Προς το περιεχόμενο

hp xw 27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω κάτω στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου είναι αρκετό στις photos απο το πρώτο σου post. Εγώ θα έπαιρνα ένα τηλ πρώτα στην hp κι άν δεν έβγαζα άκρη όπως πχ ο panosflow μετά στο μαγαζί. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις επικαλούμενος το doa και στη συνέχεια πράττεις ανάλογα, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου,δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού-δεν θέλεις να μπλέκεις με επιστροφή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου,

έκανα μια πρόχειρη αναζήτηση για να δω τι είναι το glow και όντως υποφέρει από αυτό περισσότερο, πάντα όμως με βάσει των εικόνων που τράβηξα,

το τονίζω αυτό,

γιατί τώρα ας πούμε ενώ έχω μαύρο φόντο από πίσω τα μάτια μου δεν βλέπουν τίποτα “κακό”, όταν όμως το τραβώ φωτογραφία φαίνετε ποιο πολύ.

Μήπως να πάω να κοιτάξω τα μάτια μου …χαχα :-) .

EDIT : Φώτο τώρα από κινητό (κινέζικο 50ευρο) οι προηγούμενες Φώτο ήταν από ψηφιακή κάμερα Canon.

Και με ένα πρόχειρο φωτισμό από πίσω.

Πήγενε ρυθμίσεις  Image control - black stretch και βάλτο off και το Brightness βάλτο περίπου 40 και σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω κάτω στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου είναι αρκετό στις photos απο το πρώτο σου post. Εγώ θα έπαιρνα ένα τηλ πρώτα στην hp κι άν δεν έβγαζα άκρη όπως πχ ο panosflow μετά στο μαγαζί. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις επικαλούμενος το doa και στη συνέχεια πράττεις ανάλογα αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου,δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού-δεν θέλεις να μπλέκεις με επιστροφή.

Γεια σου φίλε μου,

Έχω πάρει ήδη τηλ. την HP, τους έστειλα και τις φωτογραφίες και περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο να δω τι θα μου πουν.

Τι πρέπει να κάνω για επέκταση εγγύησης ? μπήκα στο  lambda-tek αλλά ποιο πακέτο επιλέγω από εκεί ?

Πήγενε ρυθμίσεις  Image control - black stretch και βάλτο off και το Brightness βάλτο περίπου 40 και σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά.

Τα έχω κάνει ήδη αυτά φίλε μου, ευχαριστώ.

Αυτό που την βλέπει σαν ψηφιακή τηλεόραση το pc μου και όχι σαν οθόνη, είναι πρόβλημα ?

Δημοσ.

Τι πρέπει να κάνω για επέκταση εγγύησης ? μπήκα στο  lambda-tek αλλά ποιο πακέτο επιλέγω από εκεί ?

Περίμενε πρώτα να δεις τι θα γίνει γιατί στην επέκταση θα χρειαστείς serial. Μετά κάλεσε στο lambda και ζήτα τους αυτό

Δημοσ.

Καλημέρα

Κάτοχος και εγώ της συγκεκριμένης οθόνης μετά από πολύ καιρό αναζήτησης.

Ένα ευχαριστώ στα παιδιά που με βοήθησαν μέσω προσωπικών μηνυμάτων για την επιλογή  (lucidsteve, radiohead, …)

και στον Xmorsx που τελικά δικαίως επιμένει ότι είναι ένα πολύ καλό μόνιτορ.

Ερώτηση πρώτη: στο ένα pc που την έχω συνδεμένη με HDMI την βλέπει σαν ψηφιακή τηλεόραση και όχι σαν οθόνη ( ενσωματωμένα γραφικά INTEL), είναι πρόβλημα αυτό ?

Στο δεύτερο pc με R9 380 okay.

Δεύτερη ερώτηση περί bleeding, νομίζω ότι έχει πάρα πολύ, ανεβάζω Φώτο για να μου πείτε και εσείς, αυτό που βλέπουν τα μάτια μου βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνουν οι εικόνες.

Αυτό που δείχνουν οι εικόνες εγώ δεν το βλέπω δια γυμνού οφθαλμού, μόνο κάτω δεξιά και πολύ λίγο κάτω αριστερά.  

Δεν θέλω να μπλέξω με επιστροφές, και εαv μπλέξω πως θα γίνει αυτό ? κατευθείαν από την HP ή τηλέφωνο στο μαγαζί που την αγόρασα ?

Καλησπέρα και καλοδουλευτη. Το bleeding είναι φυσιολογικό για τις IPS, μη φοβάσαι ότι είναι χαλασμένη η κάτι παρόμοιο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ενδεχομενο πρόβλημα βέβαια. Εσύ ξέρεις αν σε ενοχλει, εγώ δε θα κρίνω από τις φωτογραφίες γιατί είναι overexposed, ειδικά η τελευταια. Εφόσον είναι καινούρια και θέλεις να την αλλαξεις επικοινώνησε με το κατάστημα αγοράς αρχικά.

Ναι είναι πρόβλημα να την βλέπει ως τηλεόραση, σημαίνει ότι χρησιμοποιεί limited δυναμικο εύρος και όχι full. Ως αποτέλεσμα τα μαύρα θα φαίνονται ξεπλυμμενα και τα λευκά επίσης θα έχουν κάποιο tint. Δε ξέρω πως το αλλαζεις σε Intel GPUs όμως.

Γενικά, όταν βλέπεις ταινιες η σειρές θέλεις limited, για κάθε άλλη περίπτωση θέλεις full.

Δημοσ.

@ kingsize

Το hdmi-hdtv πιθανότατα στο έβγαλε όταν πέρασες το hdmi.dat. Βγάζοντας το επανέρχεται στο αρχικό.

Σε εμένα με nvidia τουλάχιστον έτσι έγινε. Eίχα όμως τη δυνατότητα στο control panel να βάλω το δυναμικό εύρος στο full και ήταν όπως πρίν.

Άν δεν το είχες κάνει αγνόησε το μνμ.

Δημοσ.

Περίμενε πρώτα να δεις τι θα γίνει γιατί στην επέκταση θα χρειαστείς serial. Μετά κάλεσε στο lambda και ζήτα τους αυτό

Ακόμα περιμένω να με πάρουν από την HP τηλέφωνο, τώρα από Δευτέρα και βλέπουμε αν και δεν βλέπω να την αλλάζω…θα δούμε. Ευχαριστώ για  lambda.

Καλησπέρα και καλοδουλευτη. Το bleeding είναι φυσιολογικό για τις IPS, μη φοβάσαι ότι είναι χαλασμένη η κάτι παρόμοιο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ενδεχομενο πρόβλημα βέβαια. Εσύ ξέρεις αν σε ενοχλει, εγώ δε θα κρίνω από τις φωτογραφίες γιατί είναι overexposed, ειδικά η τελευταια. Εφόσον είναι καινούρια και θέλεις να την αλλαξεις επικοινώνησε με το κατάστημα αγοράς αρχικά.

Ναι είναι πρόβλημα να την βλέπει ως τηλεόραση, σημαίνει ότι χρησιμοποιεί limited δυναμικο εύρος και όχι full. Ως αποτέλεσμα τα μαύρα θα φαίνονται ξεπλυμμενα και τα λευκά επίσης θα έχουν κάποιο tint. Δε ξέρω πως το αλλαζεις σε Intel GPUs όμως.

Γενικά, όταν βλέπεις ταινιες η σειρές θέλεις limited, για κάθε άλλη περίπτωση θέλεις full.

Όπως είπα δεν με ενοχλεί, αλλά αν είναι να κρατήσω αυτή και να μου στείλουν άλλη

και να επιλέξω ανάμεσα από τις δυο ποια είναι καλύτερη τότε εντάξει.

Να την στείλω και να μείνω χωρίς οθόνη δεν το βλέπω να γίνεται.

Τώρα όσο για το ότι την βλέπει ως τηλεόραση δεν βρήκα κάπου να αλλάζει αυτό στην Intel gpu, το αφήνω έτσι, βεβαία στο άλλο pc με amd gpu είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

@ kingsize

Το hdmi-hdtv πιθανότατα στο έβγαλε όταν πέρασες το hdmi.dat. Βγάζοντας το επανέρχεται στο αρχικό.

Σε εμένα με nvidia τουλάχιστον έτσι έγινε. Eίχα όμως τη δυνατότητα στο control panel να βάλω το δυναμικό εύρος στο full και ήταν όπως πρίν.

Άν δεν το είχες κάνει αγνόησε το μνμ.

Δεν πέρασα hdmi.dat δεν έχει καμία επιλογή η Intel gpu.

Δημοσ.

παιδια σημερα παρελαβα και γω! απροοπτα τελειως με πηραν τηλεφωνο και πηγα και την πηρα τιμη 269 η δευτερη πιο χαμηλη που βρηκα! τωρα περιμενω μονο το πληκτρολογιο να μου ερθει... ακομα δεν εκανα τιποτα απλα ετρεξα το mint απο usb να δω λιγο πως δειχνει δεν το εκανα ακομα εγκατασταση γιατι δουλευω το πρωι και θελω να εχω χρονο! 

λοιπον την ανοιξα δεν ειδα κατι απο αυτα που αναφερετε πιο πανω μονο λιγο κατω δεξια να εχει πιο εντονο φωτισμο το οποιο δεν δειχνει να ειναι προβλημα... παντως σαν ντιζαιν ειναι φοβερη! εγω στο γραφειο μου τερμα αριστερα εχω ενα φωτιστικο το οποιο οταν σκοτεινιαζει ειναι συνεχεια ανοιχτο! εχω λαμπα led daylight αν θυμαμαι καλα! απλα να ρωτησω υπαρχουν καπου οι ρυθμισεις της οθονης; γιατι λιγο που την κοιταξα δεν εχει auto οπως ειχε μια παλια μου sony 17αρα δηλαδη παταγα το κουμπι πατημενο και τα σεταρε ολα μονο του αυτοματα! σας ρωταω γιατι ειμαι ασχετος με χρωματα και εικονα γενικα!

να πω παλι ευχαριστω στα παιδια που με βοηθησαν!!

παντως ειναι τεραστια ακομα στα ματια μου!! χαχαχα λογικα Μ.Δευτερα που θα ειμαι σε αδεια γιατι σουκου δουλευω φουλ να κατσω να στησω το pc με τα mint να βαλω virtual freenas κτλ 

Δημοσ.

Ακόμα περιμένω να με πάρουν από την HP τηλέφωνο, τώρα από Δευτέρα και βλέπουμε αν και δεν βλέπω να την αλλάζω…θα δούμε. Ευχαριστώ για  lambda.

Όπως είπα δεν με ενοχλεί, αλλά αν είναι να κρατήσω αυτή και να μου στείλουν άλλη

και να επιλέξω ανάμεσα από τις δυο ποια είναι καλύτερη τότε εντάξει.

Να την στείλω και να μείνω χωρίς οθόνη δεν το βλέπω να γίνεται.

Τώρα όσο για το ότι την βλέπει ως τηλεόραση δεν βρήκα κάπου να αλλάζει αυτό στην Intel gpu, το αφήνω έτσι, βεβαία στο άλλο pc με amd gpu είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

Δεν πέρασα hdmi.dat δεν έχει καμία επιλογή η Intel gpu.

Αν μπορεις να συγκρινεις τοτε ναι καντο.

Δες εδω: https://communities.intel.com/thread/29420?start=60&tstart=0

και εδω: https://hardforum.com/threads/intel-hd-full-rgb-range-through-hdmi.1839127/

παιδια σημερα παρελαβα και γω! απροοπτα τελειως με πηραν τηλεφωνο και πηγα και την πηρα τιμη 269 η δευτερη πιο χαμηλη που βρηκα! τωρα περιμενω μονο το πληκτρολογιο να μου ερθει... ακομα δεν εκανα τιποτα απλα ετρεξα το mint απο usb να δω λιγο πως δειχνει δεν το εκανα ακομα εγκατασταση γιατι δουλευω το πρωι και θελω να εχω χρονο! 

λοιπον την ανοιξα δεν ειδα κατι απο αυτα που αναφερετε πιο πανω μονο λιγο κατω δεξια να εχει πιο εντονο φωτισμο το οποιο δεν δειχνει να ειναι προβλημα... παντως σαν ντιζαιν ειναι φοβερη! εγω στο γραφειο μου τερμα αριστερα εχω ενα φωτιστικο το οποιο οταν σκοτεινιαζει ειναι συνεχεια ανοιχτο! εχω λαμπα led daylight αν θυμαμαι καλα! απλα να ρωτησω υπαρχουν καπου οι ρυθμισεις της οθονης; γιατι λιγο που την κοιταξα δεν εχει auto οπως ειχε μια παλια μου sony 17αρα δηλαδη παταγα το κουμπι πατημενο και τα σεταρε ολα μονο του αυτοματα! σας ρωταω γιατι ειμαι ασχετος με χρωματα και εικονα γενικα!

παντως ειναι τεραστια ακομα στα ματια μου!! χαχαχα λογικα Μ.Δευτερα που θα ειμαι σε αδεια γιατι σουκου δουλευω φουλ να κατσω να στησω το pc με τα mint να βαλω virtual freenas κτλ 

Καλοριζικη. Απλως ριξε την φωτεινοτητα στο 40 και ενεργοποιησε το Overdrive, δε χρειαζεται να κανεις κατι αλλο. Το φως αν μπορεις να το κρύβεις πισω απο την οθονη οταν την χρησιμοποιεις ακομη καλυτερα.

Δημοσ.

Καλορίζικη φίλε . Αυτό που το εχουν Κάτω δεξιά πρέπει να είναι απο το κωλο led του power αφού σκέφτομαι να την ανοίξω νσ το βγαλω
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά την είχα στο κουτί της 3 μέρες τώρα ( :-)) λόγω έλλειψης χρόνου.

Σήμερα λοιπόν ξεσκόνισα το thread και με τα πολλά την έφερα λίγο στα "μέτρα μου".

Πρόσθεσα τα 75 hz από nvidia και από CRU και γενικά άλλαξα τις ρυθμίσεις με βάση όσα αναφέρετε όλοι σας και ειδικά ο φίλος XMorsX.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις:

• στα 60-80 cm απόσταση βλέπω -επιτέλους- τα γράμματα καλά.
  • είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με την LG 23MA53D, η οποία είναι κι αυτή IPS αλλά τώρα ανακαλύπτω την μετριότητά της.
  • το μαύρο της είναι ΜΑΥΡΟ, τι έβλεπα με την παλιά δεν ξέρω...
  • περισσότερες εντυπώσεις όταν την δουλέψω λίγο παραπάνω.

Περιμένω να πέσει το σκοτάδι να την δοκιμάσω στο witcher 3  :-D .

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες μια ερωτηση αν το προσεξε ή αν θυμαται?

Στην βαση την σιδερένια (τα 2 κομμάτια που πρεπει να ενώσουμε) το ενα κομματι που μπαινει μεσα στο αλλο ωστε να κουμπώσει σας ειχε γρατζουνιες δηλαδη σαν να εχει κουμπωσει ξανα?

Κουμπώνονται μηπως στο εργοστασιο για ελεγχο?

Εμενα στην πρωτη αυτη που εστειλα πισω ειχε κατι γρατζουνιες εκει το σιδερενιο σαν δηλαδη να εχει κουμπωσει ξανα

Εσας?Αυτες οι γρατζουνιες δεν φαίνονται με κουμπωμένη την βαση ειναι στο κομματι που πρεπει να σπρωξουμε μεσα στο αλλο

Νικ οταν την παρεις δες λιγο το σημειο που σου λεω αν μπορεις

Όχι  panos δεν είχε κάποιο σημάδι σε μένα.

Δημοσ.

Παιδες να ρωτησω κατι γιατι μαζεψε σκονιτσα η οθονη...ειναι ασφαλες να την ξεσκινισω με swiffer?

Oσο ειναι στεγνο θεωρω οτι θα ειναι ασφαλες. Η στανταρ προταση ειναι με πανι μικροινων. Ειναι σημαντικο να μην ειναι μουλιασμενο η να μην ψεκασεις απευθειας στην οθονη, αλλιως το υγρο μπαινει μεσα στην οθονη και αφηνει σημαδια. Αν χρειαζεται να καθαρισεις με υγρο, φροντισε να υγρανεις το πανι / swiffer οσο λιγοτερο γινεται. Και μετα καθαρισε με στεγνο πανι παλι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...