Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.

Ο υπολογιστης (με windows xp) με το που φορτωνει η μπαρα των windows κολλαει και αμεσως πεταει μπλε οθονη στιγμιαια (δεν προλαβαινω να διαβασω τι λεει), και αντε παλι τα ιδια.

Και σε safe mode γινεται το ιδιο πραγμα.

Δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων και το προβλημα παραμενει.

Δοκιμασα αλλο σκληρο δισκο (αυτος εχει εγκατεστημενα windows 7) και το προβλημα παραμενει.

Δοκιμασα αλλη ram και το προοβλημα παραμενει.

Που αλλου μπορει να οφειλεται και τι αλλο μπορω να κανω.

Ειχα κανει και format οταν ειχε πρωτοπαρουσιαστει το προβλημα ωστοσο δεν λυθηκε...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορω να τρεξω τιποτα μιας και οπως ειπα εχω συνεχεις επανεκκινησεις.

Ανοιγω τον υπολογιστη ---> κολλαει στην μπαρα των windows ---> αμεσως μου βγαζει στιγμιαια μπλε οθονη ----> επανεκκινηση και αντε ξανα μανα τα ιδια...

Δεν ερχομαι ποτε σε περιβαλλον windows με αλλα λογια...

Πιστευω θεμα software, δηλαδη καποιος ελλατωματικος driver κλπ, εχει αποκλειστει μιας και εχω βαλει αλλο σκληρο απο αλλον υπολογιστη που δουλευει κανονικα (με windows 7 εγκατεστημενα οπως ειπα) και μου κανει τα ιδια....

Δημοσ.

Πρέπει να αρχίσεις τα τεστ για μνήμες και σκληρό. Βρες επίσης και ένα άλλο τροφοδοτικό. Γράψε και το σύστημά σου αναλυτικά.

Δημοσ.

Ram, σκληρο και καρτα γραφικων, οπως ειπα, εχω δοκιμασει και με αλλα και κανει τα ιδια...

Μολις τωρα δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο και κανει τα ιδια...

Δημοσ.

Όταν κάνεις εγκατάσταση τα XP σου βγάζει κατευθείαν BSOD ή αφού αρχίζεις να περνάς drivers?

Το μόνο που σου απομένει να δοκιμάσεις άλλη μητρική.

Δημοσ.

Όταν κάνεις εγκατάσταση τα XP σου βγάζει κατευθείαν BSOD ή αφού αρχίζεις να περνάς drivers?

Το μόνο που σου απομένει να δοκιμάσεις άλλη μητρική.

Format το ειχα κανει οταν ειχε πρωτοεμφανιστει το προβλημα (εχει αρκετο καιρο το προβλημα αλλα τον ειχα παρατησει και τωρα ειπα να ασχοληθω με το hardware). Θυμαμαι πως η εγκατασταση των windows εγινε κανονικα, αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος αν ειχα προβλημα πριν ή μετα τους drivers. Παντως ο υπολογιστης πριν εμφανιστει το προβλημα με τους ιδιους drivers λειτουργουσε κανονικοτατα...

Επισης αφου δοκιμασα και αλλον σκληρο που δεν περιεχει φυσικα τους drivers, αυτοματως δεν αποκλειεται να ειναι αυτοι το προβλημα?

Α να πω και μια λεπτομερεια.

Χτες η πρωτη δοκιμη που εκανα ηταν με αλλη καρτα γραφικων. Σε κανονικη εκκινηση εμφανιζοταν το προβλημα, αλλα την 1η φορα που μπηκα σε safe mode ανοιξε κανονικα. Κανω επανεκκινηση να δω μηπως λυθηκε και απο εκει και περα ακομα και με safe mode υπαρχει προβλημα...

ΥΓ. Λες για μητρικη. Επεξεργαστης δεν παιζει να ειναι? Γιατι δεν τον ανεφερες λεω...

Δημοσ.

Αν δεν έμπαινε ούτε σε safe mode είναι hardware το πρόβλημα. Αλλά και με τα προηγούμενα που έχεις γράψει σε συνδυασμό με τις συνσεχείς επαννεκινήσεις σε hardware είχα καταλήξει. Πρέπει με τα ίδια parts να δοκιμαστεί άλλη μητρική. Όχι δεν αποκλείω φυσικά και τον επεξεργαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Bios μπορείς να μπεις; Αν ναι, απενεργοποίησε την επιλογή αυτόματης επανεκκίνησης έτσι ώστε να δεις τι γράφει η μπλε οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.

Ψέματα, όχι στο Bios. Στο boot menu απ' όπου επιλέγεις safe mode έχει επιλογή προς το τέλος για απενεργοποίηση αυτόματης επανεκκίνησης.

Δημοσ.

Λοιπον τραβηξα βιντεο με το κινητο και καταφερα να απομονωσω την μπλε οθονη.... :-D

Αυτο βγαζει στιγμιαια και μετα κανει επανεκκινηση...

image.png

Δημοσ.

Quick question: Δοκίμασες να κάνεις boot από κάποιο άλλο μέσο, όπως πχ κάποια διανομή linux ή ακόμα και απ' το CD εγκατάστασης των Windows; Δοκίμασέ το για να αποκλείσουμε εντελώς το θέμα του σκληρού δίσκου. Το ότι έβαλες άλλον σκληρό επάνω δεν λέει και πολλά, καθώς μπορεί να έβγαλε διαφορετική μπλε οθόνη - άσχετη με το πρόβλημά σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...