Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , λογω των συνεχων προβληματων με το ρευμα στη περιοχη μου και με το νεο υπολογιστη σχεδον ετοιμο ,αποφασισα να προβω στην αγορα ενος ups. O υπολογιστης μου εχει ενα τροφοδοτικο ax1200 της corsair εναν 5820κ και δυο 980ti ( χωρις overclock).Το ups ποθ σκεφτομουν να αγορασω υπολογιζω να σηκωνει γυρω στα 1000 watt που πιστευω ειναι και η καταναλωση του υπολογιστη.Μπορειται να μου προτεινεται ενα ups με καθαρο ημιτ.σημα ?

Δημοσ.

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι οι τιμες που ειδα ηταν πολυ υψηλες.Αλλα θα ηθελα να ειναι γνωστη μαρκα π.χ. apc cyberpowed και απλα αμα ειναι πολυ ακριβο απλα θα καθυσφερησω την αγορα του μσχρι να τσ μαζεψω

Δημοσ.

Δεν αλλάζει κάτι ότι ups και αν ψαχνεις...Λιγο ψάξιμο πριν ανοιξουμε καινούριο θέμα δεν βλάπτει.Γι'αυτο το λόγο υπάρχει κ η αναζήτηση.

Δημοσ.

Αληθεια δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθως ψαχνω κατι συγκεκριμενο.Τα νεα τροφοδοτικα εχοθν active pfc και θελουν καθαρο σημα , αμα βαλω με stepped δεν θα εχω θεμα

Δημοσ.

Σε φορουμς που διαβάζω μερικοί είχαν πρόβλημα με active pfc τροφοδοτικά και ups που δεν δίνουν καθαρό ημίτονο . Αν έπεφτε το ρεύμα έκλινε το pc

Με τα πολλά άρθρα που διάβασα αυτό που λένε είναι ότι υπάρχει πιθανότητα ένα  active pfc τροφοδοτικό να μην παίζει σωστά με ups που δεν δίνει καθαρό ημίτονο και για αυτό συστήνεται ups με καθαρό ημίτονο .

Η APC συστήνει ημίτονο στην έξοδο για active pfc .

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός μέλους σε ένα φορουμ

Both. I just spoke with both Silverstone and APC. Silverstone is going to get back to me on this question, but APC was pretty clear -- they strongly felt that PFC power supplies should use true sine wave UPSs. They told me that the reason for this was because PFC power supplies require a much faster changeover time when the battery kicks in, and that due to the design of stepped sine wave UPSs, they were not always fast enough to satisfy the power supply. This could lead to the PSU *****shutting down when the battery tried to kick in.******The guy I spoke with said that the stepped sine wave wouldn't "damage" the PSU, but that it simply might not work, and that if it DID work, it might not "always" work. Apparently it depends on the specific power supply.

To ίδιο ακριβώς διάβασα και σε άρθρα που αφορούν active pfc τροφοδοτικά και ups 

Δημοσ.

Δεν θα χρειαστω pure sinewave δηλαδη?

Όχι.

Επειδη ειναι αctive pfc το τροφοδοτικο

Εγώ νομίζω πως δε χρειάζεσαι αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Είναι φοβερό. Είναι καμιά δεκαετία τώρα από ότι θυμάμαι, μπορεί και παραπάνω όπου υπάρχει αυτός ο μύθος. Σαν το Bottleneck ένα πράγμα.

Σε φορουμς που διαβάζω μερικοί είχαν πρόβλημα με active pfc τροφοδοτικά και ups που δεν δίνουν καθαρό ημίτονο . Αν έπεφτε το ρεύμα έκλινε το pc

Με τα πολλά άρθρα που διάβασα αυτό που λένε είναι ότι υπάρχει πιθανότητα ένα  active pfc τροφοδοτικό να μην παίζει σωστά με ups που δεν δίνει καθαρό ημίτονο και για αυτό συστήνεται ups με καθαρό ημίτονο .

Η APC συστήνει ημίτονο στην έξοδο για active pfc .

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός μέλους σε ένα φορουμ

Both. I just spoke with both Silverstone and APC. Silverstone is going to get back to me on this question, but APC was pretty clear -- they strongly felt that PFC power supplies should use true sine wave UPSs. They told me that the reason for this was because PFC power supplies require a much faster changeover time when the battery kicks in, and that due to the design of stepped sine wave UPSs, they were not always fast enough to satisfy the power supply. This could lead to the PSU *****shutting down when the battery tried to kick in.******The guy I spoke with said that the stepped sine wave wouldn't "damage" the PSU, but that it simply might not work, and that if it DID work, it might not "always" work. Apparently it depends on the specific power supply.

To ίδιο ακριβώς διάβασα και σε άρθρα που αφορούν active pfc τροφοδοτικά και ups 

Η APC τι θα σύστηνε; :P

Τα τελευταία 10 χρόνια έχω αλλάξει μερικά UPS και πολλά τροφοδοτικά.

Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχω βάλει σε συστήματα ουκ ολίγα APC UPS και πολλά ποιοτικά τροφοδοτικά.

Ποτέ κανένα πρόβλημα.

Αγοράζεις ένα APC UPS ή τέλος πάντων ένα ποιοτικό UPS και είσαι μια χαρά.

Από εμένα αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/420848/APC-BR1500G-GR.html

• Like 1
Δημοσ.

Η APC τι θα σύστηνε; :P

Τα τελευταία 10 χρόνια έχω αλλάξει μερικά UPS και πολλά τροφοδοτικά.

Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχω βάλει σε συστήματα ουκ ολίγα APC UPS και πολλά ποιοτικά τροφοδοτικά.

Ποτέ κανένα πρόβλημα.

Αγοράζεις ένα APC UPS ή τέλος πάντων ένα ποιοτικό UPS και είσαι μια χαρά.

Από εμένα αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/420848/APC-BR1500G-GR.html

Δεν βασίστηκα μόνο στα λόγια της APC όπου βρίσκω λογική να σου πω την αλήθεια γιατί διάβασα και άλλα ανεξαρτητα άρθρα πυο λεγαν το ίδιο με την APC . 

Επίσης εντόπισα άτομα που είχαν θέμα με stepped sine wave  ups .Ένας με stepped sine wave ups apc είχε θέμα με το τροφοδοτικό του με  ACTIVE PFC ενώ με άλλο  active pfc τροφοδοτικό δεν είχε. 

Πήρε καθαρού ημιτόνου ups και έπαιξε κανονικά.  Με τόσα άρθρα που έκατσα και διάβασα δεν σου λένε ότι έχεις θέμα με stepped sine wave απαραίτητα. Σου λένε ότι κάποια τροφοδοτικά με active pfc αναλογα την κατασκευή τους και ανάλογα και την κατασκευή του ups  δημιουργούνται θέματα. 

Εγώ έχω active pfc και είχα ενα φθηνιάρικο stepped ups . Δεν μου δημιουργούσε προβλήματα !

Επίσης ψάχνοντας κατασκευαστές PSU μερικοί δηλώνουν να χρησιμοποιούμε τα active pfc psu  με ups καθαρού ημιόνου για λόγους συμβατότητας γιατί και αυτοί λένε ότι ενδεχομένως να υπάρξει ασυμβατότητα . 

Γεια σας , λογω των συνεχων προβληματων με το ρευμα στη περιοχη μου και με το νεο υπολογιστη σχεδον ετοιμο ,αποφασισα να προβω στην αγορα ενος ups. O υπολογιστης μου εχει ενα τροφοδοτικο ax1200 της corsair εναν 5820κ και δυο 980ti ( χωρις overclock).Το ups ποθ σκεφτομουν να αγορασω υπολογιζω να σηκωνει γυρω στα 1000 watt που πιστευω ειναι και η καταναλωση του υπολογιστη.Μπορειται να μου προτεινεται ενα ups με καθαρο ημιτ.σημα ?

Το θέμα είναι πόσα VA πρέπει να είναι ...... Θα μου πεις έχεις active pfc όπου το cosφ είναι οριακά στο 1  

Το θέμα είναι ότι διάβασα της Schneider electric μια ανακοίνωση που λέει το εξής. 

Αυτό θέλω να το ρωτήσω κιόλας γιατί ισχύει :

http://www.multilab.gr/wp-content/uploads/APC-_-Watt-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-VA-_-%CE%A3%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D.pdf

http://www.apcmedia.com/salestools/SADE-5TNQYF/SADE-5TNQYF_R1_EN.pdf?sdirect=true

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...