Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή συγγνώμη, ας ρωτήσω τώρα εγώ ο χαζός...

Πριν από λίγα χρόνια που είχε γίνει το μπαμ με τις κινεζιές και τα επώνυμα smartphones, που κάναν optimization όταν εντόπιζαν ότι τρέχει το antutu (http://www.anandtech.com/show/7384/state-of-cheating-in-android-benchmarks), έλεγε το ένα στρατόπεδο (της Apple) στο άλλο (του Android) ότι μόνο έτσι θα νομίζετε πως έχετε δυνατά κινητά.

Ξαφνικά, τώρα που η Apple βγάζει ένα εξωπραγματικό score, το antutu μεταμορφώθηκε στο ακριβοδίκαιο benchmark tool;

Ρε πάτε καλά; Δηλαδή φαίνεται σε μερικούς από εδώ μέσα πιο ΛΟΓΙΚΟ και ΠΙΘΑΝΟ μια εταιρία να κάνει sneaky optimizations σε ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ πλατφόρμα (Android), παρά σε μια κλειστού κώδικα (iOS); 

Είναι γνωστό -τουλάχιστον σε όποιον δε φοράει γυαλιά συγκεκριμένης εταιρίας- ότι:

1) Οι κατασκευαστές κλέβουν στα benchmarks. Σε όλα. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ.

2) Το Antutu είναι από τα χειρότερα benchmark.

3) Το score στο benchmark ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Πιθανόν, σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο, όπου τα benchmark tools θα ήταν ολόσωστα, το iPhone να έβγαινε και πάλι πρώτο (μέσα στην 3αδα σίγουρα). Αλλά ήμαρτον, τι συγκρίνουμε; Τα iPhone είναι ΤΑ ΜΟΝΑ κινητά στην λίστα που έχουν OS ειδικά γραμμένο για το hardware που φοράνε.

Όταν μάλιστα πληρώνει κάποιος 800 ευρώ, πρέπει να έχει την ΑΠΑΙΤΗΣΗ η λίστα του antutu να αρχίζει με: iPhone6s, iPhone6, iPhone5 κτλ. Τουλάχιστον δηλαδή τα top3 να είναι της εταιρίας. Αυτό έλειπε, να σου πουλάει ο ανταγωνισμός generic OS (android) με generic hardware (snapdragon, qualcom, mediatek) και να σε περνάει κιόλας. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ APPLE.

Είναι τουλάχιστον γελοίο να ζητάμε από το android τις ίδιες επιδώσεις και το ίδιο optimization όταν απευθύνεται σε εκατοντάδες συσκευές.

Όπως και να 'χει συγκρίνετε μήλα με... όχι μήλα.

Θέλει κάποιος να δώσει 800 ευρώ για κινητό με απελπιστικά κλειδωμένο περιβάλλον, hardware του 2011 με ψευτολύσεις για multitasking; Μαγκιά του. 

Θέλει κάποιος να δώσει 600 ευρώ για κινητό με άπειρο bloatware, όπου θα πρέπει να κάτσει μετά πάνω από το xda-developers να διαβάζει το ένα thread μετά το άλλο, για να πάρει 5-10% παραπάνω δύναμη το κινητό του από τα bloatware που θα αφαιρέσει; Πάλι μαγκιά του.

Θέλει μήπως κάποιος να δώσει 250 ευρώ για να πάρει κινέζικο bloatware και design-αντιγραφή από της περσινές ναυαρχίδες των Apple, Samsung, LG; Ε ας το κάνει.

Αλήθεια υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που πιστεύει ότι η εταιρία "του" δεν έχει ούτε ΕΝΑ μειονέκτημα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό; Δε νομίζω..

Τότε τι σφάζεστε;

• Like 19
  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@George tech

Πήγαινε να τα πείς σε όσους πήραν iPhone6(plus) (που βρίσκεται στο μέσον των αποτελεσμάτων).

Το άρθρο και τα αποτελέσματα που παραθέτει, δεν έχει ουδεμία σχέση με όσα γράφεις. Είναι αυτό που λέμε, είσαι εκτός θέματος.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται τι χρήση το θέλει.. Όχι δεν το θεωρώ λογικό, αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο στις high end συσκευές οι τιμές αντί να πεύτουν λόγω ανταγονισμού, αντίθετα ανεβαίνουν όλο και περισότερο. Όπως και να χει σημασία έχει να ξέρεις τι παίρνεις και ακριβώς όπως είπες να μην πεύτεις θύμα του μάρκετινγκ της κάθε εταιρίας που προσπαθεί να σου πουλήσει κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που υπόσχεται.. Έχουν περάσει αρκετές συσκευές απο τα χέρια μου και ios και android. Δεν είμαι με κανένα στρατόπεδο, ίσα ίσα που πιστεύω ότι η κάθε πλατφόρμα έχει τα υπερ και τα κατά της (πχ το ios λόγω καλύτερης διαχείρισης μνήμης είναι πιο ελαφρύ γενικά με αποτέλεσμα να είναι ταχύτερο, ενώ το android σου δίνει περισότερες δυνατότητες και παραμετροποίηση), απλά γνώμη μου είναι ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές των 700€+, το iPhone είναι το πιο "τίμιο", διότι κάνει αυτό το οποίο υπόσχεται απροβλημάτιστα, τώρα αν αξίζει γενικότερα να δώσρις τόσα λεφτά για ένα κινητό αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενος..

Υγ, εγώ τώρα το iphone 6 64 έχω και το πήρα 600€ από γνωστό.

Κατ'αρχην δεν απευθυνομαι προσωπικα,καθως δεν σε γνωριζω!Νομιζω,λοιπον, οτι οι τιμες εχουν παρει την ανηφορα λογω διαφορων παραγοντων οπως η αδιαμφησβιτητη τεχνολογικη προοδος κα.Πιστευω,ομως,πως η apple,εχοντας την μεριδα του λεοντος,με βαση τις πωλησεις,κατευθυνει το παιχνιδι προς οφελος της(τιμολογιακη πολιτικη).Βλεποντας οι αλλες εταιριες οτι υπαρχει περιθωρειο λογω τις ανταπροκρισεις των καταναλωτων ακομα κ σε πολυ υψηλες τιμες,ακολουοθυν τον ιδιο δρομο.

Κατα την γνωμη μου,αυτο θα αλλαξει μονο οταν εμεις οι καταναλωτες θα το απαιτησουμε,σταματωντας να αγοραζουμε αλογιστα ην οποια ''ετησια ναυαρχιδα''.

Tελος,δεν εξεταζω τον τροπο που θελει να ξοδεψει ο καθε ανθρωπος τα χρηματα του,αλλα προσπαθω να δειξω οτι μιλαμε για smartphones.

Δημοσ.
Ξαφνικά, τώρα που η Apple βγάζει ένα εξωπραγματικό score, το antutu μεταμορφώθηκε στο ακριβοδίκαιο benchmark tool;

Όχι, εντάξει. Και στα υπόλοιπα benchmarks γ@μεί!

• Like 4
Δημοσ.

Και ποιος μου λεει εμενα οτι η apple δεν πληρωσε να φαινονται και να διαβαζοντσι διαφορετικα στις πλατφορμες της?? Ειναι δυνατον σε οποιαδηποτε πλατφορμα και να τρεχει ενας δυπυρηνος δυο με τρεις φορες καλυτερα απο ολους τους οχταπυρηνους και 2 γιγα ραμ καλυτερα απο 4? Μην τρελαθουμε...

Φυσικά και γίνεται! 

Δημοσ.

Θέλει κάποιος να δώσει 800 ευρώ για κινητό με απελπιστικά κλειδωμένο περιβάλλον, hardware του 2011 με ψευτολύσεις για multitasking;

I summon the Federer!

Δημοσ.

Τι να το κανεις το μηχανημα, αφου σε εχει μονιμα περιορισμενο... (Τι να τι κανω τη Jaguar, αφου το γκαζι μπορω να το πατησω μονο 10%).

Θελει ανταπτορα ακομα και για OTG... Τι να το κανεις???

Σε λιγο θα θελει και μπριζες apple για να φορτιζει...

Καλο το σκορ... ανουσιο δε... 

iPhone = αναιτιος ποζερας

• Like 7
Δημοσ.

για φαντάσου όμως να τρέχαν k τα αλλα κινητά ιός  να δεις εκεί γλέντια   :P

Δεν θα έτρεχε τόσο καλά μιας και η Apple σχεδιάζει τον επεξεργαστή οπότε το iOS είναι full optimized.

Ένα άλλο παράδειγμα που είδα από γνωστά κανάλια στο youtube είναι και η απόδοση του FinalCut σε σχέση με το Adobe Premiere, έκαναν τόση καλή δουλειά που η Adobe τρώει σφαλιάρες. 

Δημοσ.

http://www.gsmarena.com/iphone_6s_plus_vs_s6_edge_plus-review-1324p7.php

Winner: Apple iPhone 6s Plus: Apple A9 is a beast - there's no other way to put it. The iPhone 6s Plus is not only the fastest iPhone to date, it's probably the best performing smartphone too. Apple's choice of designing its own processor and OS pays out every year and makes sure iOS users never have to worry about lackluster performance.

Δηλαδή που ειναι το νεο? ειναι καλυτερο  το μήλο και το λενε ολοι. αυτο τι σημαινει οτι τ'αλλα κινητα ειναι για τα σκουπιδια? ευτυχώς που δεν υπάρχουν μονο μήλα και υπάρχουν και καποιοι που δεν θελουν να συγκρινουν μηλα με πορτοκάλια. καλή συνεχεια στο θαψιμο-αποθεωση οπως γουστάρει ο καθένας.

• Like 3
Δημοσ.

2 παράγοντες βοηθάνε απίστευτα στο Iphone

πολύ δυνατή gpu (πάντα την είχαν τα iphone) σε συνδυασμό με αρκετά χαμηλή ανάλυση... σαν αποτέλεσμα να βγαίνει αυτό το θηριώδες score

ένα απλό test στο pc

τρέξτε καποιο 3d benchmark σε 1280χ720 και μετά τρέξτε το σε 1080 η και σε 2χχ ανάλυση.... με μια πχ gtx 970

διαφορές το λιγότερο είναι ......ΧΑΟΤΙΚΕΣ

1000 συγνώμη αλλά μου λείπει η 970,,μπορείς να μου δώσεις μια και να σου στειλω τα αποτελέσματα?  :P :P

• Like 1
Δημοσ.

Αν εβγαινε στην πρωτη θεση ενα android τοτε θα ειχαμε σχολια τυπου "ε ναι, φυσιολογικο" κτλ κτλ.. Βγαινει στην πρωτη θεση iPhone;; "Τους πληρωσε", "στημενο", και και και..... Συμπερασμα; Haters gonna hate.

• Like 3
Δημοσ.

καταρχην το 6s plus εχει αναλυση 1080p την στιγμη που τα περισσοτερα android εχουν 2k...

ακομα και ενας ασχετος  εαν διαιρεσει το score δια 2,τοτε ειναι πιο χαμηλο πχ απο το edge plus...

προσωπικα εαν και το 6s ειναι οντως πιο γρηγορο θα προτιμουσα ενα edge(πολυ πιο ομορφο και εξισου γρηγορο στην πραξη). 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν θα πάρετε iPhone όλοι εσείς που τα κράζετε θα καταλάβετε και θα μετανιώσετε 'μεσα σας' για όλα αυτά που λέγατε τόσο καιρό.(Βέβαια σιγά μην του παραδεχτείτε δημόσια και σιγά μην πάρετε ποτέ iPhone οποτε τα ίδια θα λέτε μια ζωή) Ναι κι όμως είναι τόσο σταθερά! Και ιδιαίτερα σε σύγκριση με όσα android κι αν εχω πιάσει στα χέρια μου κι ας ηταν πολλα απ αυτα κορυφαία ( υποτίθεται ) μου έχουν σπάσει τα νεύρα! Εκτός οτι δεν έχουν εύχρηστο μενού αργούνε πολύ για μένα που βαριέμαι πάρα πολύ να περιμένω έστω και κλάσματα του δευτερολέπτου σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει σε iOS! θέλω οτι εντολή δίνω να γίνετε! Ή το άλλο που αρκετές εφαρμογές κολλάνε η κάνουν τα δικά τους κλείνουν η δεν ανοίγουν όλο προβλήματα όλο προβλήματα γιατί όλο αυτό? Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και ιδιαίτερα για κάτι που 'χει γίνει η καθημερινότητα πλέον! Παίρνεις smartphone για να κάνεις έξυπνα πράγματα όχι να σου γίνει η ζωή πιο δύσκολη! Ότι πληρώνεις παίρνεις αυτό είναι νόμος! Όποιος θέλει ας απάντηση ότι θέλει δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω! Αυτοί που είναι κάτοχοι iOS συσκευής ξέρουν απλά όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν! Οποτε.....

Να στε καλά!

Έχω ipad και iphone και δεν βλέπω τίποτα απο ότι περιγράφεις.Αν θές σου ανεβάζω και βίντεο να στο αποδείξω ότι τα έχω.Ποτέ δεν είδα αυτό το τρομερά γρήγορο προιόν που λές.Αντίθετα στο moto g που είχα κάποτε τα είχα βρεί όλα.Πλέον ψάχνω το επόμενο σε επίπεδα μοτο.

Βέβαια εμένα ήρθαν στα χέρια μου χωρίς να πληρώσω.Μόνο για ένα 4S πλήρωσα πρόσφατα για να πειραματιστώ..Όμως το πρώτο μου 4s ήταν δώρο όπως και το ipad...ίσως αυτή η γνώση που λές πως όσοι έχουν ξέρουν,έρχεται μόνο αν τα σκάσεις ο ίδιος για να το πάρεις...

• Like 6
Δημοσ.

καταρχην το 6s plus εχει αναλυση 1080p την στιγμη που τα περισσοτερα android εχουν 2k...

ακομα και ενας ασχετος  εαν διαιρεσει το score δια 2,τοτε ειναι πιο χαμηλο πχ απο το edge plus...

προσωπικα εαν και το 6s ειναι οντως πιο γρηγορο θα προτιμουσα ενα edge(πολυ πιο ομορφο και εξισου γρηγορο στην πραξη). 

εγω λεω να παρουμε την ριζα του iphone και να τετραπλασιασουμε το σκορ των android για να ειναι αξιοπιστο το benchmark

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...