giannisopc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 δεν έχει να κάνει ούτε με splitter ούτε με στιγμιες ταχύτητες ούτε τυποτα να τώρα παιδί μέσα στο forum που μιλάμε στην ίδια περιοχή με μένα από το ίδιο καφάο με attenuation 23.3 έπιασε 44mbps αν ειναι δυνατοοοον!!!!εγώ έχω 26 att και να έχω 13 αυτή τι στιγμή τι στο καλο ποσο σάπιο ειναι το καλώδιο που με έχουν ρίξει!!!!!
M2000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δεν σαπίζει ο χαλκός. Το attenuation σχετίζεται με την απόσταση, και αν δεν συμφωνεί υπάρχει προβληματική ένωση καλωδίων. Το adsl δουλεύει με συχνότητες. Η αλλαγή προφίλ αλλάζει το πακέτο συχνοτήτων (κάπως έτσι). Οπότε το attenuation...είναι άσχετο με το προφίλ. Έτσι μπορεί να σου ανεβάσουν το attenuation, λόγω πρόσθετων κυκλωμάτων, και να πας καλύτερα. Μην σπας το κεφάλι σου για να μαντέψεις από ενδείξεις τι γίνεται. Κάτι άλλο...δεν έχω να προσθέσω.
giannisopc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 μα βρε φιλε μου όταν ο άλλος παίρνει από το ίδιο καφάο από εμενα με παρόμιo attenuation 23 αυτός 26 εγώ και αυτός πιάνει 45ari με 5 upload και εγώ είμαι με 13 down και 1.1 upload δε μένουν και πολλές επιλογές για το τι φταίει...
Blackguard Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Διαβάζοντας τα θέματα για το VDSL της Forthnet και βλέποντας τις πρώτες ενδειξεις στη δική μου περίπτωση έχω αρχίσει να μετανιώνω τη στιγμή που έκανα την αίτηση. Με την ADSL κλειδωνα στα 15mbps και χωρις αποσυνδέσεις. Μια χαρά όλα κομπλε!Πριν 4μέρες μου ηρθε μηνυμα στο κιν οτι ενεργοποιηθηκε η υπηρεσία αλλά μόλις χθες ήρθε το ρουτερ. (Ας μη σχολιασω τη συσκευασία χωρίς οδηγιες, λες και κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος θα μπορέσει να κάνει ρυθμίσεις).Με αυτα και με αυτά μου έβγαλε το μηνυμα Connection could not be established: Concentrator not reachable. Μάλιστα λέω και παίρνω την forthnet. Μετα απο διαφορες προσπάθειες και reset του router κατοπιν οδηγιων του υπαλλήλου καταλήξαμε να μου πουν οτι δεν έχει ενεργοποιηθει ακόμα (πως μου εστειλαν μηνυμα τοτε;; ) και να δοκιμασω σήμερα πάλι. Κάτι μου λέει οτι απλά ο υπάλληλος βαρέθηκε και το πασαρε στην ενεργοποιηση και καλα ετσι ώστε να ξαναπάρω τηλ σημερα και να πρίξω κάποιον άλλο συνάδελφο του. Να προσθέσω επίσης οτι εντελώς τυχαία από τοτε που ενεργοποιθηκε υποτιθεται η υπηρεσια, με το ADSL ρουτερ είχα πολλά προβλήματα με κάποια site και αναγκαστηκα να απενεργοποιησω το IPv6 για να λειτουργουν. Μη με ρωτησετε πως και γιατι δε ξέρω. Στην τυχη το έκανα, από το μυαλο μου το εβγαλα. Τι να πω...Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ακυρώσω την αίτηση γιατι κατι μου λέει οτι θα γράψω πολλά σεντόνια-μηνυματα στο προσεχες μέλλον.
giannisopc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Διαβάζοντας τα θέματα για το VDSL της Forthnet και βλέποντας τις πρώτες ενδειξεις στη δική μου περίπτωση έχω αρχίσει να μετανιώνω τη στιγμή που έκανα την αίτηση. Με την ADSL κλειδωνα στα 15mbps και χωρις αποσυνδέσεις. Μια χαρά όλα κομπλε!Πριν 4μέρες μου ηρθε μηνυμα στο κιν οτι ενεργοποιηθηκε η υπηρεσία αλλά μόλις χθες ήρθε το ρουτερ. (Ας μη σχολιασω τη συσκευασία χωρίς οδηγιες, λες και κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος θα μπορέσει να κάνει ρυθμίσεις).Με αυτα και με αυτά μου έβγαλε το μηνυμα Connection could not be established: Concentrator not reachable. Μάλιστα λέω και παίρνω την forthnet. Μετα απο διαφορες προσπάθειες και reset του router κατοπιν οδηγιων του υπαλλήλου καταλήξαμε να μου πουν οτι δεν έχει ενεργοποιηθει ακόμα (πως μου εστειλαν μηνυμα τοτε;; ) και να δοκιμασω σήμερα πάλι. Κάτι μου λέει οτι απλά ο υπάλληλος βαρέθηκε και το πασαρε στην ενεργοποιηση και καλα ετσι ώστε να ξαναπάρω τηλ σημερα και να πρίξω κάποιον άλλο συνάδελφο του. Να προσθέσω επίσης οτι εντελώς τυχαία από τοτε που ενεργοποιθηκε υποτιθεται η υπηρεσια, με το ADSL ρουτερ είχα πολλά προβλήματα με κάποια site και αναγκαστηκα να απενεργοποιησω το IPv6 για να λειτουργουν. Μη με ρωτησετε πως και γιατι δε ξέρω. Στην τυχη το έκανα, από το μυαλο μου το εβγαλα. Τι να πω...Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ακυρώσω την αίτηση γιατι κατι μου λέει οτι θα γράψω πολλά σεντόνια-μηνυματα στο προσεχες μέλλον. χαλάρωσε δε σημαίνει πως επειδή έτυχε σε μένεα και σε κάποιους άλλους πως θα συμβεί και σε σένα αστούς να το ενεργοποιήσουν και αν δε μείνεις ευχαριστημένος τότε κανεις ότι είναι να κανεις...
M2000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Νέες τεχνολογίες..προβλήματα, παλιές τεχνολογίες όλα θαυμάσια..αλλά τρως το παλιό στην μάπα. Οι εποχές είναι για τους τολμηρούς. ADSL is a distance-sensitive technology: As the connection's length increases, the signal quality decreases and the connection speed goes down. The limit for ADSL service is 18,000 feet (5,460 meters) ρίξε μια ματιά εδώ: http://computer.howstuffworks.com/dsl.htm έχει πολλά πράγματα. http://www.infocellar.com/networks/Telecom101/load-coils.htm Αν έχεις παλιές πρίζες του ΟΤΕ είχαν μέσα τέτοια coils τα οποία τρώνε το σήμα...του Adsl
dreamserfer Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Καταρχήν καλησπέρα σε όλους .έχω πρόβλημα με vdsl εδώ και 2 μήνες…είμαι στα 785 μέτρα από κέντρο του ΟΤΕ και 25 μέτρα από καφαο.. ποτέ δεν έπιασα πραγματικά 40 MBpS το ρουτερ κλειδώνει στα 41 αλλά το ιντερνέτ σέρνετε το nova βγάζει μήνυμα χαμηλής συνδέσεις και όταν τους περνώ μου λένε μα συγχρονίζεις στα 41 άρα φταίει το μηχάνημα σου… έχει έρθει τεχνικός 3 φορές και μου έχουν αλλάξει ροuτερ 3 φορές. Επιδει είμαι στα πράγματα και ασχολούμαι με υπολογιστές επαγγελματικά θέλω να αναφέρω για όσους γνωρίζουν τι κομπίνα γίνετε με τις 50 vdsl. Η παροχές ιντερνέτ είναι χωρισμένες σε ομάδες και περνούν πχ ανά 100αδα από μια κάρτα στα κεντρικά του ΟΤΕ στον λεγόμενο κόμβο. Το ρουτερ του καθένα βλέπει αυτήν την κάρτα και συγχρονίζει με βάσει αυτό το νούμερο που του λέει η κάρτα, δεν σημαίνει αυτό ότι το νούμερο είναι σωστό ούτε ότι είναι σταθερό. Οπός καταλαβαίνετε όσοι περισσότεροι είναι στην κάρτα αυτή τόσο χαμηλότερο ιντερνέτ έχει ο κάθε ένας. Λόγο οικονομίας λιπών είναι περισσότεροι από ότι πρέπει σε κάθε κάρτα. από τον παροχο βεβαία η απαντήσει είναι η ταχύτητα που βλέπουν ότι κηλιδώνεις. Επίσης όσο μεγαλύτερο φορτίο έχει η κάρτα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση τάσεις που και αυτή μειώνει την ταχύτητα όχι ώμος το κλείδωμα στο ροοτερ που είναι πάντα σταθερό πχ 40 mbps. Να επισημάνω ότι είμαι στην forthnet αλλά συμβαίνει σχεδόν με όλες της vdsl συνδέσεις . επίσης μην ξεχνάτε ότι προτεραιότητα έχουν η συνδρομητές ΟΤΕ αφού όλοι οι αλοι νοικιάζουν από αυτών . νομίζω ότι όλο αυτό είναι ένα θέμα που ίσος και νομικά να μπορούσε να ασχοληθεί κάνεις , εγώ παντός δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Είναι απαράδεκτοι και κάτι πρέπει να γίνει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 To router κλειδώνει στα 40-41Mbps και στο speedtest πόσο σου βγάζει δλδ?
heros Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 οντως τωρα θιγεις ένα μεγάλο θέμα.. Ποια είναι η πραγματική χωρητικότητα της οπτικής ίνας που συνδέει τις καμπίνες του vdsl με το αστικό κέντρο? Δηλαδή άν συνδεθούν 500 και χρονίζουν όλοι κατα μέσο όρο στα 40mbs θα έχουν όλοι τέτοια ταχύτητα download ταυτόχρονα? Καλό θα ήταν κάποιος από τους υπόλοιπους χρήστες που έχουν γνώση επί του θέματος να μας ενημερώσουν , γιατι τώρα που μπαίνουν μαζικά καινούργιες καμ΄πινες όλοι θα χρονίζουμε στα 40mbs και αντι να κατρβάζουμε με 4mb/sec θα κατεβάζουμε με 2...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Οι οπτικές που συνδέεουν τις καμπίνες έχουν αρκετή "καβάτζα" από ότι έχει πάρει το μάτι/αυτί μου, το θέμα είναι ο κάθε πάροχος μετά το KV πόσο πιταρισμένος είναι. Αυτό βέβαια επηρεάζει την ταχύτητα κατεβάσματος (throughput) όχι τον συγχρονισμό του modem/router. Ο συγχρονισμός επηρεάζεται από την "ποιότητα" του χαλκού από το KV μέχρι το σπίτι, τις παρεμβολές (crosstalk) και πλέον (λόγω διαφορετικών συχνοτήτων VDSL) αρκετά από την εσωτερική καλωδίωση ενός κτηρίου. Για την ταχύτητα κατεβάσματος καλώς ή κακώς έχουμε content ratio μέχρι και 1:50 που σημαίνει ουσιαστικά ότι μοιραζόμαστε το bandwidth μας από ένα σημείο και μετά, δεν παίζουμε με μισθωμένες γραμμές οι οποίες έχουν 4ψηφια και πάνω μηνιαία πάγια. Το ότι συγχρονίζουμε πχ στα 49999 δεν σημαίνει ότι θα κατεβάζουμε τόσο ανα πάσα στιγμή κι από όλους τους servers. Βέβαια είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κατεβάζουν πολλοί ταυτόχρονα. Προφανώς όταν τεστάρουμε ταχύτητας κατεβάσματος, το κάνουμε ενσύρματα με το modem/router, όχι ασύρματα.
dreamserfer Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 φιλε μου 50 δεν ηπαρχει σχεδον πουθενα upscaling κανουνε τιν 24 και στιν πουλανε για 50. τορα που μιλαμε ο οτε κανει ενεργιεσ με καινουρια ακ σε πολεσ πολης τησ ελλαδας.οταν τελιοσει αυτο θα εχεισ 50 και 100 σε καπιες πολης.το δυναμικο τον μιχανιματων στιν ελαδα ειναι 30 λογο παλεοτιτας και υπερφορτοσεις.επισεις η τεχνολογια vdsl δεν ειναι μεχρι 50 αλα 50 φιχ. γιαυτο πλιρονεις ηποτυθετε vdsl για την μικρι αποκλιση ταχιτιτας που προσφερει η τεχνολογια αυτη. αν πλιρονεις διλαδη 50 πρεπει λογο απολιασ χαλκου και λιπων να εχεισ 48-47 .αυτα ελπιζω να σε βοειθησα φιλε μου 50 δεν ηπαρχει σχεδον πουθενα upscaling κανουνε τιν 24 και στιν πουλανε για 50. τορα που μιλαμε ο οτε κανει ενεργιεσ με καινουρια ακ σε πολεσ πολης τησ ελλαδας.οταν τελιοσει αυτο θα εχεισ 50 και 100 σε καπιες πολης.το δυναμικο τον μιχανιματων στιν ελαδα ειναι 30 λογο παλεοτιτας και υπερφορτοσεις.επισεις η τεχνολογια vdsl δεν ειναι μεχρι 50 αλα 50 φιχ. γιαυτο πλιρονεις ηποτυθετε vdsl για την μικρι αποκλιση ταχιτιτας που προσφερει η τεχνολογια αυτη. αν πλιρονεις διλαδη 50 πρεπει λογο απολιασ χαλκου και λιπων να εχεισ 48-47 .αυτα ελπιζω να σε βοειθησααν εχει 27-28 δεν ειναι vdsl!!!!! διστιχος αυτο ειναι σοστο...δεν ειναι μονο η καμπινες το θεμα ειναι και το μιρασμα απο τις καρτες του οτε...αυτες ειναι το προβλιμα.καπια μερα μπορει να δουμε 4mb download
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Συσσωρευμένη παραπληροφόρηση, δεν ξέρω καν από που να αρχίσω... 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Συσσωρευμένη παραπληροφόρηση, δεν ξέρω καν από που να αρχίσω... Απο την αρχη ξεκινας...Ας πουμε ορθογραφια δημοτικου! 1
kyrioofli Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Η πιο άθλια εταιρία κινητής και ιντερνετ. Η εταιρία που σου κόβει το ιντερνετ γιατί έτσι γουστάρει, η εταιρία που δεν μπορεί να παίξει ένα βίντο στο youtube άνω των 480p.
arma1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Η πιο άθλια εταιρία κινητής και ιντερνετ. Η εταιρία που σου κόβει το ιντερνετ γιατί έτσι γουστάρει, η εταιρία που δεν μπορεί να παίξει ένα βίντο στο youtube άνω των 480p. Σοβαρα τωρα; εμενα γιατι παιζει; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα