Προς το περιεχόμενο

Lxle ή Lubuntu για παλιό netbook

jokerakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

thanks....

μάλλον έχω κάνει κάποια πατάτα και εχω δυο θέματα ακόμα να λύσω

πρώτον η ώρα έχει αλλάξει μου δείχνει 15:29 ενώ είναι 15:56 ακόμα και όταν τρέχω την εντολή sudo dpkg-reconfigure tzdata μου βγάζει του lubuntu την ώρα  θα με τρελάνει ρυθμιστικε μονη της...

και δεύτερον όταν κατεβάζω ένα αρχείο από το internet συγκεκριμένα το manjaro.iso δεν ολοκληρώνει το κατέβασμα αυτό γίνεται και στον chrome και στον firefox μήπως σχετίζεται με την ώρα?

Επεξ/σία από jokerakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα κι από εμένα...

Τώρα που οι ssd έγιναν αρκετά φτηνοί, μπορείς με 50 γιούργια να κάνεις μια ψιλο-επένδυση και να το βάλεις στο netbook. Η διαφορά σου θα είναι τρομερή. Ένα Netbook που μου έδωσαν του έβαλα έναν 128GB και ένα ακόμα στικάκι από παλιά αναβάθμιση και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Τρέχει debian stretch με mate desktop και είναι αξιοπρεπές. Ταινίες κανένα πρόβλημα, μουσική κανένα πρόβλημα, εκεί που έτσι κι αλλιώς περίμενα να έχει θέμα είναι το σερφάρισμα. Αποφεύγω το chrome και τους βαριούς browsers και έχω το midori... αλλά πλάκα πλάκα προσωπικά δε θα είχα θέμα ούτε καν με το dillo, γιατί σιχαίνομαι τα φρουφρου και αρώματα στο ίντερνετ. Ισχύει πάντα ότι λέμε σε φίλους που ρωτάνε τι διανομή να βάλουν σε παλιό μηχάνημα: οτιδήποτε, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ελαφριές εφαρμογές για τη δουλειά σας! Καλό το amarok αλλά streams ακούς και από το audacious!

Είχα βάλει και Open elec και μερικά φεγγάρια το είχα σαν media player, αν και είχα εγκαταστήσει chromium-browser για κάτι στα γρήγορα ή email client και φορουμ client. Σε γενικές γραμμές ήμουν και έτσι ικανοποιημένος. Πέρασα και από lakka για retro gaming. Μικρή οθόνη, μικρότερη παραμόρφωση των games :-P

Απλά ό,τι και να δοκίμασα, απέφυγα τα ubuntuοειδή καθώς μου φαίνονται πιο βαριά από debian- με arch που ξέρουν εδώ τα παιδιά να ρυθμίζουν άψογα δεν έχω εμπειρία... ντροπή μου :-D

K. 

το έχω σκεφτεί για ssd αλλά θέλω τα gb's του σκληρού και φαντάζεσαι το κόστος για 500gb ή 1tb?

ντροπή μου και εμένα αλλά δεν έχω ιδέα τι εννοείς στην τελευταία παράγραφο...μάλλον αν κατάλαβα καλά κάνεις σύγκριση "π.χ" lubuntu με manjaro?

edit.το πρόβλημα (2) εξακολουθεί να υφίσταται αν είμαι συνδεδεμένος με ethernet εξαφανίζεται ορισμένες φορές αν είμαι με wifi...  

Αν το κατεβασεις με wget, κατεβαινει κανονικα? Πχ

wget http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-cd/debian-testing-amd64-xfce-CD-1.iso
Δεν εβρισκα direct link για manjaro, οποτε εβαλα ενα απο iso του debian. Πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω...

λοιπόν μπαίνω στο thinkbroadband και κατεβάζω ένα μικρό αρχείο (50mb) -είμαι συνδεδεμένος με ethernet- κάποια στιγμή ενώ ξεκινάει κανονικά σταματάει γύρω στα 30mb και δεν συνεχίζει το κατέβασμα μάλιστα σταματάει και η ταχύτητα κολλημένη...αν κουνήσω το mouse μηδενίζει η ταχύτητα και μετά από λίγο απλώς σταματάει ,αν όμως δε κουνήσω το mouse και το αφήσω βγάζει δίπλα στο αρχείο unkonown network error όπως δείχνει η φώτο.μόλις αλλάξω σε wifi δε παρουσιάζει κάποιο τέτοιο πρόβλημα...

post-229927-0-65183000-1453307936_thumb.png

το έχω σκεφτεί για ssd αλλά θέλω τα gb's του σκληρού και φαντάζεσαι το κόστος για 500gb ή 1tb?

Δεν ξέρω τις ανάγκες σου για αποθηκευτικό χώρο, αλλά τα δικά μου μηχανήματα είναι εντελώς άδεια από αρχεία. Έχω 6GB στο dropbox για κρίσιμα αρχεία δουλειάς (σχολείο, μεταπτυχιακά, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια) και ο file server μου στο σπίτι έχει owncloud και βγαίνει στο ίντερνετ! Και όταν λέω file server, μη φανταστείς κάτι σουπερ χάι τεκ, ένας Pentium4 3Ghz με 1,5 GB ram και δίσκους! Οπότε αν είσαι συντηρητικός στα αρχεία σου που χρειάζεσαι καθοδόν, δε χρειάζεσαι 500GB στο netbook!

Το manjaro δοκίμασε να το κατεβάσεις με torrent ή 

wget http://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/release/15.12/xfce/manjaro-xfce-15.12-x86_64.iso

K.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τις ανάγκες σου για αποθηκευτικό χώρο, αλλά τα δικά μου μηχανήματα είναι εντελώς άδεια από αρχεία. Έχω 6GB στο dropbox για κρίσιμα αρχεία δουλειάς (σχολείο, μεταπτυχιακά, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια) και ο file server μου στο σπίτι έχει owncloud και βγαίνει στο ίντερνετ! Και όταν λέω file server, μη φανταστείς κάτι σουπερ χάι τεκ, ένας Pentium4 3Ghz με 1,5 GB ram και δίσκους! Οπότε αν είσαι συντηρητικός στα αρχεία σου που χρειάζεσαι καθοδόν, δε χρειάζεσαι 500GB στο netbook!

Το manjaro δοκίμασε να το κατεβάσεις με torrent ή 

wget http://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/release/15.12/xfce/manjaro-xfce-15.12-x86_64.iso

K.

κάποια στιγμή είπα να κάνω εγκατάσταση σε sdhc αλλά βρέθηκε ο πεισευούμενος σκληρός και τον έβαλα...

επανέρχομαι και έχω και κάποιο άλλο θέμα μου εμφανίζει "system program problem detected" συν όλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με το κατέβασμα αρχείων....

Επεξ/σία από jokerakias

Κανε κανα memtest γιατι κατι δεν παει καλα...

Αυτο που λεμε με το wget το δοκιμασες?

αν παρατηρήσεις καλά στη φώτο θα δεις ότι το ένα αρχείο(unknown network error) δεν κατέβηκε αλλά κατέβηκε το άλλο αρχείο κανονικά και εδώ είναι το πιο τρελό.... ΑΝ συνδεθώ ΜΌΝΟ ενσύρματα μου παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα ΑΝ συνδεθώ με ενσύρματα και ασύρματα με ενσύρματη σύνδεση προεπιλεγμένη τότε το αρχείο κατεβαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.το ίδιο συμβαίνει αν συνδεθώ και ΜΌΝΟ με ασύρματη σύνδεση τότε το αρχείο κατεβαίνει χωρίς να παρουσιαστεί τπτ.... σαν να μην φτάνει αυτό το πρόβλημα τώρα σε κάθε reboot μου πετάει "system program problem detected"...

Zorin os lite 9. Δοκιμασε την και θα με θυμηθεις. Σε netbook δοκιμασα και lubuntu και lxle και peppermint που και οι 3 ειναι με lxde. Καποιο προβλημα θα συναντουσα. Σε πληροφορω με αυτη που σου ειπα ουτε ενα προβλημα δεν συναντησα. Εκτος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορη διανομη απο τις αλλες και ας εχουν ολες lxde γραφικο περιβαλλον, ολα λειτουργουν ρολοι. Πραγματικα δεν την αλλαζω σαν διανομη για παλια pc.

Ποια καρτα ενσυρματου δικτυου εχεις? Βασικα, ποσταρε πως ακριβως την βλεπει το lspci -nnk και αυριο θα τσεκαρω τι παιζει με τον driver της.

το ίδιο και με το manjaro

για πες μου τι ακριβώς να κάνω?

Zorin os lite 9. Δοκιμασε την και θα με θυμηθεις. Σε netbook δοκιμασα και lubuntu και lxle και peppermint που και οι 3 ειναι με lxde. Καποιο προβλημα θα συναντουσα. Σε πληροφορω με αυτη που σου ειπα ουτε ενα προβλημα δεν συναντησα. Εκτος οτι ειναι πολυ πιο γρηγορη διανομη απο τις αλλες και ας εχουν ολες lxde γραφικο περιβαλλον, ολα λειτουργουν ρολοι. Πραγματικα δεν την αλλαζω σαν διανομη για παλια pc.

αν δε βγάλω άκρη και με το manjaro θα του δώσω μια ευκαιρία....  :-D

Για αυτο που λεω, ανοιγεις ενα τερματικο και δινεις

lspci -nnk
Μας ενδιαφερει το κομματι που λεει κατι τετοιο

04:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 01)
	Subsystem: Gigabyte Technology Co., Ltd Motherboard [1458:e000]
	Kernel driver in use: r8169
	Kernel modules: r8169

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...