Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες , εχω ενα βιντεακι απο καμερα παρακολουθησης και θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται κ πως να βελτιωθει η καθαροτητα του βιντεο ή ακομα και 3-4 καρε απτο βιντεο..

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα screen από το/τα καρέ που σε ενδιαφέρουν και να τα επεξεργαστείς στο photoshop ή στο δωρεάν gimp. Απευθείας στο βίντεο είναι ποιο περίπλοκο.

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα screen από το/τα καρέ που σε ενδιαφέρουν και να τα επεξεργαστείς στο photoshop ή στο δωρεάν gimp. Απευθείας στο βίντεο είναι ποιο περίπλοκο.

μηπως θα μπορουσες να μου πεις πως λεγεται στα αγγλικα η συγκεκριμενη διαδικασια για να βρω  tutorial  στο youtube?

Δημοσ.

Τι βελτίωση πιστεύεις πως μπορείς να έχεις ?
Γιατί κάτι μου λέει πως θες π.χ. να δείς μια φάτσα ή μια πινακίδα κυκλοφορίας που έχει καταγραφεί σαν τετραγωνάκια και να την "μεταμορφώσεις" ώστε να δείς φάτσα καθαρά ή τα γράμματα κανονικά.

Σε τέτοια περίπτωση... μόνο στις ταινίες γίνεται.

Δημοσ.

μηπως θα μπορουσες να μου πεις πως λεγεται στα αγγλικα η συγκεκριμενη διαδικασια για να βρω  tutorial  στο youtube?

Επειδή πρόσφατα έμπλεξα με μια τέτοια "απαίτηση", θα σου πω τι να κάνεις.

Πρώτα θα πρέπει να πάρεις ένα καρέ από το βίντεο που να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που θέλεις. Συνήθως, τέτοια βίντεο ανοίγουν σωστά μόνο με τον Player του καταγραφικού ή με κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής που δίνει ο κατασκευαστής. Στο πρόγραμμα, αν δεν έχει δυνατότητα για αποθήκευση εικόνας, μεγάλωσε το παράθυρο ώστε να πιάνει όλη την οθόνη και πάτα το πλήκτρο prtscr.

Μετά πήγαινε στην ζωγραφική και πάτα τα πλήκτρα CTRL+V ή από το μενού Επεξεργασία->Επικόλληση.

Σώσε την εικόνα σαν bmp για να μην έχεις αρχικές απώλειες και φόρτωσε την στο πρόγραμμα επεξεργασίας που έχεις. ΑΝ δεν έχεις δοκίμασε το δωρεάν IrfanView (προσοχή στην εγκατάσταση για να πατήσεις decline ή να ξετσεκάρεις ότι offers μπορεί να σου έχει, αν έχει! ).

Στο irfan, πήγαινε στο μενού Image->Resize/resamble και επέλεξε se new size as percentage.

Δοκίμασε για αρχή ένα 200% και δες πως είναι το αποτέλεσμα. Αν χάλασε πολύ κάνε undo και δοκίμασε 150%. Αν δεν χάλασε πολύ δοκίμασε και λίγο παραπάνω.

Όταν μεγεθύνεις όσο αντέχει, πάτα SHIFT+S για sharpness. Επανέλαβε μερικές φορές ακόμα (αλλά με μέτρο) μέχρι να αρχίσει η εικόνα να βγάζει πολύ έντονους κόκκους.

Μετά πήγαινε Image->Effects->Effects browser και δοκίμασε σιγά-σιγά με το median filter να αφαιρέσεις λίγο τους κόκκους. Μην υπερβάλεις γιατί θα χαλάσει τελείως μετά.

Τέλος, με το Image->Color correction μπορείς να διορθώσεις την φωτεινότητα και το contrast.

Αυτά μπορείς να κάνεις με το δωρεάν irfanview. Μετά πας σε εξειδικευμένα προγράμματα όπως το focus magic.

Περισσότερα στο google.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...