Προς το περιεχόμενο

Fax πανω σε voip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Στο σπιτι εχω βαλει voip και εχω πανω το ασυρματο τηλεφωνο χωρις splitter.Παρηγγειλα εναν εκτυπωτη:

http://www.you.gr/proionta/ektypotes-polymichanimata/polymichanimata/polymichanimata-laser/polymich-hp-laserjet-pro-mfp-m127fw

με fax.Πρεπει να τον συνδεσω πανω στο router η γινεται και κατευθειαν πανω σε πριζα τηλεφωνου?Θα γινονται κανονικα κλησεις απο το fax?

poyline τα φωτα σου αδελφε.

Δημοσ.

Καλησπερα.Στο σπιτι εχω βαλει voip και εχω πανω το ασυρματο τηλεφωνο χωρις splitter.Παρηγγειλα εναν εκτυπωτη:

http://www.you.gr/proionta/ektypotes-polymichanimata/polymichanimata/polymichanimata-laser/polymich-hp-laserjet-pro-mfp-m127fw

με fax.Πρεπει να τον συνδεσω πανω στο router η γινεται και κατευθειαν πανω σε πριζα τηλεφωνου?Θα γινονται κανονικα κλησεις απο το fax?

poyline τα φωτα σου αδελφε.

εφοσον εχεις voip τα τηλεφωνα σου ξεκινανε απο το router οποτε το fax θα παει πανω στο ρουτερ.αν τωρα εσυ εχεις spare ζευγαρια και γυρισεις το voip σε αλλες πριζες στον τοιχο ναι παλι μπορει να παιξει.

επισης το ασυρματο μπορει να παει πανω στο Fax διοτι τα fax συνηθως εχουν δυο υποδοχες.μια για να μπει στον τοιχο(γραμμη)_ και μια για να βαλεις συσκευη πανω.ναι μπορεις να κανεις και κλησεις απο το Fax αν εχει ακουστικο περα απο το να στειλεις Fax.

αν τωρα εχεις βαλει σπλιττερ και εχεις γυρισει την τηλεφωνια σε ολα τα πριζακια διαμεσω του splitter πανω στο ιδιο ζευγαρι που σου φερνει το vdsl/adsl τοτε ναι παλι μπορεις να βαλεις το Fax σε μια αλλη πριζα σε αλλο δωματιο.εξαρτατε αν εχεις κανει επιστροφη την γραμμη σε αλλα πριζακια.επισης αν εχεις και κανονικη τηλεφωνια και internet εννοειται οτι δεν μπορεις να γυρισεις την voip ταυτοχρονα στα πριζακια που παιζει και η tdm παρα μονο αν υπαρχει δευτερο ζευγαρι προς καθε πριζακι

• Like 1
Δημοσ.

εφοσον εχεις voip τα τηλεφωνα σου ξεκινανε απο το router οποτε το fax θα παει πανω στο ρουτερ.αν τωρα εσυ εχεις spare ζευγαρια και γυρισεις το voip σε αλλες πριζες στον τοιχο ναι παλι μπορει να παιξει.

επισης το ασυρματο μπορει να παει πανω στο Fax διοτι τα fax συνηθως εχουν δυο υποδοχες.μια για να μπει στον τοιχο(γραμμη)_ και μια για να βαλεις συσκευη πανω.ναι μπορεις να κανεις και κλησεις απο το Fax αν εχει ακουστικο περα απο το να στειλεις Fax.

αν τωρα εχεις βαλει σπλιττερ και εχεις γυρισει την τηλεφωνια σε ολα τα πριζακια διαμεσω του splitter πανω στο ιδιο ζευγαρι που σου φερνει το vdsl/adsl τοτε ναι παλι μπορεις να βαλεις το Fax σε μια αλλη πριζα σε αλλο δωματιο.εξαρτατε αν εχεις κανει επιστροφη την γραμμη σε αλλα πριζακια.επισης αν εχεις και κανονικη τηλεφωνια και internet εννοειται οτι δεν μπορεις να γυρισεις την voip ταυτοχρονα στα πριζακια που παιζει και η tdm παρα μονο αν υπαρχει δευτερο ζευγαρι προς καθε πριζακι

Άψογος. Οπότε η πιο εύκολη λύση είναι να στείλω από το Phone 1 του router σήμα στην άλλη πρίζα μέσω splitter και να βάλω το Fax πάνω στην άλλη πρίζα. Εφόσον γίνεται αυτό το μόνο που αλλάζει είναι ότι πρέπει να βάλω ένα splitter από το Phone 1 του router και να βάλω πάνω το τηλέφωνο και το άλλο καλώδιο που θα πάει στην πρίζα θα στείλει και σήμα στην πρίζα του άλλου δωματίου. Όταν έρθει ο εκτυπωτής αν έχω θέμα θα ξανά στείλω.

Δημοσ.

βαζεις σπλιττερ στην πριζα.απο το adsl Πας στο ρουτερ απο το Phone πας στην fxs του ρουτερ.και παιζουν ολα τα πριζακια.ειναι λιγο πατεντα λυση.εκτος αν η πριζα που ειναι το ρουτερ ειναι η κεντρικη οποτε ανοιξεις το πριζακι βρεις το καλωδιο που παει στα αλλα πριζακια και το βαλεις στηνfxs χωρις splitter.ετσι δεν κανεις επιστροφη σε ολο το μηκος του χαλκου αλλα μονο προς το αλλο πριζακι.το θεωρω πολυ καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.

βαζεις σπλιττερ στην πριζα.απο το adsl Πας στο ρουτερ απο το Phone πας στην fxs του ρουτερ.και παιζουν ολα τα πριζακια.ειναι λιγο πατεντα λυση.εκτος αν η πριζα που ειναι το ρουτερ ειναι η κεντρικη οποτε ανοιξεις το πριζακι βρεις το καλωδιο που παει στα αλλα πριζακια και το βαλεις στηνfxs χωρις splitter.ετσι δεν κανεις επιστροφη σε ολο το μηκος του χαλκου αλλα μονο προς το αλλο πριζακι.το θεωρω πολυ καλυτερο.

Τώρα που έχω μόνο τηλέφωνο από την μία πρίζα πάει στο router και το ασύρματο συνδέεται πάνω στη Phone 1.

Η πρώτη λύση μου φαίνεται αρκετά πιο εύκολη το μόνο που μεσολαβει είναι ένα splitter το οποίο ξανά στέλνει πίσω στην πρίζα το σήμα ώστε να πάει και στην άλλη. Ας μου ερθει το Fax και στην πράξη θα φανεί αν κατάλαβα καλά η όχι.

Να σε καλά κύριε pouline όπως πάντα άψογος και κατατοπιστικοτατος σε ότι αφορά θέματα με routers/dsl κτλ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σωσ

Τώρα που έχω μόνο τηλέφωνο από την μία πρίζα πάει στο router και το ασύρματο συνδέεται πάνω στη Phone 1.
Η πρώτη λύση μου φαίνεται αρκετά πιο εύκολη το μόνο που μεσολαβει είναι ένα splitter το οποίο ξανά στέλνει πίσω στην πρίζα το σήμα ώστε να πάει και στην άλλη. Ας μου ερθει το Fax και στην πράξη θα φανεί αν κατάλαβα καλά η όχι.

Να σε καλά κύριε pouline όπως πάντα άψογος και κατατοπιστικοτατος σε ότι αφορά θέματα με routers/dsl κτλ.

σωστα καταλαβες.ειναι μικρο πατεντα αυτο αλλα ναι παιζει.στην  ουσια μπαινει σπλιττερ πριν παει στο ρουτερ και απο την phone 1(fxs) παει στο Phone του splitter οποτε ξαναγυρναει πισω σε ολη την καλωδιωση.

αν τωρα το ρουτερ ειναι στην κεντρικη πριζα μπορεις να κανεις κατι πιο σωστο.

ανοιγεις την κεντρικη πριζα και συνδεεις στην πριζα αυτη μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη.απο το πριζακι πας στο ρουτερ χωρις σπλιττερ.απο το Phone 1 του ρουτερ πας πισω απο το πριζακι στο ζευγαρι που παει στα υπολοιπα πριζακια μεσα στο σπιτι.ετσι η τηλεφωνια δεν ξαναγυρναει σε ολο το χαλκο αλλα παει μονο στα ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα δωματια οποτε ειναι πολυ πιο σωστο απο ολες τις αποψεις.οχι μονο για το τηλεφωνο πιο σωστο αλλα και για το ιντερνετ οτι δεν εχεις παραλληλα.αυτο μπορει να γινει βεβαια με συγκεκριμενες προυποθεσεις.

ειτε να ειναι η κεντρικη πριζα ειτε να εχεις Utp πισω απο τον τοιχο οποτε σε αλλο ζευγαρι να περασεις την τηλεφωνια και σε αλλο να περασεις το ιντερνετ ειτε να υπαρχουν δυο ζευγαρια προς καθε πριζακι οποτε παλι περνας τηλεφωνια και ιντερνετ σε αλλο ζευγαρι καλωδιων.γενικως υπαρχουν διαφοροι συνδυασμοι.

ακομακαι ενα ζευγαρι να εχεις παλι υπαρχουν πιθανοτητες να μπορει να γινει αναλογως που θες να μπει το τηλεφωνο.

αυτο ειναι ενα ωραιο guide για να καταλαβεις μερικα πραγματα

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

το παν δηλαδη ειναι το καλωδιο απο τον οτε μεχρι το ρουτερ να φτανει χωρις να διακλαδωνεται πουθενα και ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν ειτε απο το σπλιττερ οταν μιλαμε για tdm(Κανονικη τηλεφωνια)ειτε απο την Phone 1 οταν μιλαμε για voip(χωρις ομως να ξαναγυρνας την τηλεφωνια στο ζευγαρι που φερνει το ιντερνετ)(να ειναι ανεξαρτητα δηλαδη).αν δεν γινεται υποχρεωτικα εκει ή μπαινει το ρουτερ στο κεντρικο πριζακι ή αναγκαστικα ξαναγυρνας την τηλεφωνια στο καλωδιο του ιντερνετ.(δεν σημαινει οτι θα σου κανει προβληματα ειδικα οταν παιρνεις απο Kv) απλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι πατεντα.λιγο επηρεαζει την ποιοτητα ή το max attainable του ιντερνετ ειτε ξαναγυρισει η τηλεφωνια πισω στο ιδιο καλωδιο ειτε εχεις παραλληλα πριζακια(ακομα και χωρις συσκευες επανω)

• Like 1
Δημοσ.

Πιο αναλυτικά φίλε μου δεν γινόταν να τα γράψεις. Άψογος. Θα δω αν είναι η κεντρική πρίζα εδώ που έχω το Router και θα κάνω το δεύτερο που με είπες αλλιως θα κάνω την πατέντα με το splitter. Αύριο μου έρχεται ο εκτυπωτης και θα τα δοκιμάσω να δω τι βολεύει καλύτερα. Να σε καλά.

Δημοσ.

ξεχασα να σου πω κατι το βασικο.αν βαλεις διπλο πριζακι και στειλεις το τηλεφωνο στο αλλο πριζακι τοτε ολα οκ.

αν ομως δεν ειναι το κεντρικο πριζακι και κανεις επιστροφη σε ολη την γραμμη με το σπλιττερ τοτε μην ξεχασεις να βαλεις φιλτρο πριν την συσκευη,

γυρνας την τηλεφωνια πισω στο καλωδιο οποτε πλεον μεσα στο καλωδιο εχεις και Internet και τηλεφωνια οποτε πρεπει πριν παει στο fax να κοψεις το ιντερνετ και να αφησεις μονο τις συχνοτητες τις φωνης.οποτε θες φιλτρακι εκει.

• Like 1
Δημοσ.

μηπως θες ενα νουμερο για τηλ.και ενα 2ο νουμερο για φαξ?

το φαξ δεν μπορει να καταλαβει ποτε η κληση ειναι φαξ και ποτε ομιλια

Δημοσ.

μηπως θες ενα νουμερο για τηλ.και ενα 2ο νουμερο για φαξ?

το φαξ δεν μπορει να καταλαβει ποτε η κληση ειναι φαξ και ποτε ομιλια

μπορεις απλα να βαλεις το fax να απανταει μετα απο χ χτυπηματα αμα σου πει ο αλλος οτι θα στειλει fax ή αλλιως το σηκωνεις και αν ακουσεις fax πατας το start απο το fax και κατεβαζεις το ακουστικο.εξαρτατε για τι χρηση το θελει ωστε να δει αν τον βολευει στο να το κανει αυτο ή αν θελει ενα νουμερο μονο για φαξ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...