Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω μερικά Excel για την σχολή μου στα οποία στη μία στήλη έχω για παράδειγμα κάποιους τύπους, ορισμούς ή μονάδες για φυσική και στη δεύτερη στήλη έχω τον ορισμό ή τον τρόπο λύσης. 

Ψάχνω, αν υπάρχει φυσικά, κάποιο πρόγραμμα ή τρόπος στο Excel όπου να σου εμφανίζει τυχαία κάποιο κελί από τη στήλη και να σου ζητάει την απάντηση ή το αντίστροφο. (δεν χρειάζεται διόρθωση) 

Πιστεύω ότι αυτός θα είναι ένας καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπο επανάληψης επειδή στα Excel που έχω τις περισσότερες φορές κοιτάζω στα πρώτα ή στα τελευταία κελιά και όχι τα μεσαία(επειδή υπάρχουν και στήλες με 100 κελιά). Μια τυχαία επιλογή θα το έλυνε αυτό.  

Υπάρχει κάποιος τρόπος; 

• 3 μήνες μετά...
επισκέπτη Napol
Δημοσ.

Tι εννοεις να εμφανιζει τυχαια καποιο κελι απο τη στηλη;

Αν θελεις παντος να δουλεψεις μονο με πρωτα και τελευταια κελια κανε μια αποκοπη προσωρινα σε νεα καρτελα(Sheet), κανε δουλεια σου και μετα ξανα αποκοπη επικολληση ωστε ο πινακας σου να ερθει στην αρχικη του μορφη.

Σε περιπτωση που δουλευεις με συναρτησεις κελιων, δεν θα εχεις κανενα προβλημα οταν αλλαξεις 'θεση' στα κελια,καθως το εξελ τα συγχρονιζει 

Δημοσ.
Αν και μετά από 3,5 μήνες ίσως βρήκε ο ts λύση ή να μην του χρειάζεται πλέον, ας πω την γνώμη μου για κάποιον που ίσως χρειάζεται κάτι παρόμοιο...

Έστω πως έχεις x γραμμές και 2 στήλες (Α και Β). Πρόσθεσε μια στήλη στα αριστερά, και γράψε τους αριθμούς 1-x.

(Ένας από τους τρόπους που μπορείς να το κάνεις γρήγορα είναι αν στο κελί Α1 γράψεις τον αριθμό 1, επιλέξεις το κελί αυτό και από την καρτέλα "Κεντρική" -> Συμπλήρωση -> Σειρά, επιλέξεις Σειρά σε: Στήλες, Τελική τιμή: x (οι γραμμές που έχεις) τα υπόλοιπα τα αφήνεις ως έχουν και πάτα οκ.)

Σε ένα άλλο κελί π.χ. E1, βάζεις τον τύπο: =RANDBETWEEN(1;x)

Στο F1, βάζεις τον τύπο: =VLOOKUP(E1;A1:Bx;2)

Στο G1, βάζεις τον τύπο: =VLOOKUP(E1;A1:Cx;3)

Με αυτό τον τρόπο, επιλέγεται τυχαία ένας αύξων αριθμός και σου επιστρέφονται τα 2 δεδομένα. Πατώντας το F9 (refresh), έχεις και διαφορετική τυχαία επιλογή.

Το να εμφανίζονται τυχαία δεδομένα μιας στήλης, να πρέπει να γράψεις δίπλα τα δεδομένα της άλλης στήλης και να κάνει και σύγκριση, δεν νομίζω να γίνεται, γιατί κάθε φορά που θα κάνεις ανανέωση σε κάποιο κελί θα αλλάζει η random τιμή και αν απενεργοποιήσεις τον αυτόματο υπολογισμό από τις ρυθμίσεις του excel, για να "κρατάει" τον τυχαίο αριθμό, δεν θα μπορεί να κάνει σύγκριση αυτού που γράφεις με την σωστή απάντηση.

Μπορεί όμως να γίνει αν συμβιβάζεσαι με την χειροκίνητη εισαγωγή του αύξοντα αριθμού, όπου θα πρέπει ο αυτόματος υπολογισμός από τις ρυθμίσεις του excel, να είναι ενεργοποιημένος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει στο E1 να βάζεις έναν αριθμό, στο F1 να βάλεις τον παραπάνω τύπο, στο G1 να γράφεις την σωστή απάντηση και στο H1 να βάλεις τον τύπο: =IF(G1=VLOOKUP(E1;A1:Cx;3);":-)";":-(")

Με παρόμοιο τρόπο μπορείς να αντιστρέψεις δεδομένα και ζητούμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...