Προς το περιεχόμενο

Home Cinema στα 400€(DTS, MDS ΚΑΙ LSD...)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα καλησπέρα,

Είμαι σε διαδικασία αγοράς Home Cinema και με λίγα λόγια έχω χάσει το μπούσουλα με όλα αυτά που διαβάζω. 10 διαφορετικά DTS, 20 διαφορετικά Dolby με True και όχι true και Plus και όχι plus... και 1000W που δεν είναι 1000W... Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ...

Αυτό που αναζητάω είναι:
-5.1
-Nα βγάζει ένα αξιοπρεπές dolby σε ταινίες
-Nα παίζει μουσικούλα όμορφα και καθαρά. Δεν θέλω να τρίζουν τα παράθυρα, αλλά εάν θέλω να το δώσω λίγο παραπάνω να τα καταφέρνει.
-Σύνδεση με optical και καλό θα ήταν να έχει και ένα HDMI για κάποια κοσνόλα ή PC
-To ATMOS ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά μάλλον ξεφεύγει αρκετά το πράμα έ?

Δεν με ενδιαφέρει:
-Blu-Ray CD και λοιπά
-Smart
-Ασύρματα ηχεία κτλ

Κι όμως ενώ τα έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου τις ανάγκες μου δε μπορώ να βγάλω άκρη με τα home cinema...

Ερωτήσεις:
1)Να πάω σε κάτι έτοιμο από Samsung ? πχ. 

2)Να πάω σε κάτι από Υamaha και custom build? πχ.

3)Ή εάν έχετε κάτι να προτείνετε ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μέχρι 400€ πιστεύω ότι σε μία καλή τιμή για να μπορώ να πετύχω έναν καλό λόγο απόδοσης τιμής. Να πάρω κάτι αξιόλογο δλδ χωρίς πολλές πολλές υπερβολές.

Δημοσ.
Aπό την TV θα παίζω ότι θέλω. Έχω μια smart TV(μια Samsung) οπότε δεν χρειάζομαι κάποια επιπλέον σύνδεση. Απλά ηχεία να παίζουν αυτό που τους σερβίρει το Optical Output της τηλεόρασης. Όλα τα όλα PC, PS4 και USBs συνδέονται πάνω στην TV κατευθείαν.
Δημοσ.

Να το παλι.... Απλό PCM Strereo... για να παρεις home cinema θέλεις μεταπτυχιακό πάνω στη ηχοληψία,ηχοπαιξία και κβαντική stereo μηχανική... :(

H tv μου βγάζει μόνο optical για ηχεία νομίζω. Υπαρχει λύση σε αυτό ώστε να έχω και Super non-pcm stereo και να μην πηγαίνει χαμένο το 5.1???

Δημοσ.

Βγάζοντας τον ήχο από την TV... από ποιό κανάλι πιστεύεις πως θα πάρεις ήχο 5.1 ?
Όλα τα κανάλια της Digea είναι stereo ( 2.0 ).

Δεν ξέρω αν η ERT HD έχει 5.1 ήχο, αλλά και να έχει, δεν νομίζω πως θα συναντήσεις και κάτι της προκοπής :D

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε κάτι σε αυτό το επίπεδο https://www.skroutz.gr/s/4774889/LG-BH6440P.html

και θα με θυμηθείς...

Έχω ένα τέτοιο 3 χρόνια και έχει απίστευτη απόδοση τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες.

Βγάζοντας τον ήχο από την TV... από ποιό κανάλι πιστεύεις πως θα πάρεις ήχο 5.1 ?
Όλα τα κανάλια της Digea είναι stereo ( 2.0 ).

Δεν ξέρω αν η ERT HD έχει 5.1 ήχο, αλλά και να έχει, δεν νομίζω πως θα συναντήσεις και κάτι της προκοπής :D

Υποθέτω ότι θα στέλνει εικόνα & ήχο μέσω HDMI στην TV και θα βγάζει τον ήχο με OPTICAL στο Home cinema...

Για τα κανάλια της DIGEA δεν το συζητάμε καν...

Δημοσ.

Να το παλι.... Απλό PCM Strereo... για να παρεις home cinema θέλεις μεταπτυχιακό πάνω στη ηχοληψία,ηχοπαιξία και κβαντική stereo μηχανική... :(

H tv μου βγάζει μόνο optical για ηχεία νομίζω. Υπαρχει λύση σε αυτό ώστε να έχω και Super non-pcm stereo και να μην πηγαίνει χαμένο το 5.1???

εννοω οτι αν παιζεις με το Player της τηλεορασης, μαλλον ο ηχος που θα βγαινει απο την οπτικη θα ειναι σκετο στερεο και οχι 5.1

το καλυτερο ειναι να παιζεις τις ταινιες απο το usb του home cinema

Δημοσ.
Όπα... πήρε φωτιά η κουβέντα :):)

Αρχικά να πω ότι στην τηλεόραση δεν παίζει σχεδόν ποτέ τηλεόραση :) . Είτε θα έχει youtube, είτε από usb κάποια σειρά/ταινία, είτε HDMI από PC και gaming. Οπότε δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν τα ελληνικά κανάλια... άντε άντε σε λίγο να βάλουμε και κάνα Netflix.

Οπότε καταλήγουμε σε κάποια έτοιμη λύση από LG/Samsung και όχι κάτι από yamaha κτλ που τα αγοράζεις ξεχωριστά ε?

Εντύπωση μου κάνει πάντως η διαφορά των μεγεθών στους ενισχυτές. Οι έτοιμες λύσεις (μαζί με dvd) έχουν το 1/3 του μεγέθους των ενισχυτών της yamaha για παράδειγμα. Δείχνει κάτι αυτό ???
Δημοσ.

Όπα... πήρε φωτιά η κουβέντα :):)

Αρχικά να πω ότι στην τηλεόραση δεν παίζει σχεδόν ποτέ τηλεόραση :) . Είτε θα έχει youtube, είτε από usb κάποια σειρά/ταινία, είτε HDMI από PC και gaming. Οπότε δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν τα ελληνικά κανάλια... άντε άντε σε λίγο να βάλουμε και κάνα Netflix.

Οπότε καταλήγουμε σε κάποια έτοιμη λύση από LG/Samsung και όχι κάτι από yamaha κτλ που τα αγοράζεις ξεχωριστά ε?

Εντύπωση μου κάνει πάντως η διαφορά των μεγεθών στους ενισχυτές. Οι έτοιμες λύσεις (μαζί με dvd) έχουν το 1/3 του μεγέθους των ενισχυτών της yamaha για παράδειγμα. Δείχνει κάτι αυτό ???

Λογικό είναι.

Πολύ μικρότερη πραγματική ισχύς, λιγότερα κανάλια, digital ενισχυτές, έλλειψη των μεγάλων αναλογικών τμημάτων που απαιτούνε χώρο και τροφοδοσία βαρβάτη με toroidal transformers, κλπ.

Τα έτοιμα σετ είναι παιχνίδια, ενώ οι κανονικοί AV Receivers εργαλεία.

Ακόμα και τα entry level AV receivers είναι τέρατα μπροστά στα οικτρά ενισχυτάκια της πλάκας που βάζουνε παρέα με τραγικά ηχεία και μια πηγούλα στα έτοιμα κιτ.

Δημοσ.

Λογικό είναι.

Πολύ μικρότερη πραγματική ισχύς, λιγότερα κανάλια, digital ενισχυτές, έλλειψη των μεγάλων αναλογικών τμημάτων που απαιτούνε χώρο και τροφοδοσία βαρβάτη με toroidal transformers, κλπ.

Τα έτοιμα σετ είναι παιχνίδια, ενώ οι κανονικοί AV Receivers εργαλεία.

Ακόμα και τα entry level AV receivers είναι τέρατα μπροστά στα οικτρά ενισχυτάκια της πλάκας που βάζουνε παρέα με τραγικά ηχεία και μια πηγούλα στα έτοιμα κιτ.

Τότε γιατί είναι προτιμότερο να πάω σε κάποια έτοιμη λύση και όχι σε κάποιο set από yamaha ή κάποια άλλη μάρκα? Είναι λόγο κόστους ή κάτι ακόμα που δεν ξέρω???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...