crom251 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Θα χρησιμοποιησω τον υπολογιστη στη δουλεια. Στον υπολογιστη θα εχω προγραμμα για εκδοση τιμολογιων καθως και καταχωρηση πελατων, παραγγελιων, χρωστουμενων κλπ. Για αυτο τον λογο και για να αποφυγω δυσαρεστα απροοπτα, λεω να αλλαξω τον σκληρο μου δισκο, ωστε να μην εχω καποιο προβλημα. Ασε που δισκος ο οποιος εχω τωρα εχει health μονο 51% συμφωνα με Hard disk sentinel. Στο συστημα θα ειναι ο μονος σκληρος δισκος, που θα εχει και το λειτουργικο εννοειται... Το συστημα μου ειναι το εξης Ειδα στο crazy sundays αυτον http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10ezex-1tb-caviar-blue-sata3-p-PER.303039 Πως τον βλεπετε? Καποια αλλη προταση?
Apsinthos07 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρά αξιόπιστος είναι ο caviar blue, πάρε αυτόν. Πάρε backup από τον τωρινό σου δίσκο γιατί με 50% health η κατάσταση είναι δύσκολη! 1
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Βρέθηκε ο ένοχος τελικά. Αν δεν ενδιαφέρει η μεγάλη χωρητικότητα πάρε ssd να πάρει τα πάνω και το μηχάνημα και ταυτόχρονα πιο αξιόπιοστος από έναν σκληρό. Off topic: Η μητρική σου δέχεται και επεξεργαστές ΧΕΟΝ. Π.χ. έναν L5420-L5430 που είναι και χαμηλής κατανάλωσης. Με τον ΧΕΟΝ και τον SSD θα γίνει άλλο μηχάνημα. Το πιθανόν είναι να χρειαστείς μονταρισμένο BIOS αλλά σε ένα σαιτ όπου υπάρχουν τέτοια BIOS δεν βλέπω κάτι για intel μητρικές. 1
crom251 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρά αξιόπιστος είναι ο caviar blue, πάρε αυτόν. Πάρε backup από τον τωρινό σου δίσκο γιατί με 50% health η κατάσταση είναι δύσκολη! Απο θεμα συμβατοτητας του caviar blue με το συστημα μου δεν πιστευω να εχουμε κανενα θεμα? Βρέθηκε ο ένοχος τελικά. Αυτος ο σκληρος με 51% health δεν ειναι αυτος απο τον χαλασμενο υπολογιστη που λεγαμε στο αλλο θεμα. Δεν τον τσεκαρα ακομα εκεινον... Αν δεν ενδιαφέρει η μεγάλη χωρητικότητα πάρε ssd να πάρει τα πάνω και το μηχάνημα και ταυτόχρονα πιο αξιόπιοστος από έναν σκληρό. Καποιος μου ειχε πει πως οι ssd ειναι μεν πιο αξιοπιστοι και γρηγοροι, αλλα η διαρκεια ζωης τους ειναι μικροτερη και σε περιπτωση που παθουν κατι πανε μπαμ και κατω, χαλανε ολοκληρωτικα, ενω απο ενα hdd ακομα και να χαλασει κατα πασα πιθανοτητα τα αρχεια σου θα τα σωσεις... Καπως ετσι τουλαχιστον μου τα ειπε, δεν θυμαμαι και καλα... Off topic: Η μητρική σου δέχεται και επεξεργαστές ΧΕΟΝ. Π.χ. έναν L5420-L5430 που είναι και χαμηλής κατανάλωσης. Με τον ΧΕΟΝ και τον SSD θα γίνει άλλο μηχάνημα. Το πιθανόν είναι να χρειαστείς μονταρισμένο BIOS αλλά σε ένα σαιτ όπου υπάρχουν τέτοια BIOS δεν βλέπω κάτι για intel μητρικές. Ουτε που ξερω τι ειναι xeon επεξεργαστες...
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Η διάρκεια ζωής ενός ssd είναι πολύ μεγαλύτερη από τους σκληρούς. Δεν σου τα είπαν καλά. Όπου και αν εχεις τα αρχεία αν καταστραφεί το μέσο είναι δύσκολη υπόθεση η ανάκτηση δεδομένων και με αρκετό κόστος. Γι αυτό λέμε ότι τα αρχεία τα αποθηκεύουμε τουλάχιστον σε 2-3 μέσα ssd/hdd/dvd για να τα έχουμε ασφαλή. Απο θεμα συμβατοτητας του caviar blue με το συστημα μου δεν πιστευω να εχουμε κανενα θεμα? Όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα