johnmadgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gbras είπε Επειδη ετυχε και σε εμας με το θανατο του παππου πρεπει να αποποιηθουν παιδια του θανοντα , αδερφια , και παιδια αυτων δηλαδη και τα ανηψια. Ειναι παρανοικο πραγματικα. Ενω τα παιδια και τα εγγονια ειχαμε κανει αποποποιηση και τα αδερφια εχουν πεθανει δεν γνωριζαμε για τα ανηψια ( και ουτε ξερουμε ποιοι ειναι). οταν υπαρχει διαθηκη ομως πρεπει να δημοσιευτει πρωτα για να γινει η αποποιηση σωστα? Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από johnmadgr
johnmadgr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Στις 16/1/2016 στις 10:40 ΠΜ, paredwse είπε Βεβαίως γίνεται πάλι δικαστήριο, μόνη η βούληση των γονέων ή κηδεμόνων να αποποιηθούν για λογαριασμό του ανηλίκου δεν αρκεί. Και μάλιστα εξετάζεται μάρτυρας ο οποίος καταθέτει ενόρκως και με στοιχεία ότι η αποδοχή της κληρονομιάς δεν θα είναι επωφελής για το ανήλικο και, ως εκ τούτου,είναι επιβεβλημένη η αποποίηση. Ισχύει κανονικά το τετράμηνο, μόνο που αναστέλλεται για το διάστημα μέχρι την εκδίκαση και έκδοση απόφασης απο το δικαστήριο. Βγήκε σχετική απόφαση ΣτΕ πρόσφατα ακριβώς για αυτό τι θέμα. γνωριζεις αν υπαρχει διαθηκη πρεπει να δημοσιευτει πρωτα για να γινει αποποιηση?
ritchie77 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, johnmadgr είπε γνωριζεις αν υπαρχει διαθηκη πρεπει να δημοσιευτει πρωτα για να γινει αποποιηση? ναι
Sotiris81 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Στις 14/2/2020 στις 11:00 ΠΜ, ritchie77 είπε ναι Καλησπέρα. Έχω κάνει αποδοχή σε κληρονομιά εδώ και 1.5 χρόνο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρωστούσε κάτι σε κάποια τράπεζα ο πατέρας μου θα με ενημερώσει η τράπεζα σαν μοναδικό κληρονόμο να πληρώσω?από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να ρωτήσω όλες τις τράπεζες? Καθ σε πόσο καιρό ειδοποιούν? Ευχσριστω Στις 18/10/2019 στις 12:13 ΠΜ, Sotiris81 είπε Αποστολή μέσω της αγγελίας: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1418781-casio-g-shock-ga-110-1ber/ Καλησπερα!εχει εγγύηση ακόμα το ρολόι?καιμγινεται κατι καλύτερο? Καλησπέρα. Έχω κάνει αποδοχή σε κληρονομιά εδώ και 1.5 χρόνο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρωστούσε κάτι σε κάποια τράπεζα ο πατέρας μου θα με ενημερώσει η τράπεζα σαν μοναδικό κληρονόμο να πληρώσω?από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να ρωτήσω όλες τις τράπεζες? Καθ σε πόσο καιρό ειδοποιούν? Ευχσριστω
ritchie77 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Αν γίνεται κάτι καλύτερο και έχει εγγύηση το ρολόι θα το πάρεις? αν χρωστούσε ο πατέρας σου και το μάθουν οι τράπεζες μπορεί να στο κατάσχουν.
GREGORYMO Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 52 λεπτά πριν, Sotiris81 είπε Καλησπέρα. Έχω κάνει αποδοχή σε κληρονομιά εδώ και 1.5 χρόνο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρωστούσε κάτι σε κάποια τράπεζα ο πατέρας μου θα με ενημερώσει η τράπεζα σαν μοναδικό κληρονόμο να πληρώσω?από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να ρωτήσω όλες τις τράπεζες? Καθ σε πόσο καιρό ειδοποιούν? Ευχσριστω Καλησπέρα. Έχω κάνει αποδοχή σε κληρονομιά εδώ και 1.5 χρόνο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρωστούσε κάτι σε κάποια τράπεζα ο πατέρας μου θα με ενημερώσει η τράπεζα σαν μοναδικό κληρονόμο να πληρώσω?από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να ρωτήσω όλες τις τράπεζες? Καθ σε πόσο καιρό ειδοποιούν? Ευχσριστω Θα σε είχαν ενοχλήσει ήδη με κάποιο τρόπο.
Sotiris81 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω κάνει αποδοχή σε κληρονομιά εδώ και 1.5 χρόνο. Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρωστούσε κάτι σε κάποια τράπεζα ο πατέρας μου θα με ενημερώσει η τράπεζα σαν μοναδικό κληρονόμο να πληρώσω?από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να ρωτήσω όλες τις τράπεζες? Καθ σε πόσο καιρό ειδοποιούν? Ευχσριστω Στις 18/10/2019 στις 12:13 ΠΜ, Sotiris81 είπε Αποστολή μέσω της αγγελίας: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1418781-casio-g-shock-ga-110-1ber/ Καλησπερα!εχει εγγύηση ακόμα το ρολόι?καιμγινεται κατι καλύτερο? Τι εννοείς? Χωρίς να ξέρουν αν είμαι κληρονόμος? Θα το βρισκαν από κάπου? Έχει τύχει σε κάποιον? Ρωτάω γιατί η τράπεζες δεν δίνουν πληροφορίες και ζητάνε χρήματα για να σε ενημερωσουν Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από Sotiris81
Speculoos Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Στις 16/1/2016 στις 6:16 ΠΜ, paredwse είπε Σύμφωνα με τον νόμο, το τετράμηνο αρχίζει να "τρέχει" από το χρονικό σημείο που κάποιος μαθαίνει ότι είναι κληρονόμος. Εάν, για παράδειγμα, ο kfyros αποποιηθεί μια κληρονομιά και επόμενος κληρονόμος είμαι εγώ, το τετράμηνο θα αρχίσει να "τρέχει" για εμένα από τη στιγμή που έμαθα για την αποποίηση του kfyros. Όπως κι αν αποδεικνύεται αυτό... Εάν κάποιος, για δικούς του λόγους, θέλει να κουβαλάει μαζί του δικηγόρο (το οποίο είναι παντελώς άχρηστο και ανούσιο και πρακτικά δεν έχει καμία δουλειά να το κάνει), προφανώς ο δικηγόρος θα ζητήσει να πληρωθεί για αυτό. Αλλά κανονικά όχι, δεν χρειάζεται δικηγόρος και η κάθε αποποίηση κοστίζει τρία (3) ευρώ - όσο ένα μεγαρόσημο που κολλάς πάνω στην δήλωση αποποίησης. Επίσης, όπως γράφτηκε και παραπάνω, εάν μεταξύ των προσώπων που πρέπει να αποποιηθούν βρίσκονται και ανήλικα, χρειαζεται ειδική άδεια από το δικαστήριο και για την άδεια γίνεται δίκη, η οποία κοστίζει γιατί εκεί θέλεις δικηγόρο. Eμπρός καλό μου φτυάρι. Αν κάποιος πεθάνει και δεν ξέρουμε τι έχει σε κινητή/ακίνητη περιουσία και αν έχει χρέη ή όχι, οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν εντός 4 μηνών από την ημερομηνία θανάτου ή από την κατάθεση κάποιας διαθήκης στο Πρωτοδικείο; Πώς ελέγχεται το ότι ο κληρονόμος έχει λάβει γνώση της κληρονομιάς; Υπόψη ότι 2 ενήλικα τέκνα ζούνε στο εξωτερικό με τις οικογένειές τους ενώ ο σύζυγος της εκλιπούσας ζει με το ανήλικο τέκνο τους στην Αθήνα. Αυτό αλλάζει κάτι σε σχέση με τα παραπάνω ερωτήματα; Αν η περιουσία είναι 4 ίδια σπίτια και 20 χιλιάδες χρέος στο δημόσιο και δεν υπάρχει διαθήκη (εξ αδιαθέτου διαδοχή) τότε μοιράζονται όλα σε σύζυγο (1/4) και τέκνα (3/4) αν δεν κάνω λάθος. Οπότε ο καθένας θα πάρει από ένα σπίτι και 5 χιλιάδες χρέος; Αν πρέπει να γίνει αποποίηση αυτή πρέπει να γίνει από όλους ή μπορεί ένας κληρονόμος να αποποιηθεί το δικό του κομμάτι μόνο (το σπίτι και το χρέος);
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 40 λεπτά πριν, Speculoos είπε Πώς ελέγχεται το ότι ο κληρονόμος έχει λάβει γνώση της κληρονομιάς; Η γνώση της κληρονομιάς είναι αδιάφορη, αυτό που μετράει είναι η γνώση του κληρονόμου πως ο κληρονομούμενος πέθανε. Και φυσικά δεν ελέγχεται, θα πρέπει ο κληρονόμος με κάποιο τρόπο να αποδείξει τον ισχυρισμό του. 47 λεπτά πριν, Speculoos είπε Υπόψη ότι 2 ενήλικα τέκνα ζούνε στο εξωτερικό Εφόσον ο κληρονόμος ζει στο εξωτερικό η προθεσμία των 4 μηνών γίνεται 12, μόνο για αυτόν όμως, για τους υπόλοιπους που ζουν Ελλάδα ισχύουν οι 4. 48 λεπτά πριν, Speculoos είπε Αν η περιουσία είναι 4 ίδια σπίτια και 20 χιλιάδες χρέος στο δημόσιο και δεν υπάρχει διαθήκη (εξ αδιαθέτου διαδοχή) τότε μοιράζονται όλα σε σύζυγο (1/4) και τέκνα (3/4) αν δεν κάνω λάθος. Οπότε ο καθένας θα πάρει από ένα σπίτι και 5 χιλιάδες χρέος; Αν πρέπει να γίνει αποποίηση αυτή πρέπει να γίνει από όλους ή μπορεί ένας κληρονόμος να αποποιηθεί το δικό του κομμάτι μόνο (το σπίτι και το χρέος); Ναι, όταν υπάρχει σύζυγος και τέκνα τότε δικαιούνται 1/4 και 3/4 όπως έγραψες, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις, η σύζυγος πχ θα έχει το 25% κάθε σπιτιού, και όχι το 100% του ενός από τα τέσσερα. Επίσης ένας κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί το δικό του ποσοστό (όχι κομμάτι). 1
Kapetanakos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 παιδια να ρωτησω κατι, οταν κανεις αποποιηση πρεπει να πας σε ολες τις υπηρεσιες που χρωσταγε ο θανων και να καταθεσεις χαρτια; δηλαδη παραδειγμα Εαν ο θανων χρωσταει ΤΕΒΕ ΙΚΑ και σε διαφορετικες ΔΟΥ πρεπει να πας σε ολα και να κανεις χαρτια?
GREGORYMO Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 26 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε παιδια να ρωτησω κατι, οταν κανεις αποποιηση πρεπει να πας σε ολες τις υπηρεσιες που χρωσταγε ο θανων και να καταθεσεις χαρτια; δηλαδη παραδειγμα Εαν ο θανων χρωσταει ΤΕΒΕ ΙΚΑ και σε διαφορετικες ΔΟΥ πρεπει να πας σε ολα και να κανεις χαρτια? ΟΧΙ, μόνο στα δικαστήρια, εντός 4 μηνών από τον θάνατο.
Kapetanakos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΟΧΙ, μόνο στα δικαστήρια, εντός 4 μηνών από τον θάνατο. Είναι σίγουρο? Γιατί έχω πάει σε 2 ΔΟΥ και τώρα μου λένε να πάω και σε ΤΕΒΕ και ΙΚΑ για να τους δώσω τα χαρτιά της αποποίησης συν ότι άλλο ζητούν.
GREGORYMO Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, Kapetanakos είπε Είναι σίγουρο? Γιατί έχω πάει σε 2 ΔΟΥ και τώρα μου λένε να πάω και σε ΤΕΒΕ και ΙΚΑ για να τους δώσω τα χαρτιά της αποποίησης συν ότι άλλο ζητούν. Στα δικαστήρια, κατοχυρώνεις την αποποίηση. Από εκεί και περα, καλό είναι να πας εκεί που ξέρεις ότι χρωστάει και να τους ενημερώσεις, δίνοντας τα χαρτιά που θέλουν. Αυτό, θα γίνει αργά η γρήγορα. Δηλαδή, όταν πχ σου κτυπησει την πόρτα το ΤΕΒΕ η το ΙΚΑ, δεν μπορείς να τους πεις: έκανα αποποίηση στο δικαστήριο, αφήστε με ήσυχο.
Kapetanakos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Ναι αυτό που με τρελαινει ότι πρέπει να πάω σε όλους αυτούς βάλε και τράπεζες ενώ κανονικά έπρεπε κάπως να ειδοποιηθούν όλοι εν το μεταξύ όλοι ζητάνε διαφορετικά χαρτιά κανένας δεν ζητάει τα ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα