Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συνφορουμιτες, πριν αρκετούς μήνες είχα (2-3 τουλάχιστον) είχα ανοίξει ένα παρόμοιο θέμα θέλοντας να πάρω μια ιδέα, από τότε πολλά άλλαξαν, το μπάτζετ, οι ανάγκες και οι γνώσεις μου πάνω στους υπολογιστές. Ψάχνοντας εδώ και αρκετό καιρό κατέληξα στο παρακάτω build και θα ήθελα τις απόψεις και τις συμβουλές σας.

-Το pc θα χρησιμοποιηθεί για gaming, ίσως και λίγους πειραματισμούς με τον προγραμματισμό, η τιμή του είναι στον τίτλο (1100€)

-Δεν θα χρησιμοποιησω κάποιο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, πέρα από games ίσως λίγο python, gamemaker και μπορεί στο μάλλον να δοκιμασω και καποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού. Mining δεν σκοπεύω να κάνω, ίσως στο μέλλον απλως για να δω πώς ειναι

-Η οθόνη δεν περιλαμβάνεται, θα αγοράσω μια 24αρα-25αρα full hd, ίσως με free sync. Ποντίκι πληκτρολόγιο δεν χρειάζεται.

- Σκοπεύω να το στησω μόνος μου, λειτουργικό δεν χρειάζομαι

- Το βρίσκω πολύ σημαντικό το pc να είναι future proof, για αυτό και η επιλογή skylake επεξεργαστή και ddr4 ram

-oc σε CPU θα ήθελα να κάνω αλλά το κόστος είναι αρκετά υψηλό (150€ εξτρα τουλάχιστον) οπότε όχι. oc στην κάρτα γραφικών θέλω να κάνω αλλά δεν ξερω εάν έχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση (πέρα από καλό airflow)

- Τέλος θέλω όσον το δυνατόν περισσότερα κομμάτια να είναι από το ιδιο μαγαζί (guarantee, visionstudio κυριως)

Προχωράμε στην σύνθεση μου:

CPU: i5 6500 (230€)

mobo: msi b150m night elf (100€)

HDD: Wd caviar blue 1tb (50€)

ssd: samsung 850 evo 250gb (95€)

psu: Thermaltake Smart SE 630W (75€)

case: nzxt s340 (100€ black and red)

ram: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (60€)

Gpu: είμαι ανάμεσα σε r9 380 και 390. Πιθανότατα θα πάρω την 390 αλλά δεν σκοπεύω να χρησιμοποιησω 1440p monitor, προτιμώ να έχω όλες τις ρυθμίσεις στο μάξιμουμ και να πιάνω 50-60fps

Χρησιμοποίησα τα ονόματα των κομματιων και όχι link για να είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση και κατανοητό, όλα τα παραπάνω κομμάτια βρίσκονται στο Σκρουτζ. Θέλω ένα red and black theme για αυτό και η msi κάρτα, το gaming design της mobo με κόκκινες λεπτομερειες και το κουτι είναι στάνταρ, δεν θέλω να έχουν κάποιο άλλο χρώμα. Το ιδιο ισχύει και για τις Ραμ.

Πώς σας φαίνεται η σύνθεση; Η mobo και το psu με κάνουν να αμφιβάλλω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτά, ειδικά για το chipset της μητρικής. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια αλλαγή; Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστω για τον χρόνο που αφιερωσατε να το διαβασετε όλο αυτό :ρ

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το chipset της μητρικής, να πας σε H170 (αφού δεν πας για o/c) και εφόσον θέλεις ντε και καλά, μαύρο-κόκκινο είσαι εδώ

Για GPU, εφόσον το σηκώνει η τσέπη σου, να πας σε 390 μιας και θέλεις όσο το δυνατόν future proof PC. Μπορεί μελλοντικά να στη βαρέσει και για monitor.

Για τροφοδοτικό δεν έχω άποψη, θα πρέπει να βοηθήσει κάποιος άλλος. Εγώ πάντως επέλεξα αυτό που είναι σε προσφορά μέχρι αύριο και έχω διαβάσει καλά λόγια + τα παραπάνω watt τα οποία βοηθούν στο futureproof του πράγματος.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό τα παραπάνω που επέλεξες + αυτά που προτείνω εγώ, φτάνουν στα 1115€.

85€ το τροφοδοτικό

125€ η mobo

380€ η R9 390

220€ ο i5 6500 

100€ το κουτί

60€ οι μνήμες

50€ ο HDD

95€ ο SSD

-----------------------

1115€ Σύνολο 

• Like 1
Δημοσ.

Για το chipset της μητρικής, να πας σε H170 (αφού δεν πας για o/c) και εφόσον θέλεις ντε και καλά, μαύρο-κόκκινο είσαι εδώ

Για GPU, εφόσον το σηκώνει η τσέπη σου, να πας σε 390 μιας και θέλεις όσο το δυνατόν future proof PC.

Για τροφοδοτικό δεν έχω άποψη, θα πρέπει να βοηθήσει κάποιος άλλος.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια, για ποιο λόγο να προτιμησω mobo με h170 chipset? Ξερω ότι είναι ανώτερο αλλά δεν γνωρίζω με ποιον ακριβώς τρόπο. Θα δω κάποια αλλαγή στις επιδόσεις ή έχει καλύτερη κατασκευή; Εάν πάρω αυτήν που μου πρότεινες θα προτιμησω την έκδοση της με backlighting που κοστίζει κάνα 10€ παραπάνω. Πώς ακριβώς θα επωφεληθω λοιπον από το h170 chipset, γιατί με το b150 έχουν αρκετή διάφορα ( 35€+)

edit: επίσης η b150 έχει και μια μικρή λωρίδα led κοντά στις θύρες από ότι κατάλαβα και ενισχυμένη θύρα για την κάρτα γραφικών παρόλο που είναι φθηνότερη.

Δημοσ.

Παρόμοια σύνθεση (όσον αφορά σε chipset mobo  cpu και ssd) έχω και εγώ και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος αλλά αν επέλεγα τώρα από την αρχή θα επέλεγα την mobo με τον H170 για μεγαλύτερη επεκτασιμότητα (Μ2 δίσκοι).

Κάνεις μια σύνθεση 1100 € και κολλάς στα 35 €?

Εγώ όταν έκανα την αναβάθμιση (mobo-cpu-ram) τα κουκιά ήταν τόσο μετρημένα (400+ ) που τα 35 € παραπάνω για εμένα ήταν ποσό καθώς είχα να καλύψω και άλλες ανάγκες, αν τα είχα χωρίς δισταγμό θα έπαιρνα το H170!

• Like 1
Δημοσ.

Να ξέρεις ότι πολλές z170 (και λένε ότι θα βγάλουν και ειδικά μοντέλα μητρικές H για oc) μητρικές πλέον σε αφήνουν να κάνεις oc σε κλειδωμένους επεξεργαστές(χάνοντας το Turbo Boost ,C-State και τα ενσωματωμένα γραφικά ),οπότε μπορείς να σκεφτείς να πας στον ποιο φτηνό i5 (αν σε στενεύει το budged) και σε καλύτερη μητρική.
http://www.tomshardware.com/news/sky-oc-non-k-overclock-bios,30763.html

Δημοσ.

Μην κάνεις τσιγκουνιες στην μητρική....είναι αυτή που θα κάνει κουμάντο (μαζί με το τροφοδοτικό)  στα parts που θα βάλεις επάνω. Προτείνω και εγώ h170 και αν ξεκολλήσεις λίγο από το μαυροκοκκινο που θες στο board - δες και την μητρική μου με 102,94 από visionstudio...

Δημοσ.

εγω ειμαι ρης αποψης μεινε σε αυτη την μητρικη και τροφοδοτικο http://www.skroutz.gr/s/5624890/XFX-TS-Series-750W-Gold.htmlη καποιο να ειναι gold.

Να ξέρεις ότι πολλές z170 (και λένε ότι θα βγάλουν και ειδικά μοντέλα μητρικές H για oc) μητρικές πλέον σε αφήνουν να κάνεις oc σε κλειδωμένους επεξεργαστές(χάνοντας το Turbo Boost ,C-State και τα ενσωματωμένα γραφικά ),οπότε μπορείς να σκεφτείς να πας στον ποιο φτηνό i5 (αν σε στενεύει το budged) και σε καλύτερη μητρική.

http://www.tomshardware.com/news/sky-oc-non-k-overclock-bios,30763.html

Παρόμοια σύνθεση (όσον αφορά σε chipset mobo  cpu και ssd) έχω και εγώ και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος αλλά αν επέλεγα τώρα από την αρχή θα επέλεγα την mobo με τον H170 για μεγαλύτερη επεκτασιμότητα (Μ2 δίσκοι).

Κάνεις μια σύνθεση 1100 € και κολλάς στα 35 €?

Εγώ όταν έκανα την αναβάθμιση (mobo-cpu-ram) τα κουκιά ήταν τόσο μετρημένα (400+ ) που τα 35 € παραπάνω για εμένα ήταν ποσό καθώς είχα να καλύψω και άλλες ανάγκες, αν τα είχα χωρίς δισταγμό θα έπαιρνα το H170!

Μην κάνεις τσιγκουνιες στην μητρική....είναι αυτή που θα κάνει κουμάντο (μαζί με το τροφοδοτικό)  στα parts που θα βάλεις επάνω. Προτείνω και εγώ h170 και αν ξεκολλήσεις λίγο από το μαυροκοκκινο που θες στο board - δες και την μητρική μου με 102,94 από visionstudio...

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα προτιμησω ένα καλύτερο τροφοδοτικό οπως με συμβούλεψε ο johninio. Όσον αφορά την μητρική, θέλω πολύ να είναι μαυρη-κοκκινη επειδή αυτός είναι και ο λόγος που παίρνω την msi καρτα και την μαυρη-κοκκινη έκδοση του κουτιού.

Είμαι ανάμεσα στις εξής μητρικές:

-Asrock Fatal1ty H170 Performance https://www.skroutz.gr/s/7397834/Asrock-Fatal1ty-H170-Performance.html

-Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 https://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html

-MSI H170A Gaming Pro https://www.skroutz.gr/s/7479219/MSI-H170A-Gaming-Pro.html

Τιμες: 120,150 και 135. Εάν πάρω την asrock z170 θα πάρω να κλοκαρω τον i5 6500? Η msi μου αρέσει επειδή έχει το backlighting για αυτό την εβαλα αλλά δεν μου ειναι και απαραίτητο. Αξιζει λοιπόν η αγορά της asrock z170 και ποια τα πλεονεκτήματα του z170? Χρειαζομαι λίγη βοήθεια στην επιλογή τροφοδοτικό, συμφωνα με αυτό το site http://outervision.com/power-supply-calculator και ένα 500αρι με καλύπτει, οπότε υπάρχει λόγος να πάρω 750w τροφοδοτικό; Αρχικά εγώ κοίταζα για ένα με 600w+ και να είναι 80plus bronze που πιστεύω με υπερκαλύπτει και μου αφήνει περιθώρια αναβάθμισης. Τι πιστεύετε;

Δημοσ.

Αν πάρεις Z170 μητρική θα πάς υποχρεωτικά στον i5 6600k αυτή τη στιγμή. (δεν ξέρω προσωπικά τι παίζει με τους skylake και την Asrock και τη φήμη ότι θα μπορείς να κλοκάρεις κλειδωμένους επεξεργαστές)

Παραπάνω πάντως αναφέρεις ότι δεν θα ασχοληθείς με o/c συνεπώς δεν έχεις κάποιο λόγο να πας σε Z μητρική. Από τις παραπάνω mobo που παρέθεσες εγώ θα προτιμούσα την MSI, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό.

Τέλος όταν μιλάς για futureproof μηχάνημα, θέλεις 650+ bronze τροφοδοτικό τουλάχιστον. Αν πάρεις 500άρι θα τρέμει το φυλλοκάρδι σου. Μην τσιγκουνεύεσαι χρήματα για το τροφοδοτικό, υπέρ της αισθητικής (έχουμε το ίδιο κουσούρι, σε καταλαβαίνω).

Δημοσ.

Αν πάρεις Z170 μητρική θα πάς υποχρεωτικά στον i5 6600k αυτή τη στιγμή. (δεν ξέρω προσωπικά τι παίζει με τους skylake και την Asrock και τη φήμη ότι θα μπορείς να κλοκάρεις κλειδωμένους επεξεργαστές)

Δεν είναι φήμη, κυκλοφορεί κανονικότατα bios για όλες της z μητρικές της και μπορείς να κλοκάρεις ότι θες. (αν θες)

Και από ότι λένε οι σελίδες που το δοκίμασαν όλοι οι skylake ανεβαίνουν μέχρι τα ~4,5 αρκετά εύκολα.

Όπως και να έχει το oc πάντα είναι μια περίεργη περίπτωση και πρέπει να αποφασίσει μόνος του αν αξίζει για αυτόν ή όχι.

Δημοσ.

Ναι, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, γι' αυτό και έθεσα εαυτόν εκτός. Εξάλλου προσωπικά αν ήθελα να κλοκάρω θα έπαιρνα Z Mobo και 6600k επεξεργαστή. Δεν μου αρέσει η ιδέα να προσπαθήσω να κλοκάρω κλειδωμένους CPU

Δημοσ.

Δεν είναι φήμη, κυκλοφορεί κανονικότατα bios για όλες της z μητρικές της και μπορείς να κλοκάρεις ότι θες. (αν θες)

Και από ότι λένε οι σελίδες που το δοκίμασαν όλοι οι skylake ανεβαίνουν μέχρι τα ~4,5 αρκετά εύκολα.

Όπως και να έχει το oc πάντα είναι μια περίεργη περίπτωση και πρέπει να αποφασίσει μόνος του αν αξίζει για αυτόν ή όχι.

Παραπάνω πάντως αναφέρεις ότι δεν θα ασχοληθείς με o/c συνεπώς δεν έχεις κάποιο λόγο να πας σε Z μητρική. Από τις παραπάνω mobo που παρέθεσες εγώ θα προτιμούσα την MSI, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό.

Τέλος όταν μιλάς για futureproof μηχάνημα, θέλεις 650+ bronze τροφοδοτικό τουλάχιστον. Αν πάρεις 500άρι θα τρέμει το φυλλοκάρδι σου. Μην τσιγκουνεύεσαι χρήματα για το τροφοδοτικό, υπέρ της αισθητικής (έχουμε το ίδιο κουσούρι, σε καταλαβαίνω).

Τροφοδοτικο θα επαιρνα 600w+ σιγουρα ετσι κι αλλιως, απλως καποιος μου προτεινε ενα 750αρι και δεν ημουν σιγουρος. Η msi εχει 3.1 usb ενω οι asrock εχουν m2 socket. Τι να προτιμησω; 

Δημοσ.

Τροφοδοτικο θα επαιρνα 600w+ σιγουρα ετσι κι αλλιως, απλως καποιος μου προτεινε ενα 750αρι και δεν ημουν σιγουρος. Η msi εχει 3.1 usb ενω οι asrock εχουν m2 socket. Τι να προτιμησω; 

Εγώ σου πρότεινα αυτό που είναι επώνυμο, σε καλή τιμή και με 5 χρόνια εγγύηση. Από εκεί και πέρα και ένα 630 θα σε καλύψει, απλά η διαφορά στην τιμή είναι μικρή με τα μικρότερα τροφοδοτικά.

Ενδεικτικά σε σκρουτζομάγαζα το Coolermaster 650m έχει 85€, ενώ στο e-shop μέχρι αύριο το 750m έχει 87€

Δημοσ.

Εγώ σου πρότεινα αυτό που είναι επώνυμο, σε καλή τιμή και με 5 χρόνια εγγύηση. Από εκεί και πέρα και ένα 630 θα σε καλύψει, απλά η διαφορά στην τιμή είναι μικρή με τα μικρότερα τροφοδοτικά.

Ενδεικτικά σε σκρουτζομάγαζα το Coolermaster 650m έχει 85€, ενώ στο e-shop μέχρι αύριο το 750m έχει 87€

Καλη η προταση σου αλλα εντοπισα thermaltake 730w semi modular στο σκρουτζ με 77ευρω http://www.skroutz.gr/s/3048827/Thermaltake-Smart-SE-730W.html και απο οτι καταλαβα εχει και εγγυηση για 2-3 χρονια. Ξερεις εαν η thermaltake ειναι εμπιστη εταιρεια: τα προιοντα της ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα υπολοιπα επωνυμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...