Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μωρέ. Πολύ κακιά η MS. Θα υποστηρίζει τα win 7 μέχρι το 2020 απλά όχι για νέους cpus. 11 χρόνια υποστήριξη. 11 χρόνια που για την τεχνολογία είναι ένας αιώνας.

Τα win 10 εντωμεταξύ έχουν:

1) Πιο σύγχρονο περιβάλλον με 2-3 πολύ εργονομικές προσθήκες.

2) Μακράν το πιο εργονομικό, όμορφο και παραμετροποιήσιμο start menu που κάποιοι πατσάρουν με το άχρηστο αντίστοιχο ("λατρεμένο") των win 7 που το θες μόνο για να κάνεις search και shut down/restart.

3) Πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στον δίσκο και δεν χρειάζεται όταν τα βάλεις να κάνεις 150 ενημερώσεις...

Απλά όλοι τα βρίζουν με το απόρρητο σε μια εποχή που όλοι έχουν έτσι και αλλιώς παντού στο cloud ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.

ΥΓ. Στο steam τα win 10 είναι δεύτερο λειτουργικό 3% πίσω από τα 7. Διαφορά που θα κλείσει σε 2 μήνες το πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

τα έχω δοκιμάσει και μου αρέσουν αλλά τέτοιες πολιτικές είναι κατακριτέες,δεν κατάλαβα εγώ μπορεί να χρειάζομαι τα 7 η μπορεί τα 10 να ήταν πατάτα,γιατί να μην μπορώ στο μέλλον να αναβαθμίσω με παλιό λειτουργικό ? ντε και καλά να πουλήσει η microsoft 10άρια και να τα διαδώσει ? τόσο πολύ και το βάρος πέφτει και στις intel,amd,qualcom που δέχονται τις μακακίες.

την ημερομηνια που θα βγουν αυτοι οι επεξεργαστες 2020-23 θα εχει παψει και η επισημη υποστηριξη των Windows 7-8 

οποτε ποιος ο λογος τοσης φασαριας για ενα νεκρο λειτουργικο;

απο κι και περα δεν εμποδιζει κανενας -ακομη και σημερα και ομοιως και το 2023- εναν χιπστερ να αγορασει εναν 8πυρηνο Skylake για να τρεχει windows Xp ή ακομη και Ms-Dos retro machine εκτος κι αν ειναι αφελης οτι θα τρεξει γρηγοροτερα ή οτι ετσι δεν τον παρακολουθουν /καταδυναστευουν τα 31 εγκεκριμενα διεθνη σαυρομασωναρια της λεσχης ζετεμπεργκ!

επισης δε ξερω αν το ξεχασατε αλλα η εταιρια εχει ανακοινωσει οτι δε θα ξαναβγει αλλη εκδοση windows,

οι επομενες θα αναβαθμιζονται πανω στα 10ρια οποτε το μελλον ειτε το θελουν μερικοι ειτε οχι βασιζεται πανω σε αυτα

• Like 2
Δημοσ.

Να το πούμε και διαφορετικά.

Η εταιρεία Microsoft είναι εταιρεία sw που βγάζει λεφτά επειδή πουλάει καινούριες άδειες, κάτι γνωστό και συμφωνημένο από όλους.

Οι άδειες Windows 7/8 έχουν ήδη πουλήσει στο δεδομένο χρόνο, επομένως οι συμφωνίες με τους πελάτες παραμένουν έγκυρες στο δεδομένο παλαιό hw.

Για όσους πάλι δεν είναι αυτό αρκετό, προσφέρεται δωεράν αναβάθμιση στα 10,

δηλαδή σε OS version που υποστηρίζει το μελλοντικό hw.

Το πλάνο στην υποστήριξη της οποιασδήποτε περίπτωσης hw γίνεται γνωστό στην παρούσα στιγμή, ώστε καθείς να είναι ικανός να προχωρήσει αναλόγως.

Ανάθεμα κι αν αυτό δεν είναι έντιμο.

Επίσης όσοι κόπτεστε για την κακή υποστήριξη των PC, αρκεί η σύγκριση με την υποστήριξη σε smartphones ή embedded OS.

Και αν πάλι αναθεματίζετε, καλύτερα να αναλογιστείτε πως η Microsoft αποτελεί εμπορική εταιρεία sw που ανακατανέμει πόρους σε μια εποχή πτώσης της αγοράς των PC.

Η συμφωνία που προτείνει η εταιρεία στους πελάτες της (πειρατές και μη)

είναι η συνέχιση της υποστήριξης είτε αυτή προσφέρεται αποκλειστικά από το κανάλι των Windows 10 είτε όχι.

Αλλά και πάλι αναθεματίζετε που η εταιρεία σας παρακινεί να αναβαθμίσετε.

Και στο τέλος θα μπορούσατε να έχετε σωρεύσει πάνω από δεκαετία διαρκούς υποστήριξης του λειτουργικού.

Κάτι για το οποίο ούτε με κυάλια θα φανταζόσασταν στο smartphone που αλλάζετε καινούριο κάθε 2-3 χρόνια με τις κατοστάρες τα ευρώ, επειδή το παλιό 'πάλιωσε'.

Έλεος κάποια στιγμή!

• Like 3
Δημοσ.

Όλοι εσείς που υπερασπίζεστε τη Μ$ αυτή τη στιγμή γι αυτό το θέμα, λέγοντας ότι είναι λογικό να μην παίζει  το παλιό λειτουργικό σε καινούργιο hardware, για πείτε μας λίγο με πιο άλλο λειτουργικό Windows έγινε αυτό στο παρελθόν;

Και όσο ψάχνεται, για εξηγείστε μας και λίγο, πως είναι λογικό να υποστηρίζονται ΌΛΟΙ οι επεξεργαστές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα(εκτός Skylake) στα 7 μέχρι το 2020 και στα 8.1 μέχρι το 23 άλλα όχι οι καινούργιοι;

Η προώθηση των Windows 10 έχει ξεφύγει πλέον. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Μ$ φοβάται μην γίνουν τα 7 τα νέα XP και γι αυτό θα αναγκάσει τους πάντες να φορέσουν τα 10, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

• Like 6
Δημοσ.

Η γκρίνια και η μιζέρια καλά κρατεί...

Κατά την γνώμη μου καλά κάνει η ms (και η κάθε ms). Δεν είναι ανάγκη να συντηρεί "δεινόσαυρους". Και μάλλον όσον αφορά το planning αυτό το μοντέλο τους συμφέρει περισσότερο.

Και τέλος πάντων, εκείνη είναι η εταιρία, εκείνη αποφασίζει για το προιόν. Όποιος δεν θέλει να παραμείνει πελάτης με τους όρους αυτούς πάει σε άλλο προιόν (os).
Πιο εύκολο από την ανούσια -και τζάμπα- γκρίνια.

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι εσείς που υπερασπίζεστε τη Μ$ αυτή τη στιγμή γι αυτό το θέμα

Μπράβο.

Όσο ειμείς 'υπερασπιζόμαστε' τη MS τόσο εσύ την 'εχθρεύεσαι'.

Γιατί ενώ γουστάρεις το Linux, κόπτεσαι τάχα για την υποστήριξη των Windows.

To λοιπόν.

Η αγορά των PC είναι σε πτώση,

και η εταιρεία είναι πλήρως αιτιολογημένη αν θέλει να ανακατανείμει πόρους για να υποστηρίξει τα Windows.

Και να πρέπει να επιλέξει σώνει και καλά μια έκδοση,

τότε χίλιες φορές να υποστηρίξει την τελευταία παρά την προ-/προπροτελευταία.

Και όποιος θέλει να βοηθήσει,

προτιμότερο την επόμενη αγορά να την κάνει σε PC αντί σε smartphone.

Πάμε παρακάτω.

Να υποστηρίξει μελλοντικό hw με το παλιό sw;

Για ποιό λόγο Επειδή έτσι;

Ποιός το λέει να υποστηρίζει το καινούριο hw με παλιό sw και αυτό να είναι και καλό;

Μήπως το κάνουν οι εταιρείες περιφερεiακών;

Μήπως το επιλέγουν οι κατασκευαστές hw;

Ή μήπως έτσι έχουμε κακομάθει από τα fashion victim mobile OS;

Γκρίνια εκ του πονηρού.

Και για να το πάμε πάλι,

αν κάποιου δουλειά είναι η υποστήριξη του hw

δευτερευόντως είναι του λειτουργικού εκείνου που δουλεύει με τρίτα drivers.

Πρωτίστως είναι υποχρέωση των ΟΕΜ hw.

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε το τοπίο.

Λευτεριά στα Windows 95 με Skylake!

• Like 3
Δημοσ.

Και το καλοκαιρι που το τσαμπα τελειωνει θα πεφτει κραξιμο που οι τιμες των Windows 10 για να τα παρεις καινουργια εχει παει στα υψη.

Εγω προσωπικα μια χαρα ευχαριστημενος ημουν με τα 10ρια εκτως του θεματος που τραβαγανε ταχυτητα Internet με αποτελεσμα να κολλαει ακομα και το Google να ανοιξει.Ελπιζω να το φτιαξουν αυτο καποια στιγμη για να ξαναγυρισω στα 10ρια.

Αλλωστε οπως αναφερθηκε παραπανω τα Windows 10(και 8.1 βεβαια)ειναι αναγκαια λογω DX.

Δημοσ.

Όλοι εσείς που υπερασπίζεστε τη Μ$ αυτή τη στιγμή γι αυτό το θέμα, λέγοντας ότι είναι λογικό να μην παίζει  το παλιό λειτουργικό σε καινούργιο hardware, για πείτε μας λίγο με πιο άλλο λειτουργικό Windows έγινε αυτό στο παρελθόν;

Και όσο ψάχνεται, για εξηγείστε μας και λίγο, πως είναι λογικό να υποστηρίζονται ΌΛΟΙ οι επεξεργαστές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα(εκτός Skylake) στα 7 μέχρι το 2020 και στα 8.1 μέχρι το 23 άλλα όχι οι καινούργιοι;

Η προώθηση των Windows 10 έχει ξεφύγει πλέον. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Μ$ φοβάται μην γίνουν τα 7 τα νέα XP και γι αυτό θα αναγκάσει τους πάντες να φορέσουν τα 10, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σε καινούργιο μηχάνημα Win98; 3.11; Συγνώμη παιδιά είμαι 40 έχω περάσει όλα τα λειτουργικά της MS από τα 3.11 μέχρι τώρα τα 10. Εκείνα τα 95 που βλέπαμε την μπλε οθόνη και βγάζαμε καπνούς, τα ριμάδια τα millenium που δεν την έβλεπες την μπλε οθόνη γιατί το χέρι είχε μάθει αυτόματα να πατάει το reset πριν δει όλη την οθόνη το μάτι. Και ήρθαν μετά τα XP, επανάσταση μπλε οθόνη; Τι είναι αυτό; Σταθερά γρήγορα σοκ. Αλλά αδέρφια τα XP έκαναν τον κύκλο τους, δοκιμάσαμε τα (s)Vista παράλληλα όμως σε dual boot μηχάνημα για να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας και μετά ήρθαν τα 7. Άλλο φρούτο. Μετά η αγαπημένη αποφάσισε να μας πλασάρει με το έτσι θέλω τα 8, τα οποία μια χαρά σταθερά ήταν, αλλά από χρηστικότητα άστα να πάνε... Επέμεινε με το ζόρι αλλά τελικά ο καταναλωτής έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. 8.1 ο παράδεισος μετά την κόλαση των 8. Και σκάνε τα δεκάρια, ελαφρύ γρήγορο λειτουργικό, αναβάθμιση σε όσους έχουν παλιά windows τσάμπα, όμορφα χρηστικά παραμετροποιήσημα. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ και πάλι ρε φίλε κράζεις. Κράξε δεν μας νοιάζει. Έμαθες με xp ή με 7 παντρέψου τα και ζήσε με αυτά. Θα σε βρουν μια μέρα και θα κάνουν ρεπορταζ για τους ανθρώπους των σπηλαίων. Τι κράζεις βρε καημένε; Ότι δεν θα υποστηρίζει παλιό hardware; Δοκίμασες να βάλεις τελευταία κάρτα γραφικών σε win98; Βρήκες drivers; Δοκίμασες να βάλεις σύγχρονη κάρτα ήχου σε win98; Αν δεν σ αρέσουν τα 10 που είναι δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν, φτιάξε δύο τρία μηχανήματα να έχεις στο ντουλάπι να αλλάζεις όταν καίγονται και να έχεις τα 7ράκια σου. Άφησε μας όμως ήσυχους ρε φίλε που τα πάντα σου φταίνε. Δικαίωμα της εταιρίας είναι να υποστηρίξει ότι θέλει, σαφώς και δεν θα δώσει αναβαθμίσεις στα παλιά της λειτουργικά για να υποστηρίξει νέους επεξεργαστές. Εσύ που είσαι μόρτης και γουστάρεις modαρισέ τα 7 να παίξουν στον καινούργιο επεξεργαστή. Γκρίνια γκρίνια γκρίνια... 

• Like 9
Δημοσ.

Όταν οι "όνοι της μάσας" έχουν τη πίτα με το μαχαίρι,

σφάζουν όποιον δεν φάει απο τη πίτα...

Δημοσ.

Δηλαδή όποιος έχει Skylake αυτή τη στιγμή πρέπει να μεταβεί σε Win 10, αλλιώς μπορεί μετά από κάποιο update μελλοντικά να έχει πρόβλημα...

Η κατάλαβα λάθος;

Λάθος. Μιλάμε για μελλοντικούς επεξεργαστές. Δεν βλέπω λόγο γιατί να μην αναβαθμίσεις σε 10 αλλα απαραίτητο δεν είναι, δεν θα σταματήσει ξαφνικά ο επεξεργαστής σου να λειτουργεί με windows7 σε 1 χρόνο 13 μέρες και 8 λεπτά "γιατί έτσι".

• Like 1
Δημοσ.

εισαι λαθος και μαλλον ησουν μικρος και δε θυμασαι, το ιδιο συνεβη και οταν περασαμε απο τα XP στα Vista (που μετα το Sp1 στην ουσια ηταν windows 7 beta) και τοτε το κραξιμο ηταν παλι απο ημιμαθεις πρωτογονους που κραταει εως και σημερα ως urban myth αφου:

1ον εγινε η μεταβαση απο αμιγως 16bit σε 32bit λειτουργικο με οτι αυτο συνεπαγεται απο ασυμβατοτητες σε προγραμματα και drivers...

2ον τα Vista προοριζονταν για τους νεοτερους dual core επεξεργαστες που μολις ειχαν βγει κι εφεραν την επανασταση αργοτερα 

ποιος σου λεει εσενα οτι το ιδιο ακριβως δε θα γινει ομοιως το 2023 πως θα περασουμε σε αμιγως 64bitους ή και 128bitους επεξεργαστες;

λαμβανοντας υποψη και τη χρονικη αλληλουχια 2000-2010-2020

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σε καινούργιο μηχάνημα Win98; 3.11; Συγνώμη παιδιά είμαι 40 έχω περάσει όλα τα λειτουργικά της MS από τα 3.11 μέχρι τώρα τα 10. Εκείνα τα 95 που βλέπαμε την μπλε οθόνη και βγάζαμε καπνούς, τα ριμάδια τα millenium που δεν την έβλεπες την μπλε οθόνη γιατί το χέρι είχε μάθει αυτόματα να πατάει το reset πριν δει όλη την οθόνη το μάτι. Και ήρθαν μετά τα XP, επανάσταση μπλε οθόνη; Τι είναι αυτό; Σταθερά γρήγορα σοκ. Αλλά αδέρφια τα XP έκαναν τον κύκλο τους, δοκιμάσαμε τα (s)Vista παράλληλα όμως σε dual boot μηχάνημα για να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας και μετά ήρθαν τα 7. Άλλο φρούτο. Μετά η αγαπημένη αποφάσισε να μας πλασάρει με το έτσι θέλω τα 8, τα οποία μια χαρά σταθερά ήταν, αλλά από χρηστικότητα άστα να πάνε... Επέμεινε με το ζόρι αλλά τελικά ο καταναλωτής έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. 8.1 ο παράδεισος μετά την κόλαση των 8. Και σκάνε τα δεκάρια, ελαφρύ γρήγορο λειτουργικό, αναβάθμιση σε όσους έχουν παλιά windows τσάμπα, όμορφα χρηστικά παραμετροποιήσημα. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ και πάλι ρε φίλε κράζεις. Κράξε δεν μας νοιάζει. Έμαθες με xp ή με 7 παντρέψου τα και ζήσε με αυτά. Θα σε βρουν μια μέρα και θα κάνουν ρεπορταζ για τους ανθρώπους των σπηλαίων. Τι κράζεις βρε καημένε; Ότι δεν θα υποστηρίζει παλιό hardware; Δοκίμασες να βάλεις τελευταία κάρτα γραφικών σε win98; Βρήκες drivers; Δοκίμασες να βάλεις σύγχρονη κάρτα ήχου σε win98; Αν δεν σ αρέσουν τα 10 που είναι δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν, φτιάξε δύο τρία μηχανήματα να έχεις στο ντουλάπι να αλλάζεις όταν καίγονται και να έχεις τα 7ράκια σου. Άφησε μας όμως ήσυχους ρε φίλε που τα πάντα σου φταίνε. Δικαίωμα της εταιρίας είναι να υποστηρίξει ότι θέλει, σαφώς και δεν θα δώσει αναβαθμίσεις στα παλιά της λειτουργικά για να υποστηρίξει νέους επεξεργαστές. Εσύ που είσαι μόρτης και γουστάρεις modαρισέ τα 7 να παίξουν στον καινούργιο επεξεργαστή. Γκρίνια γκρίνια γκρίνια... 

Κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει τα πάντα από 98 και πάνω. Όχι δεν έχω εγκαταστήσει 3.11 ή 95 σε καινούργιο μηχάνημα, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίζει τους καινούργιους μέχρι το 17 και όλους τους υπόλοιπους μέχρι το 20/23. Να τους υποστηρίζει μέχρι το 20/23, όπως είναι το φυσιολογικό. Και τα 10 είχα από το Δεκέμβριο του 14 και μάλιστα ήμουν πολύ Hyped διότι χρησιμοποιούσα χρόνια τώρα 8/8.1 και μισώ ακόμα το γραφικό. Έβαλα λοιπόν κι εγώ τα 10 το Δεκέμβριο του 14 που ήταν ακόμα Tech Preview(φυσικά όχι σαν βασικό λειτουργικό) για να τα δοκιμάσω και να δω επιτέλους το "καλό" GUI που θα μας έδιναν. Τα δούλεψα λίγο για μερικούς μήνες, είδα την αλλαγή του νέου "menu" και αποφάσισα ότι χίλιες φορές να μείνω στα 8.1 παρά να πάω σε αυτό το έκτρωμα το οποίο είναι ένα modαρισμένο 8.1 με προ εγκατεστημένα ads, μηδενικό privacy και το μόνο που κάνει καλύτερα είναι το DirectX, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά για να πάμε στα 10 οι gamer.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα λειτουργικά Windows 7 και Windows 8.1 ειδικότερα για τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει υποστήριξη σε νεότερους επεξεργαστές ?

Ειδικά σε ότι αφορά τα windows 8.1 .....

Νομίζω πως όσο και να θέλει η ms,οδηγοί για τα μελλοντικα cpus θα βγάλουν και θα ενσωματώσουν με κάποιο τρόπο οι κατασκευαστές cpu.

Αν δεν υπάρχει περιορισμος είναι τουλάχιστον κατακριτέο.

Προσωπικά δεν θέλω να πάω σε WIN 10 λόγω ιδιωτικότητας και θα μείνω είτε το θέλει είτε οχι η ms σε win 7 και win 8.1.

Αν η Ms δεν πουλούσε τα win ελεύθερα αλλά όπως η apple μαζί με το hardware, ας έκανε ότι ήθελε.

Από την στιγμή που τα πουλούσε ξεχωριστά και για κάθε περίσταση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός ...

Και κάτι ακόμα. Προσωπικά με τις βλακείες που κάνει ή ms τελευταία θεωρώ κομβική ευκαιρία για τους υπόλοιπους αλλά και για τον κόσμο, να τελειώσουν μια και καλή με το μονοπώλιο της.

Khronos group, ή κοινότητα του linux, αλλά και η google θα πρέπει να οργανωθούν και να τραβήξουν για άλλες γειτονιές.

Φτάνει πια.

Όλο αυτό φυσικά δεν το λέω για την google που είναι μια από τα ίδια αλλά για το ελεύθερο λειτουργικό, λογισμικό .

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά λογικό είναι, για ποιο λόγο να πρέπει να υποστηρίζει τόσα λειτουργικά. Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα, τα win10 είναι στημένα διαφορετικά ώστε να μπορούν να τρέχουν σχεδόν παντού και να έχουν universal εφαρμογές. Έχει ρίξει όλο το βάρος εκεί και μακάρι να καταφέρει να τα κάνει να δουλεύουν άψογα γιατί θα είναι ότι καλύτερο. Τώρα να πάρει κάποιος καινούριο υπολογιστή και να πάει να του βάλει τα 7αρια γιατί?

δεν υπαρχει γιατι.ειναι γουστα καθαρα.και γιατι να μην τα βαλει εαν δεν ειναι γκειμερ και θελει σερφ κ αλλα απλα πραγματα.ακυρο το σχολιο σου.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ιδέα για την εξελιξη των Η/Υ μην πετάς μπαρούφες "περί ανθρώπων των σπηλαίων" κτλ.

1) Είχαμε το DOS - 16bit - command line

2) Πήγαμε 3.1 - 3.11 Παραθυρικό Περιβάλλον

3) Win95 η Επανάσταση στα PC (μεικτό 16-32)

4) Win98 Σταθερότερα 95.

5) XP (Nt kernel - 32bit) Μέρα με την νύχτα σε θέμα σταθερότητας.

6) Win7 - 64bit.  Προσωπικά θεωρώ το finale στα Windows. 

Σε αυτά τα checkpoint έχουν - είχαν "γατζωθεί" πολλοί χρήστες γιατί δούλευαν σωστά και ήταν-είναι δοκιμασμένα.

α) Τα 10 έχουν θέματα privacy και δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε σχέση με τα 7.

β) Για τα 8 δες πάλι το α

γ) Τα 7 δεν μπορείς να τα "moddareis" γιατι είναι proprietary software.

Ps. ότι λειτουργεί , δεν το πειράζεις , ούτε το αλλάζεις.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...