προσθέσεις ram(δε σου χρειάζεται πάνω από 4gb) δε μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο. Πάρε τον ssd. Η σύνδεση usb2 δεν είναι τόοοσο αργή, θα σε καλύψει σε αυτό που θες να κάνεις. Εντάξει σε μεταφορά μεγάλου όγκου αρχείων θα σε παιδέψει λίγο παραπάνω απ΄ ότι σε usb3 αλλά καμία σχέση αυτό που λες ότι δε θα ανοίγει τις εικόνες. Από την άλλη αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τον Evo 250gb και να έχεις τα πάντα μέσα στον ssd που είναι πιο αξιόπιστος δίσκος από έναν hdd και κάνεις δεύτερο backup στον hdd και τον αφήνεις σε μια άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

οι φάκελοί σου θα μπορούν να ανοίγουν νορμάλ στον δίσκο που θα κάνεις usb2. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Καθυστέρηση υπάρχει μόνο στο write, όταν γράφεις δηλαδή πολλά Gb μονομιάς.

Δεν αξίζει να δώσεις 100 ευρώ για τέτοιο μηχάνημα. Μέχρι 60-65 και  τα υπόλοιπα κράτησέ τα.

πάρε ένα 128 δίσκο, αν είναι και σε προσφορά ακόμα καλύτερα. Αυτόν που έχεις τώρα κάνε τον αποθήκη usb2.

βλέπω τον intenso στα 45.90. Χτύπα τον άμεσα, γλυτώνεις ακόμα περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.

1. Οι ταχύτητες λογικά θα είναι σαν τις περισσότερες USB 2.0 αποθηκευτικές συσκευές που συναντάμε σήμερα. (φλασάκια, εξωτερικοί HDDs κτλ.)

2. Εγώ προσωπικά έχω έναν 120GB Samsung 850 EVO στο desktop PC μου και μου είναι υπεραρκετά αλλά επειδή προκείται για laptop καλό θα ταν να'χεις επιπλέον χώρο όπως 250GB για αποθήκευση.

3. Ο 850 EVO είναι χωρίς αμφιβολία από τους καλύτερους SSD στην αγορά αλλά δεν θα έχεις την πλήρη ταχυτητά του λόγω περιορισμού Sata 2. Όμως και πάλι ποιο γρήγορος θα είναι απο HDD.

4. Δες απάντηση 2.

5. Μια χαρά είναι αλλά αν θές επιπλέον χώρο, αυτή είναι μια καλή επιλογή http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssda-240g-g25-ssd-plus-240gb-25-sata3-p-PER.320981

6. Μια χαρά είναι το laptop σου όπως είναι. Με SSD θα δείς μεγάλη διαφορά στις ταχύτητες ακόμα κι αν είναι Sata 2.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία και ευχαριστώ απίστευτα. Γράφω μια γενική απάντηση και μετά στον καθένα σας ξεχωριστά.

Με βάση και την ερώτηση μου εδώ http://www.pcsteps.gr/questions/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-ssd-%CE%AE-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ θα πρέπει να πάρω τον EVO για να μου κρατήσει και για το επόμενο σύστημα.Αναφέρατε πιο πάνω να πάρω τον Intenso ο οποίος από θέμα αντοχής δεν είναι και ο καλύτερος.Και επίσης στο καινούριο μέλλον σύστημα θα είναι χειρότερος από τον EVO.Παρ'όλα αυτά αν πάρω τον EVO "χάνω" χρήματα από αυτά του νέου συστήματος.

Συνδιάζοντας όλες τις απόψεις,μπορεί ο καθένας σας να ξαναπαντήσει?

Δημοσ.

φίλε πάρε τον intenso να γλιτώσεις χρήμα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Αν είχες σκοπό τον κρατήσεις 2-3-4 μήνες στο laptop και μετά να τον κάνεις κύριο δίσκο ενός desktop συστήματος θα σου έλεγα κι εγώ πάρε τον 850. Επειδή όμως δεν ξέρεις πόσο θα τον κρατήσεις στο laptop, μπορεί να έχει πέσει η τιμή του μέχρι τότε, ή μπορεί να έχει βγει καλύτερο μοντέλο.

Τη δουλειά σου θα την κάνεις άριστα με τον Intenso ή με δίσκο τέλος πάντων που δεν είναι top αυτή τη στιγμή καθώς ότι και να βάλεις θα δουλεύει με μικρότερη ταχύτητα. Επίσης μην ξεχνάς πως οι διαφορές αυτές στα χαρακτηριστικά της ταχύτητας των δίσκων πολλές φορές δεν φαίνονται με το μάτι. Μόνο όταν κάνεις βαριές δουλειές. Και τον χειρότερο ssd της αγοράς να βάλεις στο laptop, θα απογειωθεί η ταχύτητά του...

• Like 1
Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι σε τρία χρόνια χαλάει το λάπτοπ . Αν έχω αγοράσει τον Samsung τότε θα έχω 2 χρόνια ακόμα εγγύηση και λογικα μεγαλύτερη αντοχή . Αν όμως έχω πάρει κάποιον άλλον , θα έχει λήξει η εγγύηση και η χωριτηκοτητα θα είναι μικρότερη

Δημοσ.

κοίταξε με υποθέσεις και αν δεν δουλεύει το πράγμα. Μπορεί να μην χαλάσει και ποτέ το laptop και κανένα μέρος του, κανείς δεν εγγυάται τίποτα.

Αν σε ενδιαφέρει εγγύηση βάζεις προτεραιότητα δίσκο με μεγάλη εγγύηση και μετά τα υπόλοιπα.

Ταχύτητες αναγραφόμενες πάντως δεν θα πάρεις.

Από εκεί και πέρα, δικά σου είναι τα λεφτά, εμείς βάζουμε κάτω τα δεδομένα και κρίνεις τι σε ενδιαφέρει τελικά.

• Like 1
Δημοσ.

Και μια τελευταία ερώτηση . Ας πούμε ότι παίρνω έναν με 500 mb/s και έναν με 250 mb/s . Αυτά σε σατα 3 . Στο σατα 2 Που έχω θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ;

Η παίζει και κάτι άλλο ρόλο ;

Δηλαδή 500 δια 2 μας κάνει 250 και 250 δια 2 125.

Η σατα2 μητρική πιάνει μέχρι 300 ;;;

Δημοσ.

η θεωρία αυτά που γράφεις λέει. στην πράξη ότι ssd και να βάλεις θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με οτι είσαι τώρα.

θα δεις δηλαδή τις πραγματικές δυνατότητες του μηχανήματός σου, γιατί τώρα το καθυστερεί ο δίσκος.

• Like 1
Δημοσ.

Και μια τελευταία ερώτηση . Ας πούμε ότι παίρνω έναν με 500 mb/s και έναν με 250 mb/s . Αυτά σε σατα 3 . Στο σατα 2 Που έχω θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ;

Η παίζει και κάτι άλλο ρόλο ;

Δηλαδή 500 δια 2 μας κάνει 250 και 250 δια 2 125.

Η σατα2 μητρική πιάνει μέχρι 300 ;;;

Κοιτα γιατι προφανως δεν εισαι και πολυ ενημερωμενος(με την καλη εννοια το λεω) και οσο το ψαχνεις τοσο μπερδευεσαι.Κανεις λες και θα αγορασεις διαμερισμα.Παρε εναν 850 Evo και θα εισαι μια χαρα,και στο τωρινο σου λαπτοπ και σε μελλοντικο συστημα.Το Sata II πιανει μεχρι 300MB/s,αν βαλεις εναν Sata III SSD θα πιανεις κατιτις λιγοτερο.Δεν σε νοιαζει,σου ειπα και πιο πανω οτι αλλα πραγματα κανουν εναν SSD τρομερα ταχυτερο απο εναν μηχανικο δισκο.Που κολλας δεν μπορω να καταλαβω.Απο χωρητικοτητα εσυ ξερεις ποσο χρειαζεσαι/θα χρειαστεις.Ετσι οπως τα περιγραφεις σου ειπαμε οτι με εναν 120GB θα εισαι κομπλε.Απλα τα πραγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...