DTInfinity Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Κάνε ερωτημα στην ΑΑΔΕ, σε τρεις μέρες το πολύ θα έχεις λάβει απάντηση. 1
Homelander Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 πολυ καλη ιδεα , δεν το χα σκεφτει το εκανα και οταν παρω απαντηση θα γραψω εδω ευχαριστω
spooker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 τελικά υπάρχει νόμιμος τρόπος να παύσει η συγγένεια με κάποιον ώστε να μην χρειάζεται να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία της αποποίησης όταν αυτός πεθάνει και αφήσει πίσω τεράστια χρέη. Δυστυχώς υπάρχει κακοήθεια και μεγάλη πιθανότητα να μην πας ενημερώσουν για τον θάνατο ακριβώς και μόνο για να μην προλάβουμε να κάνουμε αποποίηση
valadsk Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, spooker είπε τελικά υπάρχει νόμιμος τρόπος να παύσει η συγγένεια με κάποιον ώστε να μην χρειάζεται να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία της αποποίησης όταν αυτός πεθάνει και αφήσει πίσω τεράστια χρέη. Δυστυχώς υπάρχει κακοήθεια και μεγάλη πιθανότητα να μην πας ενημερώσουν για τον θάνατο ακριβώς και μόνο για να μην προλάβουμε να κάνουμε αποποίηση το τελευταίο που θα ήθελε κάποιος είναι να σχολιάζουν τον πεθαμένο πλέον άνθρωπό του. Δεν έχει νόημα (κέρδος) να μην ενημερώσει, εκτός αν αγνοώ κάτι.
spooker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, valadsk είπε το τελευταίο που θα ήθελε κάποιος είναι να σχολιάζουν τον πεθαμένο πλέον άνθρωπό του. Δεν έχει νόημα (κέρδος) να μην ενημερώσει, εκτός αν αγνοώ κάτι. φυσικά και αγνοείς. Εδώ υπάρχουν οικογένειες που πιστολιάζονται μεταξύ τους. Το κέρδος είναι το να κάνεις κακό σε κάποιον. Όπως είπα υπάρχει κακοήθεια από την πλευρά τους και δεν θα ενημερώσουν.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, spooker είπε τελικά υπάρχει νόμιμος τρόπος να παύσει η συγγένεια με κάποιον ώστε να μην χρειάζεται να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία της αποποίησης όταν αυτός πεθάνει και αφήσει πίσω τεράστια χρέη. Δυστυχώς υπάρχει κακοήθεια και μεγάλη πιθανότητα να μην πας ενημερώσουν για τον θάνατο ακριβώς και μόνο για να μην προλάβουμε να κάνουμε αποποίηση Δε νομιζω ότι υπάρχει, αλλά ρώτα δικηγόρο, μιλάμε για πολύ εξειδικευμένο ζήτημα και θα απαιτηθούν σίγουρα δικαστήρια. Θειος μου βίωσε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες, προσπαθουσε να αποδείξει ότι ήταν γιος του βιολογικου του πατερα διότι αποτελούσε εξώγαμο τέκνο και μάλιστα δεν είχε το επίθετο του βιολογικου πατέρα του αλλά του δικού μου παππού. Όταν απεβίωσε ο βιολογικός πατέρας του οι κληρονόμοι από την άλλη γυναίκα του πατέρα του μπλόκαραν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και έγιναν δικαστήρια. Τελικά απεδειξε ότι ήταν τέκνο. Ιστορίες για αγρίους. Έφτασαν μέχρι εφετειο, τρελά λεφτά για δικηγόρους και έξοδα, μηνύσεις κάθε τρεις και λίγο για να καμφθει. Όσο για τις αποποιήσεις, δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να παραλείπουν οι συγγενείς του θανόντα να ενημερώσουν είτε εσκεμμένα είτε μη εσκεμμένα λόγω άγνοιας νόμου
Dante80 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αστικός Κώδικας (πδ456/1984) άρθρο 1847 Αποποίηση Ο κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών που αρχίζει από τότε που έμαθε την επαγωγή και το λόγο της. Στην επαγωγή από διαθήκη η προθεσμία δεν αρχίζει πριν από τη δημοσίευση της διαθήκης. Αν ο κληρονομούμενος είχε την τελευταία κατοικία του στο εξωτερικό ή αν ο κληρονόμος έμαθε την επαγωγή όταν διέμενε στο εξωτερικό, η προθεσμία είναι ενός έτους. Η προθεσμία αναστέλλεται από τους ίδιους λόγους που αναστέλλεται και η παραγραφή. Δλδ, η προθεσμία τρέχει απο την ημερομηνία γνωστοποίησης του θανάτου. Αρα πρέπει να υπάρχει έγκυρος τρόπος αποδείξεως της γνωστοποίησης. Δηλαδή κλήση με δικαστικό επιμελητη της αποδοχής ή της αποποίησης απο τον συμβολαιογράφο αν υπάρχει διαθήκη ή κλήση απο τους πιστωτές ή τα πιστωτικά ιδρύματα που να περιλαμβάνει και την γνωστοποίηση του θανάτου. Αν δεν αποδεικνύεται η γνώση του γεγονότος οι πιθανοί κληρονόμοι δεν μπορούν να αποποιηθούν αλλά και ούτε να αποδεχθούν μια κληρονομιά. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από Dante80 1
makisman1973 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπερα , μια ερωτηση και απο μενα. Ημουν κληρονομος του θειου μου και εκανα αποποιηση κληρονομιας αρχες Μαρτιου 21 . Εχω και ανηλικο παιδι . Ψαχνοντας τις διαδικασίες για αποποιηση ανηλικου ειδα οτι υπηρχε νομος απο 23/3/21 που ελεγε οτι μπορει το ανηλικο παιδι να αποοποιηθει την κληρονομια κατα την ενηλικιωση του οποτε δεν εκανα ενεργειες για αποποιηση απο τους γονεις. Ολως τυχαιος σημερα ειδα για ψευδοερμηνειες του νομου και διχογνωμίες και οτι θα πρεπει οταν ενηλικιωθει να κανει πρωτα απογραφη και μετα δικαστηρίο για ν αγινει η αποποιηση . Ρωτησα και στο ειρηνοδικειο και μου ειπαν οντως υπαρχει αυτος ο νομος δεν μπορουσαν ακριβως τι γίνεται τελικά. Τελικά τι ισχυει ? και τι μπορω να κανω τωρα ? Ευχαριστώ
vagos789 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Πολυ εξειδικευμενη ερωτηση για να απαντηθει σε ενα forum τεχνολογιας Λογικα αφου εσυ αποποιηθηκες αυτο θα επρεπε να σταματαει εκει και δεν βλεπω με ποιον τροπο θα εμφανιστουν μετα τα χρεη εφοσον οι γονεις του παιδιου δεν παρελαβαν τιποτα
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Πολυ εξειδικευμενη ερωτηση για να απαντηθει σε ενα forum τεχνολογιας Λογικα αφου εσυ αποποιηθηκες αυτο θα επρεπε να σταματαει εκει και δεν βλεπω με ποιον τροπο θα εμφανιστουν μετα τα χρεη εφοσον οι γονεις του παιδιου δεν παρελαβαν τιποτα Και για αυτό πρέπει να πάει σε δικηγόρο να ρωτήσει.Γιατί δεν πάει έτσι ακριβώς η αποδοχή/αποποίηση κληρονομιάς.
Maurikycli Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, makisman1973 είπε Καλησπερα , μια ερωτηση και απο μενα. Ημουν κληρονομος του θειου μου και εκανα αποποιηση κληρονομιας αρχες Μαρτιου 21 . Εχω και ανηλικο παιδι . Ψαχνοντας τις διαδικασίες για αποποιηση ανηλικου ειδα οτι υπηρχε νομος απο 23/3/21 που ελεγε οτι μπορει το ανηλικο παιδι να αποοποιηθει την κληρονομια κατα την ενηλικιωση του οποτε δεν εκανα ενεργειες για αποποιηση απο τους γονεις. Ολως τυχαιος σημερα ειδα για ψευδοερμηνειες του νομου και διχογνωμίες και οτι θα πρεπει οταν ενηλικιωθει να κανει πρωτα απογραφη και μετα δικαστηρίο για ν αγινει η αποποιηση . Ρωτησα και στο ειρηνοδικειο και μου ειπαν οντως υπαρχει αυτος ο νομος δεν μπορουσαν ακριβως τι γίνεται τελικά. Τελικά τι ισχυει ? και τι μπορω να κανω τωρα ? Ευχαριστώ Σε περίπτωση γνωστού μου που που ο συγχωρεμένος αδερφός του είχε χρέη αλλά δεν ξέρω αν ήταν προ του '21, η αποποίηση για τα ανήλικα παιδιά του έγινε μέσω δικαστηρίου.
haris_216 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Πολυ εξειδικευμενη ερωτηση για να απαντηθει σε ενα forum τεχνολογιας Λογικα αφου εσυ αποποιηθηκες αυτο θα επρεπε να σταματαει εκει και δεν βλεπω με ποιον τροπο θα εμφανιστουν μετα τα χρεη εφοσον οι γονεις του παιδιου δεν παρελαβαν τιποτα Δεν ισχύει νομικά, αυτό που θεωρείς "λογικό". Από την στιγμή που ο ανιψιός αποποιείται την κληρονομιά του θείου αυτή (η κληρονομιά) πηγαίνει στα παιδιά του ανιψιού. Για τα οποία, εφόσον είναι ανήλικα, υπάρχουν δύο οδοί. Α) Περιμένουν την ενηλικίωση για να αποφασίσουν μόνα τους Β) Αποποιείται άμεσα ο γονέας γι' αυτά. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση γίνεται δικαστήριο όπου καλούνται και μάρτυρες οι οποίοι πρέπει να βεβαιώσουν ότι όντως η αποποίηση που επιχειρεί ο γονέας είναι προς όφελος των παιδιών (δηλαδή υπάρχουν χρέη που καθιστούν την κληρονομιά μη συμφέρουσα για τα παιδιά). Και σε αυτή την περίπτωση η όλη διαδικασία (δικαστήριο) έχει ένα κόστος 700-1000€ Οπότε μη βιάζεστε να καθοδηγήσετε με βάση τη "λογική" για νομικά (και ιατρικά) θέματα. 2
vagos789 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Νομιζω ημουνα εξαρχης σαφης οτι δεν ειναι εδω το μερος για να λαβει κανεις τετοια συμβουλη για ενα θεμα αρκετα περιπλοκο.Εξεφρασα καθαρα την αποψη μου οτι δεν θα ειναι ευκολο να μεταβιβαστουν ευθυνες σε καποιον εφοσον η αλυσιδα διακοπηκε (εφοσον ο πατερας αποποιηθηκε).Δεν υπαρχει καποιος αυτοματος μηχανισμος με τον οποιο ξαφνικα στα 18 ο υιος θα βρεθει με χρεη.Η σωστη νομικα αντιμετωπιση πρεπει να αναζητηθει στα καταλληλα μερη και αυτο δεν ειναι εδω.
haris_216 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, vagos789 είπε Νομιζω ημουνα εξαρχης σαφης οτι δεν ειναι εδω το μερος για να λαβει κανεις τετοια συμβουλη για ενα θεμα αρκετα περιπλοκο.Εξεφρασα καθαρα την αποψη μου οτι δεν θα ειναι ευκολο να μεταβιβαστουν ευθυνες σε καποιον εφοσον η αλυσιδα διακοπηκε (εφοσον ο πατερας αποποιηθηκε).Δεν υπαρχει καποιος αυτοματος μηχανισμος με τον οποιο ξαφνικα στα 18 ο υιος θα βρεθει με χρεη.Η σωστη νομικα αντιμετωπιση πρεπει να αναζητηθει στα καταλληλα μερη και αυτο δεν ειναι εδω. Αν και όντως είπες ότι "Πολυ εξειδικευμενη ερωτηση για να απαντηθει σε ενα forum τεχνολογιας" συνεχίζεις να εκφράζεις ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ απόψεις. Για την ακρίβεια εκφράζεις την κοινή λογική, που δεν είναι ακριβώς το ζητούμενο επί των νομικών. Δεν υπάρχει απολύτως καμία "κομμένη αλυσίδα" και σαφώς και υπάρχει "αυτόματος μηχανισμός" που ο 18χρονος μπορεί να βρεθεί με χρέη. Και δεν το λέω για να σου πάω κόντρα ή για να κάνω τον έξυπνο αλλά γιατί πολύ απλά είχα ακριβώς αυτή την περίπτωση εγώ και τα αδέρφια μου προ 12μήνου. Και ακολουθήθηκαν και οι 2 δρόμοι από τα αδέρφια μου. Για τα παιδιά του ενός, που είναι κοντά στα 18, αφέθηκε να αποφασίσουν εκείνα έτσι ώστε να γλυτώσουν και το οικονομικό βάρος του δικαστηρίου, ενώ για τα παιδιά του άλλου, που απέχουν αρκετά ηλικιακά, προκρίθηκε η λύση του δικαστηρίου (με το σχετικό κόστος) προκειμένου να ξεμπερδέψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα