Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Leo @Odyss3usd

Αν είχατε τελειώσει καμιά σχολή Μηχανικών - Πληροφορικής θα είχατε ακουστά κάποιον κύριο Tanenbaum ( Μην μπερδεύεστε δεν είναι ταινία ...)

Αυτός έχει γράψει εγχειρίδια (Δίκτυα,ΛΣ,Αρχιτεκτονικη) τα οποία χρησιμοποιούνται σε πολλά Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε το βιβλιαράκι του Δίκτυα

Πάτε τώρα στην σελίδα 860 μπας και πάρετε χαμπάρι τι παίζει.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το 8ο κεφάλαιο.

Μετά μπορείτε να του στείλετε email και να του πείτε να το αφαιρέσει.

Καλό Διάβασμα!

γιατι δεν ανοιγεις ενα δικο σου τοπικ να μας κανεις μεταγγιση της σοφιας σου περι ασφαλειας αντι να σπαμαρεις σε ασχετα τοπικ;

τελικα να ανοιγουμε το πισι καθολου ή να το αφηνουμε κλειστο τι προτεινεις μαστορα;

μηπως να βαλουμε λινουξ για να εχουμε τον απολυτο ελεγχο του καθε μπιτ για μπιτ;

τι απολα;

ο Παπας της Ρωμης 23 Καρδιναλιοι, 32 γεροντες του αγιου Ορους και 67 Σαμανοι της Στεππας τι εχουν να πουνε αραγε επ αυτου;

ελεος πια με το καθε φαντασμενο πιτσιρικο που σαν συγχρονος Δων Κιχωτης σε καθε τοπικ που αναφερεται σε εταιριες γιγαντες της πληροφορικης (τι αλλο θα μπορουσε δηλαδη αφου ειναι σε τεχνολογικο site)

να βλεπει το βελζεβουλη και το big brother προσωποποιημενο!

με κομμενη τη πλακα τωρα, επειδη βλεπω εχεις παρει σοβαρο υφος νουθεσιας εδω και ωρα..

με κλιμακα απο το 1-10 σε ποια θεση προτεραιοτητας θεωρεις οτι απασχολει το μεσο χρηστη αλλα και τον ανθρωπο γενικοτερα στη ζωη του αυτο που προσπαθεις ατεχνως να σαλατοποιησεις;

αν τυχον μπερδευτηκες το θεμα που δινουν ο ενας τον αλλο μεσω fb ειναι απο εκει ==================>

• Like 2
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ξεκινάω το διάβασμα και σου στέλνω... Όπα, άκυρο, στο 2016 ζούμε!

Επίσης, το ότι σπουδάζεις κάτι δε σημαίνει αυτόματα ότι σε κάνει και γνώστη του αντικειμένου. Μάντεψε: ζούμε στο 2016, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, η ασφάλεια έχει αυξηθεί, η ιδιοτικότητα πλέον χάνεται από τη στιγμή που πατήσεις "αποδοχή" στους όρους χρήσης, είτε σε smartphone, είτε σε tablet, είτε στο PC.

Αυτά. 

Φυσικά και όταν σπουδάζεις κάτι γίνεσαι γνώστης σε κάποιο βαθμό του αντικειμένου σου. Όταν παίρνεις ένα "χαρτί" τι πιστοποιεί αυτο?

Θες φρέσκα νέα? 

https://libreboot.org/faq/

Ψάξε: Intel Management Engine (ME)

AMD Platform Security Processor (PSP)

Μπορεί να έχουμε 2016 αλλά το πρόβλημα είναι στην ουσία το ίδιο. Με άλλα μέσα. Καλο βράδυ.

@Odyss3us 

Δεν κάνω μετάγγιση Φιλοσοφίας. Απαντώ με πηγές και με επιχειρήματα. Όχι με Ουγκανισμούς του στιλ "Είσαι ψεκασμένος, Είσαι για την Πάνια , Είσαι Πιτσιρικάς , Ειρωνίες περι βελζεβουλη". 

Δημοσ.

Τι έχουν διαβάσει τα μάτια μου στο συγκεκριμένο topic?  :blink: 
Σιγά-σιγά θα μας πείτε ότι θα μας συλλάβει και το FBI όσους έχουμε Windows 10, επειδή μας έχουν υπό ασφυχτικά στενή παρακολούθηση! Στο επόμενο Update τι να περιμένουμε? Τον Μulder και την Scully απ'τα Χ-Files?  :ph34r: 

Αν όλα λειτουργούσαν με τη λογική ορισμένων εδώ μέσα, θα βλέπαμε ακόμα ταινίες σε βιντεοκασέτες! Γιατί αυτές οι ΚΑΚΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ να τις σταματήσουν?? Ταινίες βλέπαμε και μ'αυτές, ταινίες και με τα BluRay!

Δημοσ.

@Odyss3us 

Δεν κάνω μετάγγιση Φιλοσοφίας. Απαντώ με πηγές και με επιχειρήματα. Όχι με Ουγκανισμούς του στιλ "Είσαι ψεκασμένος, Είσαι για την Πάνια , Είσαι Πιτσιρικάς , Ειρωνίες περι βελζεβουλη". 

απαντησεις πηρες και μαλιστα παμπολλες..

αλλα ελλειψει επιχειρηματων το εριξες στις γενικοτητες και στις προφητειες τυπου μαντισσας Βανγκα! μεχρι και τσιτατο απο Καρδιναλιο βρε αθεοφοβε ανεσυρες! αν και εγω θα σου συστηνα να ξεκινησεις απο τον Jeremy Bentham!

φυσικα απο ενα σημειο και μετα θα φας το χαβαλε σου

δες στις πισω σελιδες ειναι ολα γραμμενα εκει αν εχεις να επιχειρηματολογησεις επι της ουσιας -αν μπορεις φυσικα- καντο!

Δημοσ.

Τώρα, σας λένε ότι με αυτό που πλήρωσες θα πάρεις και τη νεότερη έκδοση, η οποία μάλιστα πολύ πιθανόν να μη σταματήσει να υποστηρίζεται, αλλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται... Και γκρινιάζετε? Σοβαρά τώρα?

Αφού θεωρούν την νεότερη έκδοση χειρότερη.

Τι ήθελες δηλαδή; Σιγά μη σε ρωτήσουν κιόλας.

Αυτός που αγόρασε τα 8-8.1 η M$ τον ρίχνει κανονικά.

Απ το καλοκαίρι όμως θα θέλει παραδάκι. Η θα γίνει κάποιος beta tester για να τα βάλει τώρα, ή θα μείνει σε ένα λειτουργικό με πετσοκομμένη υποστήριξη μελλοντικά.

Δημοσ.

Από πότε επιχειρηματολογούν τα άτομα που μιλάνε για σπηλιές, τεχνοφοβικούς, καταπίνουν αμάσητα ότι διαβάζουν (μπερδεύτηκα για ποιον μιλάμε τώρα..) κτλ μπούρδες;

Δημοσ.

Καλά κάνουν.
Υπάρχει τόση γκρίνια κάθε φορά που υπάρχει καινούριο λειτουργικό...

Να υπάρχει ένα λειτουργικό, να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Δημοσ.

Από πότε επιχειρηματολογούν τα άτομα που μιλάνε για σπηλιές, τεχνοφοβικούς, καταπίνουν αμάσητα ότι διαβάζουν (μπερδεύτηκα για ποιον μιλάμε τώρα..) κτλ μπούρδες;

Από όταν μιλάνε οι "γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας"...

Δημοσ.

Όλα σωστά αλλά δεν έδωσε κανένα λειτουργικό δωρεάν. Από τις πληροφορίες μόνο που περνει από κάθε χρήστη θα βγάλει τα 10πλασια από ότι θα έβγαζε αν έδινε τα Windows 10 200 ευρώ αλλά είχε το privacy των Windows xp. Τα λεφτά είναι στο privacy και η MS βρήκε μια εύκολη λύση για να τα πέρνει και να λέει και ευχαριστώ ο χρήστης. Για μένα μένω στα Windows 7 μέχρι το 2020 και έπειτα βλέπουμε.

Δεν ξέρω τι πληροφορίες μπορεί να παίρνει, αλλά έβγαλα μερικά tick, έβαλα ένα καλό firewall με δικά μου rules, έχω κάνει και block κάποιες ύποπτες IP στο router μου γιατί μπορώ, απολαμβάνω, δωρεάν το καλύτερο O/S της m$ χωρίς να με νοιάζει κάτι περεταίρω. Το PC μου τρέχει ΑΨΟΓΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΣΦΑΛΗ και επειδή είμαι gamer στα mmo που παίζω και έχω επαφή με άλλους παίχτες που μένουν σε 7 μπορώ να πω ότι αν και δεν έχω τούμπανο pc είμαι πάντα πρώτος στα teleport και δεν τρώω blackscreens, προβλήματα που είχα και εγώ όταν είχα 7 αλλά και που έχουν όσοι παίζουν το ίδιο παιχνίδι και είναι με 7(SSD όλοι μας).
Αν θέλει δε η M$ ή η κάθε m$ τους δίνω μια λίστα με το τι κάνω κάθε μέρα στο pc μου και ειλικρινά τώρα αν μπορεί μέσω τηλεμετρίας ή ότι άλλο να μου βγάλει κάποιο αντίστοιχο ή καλύτερο προϊόν από αυτό που παίζω, τι να πω θα αγοράσω 2ο win key για το έτσι! (δεν λέω το game γιατί θα βγει τρελά off-topic).

1) Πες μου μια καινοτομία μετά τα 7 που να με κάνει να θέλω να αναβαθμίσω σε 8 ή 10. Εκτός απο τον εκβιασμό του άρθρου και τον εκβιασμό με το DX12.

2) Τα Win10 δεν είναι δωρεάν.

α) Πληρώνεις με την απώλεια της Ιδιωτικότητας σου.

β) Τον πρώτο χρόνο έχεις δωρεάν upgrade. Μετά πληρώνεις

1)Αν και οι χρήστες των 7 είστε κατά σε πολλά από αυτά για μένα είναι καινοτομία και κάτι που μου αρέσει πολύ τα παρακάτω:

Α) Start Menu, έτσι όπως είναι τώρα, τα λόγια περιττά, μου έλυσε τα χέρια! Αυτό που έχουν τα 7- είναι απλά για να πας Start --> Shut down/restart.

Β) Cortana από το πολύ απλό να τραγουδάει για πλάκα μέχρι και πιο σοβαρά πράγματα, την περιμένω και στο xbone.

Γ) Task Manager, αν και ίδιος με των 8/8.1 ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΤΩ των 7-.

Δ) Borderless windows το άργησε αλλά ναι ήρθε! 

Ε) Πολλά desktops, το είχαν linux, osx και windows με 3rd party software, τώρα μέσα στο o/s!

2-α)Το απάντησα πιο πάνω

β) αβάσιμο-παραπληροφόρηση. Μέσα στον 1 χρόνο που έδωσε η m$ αν κάνεις το update είναι για πάντα. ΑΝ δεν το έκανες τότε μετά τον 1 χρόνο πληρώνεις κανονικά.

Δημοσ.

Από όταν μιλάνε οι "γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας"...

Μπα ο ένας έχει επιχειρήματα και ο άλλος λέει μπούρδες για "Ελληνάρες".

Δημοσ.

Μπα ο ένας έχει επιχειρήματα και ο άλλος λέει μπούρδες για "Ελληνάρες".

Μαλλον τότε δε διαβάζεις και πολύ καλά ή προσπερνάς ότι αντικρούει τα δικά σου πιστεύω (ή πιο σωστά, τις δικές σου αερολογιες)... Δεν πειράζει, μπορείς να αναζητάς μαζί με τους υπόλοιπους "δικούς σου" τις αποδείξεις περί NSA/FBI/Illuminati και να νιώθεις ξεχωριστός και ασε εμάς τους υπόλοιπους "βλάκες" και "αμαθείς" να απολαμβάνουμε τις νέες τεχνολογίες :)

Δημοσ.

Μαλλον τότε δε διαβάζεις και πολύ καλά ή προσπερνάς ότι αντικρούει τα δικά σου πιστεύω (ή πιο σωστά, τις δικές σου αερολογιες)... Δεν πειράζει, μπορείς να αναζητάς μαζί με τους υπόλοιπους "δικούς σου" τις αποδείξεις περί NSA/FBI/Illuminati και να νιώθεις ξεχωριστός και ασε εμάς τους υπόλοιπους "βλάκες" και "αμαθείς" να απολαμβάνουμε τις νέες τεχνολογίες :)

Εγώ δεν είπα κανέναν βλάκα ή αμαθή αλλά βλέπω πάντα την άλλη "μεριά" να αρχίζει να σχολιάζει με διάφορα επίθετα όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Διαφωνείς; Δες παραπάνω.

Επίσης τα Win10 δεν είναι "νέα τεχνολογία"..

Δημοσ.

Ναι γεμάτοι επιχειρήματα είστε όλοι οι fanboys, επιχειρήματα του στυλ "Βαρεθήκαμε να σας ακούμε ρε haters!". Κάπου εκεί τελειώνουν τα επιχειρήματά σας. Κανένα σοβαρό επιχείρημα δεν διάβασα επί του θέματος.

Για να στο κάνω λοιπόν πιο λιανά για σένα και μερικούς ακόμα γιατί απ' ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνεται. Θέλω έναν σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν προκλήθηκε από τη Microsoft επίτηδες για την προώθηση των 10(DX12, CPU Support), για να αναβαθμίσω από 8.1 σε 10.

Δημοσ.

Για να στο κάνω λοιπόν πιο λιανά για σένα και μερικούς ακόμα γιατί απ' ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνεται. Θέλω έναν σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν προκλήθηκε από τη Microsoft επίτηδες για την προώθηση των 10(DX12, CPU Support), για να αναβαθμίσω από 8.1 σε 10.

FYI και παροτι τοχω ξαναγραψει προηγουμενως το DX11 ειναι το μακροβιοτερο ever στην ιστορια απο τον Οκτωβρη του 2009

https://en.wikipedia.org/wiki/DirectX#Release_history

οταν δε παλι καποιοι φωναζαν για το metro ui των 8 τοτε  ελεγα  που να ειχε βαλει η Ms το  DX ως λαγο για να δειτε  για ποτε θα αφιερωνατε 5 λεπτα απο το πολυτιμο χρονο σας να το μαθετε αντι να κραζετε...

αλλα δε το εκανε ουτε με αφορμη τα 8 ουτε με τα 8.1

κι εγινε μετα απο 7 ολοκληρα χρονια! (γιατι ξερεις υπαρχει και κατι που λεγεται προοδος και εξελιξη και συμβαινει που και που)

τωρα για τη CPU τι να πω... σκοπευεις να κρατησεις αυτο που εχεις ως το 2023 ριλλυ?

μια και εισαι και παλιος χρηστης οπως ειπες τοτε θα γνωριζεις πολυ καλα οτι δε χρειαζεται ενα λειτουργικο να καταργησει εναν επεξεργαστη, η ιδια η τεχνολογια και οι καθημερινες αναγκες θα τον αχρηστευσουν βαζοντας τον στο χρονοντουλαπο της ιστοριας οπως συνεβη με τους Pentium και τους πρωτους dual core που ενεργειακα και απο αποψη ταχυτητας πλεον δε κανουν ουτε για κατεβαστηρια αφου ειναι χειροτεροι κι απο ενα hdmi stick!

εκτος κι αν ...ειπαμε στο ακουσμα μιας "X" ειδησης περι περιορισμων και απαγορευσεων  αναβουν αντανακλαστικα τα λαμπακια καποιων γιατι ως γνωστον του ελληνα  η ...μητρα ζυγο δεν υπομενει....

Δημοσ.

FYI και παροτι τοχω ξαναγραψει προηγουμενως το DX11 ειναι το μακροβιοτερο ever στην ιστορια απο τον Οκτωβρη του 2009

https://en.wikipedia.org/wiki/DirectX#Release_history

οταν δε παλι καποιοι φωναζαν για το metro ui των 8 τοτε  ελεγα  που να ειχε βαλει η Ms το  DX ως λαγο για να δειτε  για ποτε θα αφιερωνατε 5 λεπτα απο το πολυτιμο χρονο σας να το μαθετε αντι να κραζετε...

αλλα δε το εκανε ουτε με αφορμη τα 8 ουτε με τα 8.1

κι εγινε μετα απο 7 ολοκληρα χρονια! (γιατι ξερεις υπαρχει και κατι που λεγεται προοδος και εξελιξη και συμβαινει που και που)

τωρα για τη CPU τι να πω... σκοπευεις να κρατησεις αυτο που εχεις ως το 2023 ριλλυ?

μια και εισαι και παλιος χρηστης οπως ειπες τοτε θα γνωριζεις πολυ καλα οτι δε χρειαζεται ενα λειτουργικο να καταργησει εναν επεξεργαστη, η ιδια η τεχνολογια και οι καθημερινες αναγκες θα τον αχρηστευσουν βαζοντας τον στο χρονοντουλαπο της ιστοριας οπως συνεβη με τους Pentium και τους πρωτους dual core που ενεργειακα και απο αποψη ταχυτητας πλεον δε κανουν ουτε για κατεβαστηρια αφου ειναι χειροτεροι κι απο ενα hdmi stick!

εκτος κι αν ...ειπαμε στο ακουσμα μιας "X" ειδησης περι περιορισμων και απαγορευσεων  αναβουν τα λαμπακια καποιων γιατι ως γνωστον του ελληνα  η ...μητρα ζυγο δεν υπομενει....

Πρόσεξε να δεις τι γίνεται τώρα. Ζήτησα ένα λόγο εκτός αυτών που ανέφερες και δεν είπες τίποτα παρά μόνο αυτά τα δύο. Επειδή όμως ρώτησες θα παρατήρησες ότι έχω έναν 3930Κ ο οποίος είναι αρκετά ισχυρός ακόμα και σε σχέση με τους Skylake. Και όχι, το DX9 είναι το μακροβιότερο καθώς ακόμα και σήμερα τα περισσότερα παιχνίδια το υποστηρίζουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...