tasos41997 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 6/6/2018 στις 6:41 ΠΜ, adsl2+ είπε Όταν ζουν τα τέκνα/εγγονοί και ο/η σύζυγος του θανόντος: Η/Ο σύζυγος δικαιούται το ¼ της κληρονομιάς ενώ το υπόλοιπο ¾ το μοιράζονται τα παιδιά κατά ίσα μέρη. Σε περίπτωση που δεν ζει κάποιο από τα τέκνα τότε το ποσοστό του θα δοθεί δικό του παιδί (εγγόνι του θανόντος). Όταν δεν ζούν τέκνα/εγγονοί αλλά γονείς, αδελφοί και σύζυγος του θανόντος: Ο/Η σύζυγος δικαιούται το ½ της κληρονομιάς ενώ οι γονείς και οι αδελφοί του θανόντος μοιράζονται το υπόλοιπο ½ της κληρονομιάς. Όταν ζούν μόνο οι παππούδες και οι γιαγιάδες του θανόντος και ο/η σύζυγος: ο/η σύζυγος δικαιούται το ½ της κληρονομιάς ενώ οι επιζώντες παππούδες/γιαγιάδες δικαιούνται το υπόλοιπο ½. Όταν δεν ζεί κανένας συγγενής αλλά μόνο ο σύζυγος : Ο σύζυγος κληρονομεί το σύνολο της κληρονομιάς. Όταν δεν ζεί κανένας συγγενής και δεν υπάρχει σύζυγος: Κληρονόμος όλης της περιουσίας του θανόντος γίνεται το Δημόσιο. Στην εξ αδιαθέτου διαδοχή, στην πρώτη τάξη καλούνται οι κατιόντες του κληρονομούμενου. Με τον όρο κατιόντες, ο νόμος εννοεί τα πρόσωπα που άμεσα κατάγονται από αυτόν. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει συγγενική σχέση «εξ αίματος», ώστε να μην καλούνται πχ παιδιά από άλλο γάμο του συζύγου που επιζεί. Το κληρονομικό δικαίωμα του τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο των γονέων του και αναγνωρίστηκε εκούσια ή δικαστικά, εξομοιώνεται απολύτως με το κληρονομικό δικαίωμα τέκνου που γεννήθηκε μετά τον γάμο των γονέων του. Η εξομοίωση αυτή είναι συνέπεια της αποκατάστασης πλήρους συγγενικού δεσμού μεταξύ του τέκνου και του πατέρα του και των συγγενών του. Καλείται, λοιπόν, στην πρώτη τάξη μαζί με ενδεχομένως άλλα τέκνα του κληρονομούμενου τα οποία γεννήθηκαν σε μεταγενέστερο ή προγενέστερο γάμο του αποθανόντος. Στην περίπτωση του συζύγου που επιζεί, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 1821 καλείται ως κληρονόμος στην πέμπτη τάξη ισχύουν τα εξής: Αυτονόητη προϋπόθεση του κληρονομικού δικαιώματος του συζύγου που επιζεί είναι να υπάρχει γάμος. Η ύπαρξη γάμου ως προϋπόθεση του κληρονομικού δικαιώματος, αποκλείει τον/την πρώην σύζυγο όταν ο γάμος έχει λυθεί με διαζύγιο. Σε περίπτωση δηλαδή διαζυγίου με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ο/η πρώην σύζυγος δεν έχει δικαίωμα στην περιουσία του αποθανόντος. Επιπροσθέτως, το άρθρο 1822 ΑΚ ορίζει ότι ο σύζυγος αποκλείεται από την εξ αδιαθέτου διαδοχή, « αν ο κληρονομούμενος, έχοντας βάσιμο λόγο διαζυγίου, είχε ασκήσει την αγωγή διαζυγίου κατά του συζύγου του». Ο δικαιολογητικός λόγος του 1822 ΑΚ είναι ότι εφόσον ο ένας σύζυγος έχει δικαίωμα να ζητήσει διαζύγιο και αποφάσισε να ασκήσει την σχετική αγωγή, είναι απαράδεκτο να διατηρήσει ο άλλος κληρονομικό δικαίωμα από το τυχαίο γεγονός ότι ο ενάγων πέθανε προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την λύση του γάμου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση συναινετικού διαζυγίου. (Ν. Παπαντωνίου, Κληρονομικό Δίκαιο, σελ 365). Με την ανωτέρω διάταξη επέρχεται αυτοδικαίως εκ του νόμου, αποκλεισμός του κληρονομικού δικαιώματος, περιλαμβανομένης και της νόμιμης μοίρας και του δικαιώματος εξαίρετου ( το οποίο περιλαμβάνει κινητά πράγματα μόνο, ήτοι έπιπλα, οικοσυσκευές ενδύματα κα, που χρησιμοποιούσαν είτε μόνο εκείνος που επιζεί είτε και οι δύο σύζυγοι). Η αγωγή του διαζυγίου δεν μεταβιβάζεται στους κληρονόμους του συζύγου που αποβίωσε. Οι τελευταίοι, για να επιτύχουν τον αποκλεισμό από την κληρονομία, του συζύγου που επιζεί θα πρέπει να ασκήσoυν αναγνωριστική αγωγή, για το βάσιμο του λόγου διαζυγίου (Εφ. Αθ. 864/2002 Δ/νη 43, 1716 Εφ. Αθ. 1714/2000 Δ/νη 42, 793). Το ανωτέρω έννομο αποτέλεσμα του αποκλεισμού επέρχεται ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του εναγόμενου συζύγου, αφού ο νόμος αποσυνδέει τους λόγους διαζυγίου από την υπαιτιότητα (1634 ΑΠ 432/94 Eλλ. Δ/νη 36,173, ΑΠ 1281/93 Ελλ. Δ/νη 36,124 ). Διαβάστε περισσότερα στο Singleparent.gr: Κληρονομικά: Η διαθήκη, οι περιπτώσεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις https://singleparent.gr/?p=20815 Αν είναι ένα ζευγάρι η γυναίκα έχει ένα ή δύο σπίτια στο όνομα της χωρίς χρέη, ο άντρας έχει χρεοι σε εφορίες, πεθαίνει η γυναίκα αρα τα 3/4 τα παίρνει το παιδί, μετά το 1/4 που θα έχει ο πατέρας όταν πεθάνει και το παιδί δεν θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς στον πατέρα του διότι θα πάρει και τα χρέη μαζί τι γίνεται; θα έχει το παιδί ένα σπίτι στο όνομα του που είναι στα 3/4; θα μπορεί να το πουλήσει; θα μπορεί να αγοράσει το άλλο 1/4 από την εφορία; θα μπορεί η εφορία να πουλήσει και το μερίδιο του παιδιού;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 24 minutes ago, tasos41997 said: Αν είναι ένα ζευγάρι η γυναίκα έχει ένα ή δύο σπίτια στο όνομα της χωρίς χρέη, ο άντρας έχει χρεοι σε εφορίες, πεθαίνει η γυναίκα αρα τα 3/4 τα παίρνει το παιδί, μετά το 1/4 που θα έχει ο πατέρας όταν πεθάνει και το παιδί δεν θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς στον πατέρα του διότι θα πάρει και τα χρέη μαζί τι γίνεται; θα έχει το παιδί ένα σπίτι στο όνομα του που είναι στα 3/4; θα μπορεί να το πουλήσει; θα μπορεί να αγοράσει το άλλο 1/4 από την εφορία; θα μπορεί η εφορία να πουλήσει και το μερίδιο του παιδιού; Φαντάζομαι πως ισχύει ότι ισχύει στις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες. Θα πρέπει να γίνει αγωγή διανομής και να αποφασίσει το δικαστήριο πάνω σε αυτό, λογικά θα βγει απόφαση να δώσει το 1/4 της αξίας του ακινήτου ο κληρονόμος στην εφορία και να το πάρει όλο δικό του. Διαφορετικά μπορεί η εφορία να βγάλει κατασχετήριο για το 1/4 της ιδιοκτησίας, με κίνδυνο να εκπλειστηριαστεί κάποια στιγμή το ακίνητο. Γενικότερα πάντως, καλό είναι τα θέματα αυτά να μην φτάνουν σε διαθήκες και σε κληρονομιές. Τα κληρονομικά πρέπει να λύνονται πριν το θάνατο του ιδιοκτήτη. Γιατί ο πατέρας δεν γράφει το ακίνητο στο παιδί, ενώ είναι εν ζωή; Έχει προσημείωση/κατάσχεση επάνω το σπίτι;
tasos41997 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι πως ισχύει ότι ισχύει στις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες. Θα πρέπει να γίνει αγωγή διανομής και να αποφασίσει το δικαστήριο πάνω σε αυτό, λογικά θα βγει απόφαση να δώσει το 1/4 της αξίας του ακινήτου ο κληρονόμος στην εφορία και να το πάρει όλο δικό του. Διαφορετικά μπορεί η εφορία να βγάλει κατασχετήριο για το 1/4 της ιδιοκτησίας, με κίνδυνο να εκπλειστηριαστεί κάποια στιγμή το ακίνητο. Γενικότερα πάντως, καλό είναι τα θέματα αυτά να μην φτάνουν σε διαθήκες και σε κληρονομιές. Τα κληρονομικά πρέπει να λύνονται πριν το θάνατο του ιδιοκτήτη. Γιατί ο πατέρας δεν γράφει το ακίνητο στο παιδί, ενώ είναι εν ζωή; Έχει προσημείωση/κατάσχεση επάνω το σπίτι; Όχι καμία σχέση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα απλά ρώτησα επειδή μου φάνηκε περίεργο. Νόμιζα ότι το σπίτι το παίρνει ολόκληρο ο σύζυγος και μετά όταν πεθάνει πάει απευθείας στο παιδί. Αν αφού πεθανει η μητέρα ο πατέρας γράψει στο παιδί του το σπίτι και μετά ο πατέρας πεθάνει από δύο χρόνια ουσιαστικά το σπίτι θα το έχει το παιδί κανονικά και άλλα δεν θα δεχτεί τα χρέη του πατέρα το παιδί; Η δεν θα προλάβει και μόλις το σπίτι περάσει στον πατέρα θα το κάνει κατασχεση η εφορία έστω και αυτό το 1/4 που του αναλογεί και δεν θα μπορεί να το γράψει στο παιδί του;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 14 minutes ago, tasos41997 said: Όχι καμία σχέση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα απλά ρώτησα επειδή μου φάνηκε περίεργο. Νόμιζα ότι το σπίτι το παίρνει ολόκληρο ο σύζυγος και μετά όταν πεθάνει πάει απευθείας στο παιδί. Αν αφού πεθανει η μητέρα ο πατέρας γράψει στο παιδί του το σπίτι και μετά ο πατέρας πεθάνει από δύο χρόνια ουσιαστικά το σπίτι θα το έχει το παιδί κανονικά και άλλα δεν θα δεχτεί τα χρέη του πατέρα το παιδί; Η δεν θα προλάβει και μόλις το σπίτι περάσει στον πατέρα θα το κάνει κατασχεση η εφορία έστω και αυτό το 1/4 που του αναλογεί και δεν θα μπορεί να το γράψει στο παιδί του; Υπάρχει ένας νομικός όρος που ονομάζεται «καταδολίευση δανειστών». Εάν κάποιος πιστωτής (η εφορία στην προκειμένη) θεωρεί ότι η περιουσία κάποιου έχει μεταβιβασθεί με σκοπό την αποφυγή καταβολής των οφειλομένων, τότε μπορεί να κινηθεί δικαστικά για να «ρίξει» την πράξη της μεταβίβασης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εντός πενταετίας από τότε που μεταβιβάζεται ένα ακίνητο, αλλά γίνεται σπάνια κάτι τέτοιο, πόσω μάλλον όταν ο οφειλέτης δεν θα βρίσκεται εν ζωή. Θα πρέπει να γίνει δικαστήριο που να αποδεικνύεται ο δόλος με ότι συνεπάγεται αυτό χρονικά. Σε κάθε περίπτωση πολύ δύσκολα αποδεικνύεται δόλος από έναν γονιό που μεταβιβάζει το 1/4 ενός ακινήτου στο παιδί του για να το χρησιμοποιήσει ως πρώτη κατοικία. Σπάνια κάνουν οι πιστωτές τέτοια δικαστήρια (εκτός κι αν μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσά) και σίγουρα δεν έχω ακούσει να το κάνει ποτέ η εφορία για εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.
m3ltd0wn Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tasos41997 είπε Αν είναι ένα ζευγάρι η γυναίκα έχει ένα ή δύο σπίτια στο όνομα της χωρίς χρέη, ο άντρας έχει χρεοι σε εφορίες, πεθαίνει η γυναίκα αρα τα 3/4 τα παίρνει το παιδί, μετά το 1/4 που θα έχει ο πατέρας όταν πεθάνει και το παιδί δεν θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς στον πατέρα του διότι θα πάρει και τα χρέη μαζί τι γίνεται; θα έχει το παιδί ένα σπίτι στο όνομα του που είναι στα 3/4; θα μπορεί να το πουλήσει; θα μπορεί να αγοράσει το άλλο 1/4 από την εφορία; θα μπορεί η εφορία να πουλήσει και το μερίδιο του παιδιού; Άρθρο 1856. Συνέπειες της αποποίησης: Αν ο κληρονόμος αποποιηθεί την κληρονομία η επαγωγή προς εκείνον που αποποιήθηκε θεωρείται ότι δεν έγινε. Η κληρονομία επάγεται σ’ εκείνον που θα είχε κληθεί, αν εκείνος που αποποιήθηκε δεν ζούσε κατά το θάνατο του κληρονομούμενου. Η επαγωγή θεωρείται ότι έγινε κατά το θάνατο του κληρονομούμενου. Εφόσον ο πατέρας αποποιηθεί την κληρονομιά της γυναίκας του, αυτή λογικά πάει όλη στο παιδί γιατί θεωρείται σαν να μην ζούσε καν ο πατέρας (και πηγαίνει στο παιδί του, δηλαδή στο παιδί και της μάνας). Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από m3ltd0wn
tasos41997 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Άρθρο 1856. Συνέπειες της αποποίησης: Αν ο κληρονόμος αποποιηθεί την κληρονομία η επαγωγή προς εκείνον που αποποιήθηκε θεωρείται ότι δεν έγινε. Η κληρονομία επάγεται σ’ εκείνον που θα είχε κληθεί, αν εκείνος που αποποιήθηκε δεν ζούσε κατά το θάνατο του κληρονομούμενου. Η επαγωγή θεωρείται ότι έγινε κατά το θάνατο του κληρονομούμενου. Εφόσον ο πατέρας αποποιηθεί την κληρονομιά της γυναίκας του, αυτή λογικά πάει όλη στο παιδί γιατί θεωρείται σαν να μην ζούσε καν ο πατέρας (και πηγαίνει στο παιδί του, δηλαδή στο παιδί και της μάνας). Αρα ουσιαστικα αν αποποιηθη ο Πατερας, του μενουν τα χρεη κανονικα και ολο το σπιτι περναει στο παιδι
GaGaS_Thess Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας . Επαναφέρω το θέμα μήπως έχει αλλάξει οτιδήποτε . Την Κυριακή πριν την Μεγάλη Δευτέρα χάσαμε την πεθερά μου . Στο όνομα της δεν είχε τίποτα . Μόνο χρέη από πιστωτικές κάρτες . Μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς . Η γυναίκα μου είναι 36 ετών οπότε πάει απλά στο ειρηνοδικείο και γίνεται εκεί με κάποιο παράβολο ; Η κόρη μου είναι 11 ετών . Εφόσον η γυναίκα μου κάνει αποποίηση πρέπει να κάνει υποχρεωτικά και η κόρη μου ; Για την κόρη μου η διαδικασία είναι να γίνει δικαστήριο ; Γνωρίζουμε το κόστος του δικαστηρίου ; Πέρα από την σύζυγο και την κόρη μου πρέπει να κάνω και εγώ κάποια κίνηση ; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από GaGaS_Thess
haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Η γυναίκα σου πάει και κάνει αποποίηση (ή σε δικηγόρο και την κάνει εκείνος). Για σένα δεν ξέρω. Τώρα για την κόρη (μετά τη μαμά πάει σε εκείνη) ή περιμένεις να ενηλικιωθεί και να την κάνει εκείνη (δεν γνωρίζω τα πιθανά ρίσκα) ή την κάνεις τώρα αλλά γίνεται δικαστήριο. Το κόστος του δικαστηρίου είναι 3ψήφιο νούμερο και "φλερτάρει" προς το χιλιάρικο. Θα χρειαστεί και κάποιος μάρτυρας για το δικαστήριο. Αυτά σαν γενικός μπούσουλας. Σίγουρα θα χρειαστείς συμβουλή δικηγόρου για πιο τεκμηριωμένη απάντηση. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από haris_216 1
GREGORYMO Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Η γυναίκα σου πάει και κάνει αποποίηση (ή σε δικηγόρο και την κάνει εκείνος). Για σένα δεν ξέρω. Τώρα για την κόρη (μετά τη μαμά πάει σε εκείνη) ή περιμένεις να ενηλικιωθεί και να την κάνει εκείνη (δεν γνωρίζω τα πιθανά ρίσκα) ή την κάνεις τώρα αλλά γίνεται δικαστήριο. Το κόστος του δικαστηρίου είναι 3ψήφιο νούμερο και "φλερτάρει" προς το χιλιάρικο. Θα χρειαστεί και κάποιος μάρτυρας για το δικαστήριο. Αυτά σαν γενικός μπούσουλας. Σίγουρα θα χρειαστείς συμβουλή δικηγόρου για πιο τεκμηριωμένη απάντηση. Αλλιώς, μπορεί να φορτωθεί χρέη πχ 10.000€.
haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αλλιώς, μπορεί να φορτωθεί χρέη πχ 10.000€. Σε σχετική περίπτωση στην οικογένεια ("κληρονομιά" χρεών) η δικηγόρος είπε ότι υπάρχει το περιθώριο μη δικαστηρίου και αποποίησης με την ενηλικίωση του παιδιού, από το ίδιο το παιδί. Χωρίς να είμαι νομικός καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν έχει κάποιες συνέπειες μέχρι τότε. Αλλά να μην σε πάρω και στο λαιμό μου Γενικά ότι ακούς στα φόρουμ (κι εδώ φυσικά) είναι απλά ένας μπούσουλας. Μην πάρεις κατά γράμμα κανένα γιατί την όποια "πατάτα" μόνο εσύ θα την πληρώσεις.
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Μίλησα με 3 δικηγόρους . Αποποίηση κάνει ο πεθερός μου αρχικά με κόστος 5 € στο Ειρηνοδικείο εντός 4 μηνών . Μόλις γίνει η αποποίηση του πεθερού μου τα χρέη μεταφέρονται στην γυναίκα μου που έχει περιθώριο 4 μηνών από την 1η αποποίηση ( του πεθερού μου ) με κόστος 5 € στο Ειρηνοδικείο . Μόλις γίνει η αποποίηση και της γυναίκας μου τα χρέη μεταφέρονται στο ανήλικο παιδί το οποίο και αυτό έχει περιθώριο 4 μηνών να κάνει αποποίηση αλλά με δικαστήριο κανονικό λόγο του ότι μπορεί να υπάρχει δόλος από τους γονείς και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να γίνει η αποδοχή αλλά να γίνει αποποίηση . Αυτό κοστίζει 550 € με 650 € τόσο μου έδωσαν τιμή οι 3 δικηγόροι ( 550 € οι 2 και 650 € ο τρίτος ) . Αν δεν κάνει αποποίηση το παιδί εντός 4 μηνών και το αφήσουμε για όταν ενηλικιωθεί ( δηλαδή σε 7 χρόνια ) θα έχει ήδη φορτωθεί τα χρέη και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα μου είπαν και οι 3 δικηγόροι οπότε το δικαστήριο τώρα είναι μονόδρομος 1 1 1
PYXLAX78 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Καλησπέρα σας, Εμένα πάλι είναι διαφορετική περίπτωση. Ο συγγενής μου δεν άφησε κανένα χρέος.Η περιουσία μοιράζετε σε 8 συγγενείς (4 αδέλφια και 4 ανιψιά.)Η μία συγγενης (αδελφος)έκανε αποποίηση κληρονομιάς η οποία έχει 3 ενήλικα παιδιά.Το μερίδιο θα χωριστεί στα 3 λοιπόν.Το ένα ενήλικο παιδί θέλει να κάνει και αυτό αποποίηση αλλά έχει 2 ανήλικα παιδιά. Τι ακριβώς θα πληρώσει στα δικαστήρια?Ένα ποσό ή επί 2?Θα μπορεί να κάνουν αποποιηση τα παιδιά ή επειδή δεν έχει χρέος θα πάρουν ότι τους αναλογεί με το ζόρι?
Homelander Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα , θα ρωτησω εδω αν ξερει καποιος εχω κανει αποποιηση πρεπει να την καταθεσω στην εφορια ( και σε ποια/ποιου την εφορια )? μπορω να το κανω ονλαιν ? ευχαριστω 😊
tigergreg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 46 λεπτά πριν, Homelander είπε καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα , θα ρωτησω εδω αν ξερει καποιος εχω κανει αποποιηση πρεπει να την καταθεσω στην εφορια ( και σε ποια/ποιου την εφορια )? μπορω να το κανω ονλαιν ? ευχαριστω 😊 Κρατα την αποποιηση και αν προκυψει θεμα τους την στελνεις ηλεκτρονικα. Στην δικια σου εφορια φυσικα εφοσον αφορα μονο εσενα. 1
Homelander Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 ευχαριστω για την απαντηση ρωταω γιατι ενας λογιστης μου ειπε οτι πρεπει να το κανω στην εφορια που ειχε την επιχειρηση ο θανων ενω δικηγορος μου ειπε πρεπει να το κανω στην εφορια μου διαδικτυακα και δεν ξερω αν ισχυει κατι απο τα 2 , θα χρησιμευε καποιος που το εχει κανει να μου πει ή καποιος που δουλευει σε εφορια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα