blu3_orion Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 στα ταξιδια μου μονο με αυτον βγαζω θα ηθελα κατι σαν tokina 11-16 αλλα ο 18-55 που εχω ειναι τοσο σαπιος που προτιμω να κανω πανοραμα με τον 35ρη. :D Μου φυγανε τα μακαρονια που τρωω απο τα γελια χαχαχαχαχα @Armin Η απορια μου νουμερο 1 ειναι επειδη δεν εχω πιασει ακομα τις εστιακες αποστασεις,μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο λογο η 35αρα prime θεωρειται καλη all around ??Νομιζα οτι οι καλυτεροι all around φακοι ειναι αυτοι που εχουνε μεγαλο ευρος mm,πχ η 18-140 παρολο που θυσιαζουνε ποιοτητα ετσι. Προσωπικη αποψη, για all around λύση δε βολευει ο 35 αρης, αλλα αν σου αρεσει πχ το street photography, δεν χρειάζεται ούτε να κουβαλάς ουτε να πλρώσεις άλλο φακό τυπου 18-105 ~18-200. και θα εχεις και πολυ καλυτερο οπτικο αποτελεμσα Και η 2η ερωτηση μου που προεχεται και απο την πρωτη ειναι.Για πορτραιτα δηλαδη για φωτογραφιες που η καμερα το πιθανοτερα δεν θα εχει μεγαλη αποσταση απο το αντικειμενο(ανθρωπος),ειναι καλυτεροι φακοι με λιγα mm πχ 10-20 που νμζω ονομαζονται ευρυγωνιοι??Επειδη νομιζω οτι οι ευρυγωνιοι φακοι ειναι καλυτεροι για τοπια.. Σε καμια περίπτωση φακος UWA (Ultra wide angle) δεν ειναι για πορτρετα....ειναι οπως το λες καθαρα για τοπια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 χμ, ειναι αρκετα κοντα σε αυτο που βλεπει το ματι, και θεωρειται Normal εστιακη αποσταση απο τα 24 και κατω ειναι wide Και απο τα 50 νομιζω tele. αρα κατα καποιο τροπο κι αυτος all around θεωρειται. για πορτραιτα τα λιγα Mm ειναι απαγορευτικα, θα δειχνεις σαν tucan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπον εχω διαβασει πανω απο 30 αθρα εδω περα στο ινσομνια και εχω κρατησει και σημειωσεις απο σχολια που μου φανηκανε χρησιμα.Το προβλημα ειναι οτι ολα αυτα πια στο μυαλο μου ειναι λιγο ανακατωμενα.Αρα ας αρχισω με το να κανω μια ερωτηση. Λοιπον μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον ενα σχολια του @topos που ελεγε. Αν αυτο που σε ενδιαφερει ειναι απλα να βγαζεις ευκολα καλες φωτογραφιες τοτε πηγαινε σε mirrorless.( πχ a5....) Εαν παλι σκεφτεσαι να παιδευτεις και να μαθεις φωτογραφια,και επισης στο βαθος του χρονου να χτισεις μια καλη συλλογη απο φακους τοτε πηγαινε σε D7... Τελος εαν εισαι οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι και θες κατι το ενδιαμεσο,μην σκεφτεσαι καν την σειρα D3 ,αλλα πηγαινε απευθειας στην σειρα D5. Εσεις παιδια συμφωνειτε με το σχολιο αυτο??Επειδη εγω μεχρι να βρεθω μπροστα στο σχολιο αυτο δεν ειχα ακομα αποφασισει να παω απευθειας σε D5 ,επειδη νομιζα οτι οi D3 για φωτο πιο street και urban οπως λεει και ο blue orion υπεραρκουνε αν συνοδευτουνε απο ενα καλο φακο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από armin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι ο φιλος τα λεει μια χαρα ..... το θεμα ειναι....που κατατασεις εσυ τον εαυτο σου Edit: στο μονο που εχω ενσταση ειναι για την D7...... μπορεις και με την D5 να εχεις σχεδον αντιστοιχα αποτελεσματα.... ασε που για αρχαριο ειναι λιγο χανω την μπαλα..... Εχω πολλους φιλους που βγαζουν εξαιρετικες φωτογραφιες, και εχουν την D5200..... ειναι εξαιρετικη μηχανη, και πολυ user friendly Γενικα θα σου πω το εξης εντελως απλοποιημενα απο τη δικη μου σκοπια.... Σου αρεσουν οι φωτογραφιες και θελεις να παρεις φωτογραφικη.....ομορφα..... Σε νοιάζει ο όγκος? δλδ θα πρεπει να κουβαλας τσαντα σχετικα μεγαλουτσικη με φακο/φακους/ φλας..... ετσι θα εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα, θα πρεπει να δαπανησεις χρονο, και να κουβαλας μονιμα κατι μεγαλο ενδεχομενως και βαρυ με τον καιρο..... αν ο ογκος σε προβληματιζει, δες σε miroless, εγω σε αυτη την περιπτωση θα επερνα a6000. Εχω φιλο που ειχε 5D Mark III και φακους τρελλους, και τα πουλησε ολα και πηρε Ricoh GR εξαιρετικο μηχανακι....... Ταξιδευε πολυ, ηθελε παντα μια μηχανη μαζι του και δεν μπορουσε να κουβαλαει τον αβερωφ Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Υπαρχει γενικοτερα αυτη η διαμαχη του τι ειναι σημαντικοτερο για να βγει μια καλη φωτο.Ενα καλο σωμα η ενας καλος φακος?? Λοιπον αποσο εγω διαβασα συνολικα θα ελεγα οτι υπερτερει σε αυτη τη διαμαχη 60-40 ο φακος. Και καλα προφανως αυτο που υπερτερει ολων ειναι ο ιδιος ο φωτογραφος και οι γνωσεις του στο αντικειμενο!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) εγω σκεψου εχω μια κακομοιρια D5100. λιωμενη απο τη χρηση τα σωματα πλεον εχουν πολυ μικρη διαφορα μεταξυ τους οι φακοι ομως οχι, Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από Ntinaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 ΑΑ ναι και ειχα δει οτι εισαι σε διλημμα αν θες να την αναβαθμισεις σε 5300 η να πας απευθειας σε σειρα D7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) εννοειται πως ΑΝ παρεις αποφαση αναβαθμισης απο D3xxx , D5xxx πας μετα σε D7xxx μιλαμε αλλη χαρη........ οχι γιατι θα σου βγαλει καλυτερες φωτογραφιες, γιατι θα τις ευχαριστηθείς καλύτερα.... τα κανεις ολα τυφλο σύστημα Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Και εκει περα ειδα ενα επιχειρημα υπερ των 5300,3300 ,το οποιο με εβαλε σε υποψια αν οι καμερες αυτες εν τελει αξιζουνε,επειδη εγω αυτες τις ειχα αποκλισει εξαρχης,διοτι ακουσα απο τα παιδια οτι η μονη διαφορα που εχουνε απο το παλιοτερο μοντελο τους ειναι το ενσωματωμενο wifi ,gps ,ΑΛΛΑ στη συζητηση αυτη ειδα και ενα ακομα επιχειρημα,την καλυτερη οθονη. Και αυτο με εβαλε σε υποψιες...Παιδια η οθονη που εχει η καμερα μπορει να επηρεασει την αποδοση σου??Επειδη πχ αν η οθονη δεν ειναι καλης ποιοτητας,ισως εσυ να νομιζεις οτι βγαζεις καλες φωτο και στην πραγματικοτητα η ποιοτητα να ειναι απασια,,,η μπορει και να συμβαινει το αντιθετο επισης.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Παιζει καποιο ρολο, για μενα δεν θα ηταν κριτηριο. Αν τηρεις βασικες αρχες και τραβας 2-3 ληψης οπως πρεπει, οι φωτογραφιες θα βγουν καλες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 εννοειται πως ΑΝ παρεις αποφαση αναβαθμισης απο D3xxx , D5xxx πας μετα σε D7xxx μιλαμε αλλη χαρη........ οχι γιατι θα σου βγαλει καλυτερες φωτογραφιες, γιατι θα τις ευχαριστηθείς καλύτερα.... τα κανεις ολα τυφλο σύστημα Υποτιθεται οπως ειπες η σειρα 5 ειναι πιο user friendly απο την 3. Ειχα δει σε ενα παλιοτερο θεμα που ειπες οτι οταν ανοιγες μηχανη σειρας 5 επρεπε να πατησεις κατι κουμπια επιπλεον ,και αλλα πραγματα μεχρι να ειναι ετοιμη ,ενω με την D7200 αυτα ολα ηταν αυτοματοποιημενα. Αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι τι εννοεις στην ουσια με τον ορο user friendly.Εννοεις ειναι ευκολοτερα για αρχαριους που δεν εχουνε εμπειρια σε μηχανες,η ειναι ειναι απλα πιο φιλικες στον μεσο προς επαγγελματια χρηστη επειδη γινονται ολα λιγο πιο αυτοματοποιημενα και πιο γρηγορα? Νομιζω οτι ειναι το δευτερο.... Σε νοιάζει ο όγκος? δλδ θα πρεπει να κουβαλας τσαντα σχετικα μεγαλουτσικη με φακο/φακους/ φλας..... ετσι θα εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα, θα πρεπει να δαπανησεις χρονο, και να κουβαλας μονιμα κατι μεγαλο ενδεχομενως και βαρυ με τον καιρο..... αν ο ογκος σε προβληματιζει, δες σε miroless, εγω σε αυτη την περιπτωση θα επερνα a6000. Εχω φιλο που ειχε 5D Mark III και φακους τρελλους, και τα πουλησε ολα και πηρε Ricoh GR εξαιρετικο μηχανακι....... Ταξιδευε πολυ, ηθελε παντα μια μηχανη μαζι του και δεν μπορουσε να κουβαλαει τον αβερωφ Κοιτα,δεν νομιζω πως υπαρχει ανθρωπος που να μην τον ενοχλει ο ογκος.Ακομα και εσυ που ειχες παει Dubai και κουβαλουσες ενα μικρο στουντιακι μαζι σου δεν νομιζω να το απολαμβανες μεσα στους 40 βαθμους...(ναι το διαβασα και αυτο) Εμενα προσωπικα δεν νομιζω να με ενοχλησει αυτος ο παραπανω ογκος επειδη την μηχανη μου ετσι κι αλλιως δεν θελω να την εχω μαζι μου σε καθημερινη βαση.Θα βγαινω επιλεγμενες ημερεςστην πολη ,η οπουδηποτε με μονο σκοπο να βγαλω φωτο.Ξερω οτι δεν ειναι οτι πιο σωστο αυτο,αλλα νμζω οτι ειναι κατι πιο ξεκουραστο απο το να κουβαλαω σε καθημερινη βαση εξοπλισμο με ελπιδα να πετυχω αυτην την απροειδοποιητα εκπληκτικη φωτο. Που αλλού... insomnia.gr ! Στις αγγελίες θα βρείς πάρα πολλά πράγματα σε πολύ καλές τιμές. Θα σου γράψω αύριο μία ακόμη απάντηση πάνω σε αυτά που ρωτάς, γενικότερα ο φίλος blu3_orion συμπλήρωσε αρκετά από αυτά που ήθελα να πω κι εγώ. Γράφεις ότι δεν έχεις κάποιον κοντινό σου για να δείς από κοντά εξοπλισμό, φακούς κτλ. Αν σε βγάζει ο δρόμος από Πειραιά μπορούμε να κανονίσουμε κάποια μέρα πρίν αγοράσεις τον εξοπλισμό σου να περάσεις από το γραφείο μου και να δοκιμάσεις τα σώματα και τους φακούς που έχω στην υπογραφή μου συν έναν 50mm f1.8 που έχω ως δανεικό. Θα έχεις μία καλύτερη εικόνα έτσι πιστεύω. Ωχ σορι τωρα παρατηρησα το μηνυμα αυτο!!Πραγματικα την εκτιμω παρα πολυ την κινηση αυτη,και θα ηθελα ευχαριστως να πεταγομουνα μια ημερα για να δοκιμαζα τους φακους που εχεις ετσι ωστε να εβγαζα στο περιπου ενα συμπερασμα.Αλλα αυτο σε κανα μηνα απο τωρα,για να ερθει και η αδερφη μου αθηνα ,να ερχομασταν μαζι στον πειραια και να αποφασιζαμε απο κοινου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Υποτιθεται οπως ειπες η σειρα 5 ειναι πιο user friendly απο την 3. Ειχα δει σε ενα παλιοτερο θεμα που ειπες οτι οταν ανοιγες μηχανη σειρας 5 επρεπε να πατησεις κατι κουμπια επιπλεον ,και αλλα πραγματα μεχρι να ειναι ετοιμη ,ενω με την D7200 αυτα ολα ηταν αυτοματοποιημενα. Αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι τι εννοεις στην ουσια με τον ορο user friendly.Εννοεις ειναι ευκολοτερα για αρχαριους που δεν εχουνε εμπειρια σε μηχανες,η ειναι ειναι απλα πιο φιλικες στον μεσο προς επαγγελματια χρηστη επειδη γινονται ολα λιγο πιο αυτοματοποιημενα και πιο γρηγορα? Νομιζω οτι ειναι το δευτερο.... H nikon εχει μια κακη συνηθεια να βαζει λιγα κουμπια στις φθηνες σειρες και να κοβει καποια αυτοματοποιημενα προγραμματα που δεν εχει και πολυ αξια να τα αναλυσουμε τωρα, αλλα αργοτερα θα σου χρειαστουν. Οποτε εκει που πρεπει να μπεις στο μενου στην d5200 ή να πατησεις ενα κουμπακι και να περιστρεψεις ενα αλλο για αλλαξεις μια ρυθμιση, στην d7200 απλα περιστρεφεις, αυτο εννοει τυφλο συστημα, ειναι πιο ευκολο να εχεις κουμπακι για καθε σημαντικη λειτουργια και να εχεις και πολλους περιστροφικους επιλογεις, ας πουμε η xt1 εχει 5 περιστροφικα dials και η d5200 εχει μολις 1, αλλα σαν αρχαριος αν πας σε μηχανη χωρις προγραμματα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη με την καμια με ολα τα dials και τα κουμπακια με τις περιεργες ονομασιες, οποτε καποια πιο απλη μηχανη ειναι καλυτερη λυση για αρχαριους. Και μην ξεχνας το μεγεθος, μαζι με τα περισσοτερα κουμπακια με την d7xxx παιρνεις θελεις δεν θελεις και 300g σχεδον βαρος και πραγματα που μπορει να μην χρειαστεις, εισαι σιγουρος οτι θελεις να κουβαλας τοσο μεγαλη μηχανη; Ειδες απο κοντα μια d7100 πως ειναι σε σχεση με την d5200 ή ακομα χειροτερα με την a6000 ή την fujifilm xt10 απο mirrorless; Επισης αυτο που θα με ανυσηχουσε περισσοτερο απο την ποιοτητα της οθονης ειναι το μεγεθος του viewfinder το ματακι δηλαδη, να βγαζεις φωτογραφιες με την οθονη (liveview) στις dslr κυριως δεν λεει (στις mirrorless ειναι μια χαρα), θα το δεις και στην πραξη, οποτε μην σε ανυσηχει αν ειναι λιγο καλυτερη καποια οθονη, πιο πολυ να σε ανυσηχει τι βλεπεις απο το ματακι, οι φθηνες d3xxx και d5xxx εχουν ενα ματακι που ολα φαινονται πολυ μικρα και σκοτεινα σε σχεση με αυτο που βλεπεις στην d7xxx και σε αυτο που βλεπεις π.χ. στην a6000 και απεχει κατι χιλιομετρα απο αυτο που βλεπεις στην xt1 απο mirrorless, κατι που φυσικα θα σε δυσκολεψει στο καδραρισμα, περισσοτερο απο μια εξωτερικη οθονη με μικροτερη αναλυση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 ΑΑ ναι και ειχα δει οτι εισαι σε διλημμα αν θες να την αναβαθμισεις σε 5300 η να πας απευθειας σε σειρα D7. θα δωσω την 5100 και θα παρω την 5300, και στο μελλον θα παω σε καποιο FX Μοντελο κρατωντας την 5300 για δευτερη. Και εκει περα ειδα ενα επιχειρημα υπερ των 5300,3300 ,το οποιο με εβαλε σε υποψια αν οι καμερες αυτες εν τελει αξιζουνε,επειδη εγω αυτες τις ειχα αποκλισει εξαρχης,διοτι ακουσα απο τα παιδια οτι η μονη διαφορα που εχουνε απο το παλιοτερο μοντελο τους ειναι το ενσωματωμενο wifi ,gps ,ΑΛΛΑ στη συζητηση αυτη ειδα και ενα ακομα επιχειρημα,την καλυτερη οθονη. Και αυτο με εβαλε σε υποψιες...Παιδια η οθονη που εχει η καμερα μπορει να επηρεασει την αποδοση σου??Επειδη πχ αν η οθονη δεν ειναι καλης ποιοτητας,ισως εσυ να νομιζεις οτι βγαζεις καλες φωτο και στην πραγματικοτητα η ποιοτητα να ειναι απασια,,,η μπορει και να συμβαινει το αντιθετο επισης.. ισχυει αυτο με την οθονη η 5100 εχει πολυ καλη οθονη,η 5300 εχει 15% καλυτερη και μεγαλυτερη, μικρη μεν η διαφορα, αλλα υπαρχει. η 3100 πχ εχει απαραδεκτη οθονη, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδια εσεις γενικοτερα προτεινετε να πηγαινα σε μεταχειρισμενα ?Σωμα η φακο προτεινετε??Η μηπως και τα δυο?Δεν ξερω αλλα εγω θα ενιωθα πιο ανετα αν το σωμα το αγοραζα καινουργιο,...Τωρα με φακους μεταχειρισμενους δεν νομιζω να εχω θεμα,ανετα παιρνω αν αξιζει. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2016 από armin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barbiedoll Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Υπαρχει γενικοτερα αυτη η διαμαχη του τι ειναι σημαντικοτερο για να βγει μια καλη φωτο.Ενα καλο σωμα η ενας καλος φακος?? Ένας καλός φωτογράφος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα