BadIronTree Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Reminder of something I have talked about before: VR will become something everyone wants before it becomes something everyone can afford. 1
Comsystems Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Συγνώμη που θα το πω αλλά το άρθρο θα το χαρακτήριζα τουλάχιστον αστείο 9
king2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Aυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση στο θέμα... Εδω στην Αμερική κατασκήνωναν κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν κυκλοφορήσει τα iphone έξω από τα apple store για να το αποκτήσουν πρώτοι, αυτό σε πείραξε... Πφφφ Είπαμε οι Αμερικανοί αυτά που κάνουν με τις ουρές είναι κατάντια. Το ίδιο είναι και να προπαραγγειλει κάποιος ένα προϊόν που ούτε ξέρουμε τι παιδικές ασθένειες έχει και κοστίζει αρκετά. Και το κακο είναι ότι πάντα αυτοί που αγοράζουν πρώτοι ένα προϊόν την πατάνε κ ενώ σε λίγους μήνες έχει πέσει η τιμή τους στο μισό και έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα με το Software. 2
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Πριν 7-8 χρονια εδινες διχιλιαρα ρε ελληνα για να παρεις 40αρα full hd και τωρα σου φαινεται υπερβολικα πολυ το 800αρι για τεχνολογια που δεν περιμεναμε οτι θα την δουμε σε αυτη την δεκαετια; Ξερεις ελληνα, ο υπολοιπος κοσμος δεν χρεοκοπησε, ουτε περιστρεφεται γυρω απο εσενα! Οι προπαραγγελιες του rift που φτανουν ως το καλοκαιρι μεσα σε μια βδομαδα ενδεικτικες. Αστειο αρθρο, ευχομαι να γραφτηκε απλα για να κανει σουσουρο. Αν και πιθανοτατα γραφτηκε εν θερμω, λογω της απογοητευσης του αρθρογραφου για το οτι το ελληνικο πορτοφολι δεν σηκωνει να γινουμε early adopter μιας τοσο φοβερης τεχνολογιας. Υπομονη, το μελλον ειναι παντα φθηνοτερο! 5
Aias Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 3D,kinetic,occulus rift και ολα τα παρεμφερει ειναι για λιγες φορες σε σινεμα ή αιθουσες διασκεδασεις φλιμπεραδικα,ουφαδικα,σινεμα κτλ. Ποιος δεν θυματε τα coin ops στα ουφαδικα 90-00 οπως το nascar που επαιζες σε καθισμα-θεση οδηγου ή house of the dead με το οπλο κτλ που τοτε ηταν πρωτογνωρη εμπειρια. τοτε δεν μπορουσε να τα εχει κανεις σπιτι του λογο κοστους αλλα και σημερα που μπορει ποσοι απο μας ακομα παιζουν με τιμονι ή με οπλο ? Η ψυχαγωγια και το gaming εχει να κανει και με την παρεα για να εχει διαρκεια.Δηλαδη ποσοι απο μας δεν εχουμε φαει ατελειωτες ωρες σε pro και fifa με τους φιλους μας?Αλλα ακομα και online και παλι γνωριζοντας οτι παιζουμε με ανθρωπους και οχι με μηχανη μας τραβαει το ενδιαφερον. Το συμπερασμα ειναι οτι με αυτες τις παπατζαδες θα καθεσε μονος σου σαν τον μουντρουχο σε ενα κλειστο δωματιο χωρις παραθυρο (αφου ουτε αυτο θα βλεπεις) και σε λιγο καιρο θα θες ψυχοφαρμακα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Το Oculus Rift ποτέ δεν ήταν τίποτα καινούριο (άλλο το πώς παρουσιάστηκε). Εδώ και δεκαετίες θυμάμαι να κυκλοφορούν HMD με χαρακτηριστικά παραπλήσια του Rift. Η αγορά (και οχι τεχνολογία) του VR ποτέ δεν πήρε μπρός τόσες δεκαετίες αποκλειστικά και μόνο λόγο τιμής. Οι όχι τόσο ισχυροί υπολογιστές και τα λίγα πολύγονα δεν ήταν ποτέ αποτρεπτικοί παράγοντες (δεν υπήρχε/γνωρίζαμε τίποτα καλύτερο εκείνη την εποχή). Τα καλά μοντέλα, σήμερα σε ευρώ, κόστιζαν μερικά χιλιάρικα ενώ τα φθηνά γύρω στα 500-1500 ευρώ. Οι αναλύσεις δεν ήταν 16:9 (γιατί δεν ήταν η μόδα) αλλά ακόμη και τότε υπήρχαν αρκετά υψηλές (1280x1024 ανά μάτι). Και τότε έβλεπες pixel και τώρα βλέπεις. Τα καλύτερα γυροσκόπια είναι απλά τεχνολογία των καιρών, τα έχει και o ανταγωνισμός του Rift. Από πλευράς όγκου, υπήρχαν και αντίστοιχα του Rift και πιο μικρά και πιο μεγάλα. Το μόνο νέο που έταξε το Rift στον κόσμο ήταν ότι θα ήταν προσιτό με καλά χαρακτηριστικά. Μου αρέσει που στην αρχή μιλούσαν και για bundle με κονσόλες ως αξεσουάρ. Αξεσουάρ... που κάνει παραπάνω από το προϊόν; Είναι φανερό ότι καποια στιγμή άλλαξαν τα πλάνα. Η μόνη παρηγορητική σκέψη είναι ότι πιθανότατα ανέβασαν την τιμή απο τη μία για να δυσκολέψουν τον ανταγωνισμό (η Valve αρχικά έλεγε ότι θα ήταν πιο ακριβό το Vive από το Oculus, τώρα μάλλον στριμώχνεται.. πόσο πιο ακριβο; Θα πρέπει να συμπιεστεί η διαφορά) και απο την άλλη για να δημιουργήσουν αναχώμα στην πτώση της τιμής λόγω ανταγωνισμού τα ένα-δυο πρώτα χρόνια. Ζημιώνοντας βέβεα ταυτόχονα τους πιό θερμούς υποστηρικτές τους (early adopters). Τα καλά λόγια των οποίων θα είναι καταλύτικά για την περεταίρω εξάπλωση του προιόντος τους. Να δούμε πως θα τους βγεί. Προσωπικά, λεω να μην αγοράσω το πιο καλο σε χαρακτηριστικά μοντέλο, ούτε το πιο φθινό. Θα αγοράσω το προιόν της εταιρίας που εγώ θα κρίνω οτι φέρθηκε λιγότερο λαίμαργα.
ChrisN.S. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 O Κώστας Πρέκας της τεχνολογικής δημοσιογραφίας.. χαχα. 3
Sotosgl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Θυμάμαι την πρώτη μου VR εμπειρια στο Village στην Φραγκοκλησιας με ένα παιχνίδι Boxing που εδινες ένα πεντοχιλιαρο αν θυμάμαι καλα σε αντίθεση με το πενηνταράκι που έκαναν τα αλλά παιχνίδια (crazy taxi κλπ).Τότε αν και ήταν μια αηδία και μισή και εβγαινες απο το μηχανημα στην καλύτερη με μάτια πρησμένα και κατακόκκινα και στην χειρότερη με κρίση επιληψιας,άξιζε τα λεφτά του γιατί δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης.Τώρα που στην χειροτεχνία στο προνηπιο το ανηψακι μου φτιάχνει VR cardboard μάσκες,παίζω παιχνιδαρες σε 4Κ σε 65αρες και αφού το VR δεν έχει φτάσει την immersive ή immersible εμπειρία του SAO θα πω noty για τώρα..Το κακό είναι ότι άρχισε το τσουρέκιασμα από νωρίς...Θυμάστε τότε με το Iphone τι προμο είχε πέσει με ειδήσεις τύπου "Αυτό το παιδάκι με το app του Ερυθρού σταυρού στο iphone του έζησε κάτω από τα ερείπια 5 μέρες,χειρουργησε τον 5χρονο ξάδερφό του,ξεγεννησε την θεία του και έκανε την πέτρα χρυσό" ε deja vu..με το VR έκανε χειρουργείο 900 χιλιόμετρα μακριά(άσχετα αν ή Τηλεϊατρική υπάρχει καμία 20αρια χρονια,ή γιαγιά φοράει το OR και χορεύει με τον νεκρό άντρα της και άλλες τέτοιες μπούρδες.Δεν είναι θέμα "λαουτζικο ζηλευεις" και δεν μπορείς να το αποκτήσεις που πετάνε συνήθως 15χρονα που απλά ουρλιάζουν και κοπανιουντε και τελικά τους δίνουν οι γονείς τους ότι ζητήσουν.Αν δεν μου καλύπτει κάποια ουσιαστική ανάγκη ή δεν το βρίσκω χρήσιμο αρκετά,γιατί να το πάρω;Για να πιάνει χώρο δίπλα στο xxx gargetaki που πήρα και δεν χρησιμοποίησα πολύ.Σε 5 6 χρόνια τα ξαναλεμε μέχρι τότε προτιμώ αντί να βλέπω στο OR ότι πετάω να πάρω ένα drone με PoV στα μισά λεφτά,αντί να ταξιδεύω σε ένα κάστρο με ένα σπαθί να ταξιδεύω στο ίδιο κάστρο IRL με τα αλλά μισά λεφτά κσι του χρόνου που θα πέσει 70% ή αν υπάρχει ακόμα και δεν έσκασε ή φούσκα βλεπουμε
zafoddy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 1ον ο αρθρογράφος βάζει τα μεταφορικά τέλη κτλ και βγάζει ένα χιλιάρικο και το συγκρίνει με την τιμή του πρωτότυπου χωρίς αυτά και λέει ότι είναι τριπλάσια τιμή. Η διαφορά 300 με 700 στην Ελλάδα είναι 400€ και όχι 600€ αν ήταν τριπλάσια. 2ον Το VR θα πουλήσει τρελό γιατί αυτοί που το θέλουν έχουν φράγκα, σκάνε ήδη πολλά φράγκα και οδηγούνται από το πάθος τους. Και αυτό δεν είναι το gaming, όπως προείπαν αρκετοί δεν μπορείς να παίξεις για ώρα counter strike με το heads και επίσης δεν θα το έχουν και πολλοί για να παίξεις μαζί. Αυτοί που θα το αγοράσουν είναι όσοι είναι εθισμένοι στο πορνό. Ήδη τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρίες παραγωγής με την ανακοίνωση της προπαραγγελίας και υπάρχουν ήδη αρκετές ταινίες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί στην Αμερική είναι πορνοστάρ.
Sotosgl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μπλα μπλα μπλα early adopter μιας τοσο φοβερης τεχνολογιας. Paying Beta Tester εννοεις μαλλον. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος που δεν θελει να παρει κατι Day 1 οταν ειναι 10000% σιγουρο οτι θα ερθει με προβληματα που στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν θα μπορεις να φτιαξεις και μονος σου (κοινως θα παει πισω Αμερικα για Service) και που θα σου χαλασει την ολη εμπειρια ειναι μαγκας ενω ο αλλος που θα το παρει μετα απο κατι μηνες εως 1 χρονο ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ειναι αυτοματως μπατιρης,αστεγος,διακονιαρης,τρωει απο τα σισιτια της αρχιεπισκοπης και αλλα ομορφα που εχει σχηματισει ο Ελληναρας στο μυαλουδακι του. 1
badweed Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 μου αρεσει η γωνια προσεγγισης που χρησιμοποιειται στο αρθρο , δεν εχει τον εντονα διαφημιστικο χαρακτηρα που ακολουθει η πλειοψηφια των αρθρων περι VR προιοντων και εχει μια δικαιη δοση προοπτικης απο την πλευρα του καταναλωτη, του χρηστη , αυτου που θελει να δει κατι πρωτοποριακου που θα εδραιωθει σαν απολαυση, κατι που πολλες φορες αποσιωπαται για χαρη της διασπορας του ενθουσιασμου και των εντυπωσεων . 2
krokos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μπράβο στον αρθρογράφο που διατυπώνει μια άποψη τεκμηριωμένη, κόντρα στην κοινή γνώμη. Ωστόσο εγώ θα διαφωνήσω με κάποια σημεία του άρθρου. Θεωρώ ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην τιμή, ενώ το βασικό στοίχημα είναι η χρησιμότητα του VR. Τι ακριβώς προσφέρει το VR σήμερα? Για ποια «δουλειά» το αγοράζουμε? Σε ποιους απευθύνεται? Με ποιο επιχειρηματικό μοντέλο προσπαθεί να κινηθεί στην αγορά? Τι θα μπορεί μελλοντικά να προσφέρει, ποιες νέες ανάγκες να καλύψει και ποιούς νέους χρήστες να τραβήξει? Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα κρίνουν την πορεία του VR και ΟΧΙ Η ΤΙΜΗ. Κάποτε τα 600 ευρο φαινόταν πολλά για ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι όμως για ένα iphone. Και δεν νομίζω ότι το kinect δεν περπάτησε λόγο της τιμής του… 4
nectons Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 ποτε μου δε καταλαβα κοσμο που προ-παραγγελνει vr συσκευες απο χρυσαφι , πριν καν βγουν τα πρωτα reviews.... Δεν χρειάζεται reviews η συγκεκριμένη συσκευή. Υπάρχει μερικά χρόνια στην αγορά και αυτοί που το παρήγγειλαν ξέρουν τι θέλουν. Έχω το dk2 και όταν θα είμαι οικονομικά έτοιμος θα το πάρω και εγώ. Πίστεψε με Δεν χρειάζεται καμιά δοκιμή. Απλά τα σπάει και είναι απίστευτη εμπειρία. 1
21century Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Η τεχνολογία πλέον τώρα ωριμάζει σε ότι αφορά την εικονική πραγματικότητα, όσο εξελίσσεται θα δούμε εμπορικά προιόντα με πολύ χαμηλότερη τιμή...αρκεί να μην πειράζει τα μάτια...
Chocobo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Το ότι τοο άρθρο είναι λάθος το ξέρουμε καθώς το oculus πουλάει....ΠΟΛΥ... Το ότι πουλάει όμως για μένα αποκαλύπτει ένα πράγμα που δυστοιχός εμείς οι PC gamers το έχουμε σε μεγάλο βαθμό.. Έλειψη αγοραστικής συνείδησης..!!!! Απαράδεκτο για μένα ο καθένας να προπαραγγέλνει το oculus μετά την κοροιδία της τιμής του.. Πόσο καιρό η τιμή θα ήταν μεταξύ 200-400..? Πόσο καιρό κατέληξαν πως τελικα θα είναι περισσότερο προς το 400ευρω.? Πόσο καιρό είπαν πως τελικά θα είναι μάλλον στα 350.? Σκάνε τώρα με ένα σετ 600-700 ευρώ και τα πρόβατα τους χαηδεύουν τα αφτιά με προπαραγγελίες ρεκόρ.? Όχι μόνο αυτό αλλά τους υποστιρίζουν κιόλας με σχόλια του στυλ : ΄΄νέα τεχνολογία είναι τι περιμένεις΄΄ ΄΄όποιος τα έχει τα δίνει΄΄ ΄΄δεν πειράζει θα πέσει γρήγορα΄΄ ΄΄δεν είναι για Ελλάδα αλλά για Αμερική που τα 2000g είναι ένας μισθός΄΄ κλπ κλπ Το κακό είναι πως αυτά βλέπουν οι εταιρίες και καταλήγουμε να πληρώνουμε pc hardware πανάκριβα π.χ midrange gpus/cpus απο 300 ευρώ έκαστο όσο για την γνώμη μου για το oculus? Θα είναι απίστευτο σε πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια(horror,explore παράδειγμα) αλλά δεν νομίζω να μπορεί να παίξει κανείς για πολύ ώρα. Εγώπροσωπικά και με ένα ζευγάρι πανάλαφρα ακουστικά sony που έχω αρχίζω να νιώθω ενόχληση μετά απο κάνα δύωρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα