Προς το περιεχόμενο

Αγορά!:Nexus 5X vs Galaxy S6 vs Xperia Z5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα xperia Z3 compact και επειδή έχει γρατζουνιστει η καμερα και είναι απαισιες οι φωτογραφίες (χάνει σε εστίαση, σε όλα) θέλω να αλλάξω και να πάω σε λίγο πιο μεγάλο.

Πρώτα, το Nexus 5.

+Εχει αξιοπρεπή μπαταρία και κάμερα, έχει καθαρό Android (το σημαντικότερο ίσως), φαίνεται πιο ανθεκτικό για γρατζουνιες κλπ σε σχέση με τα άλλα και είναι πιο φτηνό!

-Είναι λίγο πιο μεγάλο από τα άλλα, άρα τελικά δεν ξέρω αν βολεύει τόσο στη χρήση με ένα χέρι. Δεν παίρνει κάρτα SD. Επίσης η οθόνη και η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, χωρίς να με πειράζει πολύ όμως.

Galaxy S6.

+Πιο μαζεμενο σχετικά μέγεθος, τρομερή κάμερα και οθόνη, πολύ καλή απόδοση!

-Πιο ακριβό από Nexus(+60€), ίσως μέτρια μπαταρία, και κυρίως δεν μου αρέσει το touchwiz της Samsung.

Xperia Z5.

Αξιοπρεπή κάμερα, αλλά η χειρότερη από τα άλλα δύο από ότι έχω δει.

+Αδιάβροχο, που μου αρέσει να μην επηρεάζεται από υγρασία κλπ. Πολύ καλές επιδόσεις και αυτό, εδώ το z3 compact είναι απροβληματιστο! Ωραία αίσθηση στο χέρι, ειδικά αυτό το ματ πίσω φαίνεται να μη γρατζουνιεται εύκολα.

Καλή μπαταρία.

-Πιο ακριβό από τα υπόλοιπα (100 και 160€ αντίστοιχα). Έχει χειρότερη κάμερα, και φοβάμαι μήπως γρατζουνιστει η καμερα όπως του compact μου επειδή ακουμπάει κατευθείαν σε όποια επιφάνεια το αφήσω.

Βοηθήστε και πείτε γνώμες!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

(έκανα τροποποίηση, οπότε αν θες τσέκαρε και τα άλλα... Ή κάμερα του Ζ5 περίμενα να είναι καλύτερη, τόσο από κοντά όσο και από συγκρίσεις στο YouTube)

Δημοσ.

Δυσκολη αποφαση! Το πιο ακριβο Ζ5 δεν με εντυπωσιασε απο reviews για τα λεφτα του αλλα αν δεν εχεις θεμα αυτο θα σουλεγα γενικα εχει ωραια οθονη και πολυ καλη καμερα και εχει και την μαγκια του αδιαβροχου με την καλυτερη εγκριση σε κινητο για αντοχη σε νερο(ολα τα ζ)μετα σ6(καλη η τιμη του στα 420 κατεμε για αυτο που ειναι. απο σκρουτζομαγαζο φυσικα) και μετα 5χ(και αυτο ακριβο για αυτα που προσφερει).Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

S6

Θετικά:

Εντυπωσιακή οθόνη

Εξαιρετικές επιδόσεις του Exynos

Βελτιωμένος αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Πολύ καλές επιδόσεις της κάμερας

Αρνητικά

Υπερθερμαίνεται εύκολα

Δεν είναι πλέον αδιάβροχο

Μη επεκτάσιμη μνήμη

Μέτρια αυτονομία

Z5

Αρνητικά

Ενσωματωμένη μπαταρια

Ips οθόνη με το γνωστό χαμηλο κοντράστ.

Το γυαλί που κάνει τη συσκευή εύθραυστη.

Υπερθερμαίνεται εύκολα

Μικρη μπαταρια

Θετικά:

Στερεοφωνικα ηχεια

Δαχτυλικο αποτύπωμα πολύ γρηγορο

4Κ βιντεο

Αδιαβροχο

SnapDragon 810 Επεξεργαστης

Δημοσ.

Αμα δεν σου αρεσει το  touchwiz γιατι να πας σε s6? Αμα δεις συγρισεις στο youtube το s6 το ξεπερναει σε ταχυτητα κτλπ αλλα κατα την γνωμη μου αμα δεν σου αρεσει το touchwiz δεν υπαρχει λογος να σκεφτεσαι για s6 αμα διαθετεις τα χρηματα για Ζ5 πηγενε κατευθείαν εκει στο λεω γιατι υπαρχει με το 5x διαφορα 357ευρω με 523.

Δημοσ.

1. Γιατί Nexus 5X και όχι Nexus 6?

2. Με βάση την κάμερα πας σε z5 ή s6, και για εμένα, καλύτερα σε s6.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Nexus 6 θα μου παραήταν μεγάλο για τσέπη κλπ,αλλιώς άνετα θα πήγαινα....

Δείτε σύγκριση κάμερας του Ζ5 με S6:

Δυστυχώς το Ζ5 φαίνεται να μην είναι τόσο καλό ειδικά μετά το 4:35 (χωρίς να σημαίνει ότι είναι άσχημο), επίσης όντως είναι αρκετά πιο ακριβό... Χμμ, μια επίσκεψη σε κατάστημα (πάλι) για να τα δω, ίσως βοηθήσει!

(το S6 μου φαίνεται ότι έχει καλό μέγεθος για την οθόνη του και έχει πολύ καλή κάμερα, οπότε λόγω των καλών χαρακτηριστικων του μήπως δεν ενοχλεί το touchwiz)

To Nexus 5x δεν το έχετε και πολύ σε υπολειψη ε; :Ρ

Δημοσ.

Ενοχλεί το touchwizz. 3η βδομάδα που το έχω και ακόμα να βρω κάτι θετικό στο touchwizz. Ακόμη και στα widgets τα κλασικά οπως ημερολόγιο νιώθεις χαμηλά fps. Και αυτή τη στιγμή έχω μόνο τις βασικές εφαρμογές τρέμω να βάλω τίποτα παραπάνω. Επίσης αυτονομία θα την έλεγα κακή 2 φορές τη μέρα φόρτιση με μέτρια χρήση.

Απλά η οθόνη δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα πλανήτη και γι αυτό και μόνο θα το κρατήσω.

Δημοσ.

Εγω προσωπικα αν κοστιζε 300 ευρω και κατω μια χαρα σε υπολειψη θα το ειχα,δεδομενου και το καθαρο android λογισμικο που διαθετει.

Αλλα ως τωρα νμζω η χαμηλοτερη τιμη του ειναι γυρω στα 370 αρα...

Δημοσ.

Για 60€ εγώ θα κοίταζα το s6 στη θέση σου ανάμεσα σε 5x & S6.

Το nexus έχει το συν των αναβαθμίσεων αλλά για μένα έχοντας το nexus 5 θα ήθελα κάτι παραπάνω να προσφέρει, πόσο μάλλον όταν είχε έρθει κοντά στα 500 στην αρχή...

Με το s6 παίρνεις μια συσκευή με πολύ καλή κάμερα, 32gb μνήμη και ddr4 μνήμη.

Το z5 θα το προτιμούσα λόγω μπαταρίας, αυτονομίας και αντοχής σε νερά σκόνες κοκ αλλά 560 δεν δίνω για συσκευή.

Δημοσ.

523 εχει το Ζ5 στο σκρουτζ και 515 στο bestprice και οχι 560

Να ναι καλά τα μεγάλα καταστήματα που έβγαλαν προσφορά στα 560 και το έριξαν και στο skroutz. Δεν είχα κοιτάξει πόσο το είχαν τον τελευταίο καιρό.

Δημοσ.

Σήμερα πήγα σε μαγαζί να τα δοκιμάσω πάλι και το Nexus 5X έλειπε γιατί το πήγαν για σερβις....κακός οιωνος αυτός!

Το S6 πολύ βολικό κλπ, κάμερα εξαιρετική, αλλά είπαμε αυτό το touchwiz... Ακόμα και στο μενού αυτό το low fps που είπε ο φίλος πιο πάνω το είδα. Επίσης η μπαταρία του είναι θέμα...

Το Ζ5 ενώ είναι ωραίο σαν σχεδιασμός ίσως είναι λίγο πιο αβολο στο χέρι(ωραία η ματ πλάτη, και ανθεκτική φαίνεται).

Στα + η μπαταρία και που είναι αδιαβροχο.

Η καμερα του φαίνεται χειρότερη όπως και η τιμή του...

Άρα μάλλον για S6 με κοβω. (αχ και ήθελα να αποφύγω Samsung)

Δημοσ.

Ενοχλεί το touchwizz. 3η βδομάδα που το έχω και ακόμα να βρω κάτι θετικό στο touchwizz. Ακόμη και στα widgets τα κλασικά οπως ημερολόγιο νιώθεις χαμηλά fps. Και αυτή τη στιγμή έχω μόνο τις βασικές εφαρμογές τρέμω να βάλω τίποτα παραπάνω. Επίσης αυτονομία θα την έλεγα κακή 2 φορές τη μέρα φόρτιση με μέτρια χρήση.

Απλά η οθόνη δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα πλανήτη και γι αυτό και μόνο θα το κρατήσω.

Εισαι σιγουρος πως εχεις το αυθεντικο; γιατι αυτα που αναφερεις ( λαγκαρισμα και 2 φορτισεις) απλα δεν υφιστανται ειδικα οι 2 φορτισεις την ημερα με ΜΕΤΡΙΑ χρηση. Εγω που το εχω 4 μηνες και ειναι εντελως γεματο με εφαρμοφες πως δεν τα εχω δει αυτα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...