XMorsX Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Την έχω σκεφτεί τη λύση αυτή. Ευχαριστώ πάντως Τα HDMI Switch δεν προτείνονται ? H vga δεχεται αναλογικο σημα, δε θα εχει την ιδια ποιοτητα εικονας με το hdmi. Για κονσολες ομως ισως να μην ειναι τοσο κακο, αν εχεις ηδη την οθονη.
navarino Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 H vga δεχεται αναλογικο σημα, δε θα εχει την ιδια ποιοτητα εικονας με το hdmi. Για κονσολες ομως ισως να μην ειναι τοσο κακο, αν εχεις ηδη την οθονη. Αυτά για την VGA θύρα, τα ξέρω. Για τα HDMI Switches τι πιστεύεις, κάνουν τη δουλειά τους ?
XMorsX Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Αυτά για την VGA θύρα, τα ξέρω. Για τα HDMI Switches τι πιστεύεις, κάνουν τη δουλειά τους ? Δε γνωριζω.
La_MoRt Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τη δουλειά σου θα τη κάνεις μια χαρά αν είναι να συνδέσεις επάνω μια κονσόλα που δεν έχουν και τρελές απαιτήσεις με τα γραφικά. Απλά μη συνέσεις υπολογιστή με αυτό το τρόπο.
navarino Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τη δουλειά σου θα τη κάνεις μια χαρά αν είναι να συνδέσεις επάνω μια κονσόλα που δεν έχουν και τρελές απαιτήσεις με τα γραφικά. Απλά μη συνέσεις υπολογιστή με αυτό το τρόπο. Θα το επιχειρήσω και ελπίζω να πιάσει. Είδα και κάτι βίντεο στο tube και φαίνεται να κάνουν αυτό που πρέπει.
veteranosSs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Nαι ειναι μακροστενη και δε βολευει τοσο. Δεν ειναι 2Κ ετσι κι αλλιως. Εχει λιγο καλυτερο panel απο τις περισσοτερες 1080p, αλλα απο την αλλη δεν ειναι glossy οπως οι dell s2316h και s2415H. Παρε καλυτερα μια απο τις δυο τελευταιες. τι εννοείς δεν είναι 2Κ έτσι κι αλλιώς?
XMorsX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 τι εννοείς δεν είναι 2Κ έτσι κι αλλιώς? Η 2Κ (που δεν ειναι και η σωστοτερη ονομασια ετσι κι αλλιως) θεωρουμε οτι ειναι η 2560χ1440 αναλυση. Οι ultrawide εχουν αναλυση 2560χ1080, αισθητα μικροτερη. Τεχνικα μιλωντας οσο "2Κ" ειναι η μια, ειναι και η αλλη. Αλλα δεν ειναι η ιδια αναλυση, οποτε αν το στανταρ ειναι να λεμε 2Κ την 1440p, η αλλη δεν ειναι 2Κ. 1
veteranosSs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Η 2Κ (που δεν ειναι και η σωστοτερη ονομασια ετσι κι αλλιως) θεωρουμε οτι ειναι η 2560χ1440 αναλυση. Οι ultrawide εχουν αναλυση 2560χ1080, αισθητα μικροτερη. Τεχνικα μιλωντας οσο "2Κ" ειναι η μια, ειναι και η αλλη. Αλλα δεν ειναι η ιδια αναλυση, οποτε αν το στανταρ ειναι να λεμε 2Κ την 1440p, η αλλη δεν ειναι 2Κ. οχχ ναι έχεις δίκιο είδα το 2560 και θόλωσα δεν παρατήρησα το 1080 σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια
firepc Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 1920x1080 = 1K (ειναι η πιο γνωστη αναλυση) 2560x1080 = 1,5K (βρισκεται συνηθως στις 29αρες και απο καμια 25αρα) 2560x1440 = 2K (βρισκεται συνηθως στις 27αρες και στις 32αρες) 2560x1600 = 2,5Κ (βρισκεται συνηθως στις 30αρες) 3440x1440 = 3K (βρισκεται συνηθως στις 34αρες) 3840x2160 = 3,5K (εχει επικρατησει ως 4Κ να λεγεται) 4096x2160 = 4Κ (ειναι το αληθινο 4Κ) Ας τα λεμε ετσι 1
theosk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μίλησα σήμερα για τελευταία φορά με την Dell για το προαναφερομενο θέμα με το bleeding. Μου ζήτησαν να τους παραδώσω την δεύτερη οθόνη που είναι χειρότερη, και εν ολίγοις μου είπαν ότι χεστηκαν για το αν εγώ θα μείνω με μια οθόνη που έχει πρόβλημα, και ότι δεν πρόκειται να μου στείλουν και τρίτη γιατί 'έτσι είναι οι ips οθόνες '. Ειλικρινά μετανιώνω που παρασύρθηκα από το φόρουμ και έδωσα την παλιά μου οθόνη, όντας σίγουρος ότι η Dell θα είναι καλύτερη και με σούπερ σέρβις. Σκέφτομαι να την πουλήσω αλλά το θέμα είναι ότι έδωσα την παλιά πριν πάρω την Dell, οπότε θα μείνω χωρίς οθόνη. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τραγικό αλλά καλώς ή κακώς εγώ 'γουστάρω ' να έχω πάντα απλό σκούρο φόντο, με αποτέλεσμα αυτό που η κατά την γνώμη πολλών φοβερή αντιπροσωπία της Dell θεωρεί φυσιολογικό και αμελητέο, εμένα να μου σπάει τα νεύρα διαρκώς. Δεν μπορώ να χωνεψω πως μια οθόνη 9 ετών δεν έχει το πρόβλημα μιας υποτιθεμενης καλής σύγχρονης οθόνης. Και παρακαλώ πολύ μην ακούσω συμβουλές για λάμπες, λεντοταινιες κλπ πατέντες για να διορθώσω κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει . Οσον αφορά την Dell σαν εταιρεία εννοείται ότι δεν πρόκειται να την προτείνω σε κανένα. Αυτονόητο νομίζω από την στιγμή που μου λέει πως η οθόνη που είχαν δώσει έγκριση για αντικατάσταση τώρα είναι μια χαρά
XMorsX Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Δε γνωριζω ποσο προβληματικες ηταν οι οθονες, τι χρηση τους εκανες και τι προσδοκιες ειχες ακριβως. Αν ομως προτιμας τη σιγουρια των VA στο βαθυ μαυρο ή πιο καλες IPS (ακριβοτερες ομως), ποσταρε στο σχετικο θεμα και θα εχεις αναλογες προτασεις. Δυστυχως, οσο καλη και αν ειναι η αντιπροσωπεια της Dell σε σχεση με τις υπολοιπες, ο μονος τροπος να εισαι σιγουρος οτι θα καταληξεις με οθονη που σου αρεσει ειναι να κανεις αγορα απο το amazon, που σου επιτρεπουν να την αλλαζεις χωρις να πρεπει να δικαιολογηθεις (οποτε και να τεκμηριωσεις οτι ειναι χαλασμενη). Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2016 από XMorsX 1
Eliaskat Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 ειναι μην σου κατσει τελικα , εμενα πχ βγηκε μια χαρα
theosk Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το πρόβλημα για το οποίο συζητάμε δεν είναι το βάθος του μαύρου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι ότι καλύτερο , αλλά το ότι έχει backlight bleeding στην δεξιά πλευρά, το οποίο στα δικά μου μάτια είναι εμφανές, σε οποιοδήποτε σκούρο φόντο. Επίσης από την στιγμή που αποδεκτηκαν την ύπαρξη του προβλήματος, μικρού ή μεγάλου, οφειλαν ως σοβαρή εταιρεία να το λύσουν, και όχι να μου πουν, πως 'ναι έχει πρόβλημα αλλά αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις '. Τέλος θεωρώ πως για κάποιον που έχει καλή οθόνη, έστω και παλιά, καλό θα είναι να ανέβει σε μπατζετ αν θέλει να δει διαφορά που να αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Στην περίπτωση μου από πλευράς ποιότητας εικόνας θα έλεγα πως είναι sidegrade, και το έχω μετανιώσει αφού πλήρωσα τσάμπα λεφτά για για κάτι παραπλήσιο, και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και θέμα. Αν δεν την είχα δώσει την παλιά, θα πουλαγα την dell και θα ησυχαζα, τώρα δεν ξέρω τι να κάνω
XMorsX Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το πρόβλημα για το οποίο συζητάμε δεν είναι το βάθος του μαύρου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι ότι καλύτερο , αλλά το ότι έχει backlight bleeding στην δεξιά πλευρά, το οποίο στα δικά μου μάτια είναι εμφανές, σε οποιοδήποτε σκούρο φόντο. Επίσης από την στιγμή που αποδεκτηκαν την ύπαρξη του προβλήματος, μικρού ή μεγάλου, οφειλαν ως σοβαρή εταιρεία να το λύσουν, και όχι να μου πουν, πως 'ναι έχει πρόβλημα αλλά αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις '. Τέλος θεωρώ πως για κάποιον που έχει καλή οθόνη, έστω και παλιά, καλό θα είναι να ανέβει σε μπατζετ αν θέλει να δει διαφορά που να αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Στην περίπτωση μου από πλευράς ποιότητας εικόνας θα έλεγα πως είναι sidegrade, και το έχω μετανιώσει αφού πλήρωσα τσάμπα λεφτά για για κάτι παραπλήσιο, και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και θέμα. Αν δεν την είχα δώσει την παλιά, θα πουλαγα την dell και θα ησυχαζα, τώρα δεν ξέρω τι να κάνω Eιναι ολοκαινουρια, μπορεις να την δωσεις μεταχειρισμενη κοντα στα χρηματα που την αγορασες. Να εισαι ειλικρινης για το bleeding στον πιθανο αγοραστη και προσκαλεσε τον να την δει και απο κοντα. Αν θελεις να την διωξεις νωριτερα, χαμηλωσε την φωτεινοτητα και διαμορφωσε και τον φωτισμο οπως σου ειπα για να ελλατωσεις τα αρνητικα. Δε νομιζω πως θα σου παρει πολυ καιρο να βρεις αγοραστη, υπαρχουν πολλοι που εχουν μεινει με οθονες πολυ χειροτερες απο αυτη που εχεις τωρα. Μετα περνα μια βολτα απο πλαισιο που εχει lg ips ιδιας τιμης σε επιδειξη, αποφασισε αν σου κανουν για να αγορασεις μια παρομοια. Αλλιως ειτε αγοραζεις ακριβοτερη και καλυτερη IPS (το πλαισιο εχει τις p2416d και u2515H, οι οποιες αν και dell που σε απογοητευσε ειναι καποιες απο τις καλες IPS που εχω στο νου μου), ειτε πας στις va, οι οποιες αν και με πιο μουντα χρωματα και συνολικα χειροτερη εικονα κατα τη γνωμη μου, εχουν βαθυτερο μαυρο και οι πιθανοτητες να εχεις bleeding ειναι λιγοτερες.
Tzimaras Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Καλησπέρα στη παρέα, Όντας κάτοχος και γώ του εν λόγω μόνιτορ προσπαθώ να το κλοκάρω με CRU στα 75Hz αλλά μπορώ με επιτυχία να φτάσω μόνο μέχρι τα 70Hz. Μηπώς μπορεί κάποιος να με βοηθήσει (χρησιμοποιώ HDMI 1.4 και AMD R9 280). Ευχαριστώ, Τζίμης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα