Προς το περιεχόμενο

hp xw 27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα σημερα σε φιλο τυχαια την 27cw δεν ξερω αν εχει ουστιαστικη διαφορα απο την xw του θεματος .

Πειράξαμε και τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα διάφορα  εδω στο topic.

Οκ καλη οθονη σίγουρα πάνω απο το μεσo όρο αλλα δεν εχει το wow factor Που θα πεις για την dell 2515 ας πουμε που την δούλεψα στο πλαίσιο και ειπα τι οθοναρα ρε φιλε.Απλα δεν εχω το pc να την υποστηρίξω και ουτε θα εχω στο αμεσο μέλλον.

Ειμαι στο ψαξιμο και εγω μιας και ηθελα να ξαναγυρισω σε 27αρα (ειχα μια asus) 

Μην πυροβολήσετε παιδες χωρις να θελω να υποτιμήσω την την hp ή κατι αλλο, απλα την γνωμη μου λεω . :rolleyes:

Δημοσ.

Ειδα σημερα σε φιλο τυχαια την 27cw δεν ξερω αν εχει ουστιαστικη διαφορα απο την xw του θεματος .

Πειράξαμε και τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα διάφορα  εδω στο topic.

Οκ καλη οθονη σίγουρα πάνω απο το μεσo όρο αλλα δεν εχει το wow factor Που θα πεις για την dell 2515 ας πουμε που την δούλεψα στο πλαίσιο και ειπα τι οθοναρα ρε φιλε.Απλα δεν εχω το pc να την υποστηρίξω και ουτε θα εχω στο αμεσο μέλλον.

Ειμαι στο ψαξιμο και εγω μιας και ηθελα να ξαναγυρισω σε 27αρα (ειχα μια asus) 

Μην πυροβολήσετε παιδες χωρις να θελω να υποτιμήσω την την hp ή κατι αλλο, απλα την γνωμη μου λεω . :rolleyes:

H μεγαλη αναλυση κανει διαφορα στο real estate και σιγουρα ειναι κατι διαφορετικο σε σχεση με τα 1080p που εχουμε συνηθισει να βλεπουμε οι περισσοτεροι. Επισης εχουν πολυ διαφορετικο pixel density, απο κοντα σιγουρα η Dell θα ειναι πιο εντυπωσιακη.

Εχε ομως στο νου σου οτι καθως μεγαλωνεις την αποσταση θεασης η ευκρινεια χανεται, και πως οτι δεν παρουσιαζεται σε native 1440p θα δειχνει χειροτερο σε 1440p οθονη σε σχεση με μια 1080p οθονη. Επισης για να αξιζει η μεγαλυτερη αναλυση στα παιχνιδια πρεπει να εχεις εξασφαλισει τα σταθερα 60fps (αλλιως η λεπτομερεια χανεται στο motion blur και εχεις και stuttery gameplay), και αυτο στους νεους τιτλους μονο με μια 980ti το κανεις. Και η 970 / 390 θα εχει υψηλα fps με καλα γραφικα στα 1440p, αλλα για σταθερα 60fps θα πρεπει να κανεις σημαντικες παραχωρησεις ή θα πρεπει να συμβιβαστεις με χαμηλοτερα fps + frame limiter, ωστε τις περισσοτερες φορες η εμπειρια να ειναι αναλογη ή και χειροτερη απο αυτη στις 1080p οθονες, αναλογα με το παιχνιδι και την αποσταση θεασης βεβαια.

Δημοσ.

Πολύ καλή οθόνη, αντικατέστησε την παλιά 22'' LG TN και πραγματικά είδα χρώματα! Είχα ξεχάσει πως είναι το κίτρινο και οι 50 αποχρώσεις του μπλε :-D

Έβαλα τις ρυθμίσεις που προτείνετε, ενεργοποίησα overdrive, έβαλα και τα hz=75 μέσω CRU. Πριν έγραφε το OSD 1080p 60hz, τώρα γράφει H=84.7khz V=75hz, έτσι είναι σωστά?

Μπορώ να την ανεβάσω και παραπάνω?

Επίσης δεν έχω περάσει drivers, από που να κατεβάσω?

Δημοσ.

Τι κέρδος εχουμε οταν κάνουμε overclock την οθόνη?

Αυτά τα 15hz δίνουν κατι ουσιαστικό?

Βοηθάει στα παιχνίδια, κάνει την κίνηση πιο ομαλή. Το παρατήρησα στο Witcher 3.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε μου

Σε τι απόσταση είσαι απο την οθόνη?Μιας και εχω αρχίσει και εγω το witcher 2 τωρα η διάφορα στο game ειναι μεγαλη απο το παλιό σου Tn?

Οπως βλεπω ειχες 1680χ1050 μονιτορ οπως εγω, σε windows περιβάλλον εισαι ευχαριστημενος?

Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε μου

Σε τι απόσταση είσαι απο την οθόνη?Μιας και εχω αρχίσει και εγω το witcher 2 τωρα η διάφορα στο game ειναι μεγαλη απο το παλιό σου Tn?

Οπως βλεπω ειχες 1680χ1050 μονιτορ οπως εγω, σε windows περιβάλλον εισαι ευχαριστημενος?

Η απόσταση από το μονιτορ είναι μεγαλύτερη από 80 πόντους, μπορεί και 1 μέτρο.

Αν κάνω σύγκριση με το παλιό, τα χρώματα είναι εκπληκτικά, το μαύρο δεν έχει καμία σχέση με το γκρι της TN, με ενοχλούν λιγάκι οι αντανακλάσεις της glossy οθόνης αλλά θα τις συνηθίσω. Στην αρχή και για μερικές ώρες μου φαινόντουσαν περίεργα τα fonts, αλλά τώρα είναι μια χαρά.

Στο Witcher 3 οι νύχτες είναι επιτέλους νύχτες, το HUD μεγάλο αλλά παρόλαυτα δεν πιάνει πολύ χώρο. Βλέπω καλύτερη κίνηση λόγω των 75hz. Μια απόλαυση δηλαδή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλή οθόνη, αντικατέστησε την παλιά 22'' LG TN και πραγματικά είδα χρώματα! Είχα ξεχάσει πως είναι το κίτρινο και οι 50 αποχρώσεις του μπλε :-D

Έβαλα τις ρυθμίσεις που προτείνετε, ενεργοποίησα overdrive, έβαλα και τα hz=75 μέσω CRU. Πριν έγραφε το OSD 1080p 60hz, τώρα γράφει H=84.7khz V=75hz, έτσι είναι σωστά?

Μπορώ να την ανεβάσω και παραπάνω?

Επίσης δεν έχω περάσει drivers, από που να κατεβάσω?

Καλορίζικη. Έτσι είναι. Drivers κατεβάσεις από site της hp, θυμάμαι ότι δε με είχε παιδεψει για να τους βρω.

Τι κέρδος εχουμε οταν κάνουμε overclock την οθόνη?

Αυτά τα 15hz δίνουν κατι ουσιαστικό?

Επίσης μειώνεται και το tearing / stuttering ανάλογα αν παίζεις με v-sync κλειστό / ανοιχτό, και εφόσον πιανεις και τα αντίστοιχα fps μειώνεται και το motion blur.

Επεξ/σία από XMorsX
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επέκτασης συνέχεια..

Έμβασμα ηλεκτρονικά 17.52€ απο lambda-tek (λόγω ισοτιμίας). Μου προώθησαν το μήνυμα της hp για το carepack, το οποίο περιέχει κωδικό και οδηγίες που ακολουθείς για το registration. Η εγγύηση είναι 3 χρόνια και ξεκινά απο την ημερομηνία παραγωγής όχι αγοράς του χρήστη. πχ την αγόρασα Γενάρη 2016 αλλά ξεκινά απο τον  10/2015-10/2018.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι εγγυήσεις ξεκινούν απο την ημερομηνία παραγωγής

Απο ποτε? Πρωτη φορα το βλεπω αυτο παντως. Σκεφτομαι να παρω κι εγω 3 χρονακια παντως... Αυτο μπορει να γινει και αργοτερα ή εχει περιορισμο αναλογα με το ποσος καιρος περασε απο την αγορα;

Επισης ρε παιδια πως κανετε OC σε 75Hz; Λιγα λογια για την διαδικασια μπορει να πει καποιος; Μεχρι 68Hz καταφερα εγω :P

Ειμαι με AMD καρτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο ποτε? Πρωτη φορα το βλεπω αυτο παντως. Σκεφτομαι να παρω κι εγω 3 χρονακια παντως... Αυτο μπορει να γινει και αργοτερα ή εχει περιορισμο αναλογα με το ποσος καιρος περασε απο την αγορα;

Τα τρία χρόνια έχουν ώς αφετηρία την ημερομηνία παραγωγής άσχετα με την ημερομηνία που την αγόρασες, ή την ημερομηνία που θα προχωρήσεις σε επέκταση.

Δημοσ.

Ναι το καταλαβα αυτο, απλα εννοω μηπως θελουν να γινει η επεκταση για παραδειγμα εντος 1 μηνος απο την αγορα αλλιως μετα δε θα γινεται.

Δημοσ.

Επισης ρε παιδια πως κανετε OC σε 75Hz; Λιγα λογια για την διαδικασια μπορει να πει καποιος; Μεχρι 68Hz καταφερα εγω :P

Ειμαι με AMD καρτα.

Eγω ημουν με nVidia. Χρησιμοποιεις το CRU ή τους drivers της amd?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι το καταλαβα αυτο, απλα εννοω μηπως θελουν να γινει η επεκταση για παραδειγμα εντος 1 μηνος απο την αγορα αλλιως μετα δε θα γινεται.

Δέν γράφει πουθενά για τέτοιο περιορισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...