Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Ένας φίλος τράβηξε κάποια βιντεάκια από το κινητό του σε portrait mode, σε ανάλυση 1280x720 σε mp4 format. Όταν τα παίζει στο PC τα δείχνει κανονικά κατακόρυφα. Τα έβαλε όμως στην τηλεόραση (για την ακρίβεια στο Home Cinema μέσω USB) και τα έδειχνε ξαπλωτά (στραβολέμιασμα). Τα πήρα εγώ και επιχείρησα να τα κάνω rotate 90 μοίρες μέσα από το AviDemux αλλά τώρα όταν πάει να τα παίξει του βγάζει resolution not supported. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αν φταίει κάτι που έκανα εγώ στην επανακωδικοποίηση ή αν ο μόνος τρόπος να τα δει κατακόρυφα σε τηλεόραση (θα προτιμούσα μια "universal" λύση και όχι απλά να τα παίζει στο συγκεκριμένο Home Cinema, γιατί έχει σκοπό να τα δώσει και αλλού) είναι να τα κάνω edit ένα-ένα και να προσθέσω μαύρο φόντο αριστερά-δεξιά ώσπου να γεμίσω το frame σε 16:9 ανάλυση...
CheOnWeb Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Ένας φίλος τράβηξε κάποια βιντεάκια από το κινητό του σε portrait mode, σε ανάλυση 1280x720 σε mp4 format. Όταν τα παίζει στο PC τα δείχνει κανονικά κατακόρυφα. Τα έβαλε όμως στην τηλεόραση (για την ακρίβεια στο Home Cinema μέσω USB) και τα έδειχνε ξαπλωτά (στραβολέμιασμα). Τα πήρα εγώ και επιχείρησα να τα κάνω rotate 90 μοίρες μέσα από το AviDemux αλλά τώρα όταν πάει να τα παίξει του βγάζει resolution not supported. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αν φταίει κάτι που έκανα εγώ στην επανακωδικοποίηση ή αν ο μόνος τρόπος να τα δει κατακόρυφα σε τηλεόραση (θα προτιμούσα μια "universal" λύση και όχι απλά να τα παίζει στο συγκεκριμένο Home Cinema, γιατί έχει σκοπό να τα δώσει και αλλού) είναι να τα κάνω edit ένα-ένα και να προσθέσω μαύρο φόντο αριστερά-δεξιά ώσπου να γεμίσω το frame σε 16:9 ανάλυση... Στην κωδικοποίηση το έκανες 720χ1280 από 1280χ720 γι' αυτό και το "resolution not supported". Ναι, θα πρέπει να προσθέσεις τα μαύρα αριστερά-δεξιά ώσπου να γεμίσεις το frame σε 16:9 ανάλυση. Αλλά γιατί ένα-ένα; Δεν έχεις κάποιο εργαλείο που να τα κάνει batch;
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Προς το παρόν τα έκανα με το AviDemux, κάνοντας Rotate+Add Black Borders+Resize για να έρθει σε 1920x1080. Το τελευταίο δεν ξέρω αν ήταν απαραίτητο, αλλά το έκανα όπως και να΄χει...
micos000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στο κατακόρυφο 1280 της μετατροπής που έκανες το οποίο δεν υποστηρίζεται από τον players γιατί είναι πάνω από τα όρια του full hd (1080 κατακόρυφο). Καλά έκανες και το περίστρεψες, έπρεπε να αλλάξεις και το μέγεθος σε κατακόρυφο 1080 και 520 στο οριζόντιο. Μάλλον έτσι θα στο αναγνώριζε.
Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Θα το δοκιμάσω κι αυτό που λες, ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα