Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, evangeliatheo said:

χρονια πολλα ,καλη χρονια. το χαρτη απο το ειρηνοδικειο με την δημοσιευση της διαθηκης πρεπει να το παμε στην τραπεζα η ενημερωνετε με καποι τροπο αυτη?

Όχι, η τράπεζα (και η Εφορία και το Δημόσιο) δεν ενημερώνονται, πρέπει να το πάει ο ενδιαφερόμενος.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Εσείς πρέπει να ενημερώσετε την τράπεζα με το χαρτί από το ειρηνοδικείο

η διαθηκη ηταν χειρογραφη  με μοναδικη κληρονομο την μητερα μου ,κυριχθηκε κυρια ,η μητερα μου εκανε αλλαγη ΔΕΗ και φορολογικη ,ερχεται και ο ΕΝΦΙΑ στο ονομα της 9εφοσον εδωσε την διαθηκη στον λογιστη),εγω πριν να βρει η μητερα μου την διαθηκη ειχα κανει αποποιηση αλλα μετα απο 6 μηνες . ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ?

Δημοσ.

Εφόσον οι μητέρα σου είναι μοναδική κληρονόμος και στις καταθέσεις είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τις ή την τράπεζα με την απόφαση του ειρηνοδικείου  

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 10:48 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Αποποίηση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, είτε συγγενής Α' βαθμού είτε αργότερα Β' κοκ.

Η κληρονομιά δυστυχώς γίνεται αποποίηση στο σύνολό της είτε τα ενεργητικά είτε τα παθητικά στοιχεία, χρέη οφειλές χρωστούμενα ακίνητα μετρητά όλα μαζί πάνε πακέτο.

Είναι διαφορετική η αίτηση για την αποποίηση εξ' αδιαθέτου από την αίτηση για εξ' αδιαιρέτου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει αν κάποιος κληρονόμος πεθάνει  2 μήνες μετά τον θάνατο συγγενή του που τον κληρονομούσε  (πριν την παρέλευση της προθεσμίας αποποιήσης δλδ),δεν έχει προλάβει να κάνει αποποιήση,κι έχει διαθήκη.Οι κληρονόμοι του επιβαρύνονται και με τα χρέη που ενδεχομένως δεν πρόλαβε  να αποποιηθεί,κάνοντας αποδοχή της διαθήκης του? Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από daffu
Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 10:48 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Αποποίηση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, είτε συγγενής Α' βαθμού είτε αργότερα Β' κοκ.

Η κληρονομιά δυστυχώς γίνεται αποποίηση στο σύνολό της είτε τα ενεργητικά είτε τα παθητικά στοιχεία, χρέη οφειλές χρωστούμενα ακίνητα μετρητά όλα μαζί πάνε πακέτο.

Αν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς και πιο μετά κάνει άλλος κληρονόμος αποποίηση  (αναφέρομαι σε περίπτωση διαθήκης) και έρθει σε σένα το τμήμα της αποποιούμενης κληρονομιάς που σου αναλογεί, δε βρίσκω το λόγο να μη μπορείς να κάνεις αποποίηση μόνο το συγκεκριμένο τμήμα (αυτό που κληρονομείς εσύ βάσει διαθήκης το έχεις ήδη αποδεχτεί, οπότε είναι παράλογο να συμπεριλαμβάνει η αποποίηση και αυτό)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/1/2019 στις 1:26 ΜΜ, paredwse είπε

Όχι, η τράπεζα (και η Εφορία και το Δημόσιο) δεν ενημερώνονται, πρέπει να το πάει ο ενδιαφερόμενος.

Οι τραπεζες  ενημερώνονται μεσω της Πλατφορμας του ΤΕΙΡΕΣΙΑ κατευθειαν απο το πρωτοδικειο με φαξ (τουλαχιστον ετσι ηταν το 2011 που εκανα το δικαστηριο για την μητερα)..

Στην ΔΟΥ πρεπει να πας μονος σου..

Οπως και οταν αλλαζεις ταυτοτητα μεσα απο το τμημα ενημερωνουν για την αλλαγη..

Απλα οι τραπεζες ριχνουν άδεια για βγάλουν γεμάτα...

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
Στις 28/1/2019 στις 11:19 ΜΜ, daffu είπε

Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει αν κάποιος κληρονόμος πεθάνει  2 μήνες μετά τον θάνατο συγγενή του που τον κληρονομούσε  (πριν την παρέλευση της προθεσμίας αποποιήσης δλδ),δεν έχει προλάβει να κάνει αποποιήση,κι έχει διαθήκη.Οι κληρονόμοι του επιβαρύνονται και με τα χρέη που ενδεχομένως δεν πρόλαβε  να αποποιηθεί,κάνοντας αποδοχή της διαθήκης του? Ευχαριστώ. 

Αν έχουν δικαίωμα στην κληρονομιά του 1ου, φαντάζομαι ότι θα διαχειριστούν ως ξεχωριστές κληρονομιές και θα έχουν δικαίωμα να διαλέξουν οι ίδιοι για την κάθε κληρονομιά (αποποίηση/αποδοχή) 

Ρωτήστε όμως για σιγουριά 

Δημοσ.

η μητερα μου δεν εκανε αποποιηση και πληρωνει το δανειο του συγχωρεμενου πατερα μου.ειναι η μοναδικη κληρονομος βαση της  ιδιογραφης διαθικης,η οποια κυριχθικε κυρια εγω ειχα κανει αποποιηση πριν να βρει η μητερα μου την διαθικη ,τωρα καταθετει την διαθικη στην τραπεζα που οπως ειπα πληρωνοντε οι δοσεις και εχει εγγυητη και υποθικη το σπιτι που κληρωνομει η μητερα μου,Υπαρχει περιπτωση να ζητησει η τραπεζα  ακυρωση της διαθικης και να βρεθω μπλεγμενη ?τι γινετε σε αυτες τις; περιπτωσεις?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, evangeliatheo είπε

η μητερα μου δεν εκανε αποποιηση και πληρωνει το δανειο του συγχωρεμενου πατερα μου.ειναι η μοναδικη κληρονομος βαση της  ιδιογραφης διαθικης,η οποια κυριχθικε κυρια εγω ειχα κανει αποποιηση πριν να βρει η μητερα μου την διαθικη ,τωρα καταθετει την διαθικη στην τραπεζα που οπως ειπα πληρωνοντε οι δοσεις και εχει εγγυητη και υποθικη το σπιτι που κληρωνομει η μητερα μου,Υπαρχει περιπτωση να ζητησει η τραπεζα  ακυρωση της διαθικης και να βρεθω μπλεγμενη ?τι γινετε σε αυτες τις; περιπτωσεις?

Αν έχεις κάνει αποποίηση δεν παίρνεις τίποτα και δεν δίνεις μια. 

• Like 2
Δημοσ.

Στεναχωριεμαι γιατι εκανα εγω αποποιηση και ηταν να κανουν και τα παιδια μου η μια ανηλικη κκαι δεν εκανα γιατι εμφανισε την διαθικη η μητερα μου και ο δικηγορος μου με ειχε πει οτι δεν χρειαζετε να κανουν τα παιδια 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, infini είπε

Μας τα μπερδεύεις, γίνε πιο σαφής.

η μητερα μου δεν εκανε αποποιηση και πληρωνει το δανειο του συγχωρεμενου πατερα μου.ειναι η μοναδικη κληρονομος βαση της  ιδιογραφης διαθικης,η οποια κυριχθικε κυρια εγω ειχα κανει αποποιηση ληξιπροθεσμη (ηταν να κανω αγωγη για ακυρωση ληξιπροθεσμης αποποιησης)πριν να βρει η μητερα μου την διαθικη ,τωρα καταθετει την διαθικη (για να μπορει να εχει ενημερωση) στην τραπεζα που οπως ειπα πληρωνοντε οι δοσεις και εχει εγγυητη και υποθηκη το σπιτι που κληρωνομει η μητερα μου,Υπαρχει περιπτωση να ζητησει η τραπεζα  ακυρωση της διαθικης και να βρεθω μπλεγμενη ?τι γινετε σε αυτες τις; περιπτωσεις?Στεναχωριεμαι γιατι εκανα εγω αποποιηση (ληξιπροθεσμη) και ηταν να κανουν και τα παιδια μου η μια  κορη μου ειναι ανηλικη και δεν εκανα γιατι εμφανισε την διαθικη η μητερα μου και ο δικηγορος μου με ειχε πει οτι δεν χρειαζετε να κανουν τα παιδια .Γιατι βαση της διαθικης μοναδικη κληρονομος ειναι η μητερα μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...