Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

apoll καταρχάς τα συλλυπητήριά μου για τον πατέρα σου. τώρα για το θέμα των περιουσιακών για ένα μικρό χρέος και μία επιβάρυνση π.χ 500-600 ευρώ τον χρόνο σε ενφια είναι κρίμα να χάσεις ακίνητο. ποτέ δεν ξέρεις.. παρά τις επιβαρύνσεις η ιδιοκτησία στην ελλάδα είναι ένα υποτιμημένο μεν αλλά αγαθό.

εναλλακτικά :P :P :P

• Like 3
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι το λιγότερο για μένα, το σημαντικό είναι αν υπάρχουν χρέη αλλά και ο φόρος κληρονομιάς που θα κληθεί να καταβάλλει ο κληρονομούμενος για ένα ακίνητο. Πλέον πρέπει να τα σταθμίζουν όλα αυτά όσοι θα κληρονομήσουν κάτι και σκεπτόμενοι αναλόγως να αποφασίζουν τι θα κάνουν. Εγώ αν μπορούσα να είχα μυαλό 25-30αρη όταν ήμουν 14ων ετών και κληρονόμησα το ακίνητο που μου άφησε ο πατέρας μου, θα έκανα αποποίηση κληρονομιάς, γιατί σε βάθος χρόνου τελικά χαμένος βγαίνω.

Δημοσ.

apoll καταρχάς τα συλλυπητήριά μου για τον πατέρα σου. τώρα για το θέμα των περιουσιακών για ένα μικρό χρέος και μία επιβάρυνση π.χ 500-600 ευρώ τον χρόνο σε ενφια είναι κρίμα να χάσεις ακίνητο. ποτέ δεν ξέρεις.. παρά τις επιβαρύνσεις η ιδιοκτησία στην ελλάδα είναι ένα υποτιμημένο μεν αλλά αγαθό.

Εξαρτάται το ακίνητο, αν είναι τίποτα του 1950 είναι τελείως άχρηστο :P

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς κολώνες, δίπλα σε 2 πενταόροφες (είναι μόνο 1ος όροφος), το οποίο χρίζει επισκευών από τους σεισμούς, με σάπια ξύλινα παράθυρα & εξώπορτες......

Το θέμα δεν είναι τα 1000 ευρώ κλπ. Είναι ότι εγώ απλά δεν θέλω τίποτα, και τα παραχωρώ στον αδελφό μου. Δεν έχω κατέβει εκεί από το 2004. Αλλά αυτός αρνείτε λόγο ΕΝΦΙΑ και "ότι θα πρέπει να εσύ να έχεις ένα τουβλο στο κεφάλι σου" ανεξάρτητα αν του είπα θα του στείλω λεφτά για να πληρώσει τα χρωστούμενα στην εφορία του πατέρα, και έχω 2 σπίτια δικά μου στην Αγγλία.

Φυσικά αν αρνηθεί θα τα παραχωρίσω στον αδελφό της μάνας μου και στα ξαδέρφια μου, μιας και έχουν ποσοστό επί του ισογείου και του οικοπέδου ούτως η άλλος.

Δημοσ.

εκτός αν είναι αγροτεμάχιο ή οικόπεδο.. αυτά συνήθως δεν χαλάνε :P :P. apoll αν είναι έτσι όπως το περιγράφεις δεν είναι "ένα τουβλο πάνω απο το κεφάλι" αλλά ένα τούβλο στο κεφάλι :P :P  

• Like 2
Δημοσ.

Σχετικο με την αποποιηση:

Εστω 5 κληρονομοι. Αν ο ενας αποποιηθει, μπορουν οι αλλοι, επικαλοντας την νομιμη μοιρα, να στραφουν εναντιον του και να διεκδικισουν τυχον γονικες παροχες που εχουν γινει προς αυτον;

(με την προυποθεση βεβαια οτι καλυπτονται οι οροι της νομιμης μοιρας περι αξιας κλπ.)

Δημοσ.

Σοβαρά έτσι πάει;

Νόμιζα ότι ισχύει το αντίθετο, ότι αν δεν κάνεις αποδοχή , είναι σα να αποποιείσαι.

Κι αν είναι κάποιος που δεν είχε λάβει γνώση του θανάτου και περάσει το τετράμηνο; Θα τον κυνηγάνε για χρέη;;;

ναι το ξερω απο τον πατερα μου εμεις πηγαμε αμμεσως γιατι ξεραμε οτι χρωσταει αν δεν το ξεραμε θα την πατουσαμε ασχημα γιατι δεν σε ειδοποιεί κανεις, ευτηχως εκτος απο εμας δεν ειχε αλλους συγγενής για να πανε τα χρεη.  

Σχετικο με την αποποιηση:

Εστω 5 κληρονομοι. Αν ο ενας αποποιηθει, μπορουν οι αλλοι, επικαλοντας την νομιμη μοιρα, να στραφουν εναντιον του και να διεκδικισουν τυχον γονικες παροχες που εχουν γινει προς αυτον;

(με την προυποθεση βεβαια οτι καλυπτονται οι οροι της νομιμης μοιρας περι αξιας κλπ.)

οχι η γονικη παροχη δεν εχει σχεση με την αποποιηση 

• Like 1
Δημοσ.

τι εννοεις;

δεν μπορεις να μην δεχθεις την γονικη παροχη μολις πεθανει ο γονιος ενώνεται αυτοματα υψηλη κυριοτητα και επικαρπια.

Δημοσ.

τι εννοεις;

δεν μπορεις να μην δεχθεις την γονικη παροχη μολις πεθανει ο γονιος ενώνεται αυτοματα υψηλη κυριοτητα και επικαρπια.

Υπάρχει υψηλή ραπτική, υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη αλλά υψηλή κυριότητα δεν υπάρχει.Ψιλή κυριότηταΕίναι το εμπράγματο δικαίωμα που απομένει όταν η πλήρης κυριότητα έχει στερηθεί (αποψιλωθεί) του εμπράγματου δικαιώματος της επικαρπίας, δηλαδή της χρήσης και κάρπωσης του πράγματος και συνεπώς έχει περιορισθεί μόνο στην εξουσία διάθεσής του.
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Γειά σας, θα ήθελα την βοήθειά σας. Κληρονόμισα, εγω και οι 3 αδερφες μου, η μία είναι ανηλικη το σπίτι του πατέρα μου μετά τον θανατό του, πρίν απο δύο χρόνια. Οταν έμαθα ότι είχε απεβιώσει ήρθα αλλά δεν είχα το κουράγιο να κοιτάξω αναλυτικά την διαθήκη. Μετά απο δύο χρόνια μαθαίνω ότι ο πατέρας μου έχει χρέος και επίσης έχει μπεί και εγγυητής στο δάνειο του Θείου μου, το οποίο έχει λύξει και δεν το έχει πληρώσει, οπότε προφανώς έχουν διπλασιαστεί τα χρέη. Στην εφορία μας λένε ότι δεν φαίνεται τίποτα και πολλοί συγγενοις μου λένε ότι επειδή ήταν το δάνειο των Παλιννοστούντων θα ξεγραφτεί κάτι το οποίο δεν πιστεύω. Εγώ θέλω να κάνω αποποίση. Η δικηγόρος, που θέλει 350 αμοιβή για την εργασία της, με διαβεβαίωσε ότι θα πρέπει να κάνω αποδοχή και εργότερα να δωρίσω κάπου το σπίτι, ενώ τα χρέη θα παραμήνουν σε μένα. Εγώ θέλω να αποφύγω τα χρέη, τα δάνεια και να αποποιηθώ την κληρονομιά. Εχω διαβάσει ότι απο τότε που μαθαίνει κάποιος για τ αχρέη μπορέι να αποποιηθεί την κληρονομιά, χωρίς να γνωρίζω εαν είναι αυτό εγκυρο και κατα πόσο ισχύει στην δική μου περίπτωση. Έχει κανένας Ιδέα για αυτό, μπορείτε να με βοηθήσετε?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Επεξ/σία από Azelli
Δημοσ.

Γειά σου, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για να Δάνεια μας έχει πληροφορήσει η τράπεζα. Η Εφορία δεν βρίσκει το δάνειο του Θείου μου που ήταν εγγυητής ο μπαμπάς μου και τώρα εμείς, το οποίο δεν το έχει πληρώσει, όπως και κάποιες δόσεις απο το δάνειο του πατέρα μου δεν έχουν πληρωθεί και η Τράπεζα μα έχει πεί ότι η Εφορία δεν το γνωρίζει διότι κάνει και μέχρι 3 χρόνια να εμφανιστούν τα χρέη στην Εφορία. Για το δάνειο του πατέρα μου η εφορία είναι εγγυητής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...