Προς το περιεχόμενο

hp xw 27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δέν γράφει πουθενά για τέτοιο περιορισμό.

ok λοιπον θα το κοιταξω οταν βρω χρονο :P

Eγω ημουν με nVidia. Χρησιμοποιεις το CRU ή τους drivers της amd?

Απο AMD δε με αφηνει πανω απο 68Hz δε προσπαθει καν μου λεει δεν υποστηριζεται. Εντομεταξυ με το νεο περιβαλλον της AMD ειναι ολα σκατα. Πλεον βρισκεις τα μισα πραγματα και τα υπολοιπα ειναι ειτε κουτσουρεμενα ειτε δεν υπαρχουν.

Κατεβασα το CRU, προσθετω την αναλυση με τα Hz που θελω, κανω restart και μετα παλι στα windows δεν εμφανιζεται η επιλογη που προσθεσα στο CRU.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ok λοιπον θα το κοιταξω οταν βρω χρονο :P

Απο AMD δε με αφηνει πανω απο 68Hz δε προσπαθει καν μου λεει δεν υποστηριζεται. Εντομεταξυ με το νεο περιβαλλον της AMD ειναι ολα σκατα. Πλεον βρισκεις τα μισα πραγματα και τα υπολοιπα ειναι ειτε κουτσουρεμενα ειτε δεν υπαρχουν.

Κατεβασα το CRU, προσθετω την αναλυση με τα Hz που θελω, κανω restart και μετα παλι στα windows δεν εμφανιζεται η επιλογη που προσθεσα στο CRU.

Το πιο πιθανό είναι ότι βάζεις ρυθμό ανανέωσης πάνω από 71hz χωρίς να έχεις patcharei τον driver η να κάνεις import το hdmi.dat.

Για αρχή λοιπόν φτιάξε μία ανάλυση στα 71hz για να σιγουρευτείς ότι δουλεύει το cru όπως πρέπει, και μετά φτιαξε μία ανάλυση στα 75hz κάνοντας import το hdmi.dat που υπάρχει στη σελίδα του cru. Έτσι θα παρακάμψεις τον περιορισμό της hdmi.

Δημοσ.

Ακόμα και χωρίς να το έχω patcharei δε θα έπρεπε να το δείχνει στα windows αλλά να βγαίνει out of range όταν το επιλέγω? Παντως ευχαριστώ! Και δοκιμαζω σε ολίγα λεπτά κι επανέρχομαι.

Edit

Ευχαριστώ ευχαριστώ! B) 

Οκ με import το αρχειακι που λες δουλευει! Αλλά αν απλά πάω στις αναλύσεις του CRU (standard resolutions) και κάνω add μία 1080p - 75Hz και την επιλέξω από τα windows, η εικόνα τρελαίνεται και τρέχει πέρα δώθε.

Αν πάω στο πανω μερος που δείχνει την οθόνη μου (detailed resolutions) και κάνω edit και γράψω στο κουτάκι refresh rate 75.000, ακόμα και αν δεν προσθέσω ανάλυση στο standard resolution εμφανίζουν τα windows τα 75Hz και η εικόνα δείχνει μια χαρά. 

Ποιο είναι το σωστό; Με βάση έναν οδηγό που είδα για το CRU λέει απλά να προσθέσεις την ανάλυση εκει στο standard resolutions αλλά εμένα εκεί δε δουλεύει σωστά. Το άλλο που κάνω είναι σωστό;

Δημοσ.

Ακόμα και χωρίς να το έχω patcharei δε θα έπρεπε να το δείχνει στα windows αλλά να βγαίνει out of range όταν το επιλέγω? Παντως ευχαριστώ! Και δοκιμαζω σε ολίγα λεπτά κι επανέρχομαι.

Edit

Ευχαριστώ ευχαριστώ! B)

Οκ με import το αρχειακι που λες δουλευει! Αλλά αν απλά πάω στις αναλύσεις του CRU (standard resolutions) και κάνω add μία 1080p - 75Hz και την επιλέξω από τα windows, η εικόνα τρελαίνεται και τρέχει πέρα δώθε.

Αν πάω στο πανω μερος που δείχνει την οθόνη μου (detailed resolutions) και κάνω edit και γράψω στο κουτάκι refresh rate 75.000, ακόμα και αν δεν προσθέσω ανάλυση στο standard resolution εμφανίζουν τα windows τα 75Hz και η εικόνα δείχνει μια χαρά. 

Ποιο είναι το σωστό; Με βάση έναν οδηγό που είδα για το CRU λέει απλά να προσθέσεις την ανάλυση εκει στο standard resolutions αλλά εμένα εκεί δε δουλεύει σωστά. Το άλλο που κάνω είναι σωστό;

Παρακαλω.

Oχι, οταν ξεπερνας τα 71Hz δεν εμφανιζεται στα windows.

Στο detailed resolutions θα την βαλεις, δε ξερω τι guide ειδες.

Επισης, φτιαξε μια και για τα 72Hz αν βλεπεις σειρες / ταινιες, καθως επειδη ειναι ακριβες πολλαπλασιο των 24Ηz που παιζουν τα media εξαφανιζεται το juddering.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξέρω τι ακριβώς είναι το juddering πάντως, αλλά οκ καλό ακούγεται αυτό με τα 72Hz. Το θέμα είναι ότι με ανησυχεί το αν θα εχει επιπτώσεις το overclock στην οθόνη μακροπρόθεσμα. 

Δημοσ.

Δε ξέρω τι ακριβώς είναι το juddering πάντως, αλλά οκ καλό ακούγεται αυτό με τα 72Hz. Το θέμα είναι ότι με ανησυχεί το αν θα εχει επιπτώσεις το overclock στην οθόνη μακροπρόθεσμα. 

Θεωρω οτι εφοσον δεν πειραζεις τα timings (βαζεις LCD standard οταν φτιαχνεις την αναλυση) δε θα εχει επιπτωσεις. Υπαρχουν μοντελα με τα "ιδια" panels που ερχονται overclocked στα 75Hz απο την εταιρια.

Δημοσ.

LCD standard ή native? Επισης στο CRU μου τα γυρναει manual καθε φορα που μπαινω για edit.

Παντως εδω www8.hp.com/gr/el/products/monitors/product-detail.html?oid=7258790#!tab=specs

αυτο που λεει συχνοτητα σαρωσης καθετη εως 76Hz ειναι το refresh rate που κανουμε overclock? Αν λεει οτι το υποστηριζει, γιατι να μην ερχοταν με αυτη την επιλογη απο μονη της;

Δημοσ.

LCD standard ή native? Επισης στο CRU μου τα γυρναει manual καθε φορα που μπαινω για edit.

Παντως εδω www8.hp.com/gr/el/products/monitors/product-detail.html?oid=7258790#!tab=specs

αυτο που λεει συχνοτητα σαρωσης καθετη εως 76Hz ειναι το refresh rate που κανουμε overclock? Αν λεει οτι το υποστηριζει, γιατι να μην ερχοταν με αυτη την επιλογη απο μονη της;

Standard βαζε, αλλα στην αρχη που εβαζα και εγω native τα ιδια timings εβαζε. Δεν εχει σημασια που το βαζει στο manual στο edit, αφου δεν αλλαζει τα timings.

Διοτι μαζι με την καθετη υπεχρονιζεται και η οριζοντια, με αποτελεσμα να ξεπερναει το επισημο πανω οριο. 

Παιδιά υπάρχει τρόπος να γίνει με κάποια ρύθμιση πιο βαθύ το μαύρο;

Αρχικα ασε το Black Stretch στο off. Μετα χαμηλωσε την φωτεινοτητα στο 40 τουλαχιστον και βαλε bias lighting.

Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα. Οι εντυπώσεις από την οθόνη είναι πολύ καλές μετά από χρήση 3 ημερών. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το bleeding το οποιο στο κάτω δεξί και αριστερό μέρος είναι λίγο κουραστικό όταν παίζω παιχνίδια. Π.χ. έπαιζα μόλις σήμερα το SOMA που έχει πολύ μάυρο και με ψιλοχαλούσε. Και σκέφτομαι μήπως είμαι 'ψείρας' ή αν πρέπει να κάνω κάτι...

Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα. Οι εντυπώσεις από την οθόνη είναι πολύ καλές μετά από χρήση 3 ημερών. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το bleeding το οποιο στο κάτω δεξί και αριστερό μέρος είναι λίγο κουραστικό όταν παίζω παιχνίδια. Π.χ. έπαιζα μόλις σήμερα το SOMA που έχει πολύ μάυρο και με ψιλοχαλούσε. Και σκέφτομαι μήπως είμαι 'ψείρας' ή αν πρέπει να κάνω κάτι...

Eχεις χαμηλωσει την φωτεινοτητα (κατω απο 50)? Εχεις βαλει bias lighting? Αν μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια που ειναι ρεαλιστικη θα μας βοηθουσε να κρινουμε.

Το bleeding παντως μπορει να ειναι θεμα με ολες τις ips οθονες, πρεπει να αποφασισεις συντομα αν θελεις να κινησεις τη διαδικασια αντικαταστασης.

Δημοσ.

Είχα ανεβάσει φωτό. τα έχω κάνει όλα. Δεν είναι τελείως ενοχλητικό, απλά μου την σπάει που σε καινούργια οθόνη γίνεται αυτό το πράγμα. Από την άλλη όπως πολύ σωστά λες το bleeding είναι κάτι που δύσκολα αποφεύγεις. 

post-58543-0-75232400-1458392243_thumb.jpg

Επίσης στην φωτό δεν φαίνεται έντονο το φαινόμενο, πράγμα που μου κάνει εντύπωση γιατί live ειναι πιο έντονο...
γαμώτο...
Δημοσ.

Στη φωτογραφια δεν ειναι πολυ ενοχλητικο, αν και ειναι αρκετα χειροτερο απο το δικο μου για παραδειγμα. Με bias lighting και δεδομενου οτι στην πραγματικη χρηση δεν βλεπεις ευκολα τετοιες σκηνες δε θα ηταν προβλημα. Βεβαια λες οτι ειναι χειροτερο απο οσο φαινεται.

Το καλυτερο θα ηταν να ζητησεις μια 2η και να κρατησεις την καλυτερη. Δε ξερω αν μπορεις να το πετυχεις αυτο ομως. 

Δημοσ.

Παντως εγω στη δικη μοθ δεν εχω παρατηρησει κατι ενοχλητικο, αλλα βεβαια εχω πολυ χαμηλα την φωτεινοτητα και επισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αναλογα απο ποια γωνια κοιταω την οθονη, φαινονται διαφορετικες ασπριλες. Ειδικα αν παω να βγαλω φωτογραφια υπο συγκεκριμενη γωνια φαινεται ασπρη ολη η οθονη, ενω απο αλλη γωνια πετυχαινω να φαινεται η μιση ασπρη και η μιση κιτρινισμενη (στην φωτο, γιατι σε πραγματικες συνθηκες δε φαινεται κατι τετοιο). Οποτε και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν εχει τπτ η οθονη και ειναι θεμα οπτικης γωνιας που εχουν μαλλον ολα τα πανελ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...