Προς το περιεχόμενο

Home Cinema στα 400€(DTS, MDS ΚΑΙ LSD...)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τότε γιατί είναι προτιμότερο να πάω σε κάποια έτοιμη λύση και όχι σε κάποιο set από yamaha ή κάποια άλλη μάρκα? Είναι λόγο κόστους ή κάτι ακόμα που δεν ξέρω???

Γιατί στα λεφτά που δίνεις δεν βγαίνει διακριτό σύστημα με ενισχυτή και 5.1 ηχεία.

Ένα ελαφρώς "σοβαρό" σύστημα 5.1 θέλει:

400€ ενισχυτή

250€ για τα μπροστινά ηχεία

150€ για το κεντρικό

200€ για τα πίσω ηχεία

250-350€ για subwoofer

Δημοσ.

Γιατί στα λεφτά που δίνεις δεν βγαίνει διακριτό σύστημα με ενισχυτή και 5.1 ηχεία.

Ένα ελαφρώς "σοβαρό" σύστημα 5.1 θέλει:

400€ ενισχυτή

250€ για τα μπροστινά ηχεία

150€ για το κεντρικό

200€ για τα πίσω ηχεία

250-350€ για subwoofer

Εντακς, εσύ μάλλον μιλάς για το Home Cinema που έχει ο τύπος με το συντριβανάκι από πίσω του, σκαλισμένο με ένα παιδάκι που κατουράει γάργαρο νερό ανέμεσα στο προσωπικό του κήπο. Εγώ σου μιλάω για κάτι πιο φθηνό αλλά να διατηρεί μία καλή απόδοση/τιμή. 

Το Yamaha σύστημα που πόσταρα στο 1ο μου ποστ για παράδειγμα έχει set ηχείων στα 200euro αλλά έχει και έναν κανονικό ραδιοενισχυτη με ότι αυτό συνεπάγετε... δλδ δυνατότητα αργότερα να πάρω ένα καλύτερο build ηχείων αφού θα έχω ήδη έναν αξιόλογο ενισχυτή. Ενώ με τα έτοιμα συστήματα ... thats it ... εάν χαλάσει κάτι το πετάς όλο ...

Αυτό που ψάχνω είναι αυτό που είναι πιο συμφέρον σε αυτό το επίπεδο τιμών(400€), όχι το καλύτερο ηχοσύστημα των 2000 euro.

Δημοσ.

καλημέρα

Επειδή και εγώ ψαχνόμουν πριν κανα δυο χρονια για κάτι αντίστοιχο, κατέληξα οτι τα προκατ συστήματα είναι πάντα κατώτερα από τα φτιαχτά στα ίδια λεφτά.

Αν θες κάτι απλό και αξιοπρεπές μπορείς να πάρεις αυτόν τον ενισχυτή και ηχεία(εχω τον προηγούμενο με τα ίδια ηχεία) που αναφέρει ο Vaskag παραπάνω

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_harman-kardon-avr-151s-hkts-5bk-230-1172440.html?outlet=1256&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=skroutz.gr&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=3&et_lid=5

Πάνω σε αυτό ανάλογα τις ανάγκες σου παίρνεις και ένα player(bluray αν βλέπεις bluray ή media player αν κατεβάζεις, συνδέει και το PS4 αν εχεις.

θα είναι σουπερ και αν το αφτί σου δεν εχει τρελες απαιτησεις θα το χαρείς.

Το μόνο που θα πρεπει να προσέξεις είναι αν πας στη λύση παραπάνω με media player, να κοιτάξεις o player να μπορεί να κάνει τον ηχο passthrough. Δηλαδή αν εχεις ενα αρχειο με ηχο 5.1 να μην γίνεται η αποκωδικοποίηση του ήχου από το player αλλα να τον αφήνει να περνάει και να γίνεται από τον ενισχυτή. ένα τέτοιο είναι το WD gen 3

Επίσης το παραπάνω κανει και αποκωδικοποίηση του atmos που ανέφερες στο αρχικό σου Post, καθώς και οποιαδήποτε μορφής DTS HD κλπ.

ο τρόπος συνδεσης είναι media player( ή Βluray ή PS4 κλπ) ------> ενισχυτής-----> τηλεόραση

Συνολικό κόστος ειναι 438(5,1) + 100(media player) + 15 καλωδια HDMI

Μπορείς να το πάρεις και τμηματικά όμως για να μην σου φανει το κόστος

Δημοσ.

Ο Yamaha που πόσταρα παραπάνω δεν είναι καλύτερος από τον Harman??? Απλά προτείνεται τον Harman λόγο των ηχείων και τις τιμής?

Δημοσ.

Προσωπικά δεν ξέρω ξέρω αν θα είναι καλύτερος.

Αυτό που βλέπω είναι οτι ο yamaha είναι 4Κ , ενω ο kardon οχι.

Επίσης ο Kardon αν τον παρεις ανεξάρτητα κοστίζει γυρω 340€.

Σαν προσφορά θεωρώ οτι είναι καλύτερη της Kardon πιο φτήνή και εξίσου ποιοτική (αν οχι καλύτερη), προσωπικά εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και για αυτό στον προτείνω.

Η καλύτερη λύση θα είναι φυσικά να πας από το κατάστημα και να ακούσεις

Δημοσ.

anvasila έχουμε ακριβώς τις ίδιες απορίες, και εγώ θα ανοιγα το ίδιο θεμα ακριβώς. Πήρα μια ωραία 4k τηλεόραση και θέλω απλα πολύ ωραίο ήχο 5.1 μεχρι 400 ευρώ και οχι μεχρι 48000 ευρώ για κάτι πειραγμένα μυαλά. Μία απο τις απλές απορίες μου είναι η εξής, θέλω να βλέπω ταινίες απο το usb της τηλεόρασης. Μπορώ να το κάνω αυτό και να έχω 5.1 ήχο?(Εννοείται πώς θα έχω βρει ταινία με 5.1 ήχο)

Δημοσ.

Ο Harman ΔΕΝ είναι καλύτερος του Yamaha.

@Neocaine

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΗΧΟ. Και λες και ΠΟΛΥ. όχι απλά ωραίο ήχο ( αν δηλαδή με ηχεία των 100€ περιμένεις πολύ ωραίο ήχο, τι διαφορές περιμένεις να έχουνε ηχεία των 600€ το ζεύγος, έπειτα αυτά των 1500€ το ζεύγος, μετά των 3000€ το ζεύγος και μετά στο άπειρο €.

Δυστυχώς δεν πάει έτσι ο... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ήχος.

Θες 5.1 για ταινίες ? Πας σε κιτ με αυτά τα λεφτά. Θα έχεις κάποια ένταση, θα έχεις έναν μετριότατο στην καλύτερη ήχο, αλλά θα είναι surround και θα είναι ωραία η "ατμόσφαιρα" στις ταινίες.

Αν θες ωραίο ήχο για μουσική.... σε αυτά τα λεφτά θα τον πάρεις μόνο με ακουστικά.

Το πολύ ωραίο ήχο είναι εντελώς υποκειμενικό ( πόσο μάλλον όταν εξαρτάται από το τι έχεις ακούσει μέχρι τώρα ο ίδιος ), πόσο μάλλον με limit 400€ για σύνολο ( 5.1 ηχείων + ενισχυτή ).

Και εγω θα ήθελα ήχο που να είναι πολύ καλός με 400€ ... αλλά δεν.

Στα λεφτά αυτά παίρνεις ένα σετ όπως το Pioneer που αναφέρεται και τελειώνεις, ή κάνεις μια υπέρβαση και πας γύρω στα 500-550€ σύνολο, με entry level ενισχυτή 5.1 & ηχεία Taga.

Δημοσ.

Ο Harman ΔΕΝ είναι καλύτερος του Yamaha.

@Neocaine

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΗΧΟ. Και λες και ΠΟΛΥ. όχι απλά ωραίο ήχο ( αν δηλαδή με ηχεία των 100€ περιμένεις πολύ ωραίο ήχο, τι διαφορές περιμένεις να έχουνε ηχεία των 600€ το ζεύγος, έπειτα αυτά των 1500€ το ζεύγος, μετά των 3000€ το ζεύγος και μετά στο άπειρο €.

Δυστυχώς δεν πάει έτσι ο... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ήχος.

Θες 5.1 για ταινίες ? Πας σε κιτ με αυτά τα λεφτά. Θα έχεις κάποια ένταση, θα έχεις έναν μετριότατο στην καλύτερη ήχο, αλλά θα είναι surround και θα είναι ωραία η "ατμόσφαιρα" στις ταινίες.

Αν θες ωραίο ήχο για μουσική.... σε αυτά τα λεφτά θα τον πάρεις μόνο με ακουστικά.

Το πολύ ωραίο ήχο είναι εντελώς υποκειμενικό ( πόσο μάλλον όταν εξαρτάται από το τι έχεις ακούσει μέχρι τώρα ο ίδιος ), πόσο μάλλον με limit 400€ για σύνολο ( 5.1 ηχείων + ενισχυτή ).

Και εγω θα ήθελα ήχο που να είναι πολύ καλός με 400€ ... αλλά δεν.

Στα λεφτά αυτά παίρνεις ένα σετ όπως το Pioneer που αναφέρεται και τελειώνεις, ή κάνεις μια υπέρβαση και πας γύρω στα 500-550€ σύνολο, με entry level ενισχυτή 5.1 & ηχεία Taga.

Σ'ευχαριστώ, δεν ανέφερα ποτέ την λέξη 100 ευρώ, είπα 400 και εννοείται οτι το θέλω για ταινίες γι αυτο γράφω σε αυτην την κατηγορία. Πολυ ωραίο ήχο εννοω δυνατό με μπάσο και surround. Το έρωτημα μου όμως είναι αμα μπορώ να παίζω τις ταινίες απο usb η απο δίσκο κατευθείαν συνδεδεμένο στην τηλεόραση και να υποστηρίζει το 5.1. Η τηλεορασή μου είναι αυτή SONY BRAVIA KD49X8005C και σκέυτομαι να βάλω αυτό Samsung HT-J5150...Τι λές;

Δημοσ.

Δεν είπες 100€, αλλά για κάνε τα μαθηματικά, τόσο έχουν τα 5.1 ηχεία που παίρνεις στο κιτ, ο ενισχυτής μόνος του έχει 250-350€ ανάλογα το μοντέλο.

Τα συγκεκριμένα που λες μπορούνε να σου δώσουνε 5.1 μόνο μέσω Optical σύνδεσης, που σημαίνει ότι θα παίρνεις ήχο μόνο Dolby Digital 5.1 ( AC-3 ) και DTS.

Αν βάλεις ταινία DTS-HD Master Audio θα παίζει σε DTS 5.1 απλό, αν βάλεις Dolby TrueHD ταινία, ελπίζεις να έχει αφήσει και το AC-3 5.1 bed αυτός που την ανέβασε, ειδάλλως δεν θα έχεις ήχο γιατί δεν υποστηρίζεται το TrueHD μέσω optical σύνδεσης.

Δημοσ.

Κατάλαβα. Με hdmi δεν μπορω να το συνδέσω; Επίσης θα μπορώ να παίζω απο το media player της τηλεόρασης οπως σε ξαναρώτησα;

Δημοσ.

Σου είπα.

Από το media player της TV ήχο στο σύστημα θα δίνει μόνο Dolby Digital ( AC-3 ) και DTS 5.1.

Οι ταινίες DTS-HD Master Audio έχουν ενσωματωμένο DTS 5.1 απλό, οπότε δεν έχεις θέμα.

Οι ταινίες Dolby TrueHD μπορεί να μην έχουν απλό Dolby Digital 5.1 ενσωματωμένο ( είτε γιατί το studio δεν το έβαλε για όποιον λόγο σκέφτηκαν, ή επειδή ο uploader το έβγαλε ), αν δεν έχουνε μαζί και DD5.1 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ.

Με HDMI δεν μπορείς να το συνδέσεις, αφού το σύστημα ηχείων που κοιτάς ΔΕΝ ΕΧΕΙ HDMI INPUT.

Δημοσ.

Οκ οπότε αμα θέλω να παίζω ταινίες και απο την τηλεόραση και απο το blue ray χρειάζομαι ενα hdmi και ενα οπτικό?

Επίσης αμα θέλεις πές μου την γνώμη σου σε κάτι. Να πάρω το samsung που σου έστειλα ή αυτο: LG BH6440P

Σ'ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κανένα από τα 2 δεν θα ξεχωρίζει στον ήχο, μην περιμένεις ηχητική διαφορά, ίδιες εντάσεις πάνω κάτω, ίδια ποιότητα ( ή έλλειψη αυτής! απλά καλύτερη σαν ποιότητα από τα περισσότερα ηχεία τηλεοράσεων ενσωματωμένα ).

Η LG δεν γράφει αν έχει HDMI Input αυτό, πιο πιθανό το να μην έχει.

Μια ή άλλη δηλαδή.

Δημοσ.

Είμαι και εγώ σε αναζήτηση σε λίγο περισσότερα χρήματα λέω μέχρι 450 περίπου και έχω δει και μου αρέσει αυτό http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/node/179

Το χρειάζομαι για home cinema αλλά και λίγο μουσικουλα..

Πείτε μου τι γνώμη σας και τι μου προτείνετε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...