Προς το περιεχόμενο

Oscars 2016

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω δει το αντίστροφο. Ταινίες δηλαδή με πολύ ωραίο σενάριο, ωραία ροή, ικανότατο σκηνοθέτη και να πηγαίνουν άπατες είναι γιατί ο πρωταγωνιστής είναι αγγούρι. Επίσης έχω δει το ίδιο και με τραγούδια. Δηλαδή ο ηθοποιός/τραγουδιστής και η ποιότητα της ταινίας/τραγουδιού τεχνικά επηρεάζουν από κοινού το τελικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί να είναι δυο εντελώς ανεξάρτητα πράγματα όπως προσπαθείς να πεις εσύ.

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό τραγούδι (αυτό που λέμε «τραγουδάρα»), μπορεί να το ερμηνεύσει ένας κακός τραγουδιστής; Φυσικά και μπορεί.

ναι και το αποτέλεσμα είναι αυτό

καμία σχέση με το επίπεδο των ταινιών του Dicaprio όμως έτσι? Εκτός αν μου λες ότι το Wolf of wall street το inception κτλ "δεν βλέπονται" με τον ίδιο τρόπο που το παραπάνω τραγούδι ματώνει τα αυτά. 

• Like 2
Δημοσ.
Οι άλλοι τσακώνονται ακόμα για το αν είναι ωραίο το TFA, 2 μήνες μετά και σε άσχετο topic...

γιατι ασχετο τοπικ; η ταινια ηταν υποψηφια για οσκαρ. το να συζητησεις για την επιδοση της στα βραβεια εδω περα, μονο ασχετο δεν ειναι.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω δει το αντίστροφο. Ταινίες δηλαδή με πολύ ωραίο σενάριο, ωραία ροή, ικανότατο σκηνοθέτη και να πηγαίνουν άπατες είναι γιατί ο πρωταγωνιστής είναι αγγούρι. Επίσης έχω δει το ίδιο και με τραγούδια. Δηλαδή ο ηθοποιός/τραγουδιστής και η ποιότητα της ταινίας/τραγουδιού τεχνικά επηρεάζουν από κοινού το τελικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί να είναι δυο εντελώς ανεξάρτητα πράγματα όπως προσπαθείς να πεις εσύ.

Δεν είπα ότι πρόκειται για εντελώς ανεξάρτητα πράγματα, ή ότι το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. Εσύ, υποστηρίζοντας την αξία τού Leo ως ηθοποιού, παρουσίασες ως επιχείρημα το ότι παίζει κάθε χρόνο σε ταινιάρες. Σού απάντησα λοιπόν, ότι το γεγονός ότι κάποιος παίζει σε μια καλή ταινία, δε συνεπάγεται απαραιτήτως ότι είναι καλός ηθοποιός. Όπως, φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο: από μόνος του ένας πολύ καλός ηθοποιός, δεν καθιστά συνολικά καλή μια ταινία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για αμφότερες τις περιπτώσεις.

Ολόκληρος DeNiro έχει παίξει και σε μαλακίες, ανεπίτρεπτες για την αξία του. Έχει δώσει όμως τόσες εκπληκτικές ερμηνείες στη μέχρι τώρα πορεία του, ώστε να μην αρκούν κάποιες κακές εξαιρέσεις για να την αμαυρώσουν. Ο γλυκούλης από την άλλη, με «εκπληκτική ερμηνεία» δεν έχει συναντηθεί ακόμα - παρά μόνο με σπουδαίους ρόλους, τους οποίους όμως αδυνατεί να υποστηρίξει - οπότε αυτό που τον σώζει είναι οι άκρες του, που τού δίνουν την ευκαιρία να παίζει σε καλές κατά τ' άλλα ταινίες. Όσο να 'ναι, μέσα σ' ένα shutter island, ή ένα blood diamond, όλο και κάμποση δόξα αποκτάς, όσο αγγούρι και να είσαι. Αυτό που είναι για πολλά κλάματα, είναι το πόσο καλύτερες θα ήταν αυτές οι ταινίες τελικά, αν αντί για το αγγούρι, είχαν κάποιο σοβαρό πρωταγωνιστή... 

...καμία σχέση με το επίπεδο των ταινιών του Dicaprio όμως έτσι? Εκτός αν μου λες ότι το Wolf of wall street το inception κτλ "δεν βλέπονται" με τον ίδιο τρόπο που το παραπάνω τραγούδι ματώνει τα αυτά. 

Σαφώς και βλέπονται - και όχι μόνο - απλά θα βλέπονταν εκατό φορές πιο άνετα και απολαυστικά, αν έλειπε ο μπαγλαμάς. Αυτό είναι το κρίμα.

Δημοσ.

Τον Leo γιατί τον επέλεξε ο Inaritu, ο Νόλαν, o Scorsese, ο Ταραντίνο, ο Κάμερον κλπ;

καλα ο Jim τον επελεξε πιο πολυ γιατι ηταν φθηνος τοτε, οποτε θα εριχνε το περισσοτερο budget στα εφε. κλασικος Jimbo.  :-D

παντως συμφωνω με  deesnider, υπερεκτιμενος ηθοποιος ο Leo. δεν ξερω, δεν ειναι κακος, αλλα γενικα στους ρολους του δεν με πειθει.

Δημοσ.

Τον Leo γιατί τον επέλεξε ο Inaritu, ο Νόλαν, o Scorsese, ο Ταραντίνο, ο Κάμερον κλπ;

Πιθανώς τον θεωρούν ταλαντούχο. Εξίσου πιθανό θεωρώ το ενδεχόμενο να τον βλέπουν ως «ασφαλή» εμπορικά επιλογή. Προσωπικά, ούτε παραγωγός είμαι, ούτε σκηνοθέτης, οπότε δε μπορώ να αξιολογήσω τους ηθοποιούς με τα ίδια κριτήρια. Τους αξιολογώ ως απλός θεατής και σύμφωνα με το πόσο με πείθουν. Βλέπω π.χ. τον Oldman (ένας μόνο από τους πολλούς που μπορώ να σκεφτώ) και μού πέφτει το σαγόνι: Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να παίζει, τελεία. Ο Leo από την άλλη, θεωρώ ότι ταβάνι έχει τη διαφήμιση παιδικής φρουτόκρεμας...

Δημοσ.

Ίσως αδικείται από πολλούς λόγω babyface.

Το ίδιο το baby face είναι που τους περιορίζει, αφού εκ των πραγμάτων περιορίζει την εκφραστικότητα. Δεν είναι θέμα αδικίας, από πλευράς μου, τουλάχιστον. Είναι υπαρκτή κατάσταση. Σα να προσπαθείς να μασήσεις σκληρή τροφή ενώ δεν έχεις δόντια. Μαγκιά σου που προσπαθείς, αν προσπαθείς, αλλά δε γίνεται...

Δημοσ.

ναι και το αποτέλεσμα είναι αυτό

καμία σχέση με το επίπεδο των ταινιών του Dicaprio όμως έτσι? Εκτός αν μου λες ότι το Wolf of wall street το inception κτλ "δεν βλέπονται" με τον ίδιο τρόπο που το παραπάνω τραγούδι ματώνει τα αυτά. 

Γιατί μου το έκανες αυτό? Σταμάτησα τους Tool για να ακούσω από περιέργια... μέγα λάθος... Έβαλα Amorphis μετά για να ισιώσω.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...