Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πεθανε ο θειος μου,ητανε χωριζμενος με την θια

η θεια εχει 2παιδια

ο θειος ειχε 2αδερφια

πιος παιρνει τα χροστουμμενα που εχει ο θειος?

και ποσα κοστιζει ο δικηγορος για να γυνει

αποποιηση κληρονομιας λογω χρεων??(πολυ σημαντικοο αυτο) 

ευχαριστω

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Και τα παιδιά και τα αδέλφια πρέπει να αποποιηθούν. Με συγκεκριμένη σειρά.

Πρώτα τα παιδιά, εντός 4 μηνών από το θάνατο του πατέρα τους.

Μετά την αποποίηση των παιδιών, αποποιούνται τα αδέλφια εντός 4 μηνών από την αποποίηση των παιδιών. 

Εάν τα παιδιά είχαν δικά τους παιδιά (εγγόνια του θανόντα), πρέπει να αποποιηθούν και αυτά. 

2. Ο δικηγόρος δεν κοστίζει τίποτα, οι κληρονόμοι πηγαίνουν με την ταυτότητά τους στο Ειρηνοδικείο της τελευταίας κατοικίας του θανόντος και αποποιούνται με μια απλή δήλωσή τους. Θα πρέπει να έχουν και ένα απλό αντίγραφο (φωτοτυπία) της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

• Like 16
Δημοσ.

Σοβαρά έτσι πάει;

Νόμιζα ότι ισχύει το αντίθετο, ότι αν δεν κάνεις αποδοχή , είναι σα να αποποιείσαι.

Κι αν είναι κάποιος που δεν είχε λάβει γνώση του θανάτου και περάσει το τετράμηνο; Θα τον κυνηγάνε για χρέη;;;

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα ο θείος του πατέρα μου (δευτερος μου  θείος δηλαδη) άφησε χρέση 6ψήφια στην εφορία. Πάντως για ανήλικα παιδιά λένε πως κοστίζει 600 ευρώ η διαδικασία. Για εμένα γύρω στα 3€.  Αντε να δουμε

Δημοσ.

1. Και τα παιδιά και τα αδέλφια πρέπει να αποποιηθούν. Με συγκεκριμένη σειρά.

Πρώτα τα παιδιά, εντός 4 μηνών από το θάνατο του πατέρα τους.

Μετά την αποποίηση των παιδιών, αποποιούνται τα αδέλφια εντός 4 μηνών από την αποποίηση των παιδιών. 

Εάν τα παιδιά είχαν δικά τους παιδιά (εγγόνια του θανόντα), πρέπει να αποποιηθούν και αυτά. 

2. Ο δικηγόρος δεν κοστίζει τίποτα, οι κληρονόμοι πηγαίνουν με την ταυτότητά τους στο Ειρηνοδικείο της τελευταίας κατοικίας του θανόντος και αποποιούνται με μια απλή δήλωσή τους. Θα πρέπει να έχουν και ένα απλό αντίγραφο (φωτοτυπία) της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

χαχαχαχ και η θεια αρχισε και ζηταγε λευτα χαχαχαχ

θα τρελαθω 

ελεγε οτι ο δικηγορος θελει λευτα

σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!

ωρα να την κανω ρεζιλι

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σοβαρά έτσι πάει;

Νόμιζα ότι ισχύει το αντίθετο, ότι αν δεν κάνεις αποδοχή , είναι σα να αποποιείσαι.

Κι αν είναι κάποιος που δεν είχε λάβει γνώση του θανάτου και περάσει το τετράμηνο; Θα τον κυνηγάνε για χρέη;;;

Σύμφωνα με τον νόμο, το τετράμηνο αρχίζει να "τρέχει" από το χρονικό σημείο που κάποιος μαθαίνει ότι είναι κληρονόμος.

Εάν, για παράδειγμα, ο kfyros αποποιηθεί μια κληρονομιά και επόμενος κληρονόμος είμαι εγώ, το τετράμηνο θα αρχίσει να "τρέχει" για εμένα από τη στιγμή που έμαθα για την αποποίηση του kfyros.

Όπως κι αν αποδεικνύεται αυτό...

χαχαχαχ και η θεια αρχισε και ζηταγε λευτα χαχαχαχ

θα τρελαθω

ελεγε οτι ο δικηγορος θελει λευτα

σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!

ωρα να την κανω ρεζιλι

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, η διαδικασία δεν κοστίζει τίποτα. Έκανα και εγώ αποποίηση πριν 3 χρόνια.

Εάν κάποιος, για δικούς του λόγους, θέλει να κουβαλάει μαζί του δικηγόρο (το οποίο είναι παντελώς άχρηστο και ανούσιο και πρακτικά δεν έχει καμία δουλειά να το κάνει), προφανώς ο δικηγόρος θα ζητήσει να πληρωθεί για αυτό. Αλλά κανονικά όχι, δεν χρειάζεται δικηγόρος και η κάθε αποποίηση κοστίζει τρία (3) ευρώ - όσο ένα μεγαρόσημο που κολλάς πάνω στην δήλωση αποποίησης.

Επίσης, όπως γράφτηκε και παραπάνω, εάν μεταξύ των προσώπων που πρέπει να αποποιηθούν βρίσκονται και ανήλικα, χρειαζεται ειδική άδεια από το δικαστήριο και για την άδεια γίνεται δίκη, η οποία κοστίζει γιατί εκεί θέλεις δικηγόρο.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Επίσης, όπως γράφτηκε και παραπάνω, εάν μεταξύ των προσώπων που πρέπει να αποποιηθούν βρίσκονται και ανήλικα, χρειαζεται ειδική άδεια από το δικαστήριο και για την άδεια γίνεται δίκη, η οποία κοστίζει γιατί εκεί θέλεις δικηγόρο.

Αυτό ισχύει για όλα τα ανήλικα; Δηλαδή αν ένα ανήλικο είναι 16-17 και θέλει να αποποιηθεί, οκ γίνεται δίκη για να αποδειχθεί ότι όντως θέλει ξέρω 'γω.

Αν το ανήλικο είναι 5 μηνών και δεν μπορεί να εκφέρει άποψη επί του θέματος, αλλά ο γονιός θέλει να το «αποποιήσει» από την κληρονομιά του παππού/θείου, πάλι γίνεται δικαστήριο; Δεν αρκεί η γραπτή δήλωση των γονέων or smth;

Επίσης, υποθέτω ότι στην περίπτωση των ανηλίκων δεν ισχύει το τετράμηνο. Σωστά υποθέτω;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό ισχύει για όλα τα ανήλικα; Δηλαδή αν ένα ανήλικο είναι 16-17 και θέλει να αποποιηθεί, οκ γίνεται δίκη για να αποδειχθεί ότι όντως θέλει ξέρω 'γω.

Αν το ανήλικο είναι 5 μηνών και δεν μπορεί να εκφέρει άποψη επί του θέματος, αλλά ο γονιός θέλει να το «αποποιήσει» από την κληρονομιά του παππού/θείου, πάλι γίνεται δικαστήριο; Δεν αρκεί η γραπτή δήλωση των γονέων or smth;

Βεβαίως γίνεται πάλι δικαστήριο, μόνη η βούληση των γονέων ή κηδεμόνων να αποποιηθούν για λογαριασμό του ανηλίκου δεν αρκεί. Και μάλιστα εξετάζεται μάρτυρας ο οποίος καταθέτει ενόρκως και με στοιχεία ότι η αποδοχή της κληρονομιάς δεν θα είναι επωφελής για το ανήλικο και, ως εκ τούτου,είναι επιβεβλημένη η αποποίηση.

Επίσης, υποθέτω ότι στην περίπτωση των ανηλίκων δεν ισχύει το τετράμηνο. Σωστά υποθέτω;

Ισχύει κανονικά το τετράμηνο, μόνο που αναστέλλεται για το διάστημα μέχρι την εκδίκαση και έκδοση απόφασης απο το δικαστήριο. Βγήκε σχετική απόφαση ΣτΕ πρόσφατα ακριβώς για αυτό τι θέμα.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτο ειναι σοκαριστικό! Δηλαδη αν υπάρχουν τρία παιδια (δυο δικά μου κ ένα του αδερφού μου), πάμε σε τρεις δικές; Ή σε μια;

Αν και το ερώτημα σου, όσο απλό κι αν φαντάζει, είναι λίγο πιο τεχνικό, ανάλογα με το ποιός κληρονομείται, μπορεί να αρκεί μια δίκη ή να πρέπει να γίνουν δύο. Όχι τρεις πάντως, σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.

ρε συ παρεδωσε, αν δε διαβαζα το συγκεκριμένο θέμα, δε θα περίμενα ποτέ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

δηλαδή, θα έκανα εγώ και ο αδερφός μου αποποίηση, και τέλος.

Δηλαδή όταν θα γίνει το κακό με τον πατέρα μου (φτου φτου), πρέπει να κάνουμε εμείς οι 2, μετά η μητέρα μου φαντάζομαι, μετά η αδερφή του πατέρα μου, και μετά δικαστήριο για 3 παιδιά! Σοκαριστικό, επιμένω!!!

Δημοσ.

Και αυτά γιατί στην Ελλάδα η διαθήκη, είναι κάτι μυθικό!!!

Και πλέον σήμερα με ΕΝΦΙΑ κ.α. του λές του άλλου "ρε δεν θέλω τίποτα, πάρτα όλα εσύ εγώ Ελλάδα δεν ξαναπατάω" και απαντά "με τίποτα, θα πληρώνω ΕΝΦΙΑ και τα 600 ευρώ που χρωστούγε ο γέρος στην Εφορία, για να πάρω το σπίτι και τα χωράφια στο όνομά μου. Τί να τα κάνψ,  όταν κληρονόμησα τα άλλα 2 σπίτια των παπούδων στο χωριό και με τσάκισε ο ΕΝΦΙΑ"

Ιδού η κατάσταση. Άλλες εποχές πέφτανε κουμπουριές για ένα μέτρο χωράφι, και τώρα για 600 ευρώ χρέος, δεν θέλει κανείς τίποτα!!!!

Το λέω γιατί ο πατέρας μου πέθανε Δεκέμβριο, εγώ λόγο εργολαβίας δεν μπορώ να κατέβω Ελλάδα, και ο αδελφός μου δεν θέλει ούτε ένα πετραδάκι. Αλλά μόλις του λέω να τα δώσεις στην Εφορία τότε, φωνάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...