Προς το περιεχόμενο

s2316h

leonidas777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται όλο γκρι αντί για μαύρο λόγο του κινητού ;;;

Ναι φιλε.

Γενικα δεν βλεπω κατι ενοχλητικο οσον αφορα το backlight bleed.Αλλιως θα φαινοτανε ακομα πιο ξεθωριασμενα καποια σημεια

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επικοινώνησα με την dell, έστειλα φωτογραφίες και μετά μου είπαν να στείλω και την απόδειξη ώστε να προχωρήσει η αντικατάσταση. Μετά όμως με πήραν τηλέφωνο ότι στην απόδειξη πρέπει να γράφει το service tag της οθόνης για να εγγριθεί η αντικατάσταση. Πήρα την media markt την παρασκευή το απόγευμα και περιμένω αύριο να με πάρουν να μου πουν τι θα κάνουμε ώστε να σταλεί το service tag πάνω στην απόδειξη στη dell (τους το έχω πει βέβαια αφού το γράφει πίσω από την οθόνη αλλά πρέπει να είναι γραμένη και στην απόδειξη του μαγαζιού). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα. Παρέλαβα σήμερα την ίδια οθόνη και δεν μπορώ να πω πώς με ενθουσίασε, περίμενα να είναι πολύ καλύτερη όσο αφορά το μαύρο της. Μόλις βάλω σκούρο -σχεδον μαύρο - φόντο στο desktop , το μαύρο με την παραμικρή κίνηση αλλάζει, μοιάζει σαν να έχει πολύ glow αλλά δεν είμαι και ειδικός στο θέμα. Την πήρα για να αντικαταστησω μια Phillips 200wp7es και δυστυχώς δεν μου φαίνεται για αναβάθμιση με εξαίρεση το μέγεθος / ανάλυση.

Για να μην σας κουραζω έχω την αίσθηση πως έχει backlight bleeding. Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό, με χρήση hdr. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χάλια όσο φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά νομίζω πως έχει θέμα.

post-60852-0-39603900-1454712550_thumb.jpg

post-60852-0-32739200-1454712608_thumb.jpg

post-60852-0-62180900-1454712662_thumb.jpg

post-60852-0-29996500-1454712696_thumb.jpg

Επεξ/σία από theosk
Δημοσ.

To HDR δεν ειναι πανακια. Προφανως και οι παραπανω φωτογραφιες δεν ειναι καθολου χαρακτηριστικες.

theosk, ακου τι να κανεις για να βλεπεις καλυτερο μαυρο, γιατι απο την περιγραφη σου δε μου φαινεται να προκειται για bleeding. 

1) Ριξε την φωτεινοτητα στα 120-140cd/m2. Στην S2415H ειναι γυρω στο 30-35 brightness.

2) Βαλε bias lighting, δηλαδη μια δυνατη (2600 lumens ιδανικα) λευκη (6500Κ) λαμπα πισω απο την οθονη σου. Θα εχεις και το προσθετο πλεονεκτημα οτι η οθονη θα ειναι πιο ξεκουραστη στη χρηση ετσι.

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

Αν κανεις τα παραπανω θα βελτιωθει πολυ το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου και μαλλον δε θα σε πειραζει πλεον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο forum, Xmorsx σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το βασικό θέμα μου πέρα από την ύπαρξη ή όχι bleeding, είναι πως το μαύρο της οθόνης με την παραμικρή μετακίνηση αλλάζει απόχρωση. Ειδικά στον κατακόρυφο άξονα.

Ίσως να είναι λάθος μου που την συγκρίνω με οθόνη που καινούρια έκανε υπερδιπλασια χρήματα (Philips 200wp7es, αγορασμενη τέλη του 2006, 464 ευρώ. Η αμέσως καλύτερη αν θυμάμαι καλά ήταν μια Eizo που κόστιζε τα διπλά ), απλά πίστευα πως μόνο και μόνο λόγω νέας τεχνολογίας η Dell θα ήταν αρκετά καλύτερη. Ειλικρινά αν εξαιρέσω το μεγαλύτερο μέγεθος και την ανάλυση, που δεν είναι και οι λόγοι που άλλαξα οθόνη, νομίζω έκανα λάθος, έπρεπε να κάτσω με την παλιά. Από ότι φαίνεται το- ότι πληρώνεις, παίρνεις - ισχύει και ας υπάρχει διαφορά 9 ετών.

Edit :Την ξαναελεγξα τώρα και νομίζω πως έχει λίγο backlight bleeding δεξιά στην κάτω γωνία και λιγο πιο πάνω

Επεξ/σία από theosk
Δημοσ.

Παρακαλω. Mπορει να ετυχες ελατωμματικο μοντελο, σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικο να σου αλλαζει χρωμα το μαυρο με την παραμικρη μετακινηση. Μπορει να εισαι ατυχος και το κομματι σου να εχει παρα πολυ glow, το glow κανει να μαυρα να φαινονται ελαφρυτερα, αλλα γενικα οι IPS οθονες σου δινουν ενα περιθωριο να τις κοιτας υπο γωνια πριν εμφανιστει glow. 

H dell παντως θα επρεπε να ειναι καλυτερη απο την philips σου, ισως οχι στο βαθος του μαυρου, σιγουρα ομως σε ολα τα αλλα, και συνολικα να σου δινει καλυτερη εντυπωση.

Αν δεν σκοπευεις να την αλλαξεις κανε τα παραπανω που εγραψα, στην χειροτερη περιπτωση το προβλημα θα ελλατωθει, αν δεν εξαφανιστει.

Α και για να μην ξεχασω. Το ιδανικο υψος για να βλεπεις μια IPS οθονη χωρις glow, ειναι το πανω bezel της να ειναι στο ιδιο υψος με το υψος των ματιων σου. Αν ειναι ψηλοτερα ειναι αβολη γιατι θα πρεπει να κινεις τον λαιμο σου.

Δημοσ.

Δεν το ήξερα αυτό με το ύψος που πρέπει να είναι η οθονη. Η αλήθεια είναι πως η βάση που πατάει η οθονη στο γραφείο μου είναι λίγο ψηλότερα από ότι στα συνηθισμένα γραφεία.

Ανεξάρτητα από αυτό, θα πάρω τη Δευτέρα τηλέφωνο στην dell, γιατί η οθονη έχει έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα στην δεξιά πλευρά, σε μαύρο φόντο. Δεν είναι όπως είδα στις φωτογραφίες συνφορουμιτη, όπου η φωτεινότητα ήταν ομοιομορφη σε όλη την επιφάνεια

Δημοσ.

Καλησπέρα, παρέλαβα εχθές την S2316H. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από οθόνες αλλά μου φαίνεται πολύ όμορφη και με ωραία χρώματα,υπάρχει μια μικρή αντανάκλαση κατά την διάρκεια της ημέρας σε σκούρα χρώματα αλλά δεν είναι ενοχλητικό,τα ηχεία είναι αρκετά χρήσιμα για καθημερινή χρήση. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για το backlight bleeding. Νομίζω είναι αρκετό και ας μην έχω εμπειρία από ips οθόνες εκτός αν φαίνεται έτσι λόγω την φωτογραφίας. Να την πάω για αλλαγή ή είναι φυσικό. Αν γίνεται όσοι την έχετε παραλλάβει ανεβάστε καμιά φώτο να δω διαφορές. Ευχαριστώ!και

και εγώ την πήρα αυτή την οθόνη και μέχρι στιγμής έχω παρατηρήσει ότι στο μπλε χρώμα μου φαίνεται κάπως περίεργο σαν να μην είναι ένα ενιαίο χρώμα αλλά σαν να είναι κουκίδες δηλ φαίνεται ότι δεν είναι το χρώμα πλακάτο όπως θα έπρεπε. και στην έναρξη τον windows 10 βλέπω το γαλάζιο λογότυπο τον windows σαν να είναι απο πολλές κουκίδες. είναι δυνατόν να φαίνονται τα pixels δλδ σε μια οθόνη.....τραγικό..!!! πως γίνετε να βλέπεις με το μάτι κάτι που θα έπρεπε να βλέπεις με μεγεθυντικό φακό...τόσο κακή κατασκευή για μια οθόνη που την πήρα 190 ευρώ. βέβαια μπορεί να είναι κάποιο θέμα ρύθμισης. περιμένω απάντιση απο τους τεχνικούς τις dell να μου πουν τι παίζει

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα ήρθε κουριερ από media mark και παρέλαβε την οθόνη που έχει backlight bleeding στην δεξιά πλευρά, χαμηλά, όπως περιέγραψα σε προηγούμενο ποστ μου, ώστε να κάνουν ένα τυπικό έλεγχο όπως μου είπαν και την επόμενη μέρα να παραλάβω την καινούρια. Όλα αυτά ενώ είχα πάρει έγκριση από την dell για αντικατάσταση. Τελικά αφού τους πήρα εγώ τηλέφωνο, ενώ θα έπρεπε να με ενημερώσουν αυτοί, μου είπαν πως η οθονη είναι μια χαρά και αν θέλω να πάρω κάτι άλλο με χασουρα 10% από εμένα ή αλλιώς να την πάρω πίσω. Κοροϊδια με λίγα λόγια. Εννοείται πώς την πήρα πίσω και ξαναπειρα τηλέφωνο την dell, από την οποία μου είπαν ότι θα μου στείλουν άλλη, καινούρια, σε περίπου 20 μέρες ώστε να διαλέξω ποια θέλω να κρατήσω. Μετά από αυτή την εμπειρία με την media markt, δεν πρόκειται να τους ξαναπροτιμησω, όπως και έκανα εξάλλου, με την τηλεόραση που αγόρασα προχθές

• Like 2
Δημοσ.

Τα media markt έχουν καλή εξυπηρέτηση γενικά. Αλλά καλύτερα θα ήταν να είχες απευθυνθεί στην Dell εξ αρχής αφού έχουν επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Τέλος καλό όλα καλά όμως :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...