Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον η μοναδική κληρονόμος που κατονομάζεται στην διαθήκη δεν έκανε αποποίηση, αυτή θα είναι υπεύθυνη και για όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται. Δεν μπορεί η τράπεζα να κυνηγήσει όλο το σόι του σχωρεμένου επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η μητέρα σας στις δόσεις.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να επισημανθεί ότι η 2ετής παραγραφή ισχύει μόνον, για τις περιπτώσεις πλάνης, απάτης, απειλής, παράλειψης μεριδούχου, καθώς και στην περίπτωση, όπου ο γάμος του διαθέτη ήταν άκυρος ή είχε ασκήσει αγωγή διαζυγίου κατά του/της συζύγου, έχοντας βάσιμο λόγο διαζυγίου. Για τις λοιπές περιπτώσεις, το δικαίωμα της προσβολής – ακύρωσης διαθήκης δεν παραγράφεται, εκτός και αν ο διαθέτης αφήνει όλη ή μέρος της περιουσίας του, υπέρ του Δημοσίου ή άλλων κοινωφελών σκοπών, οπότε η προσβολή πρέπει να γίνει αποκλειστικά εντός πέντε ετών, από τη δημοσίευση, αλλιώς χάνεται το δικαίωμα της προσβολής.
Πάντως, όπου ακυρώνεται η διαθήκη, εν μέρει ή εν όλω, «αναβιώνει» η εκ του νόμου, εξ αδιαθέτου διαδοχή, με βάση τη συγγένεια, όπου οι κοντινότεροι συγγενείς αποκλείουν τους μακρινότερους συγγενείς, με βάση τις οριζόμενες στο νόμο, «τάξεις».                                                                        (    εαν γινει ακυρωση διαθικης ξεκινα εκ νεου η τετραμηνη προθεσμια αποδοχης η αποποιησης,καταλαβα σωστα?)

Επεξ/σία από evangeliatheo
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εφόσον υπάρχει διαθήκη μπορείς να ακυρώσεις την αποποίηση λόγω πλάνης (διότι δεν γνώριζες την ύπαρξή της). Δεν ξέρω αν στέκει όμως.

Στις 6/2/2019 στις 5:07 ΜΜ, evangeliatheo είπε

Υπαρχει περιπτωση να ζητησει η τραπεζα  ακυρωση της διαθικης και να βρεθω μπλεγμενη ?

Γιατί να το ζητήσει αυτό? τι τη νοιάζουν την τράπεζα τα ενδοοικογενειακά σας? το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετείται το δάνειο. Εσύ γιατί να βρεθείς μπλεγμένη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί να το ζητήσει αυτό? τι τη νοιάζουν την τράπεζα τα ενδοοικογενειακά σας? το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετείται το δάνειο. Εσύ γιατί να βρεθείς μπλεγμένη? 

επειδη δεν εκανανα αποποιηση  για την ανηλικη κορη μου ,αυτο φοβαμε ,μηπος ακυρωσησει η τραπεζα την διαθικη και βρεθει η μικρη μου χρεωμενη.(λογο οτι η μητερα μου δεν μπορει παντα να καλυπτει τις δοσεις)

Επεξ/σία από evangeliatheo
  • Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, evangeliatheo said:

επειδη δεν να αποποιηση  για την ανηλικη κορη μου ,αυτο φοβαμε ,μηπος ακυρωσησει η τραπεζα την διαθικη και βρεθει η μικρη μου χρεωμενη.(λογο οτι η μητερα μου δεν μπορει παντα να καλυπτει τις δοσεις)

Αυτά που περιγράφεις (αν τα κατάλαβα καλά, δεν γράφεις και πολύ σωστά) ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού.

Κανένας δεν πρόκειται να κυνηγήσει την κόρη σου όταν η μητέρα της έχει αποποιηθεί την κληρονομιά ενός ατόμου του οποίου το χρέος εξυπηρετείται κανονικά. Δεν ζούμε στη Γερμανία.

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας, τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την αποποιηση? ειναι υποχρεωτικο να εχεις δικηγορο και να ανοιχτει η διαθηκη?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, johnmadgr είπε

Γεια σας, τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την αποποιηση? ειναι υποχρεωτικο να εχεις δικηγορο και να ανοιχτει η διαθηκη?

Μια δήλωση στο ειρηνοδικείο εντός 4 μηνών αρκεί.

Υπάρχει διαθήκη ??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Μια δήλωση στο ειρηνοδικείο εντός 4 μηνών αρκεί.

Υπάρχει διαθήκη ??

Μαζι και ληξιαρχικη πραξη θανατου του θανοντος.

Νομιζω δεν εχει σημασια αν υπαρχει διαθηκη . Κανεις την δηλωση και ασε τους αλλους να τρεχουν.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μαζι και ληξιαρχικη πραξη θανατου του θανοντος.

Νομιζω δεν εχει σημασια αν υπαρχει διαθηκη . Κανεις την δηλωση και ασε τους αλλους να τρεχουν.

Αν πχ σου αφήσει στην διαθήκη ένα αυτοκίνητο, δεν μπορείς να το πάρεις επειδή έχει αλλά χρέη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν πχ σου αφήσει στην διαθήκη ένα αυτοκίνητο, δεν μπορείς να το πάρεις επειδή έχει αλλά χρέη ?

Αν αποποποιηθεις την κληρονομια οχι .Αν κανεις αποδοχη φυσικα αλλα σε ολοκληρη και οχι σε οτι θελεις και σε συμφερει

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν αποποποιηθεις την κληρονομια οχι .Αν κανεις αποδοχη φυσικα αλλα σε ολοκληρη και οχι σε οτι θελεις και σε συμφερει

Δεν μπορώ να κάνω αποδοχή ΜΟΝΟ σε ότι μου αφήνει η διαθήκη ?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν μπορώ να κάνω αποδοχή ΜΟΝΟ σε ότι μου αφήνει η διαθήκη ?

Αν εννοεις μονο τα θετικα της ασφαλως και οχι .Ή κανεις αποδοχη ή αποποιηση .

Δημοσ.

Και το ερώτημα εδω ειναι.

Τι παιζει αν εισαι μακρυνος συγγενης και όλοι έχουν αποποιηθεί. Παίζει να έρθει σε εσένα η όποια κληρονομιά, ερήμην σου;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...