Perambulator Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Το πρώτο λουλούδι στο διάστημα είναι πλέον γεγονός, εφόσον το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού φύτεψε σπόρους ζίννιας, οι οποίοι άνθισαν με επιτυχία δίνοντας λουλούδια πορτοκαλί χρώματος. Αρχικά, πίστευαν ότι το φυτό δεν θα άνθιζε εξαιτίας υπερβολικού ποτίσματος, εντούτοις οι ζίννιες άνθισαν χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως στον κήπο μηδενικής βαρύτητας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οι ζίννιες αποτελούν φυτά που καλλιεργούνται εύκολα και μπορούν να φαγωθούν. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και tacos. Πρόκειται για το δεύτερο φυτό που δοκιμάζεται να καλλιεργηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εφόσον τον περασμένο χρόνο οι αστροναύτες είχαν καλλιεργήσει μαρούλι. Site: Gizmodo
music_lover Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Καλλωπιστικό φυτό που θεωρείται βρώσιμο? Φυσικά αν είσαι εκει πάνω και σε πιάσει λόρδα τρώς και γκαζόν..άντε σε λίγο και βρώσιμο γαρύφαλλο,τριαντάφυλλο και τουλίπα. 8
ikaros21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Ο mat έχει φυτέψει πριν από αυτούς πατάτες 22
VanJ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Καλλωπιστικό φυτό που θεωρείται βρώσιμο? Φυσικά αν είσαι εκει πάνω και σε πιάσει λόρδα τρώς και γκαζόν..άντε σε λίγο και βρώσιμο γαρύφαλλο,τριαντάφυλλο και τουλίπα. Το τριαντάφυλλο γίνεται γλυκό, αλλά και ροδόνερο. Το γαρύφαλλο μυρωδικό. Επίσης τρώνε και την μολόχα, υπάρχουν πολλές συνταγές, πχ κρητικοί ντολμάδες με μολόχα. Την τουλίπα δεν την έχω δει σε συνταγές 9
mants118 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Αντε καναβη την επόμενη φορά Το κάνουν ήδη, μέσα στη τρελή χαρά είναι οι αστροναύτες!!! 2
LongTom Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Το τριαντάφυλλο γίνεται γλυκό, αλλά και ροδόνερο. Το γαρύφαλλο μυρωδικό. Επίσης τρώνε και την μολόχα, υπάρχουν πολλές συνταγές, πχ κρητικοί ντολμάδες με μολόχα. Την τουλίπα δεν την έχω δει σε συνταγές Ξέχασες τα λουλούδια κολοκύθας που τα κάμουν επίσης ντολμάδες, η αξέχαστη γιαγιά τα έκαμε.... Μεγάλο βήμα προς την "φορητή" βιόσφαιρα. 3
kallair Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Καλλωπιστικό φυτό που θεωρείται βρώσιμο? Φυσικά αν είσαι εκει πάνω και σε πιάσει λόρδα τρώς και γκαζόν..άντε σε λίγο και βρώσιμο γαρύφαλλο,τριαντάφυλλο και τουλίπα.Διαβάζουμε και το άρθρο λιγο πριν γράψουμε.. Οι ζίννιες αποτελούν φυτά που καλλιεργούνται εύκολα και μπορούν να φαγωθούν. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και tacos.
VanJ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Ξέχασες τα λουλούδια κολοκύθας που τα κάμουν επίσης ντολμάδες, η αξέχαστη γιαγιά τα έκαμε.... Μεγάλο βήμα προς την "φορητή" βιόσφαιρα. Ε δεν είναι και καλλωπιστικό φυτό η κολοκύθα! Κολοκυθοανθούς παρεμπιπτόντως δεν έχω μαγειρέψει ποτέ, αλλά έχω φάει σε ταβερνάκια.
music_lover Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Διαβάζουμε και το άρθρο λιγο πριν γράψουμε.. Αγαπητέ να είσαι σίγουρος ότι διάβασα το άρθρο απο την αρχή μέχρι το τέλος,οι ζίννιες δεν τρώγονται, δοκίμασε μια σε σαλάτα και πέσμου τι γεύση ένιωσες. Το σχόλιο μου είχε την εξής λογική: υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε ωμά ψάρια πχ ιαπωνία,ε αφού τα τρώνε αυτοί άρα μια χαρά τρώγονται.
jimex Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Το σχόλιο μου είχε την εξής λογική: υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε ωμά ψάρια πχ ιαπωνία,ε αφού τα τρώνε αυτοί άρα μια χαρά τρώγονται. Από τη στιγμή που δεν τα τρων άτομα από απόλυτη ανάγκη λόγω πείνας, αλλά αρέσουν σε μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και τα προτιμούν έναντι άλλων τροφών, φυσικά και τρώγονται. Και μένα δε μου αρέσει το σπανακόρυζο... άρα το σπανακόρυζο δεν τρώγεται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Και μένα δε μου αρέσει το σπανακόρυζο... άρα το σπανακόρυζο δεν τρώγεται... Μαγειρίτσα, κοκορέτσι κτλπ... 1
Athanasios2104 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Αντί να καλλιεργήσουν κανενα σουβλάκι να λιγδώσει το εντεράκι τους εκεί πάνω, πάνε και καλλιεργούν τουλίπες, ντιπ για ντιπ 2
vagelisda Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 εχω φυτεψει σουβλακιά φιλε ,τα σουβλακια βγαινουν αγευστα ,τοση κοπρια εχω ριξει...τιποτα... 1
music_lover Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Από τη στιγμή που δεν τα τρων άτομα από απόλυτη ανάγκη λόγω πείνας, αλλά αρέσουν σε μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και τα προτιμούν έναντι άλλων τροφών, φυσικά και τρώγονται. Και μένα δε μου αρέσει το σπανακόρυζο... άρα το σπανακόρυζο δεν τρώγεται... Ποια ειναι δηλαδη αυτη η μεγαλη μεριδα πληθυσμου που τρωει ζιννια? Επειδη οπου και να ρωτησεις απο αυτους που την ξερουν θα σου πουν πως ειναι λουλουδακι για τον κηπο η την βεραντα. Επισης οσο να πεις ωμο ψαρι και σπανακορυζο δεν συγκρινονται. Πιστευω οτι ο αρθρογράφος ηθελε απλα να εντυπωσιασει λεγοντας πως, να ξες αναγνωστη, αν θες την τρως κιολας αφου την τρωνε καπου στον πλανητη εστω και ελαχιστοι και λες εσυ ουαου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα