Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σου είπαν τίποτα δηλαδή! Έτσι είναι φυσικό να κάνουν. Δεν δίνουν μαθήματα! Πάντως εφόσον υποστηρίζουν για βλάβη στο ΑΚ, θα έχεις επίλυση σύντομα (χειριζόμουν παλιότερα το σύστημα βλαβών της Forthnet, και είναι πολύ καλό...Δεν αφήνει να ξεχνιούνται δουλειές ή να μην επιλύονται, υπάρχει εποπτεία). Δεν ισχύει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να παραβλέψει τις δικές του ευθύνες για το δημόσιο δίκτυο (ο ΟΤΕ δεν είναι δημόσια υπηρεσία ενώ το δίκτυο είναι "κρατικό"), έχει προθεσμίες. Ασφαλώς μπορεί να το τραβάει μέχρι το τέλος κάθε προθεσμίας, αλλά  και αυτοί κάνουν προγραμματισμό βάσει δρομολογίων..δηλαδή δεν θα κάνει κύκλους το συνεργείο για να βγάλει τους "λοιπούς ξένους"  τελευταίους!

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν σου είπαν τίποτα δηλαδή! Έτσι είναι φυσικό να κάνουν. Δεν δίνουν μαθήματα! Πάντως εφόσον υποστηρίζουν για βλάβη στο ΑΚ, θα έχεις επίλυση σύντομα (χειριζόμουν παλιότερα το σύστημα βλαβών της Forthnet, και είναι πολύ καλό...Δεν αφήνει να ξεχνιούνται δουλειές ή να μην επιλύονται, υπάρχει εποπτεία). Δεν ισχύει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να παραβλέψει τις δικές του ευθύνες για το δημόσιο δίκτυο (ο ΟΤΕ δεν είναι δημόσια υπηρεσία ενώ το δίκτυο είναι "κρατικό"), έχει προθεσμίες. Ασφαλώς μπορεί να το τραβάει μέχρι το τέλος κάθε προθεσμίας, αλλά  και αυτοί κάνουν προγραμματισμό βάσει δρομολογίων..δηλαδή δεν θα κάνει κύκλους το συνεργείο για να βγάλει τους "λοιπούς ξένους"  τελευταίους!

σε πρώτη φάση θέλω να τελειώνει με αυτό το θέμα να μείνει όσο ειναι να μείνει σταθερό και μετά να προβω σε αγορά αλλου router γιατι το 788vn νομίζω πως είναι λίγο για κλάματα ίδιος στο θέμα του wifi και γενικότερα μου φαίνεται κάπως ασταθές με πολλά errors που δεν είναι σίγουρο πως οφείλονται σε αυτό αλλα έμπαση περίπτωση θέλω να το αλλάξω με κάποιο που να πειράζω και το sn margin..τι λες γι αυτό εδώ έχεις κάποια γνώμη? :) Asus DSL-N17U

Δημοσ.

Δεν θα άλλαζα μόντεμ. Ούτε Θα το πείραζα. Δεν κάνω το τεχνικό εκεί που λαμβάνω υπηρεσία. Διότι είμαι πελάτης. Τη ρύθμιση οφείλει να την κάνει ο πάροχος. Αν αντικαταστήσω τον πάροχο στην εργασία και μετά δεν την καταφέρνω τι πρέπει να κάνει ο πάροχος; Να μου εξηγήσει που έκανα λάθος, ή να με περάσει από εκπαίδευση; Όχι! θα μου κόψει 40 ευρώ για ρύθμιση μόντεμ!

Βάλε άλλο μόντεμ λοιπόν και δώσε τη δύναμη στο πάροχο να βγάλει λεφτά!

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα που μου λες αλλα με την εμβελεια του wi fi δεν εχει να κανει ο παροχος αλλα το ρουτερ πολυ πιθανο και τα πολλα errors και το να εχω δινατοτητα να επεμβαινω εγω ο ιδιος στο margin μου λεινει τα χερια ιδιος αν παιζει οπου του ερθει..φεσπα θα το δω...

Δημοσ.

Δεν επεμβαίνεις γιατί θα τρελαθείς! Δεύτερον σου λέει κάτι το κλωβός φαραντέι; Τα μεταλλικά πλέγματα κόβουν το σήμα. Αν έχεις το ρούτερ στη γωνία σε κολόνα δίπλα του δημιουργείς θέμα! Καλύτερη λύση είναι κάπου κεντρικά χωρίς κολόνες δίπλα.

Αν έχεις εσωτερική σκάλα έχεις θέμα γιατί έχει σίδερα! Περιέγραψε το μέρος για να καταλάβω!

Δημοσ.

Ναι εχω εσωτερικη σκαλα το ρουτερ το εχω πανω και κατω εχω δυο pc με wi fi αυτα πιανουν παντα φουλ σχεδον απλα δεν ειναι εκει το θεμα μου το ρουτερ το εχω σε γωνια αλλα οχι χωμενο μεσα σε ενα υραπεζακι χαμηλό διπλα απλα το σιγκεκριμενο ρουτερ παει μαχ μεχρι 65 mbps οποτε καθε φορα που χανει γραμμη στο σημα πεφτει αν χασει δυο γραμμες πεφτει στο 39 αλλα και παλι αν και δε πιανω 39 πεφτει και αυτο που εχω...το σημα δε φτανει μεχρι το γκαραζ ενω το αλλο που ειχα στο ιδιο σημειο εγτανε με αποτελεσμα ν μην εχω νετ πχ οταν παω να πληνω το αμαξι....

Δημοσ.

Τα ρούτερ δίνονται για χρήση για ένα όροφο! Αν έχεις ξύλινα ταβάνια οκ, αλλά αν έχει σίδερα απλά πότε πιάνεις και πότε όχι. Πάρε δεύτερη γραμμή για κάτω σκέτο ADSL...(έχει τηλέφωνο αλλά μην βάλεις συσκευή).

-- κατέβασε κάτω το ρούτερ να βρεις την υγειά σου!

Δημοσ.

Αν κατεβασω κατω το ρουτερ δε θα εχω στα μεσα δωματια πανω ιντερνετ δεν ειναι λυση αυτο με το αλλο ρουτερ που ειχα σε adsl επιανα καμπανα παντου...

Δημοσ.

Μπορεί να έχει γίνει κάποια αλλαγή στο σπίτι και να μην το σκέφτηκες! Μπορεί να άλλαξες συσκευές, π.χ. τηλεόραση με wifi, τηλέφωνο με wifi ανοικτό. Ή μπορεί να έχεις μια τηλεόραση συνέχεια σε streaming, με συνέπεια τα άλλα να μην μπορούν να δουλέψουν (αν υπάρχει μποτιλιάρισμα...στην ροή προς τα πίσω - που επιβεβαιώνει ότι τα πακέτα είναι οκ, και λέει "στείλε και άλλα"- τότε θα έχεις την εντύπωση ότι δεν έχεις ιντερνέτ, ενώ το πρόβλημα είναι αλλού - π.χ. αν έχεις torrent το ρυθμίζεις να μην χρησιμοποιεί το μάξιμουμ οπότε βλέπεις να δουλεύουν όλα τα άλλα).

Δημοσ.

φιλε μου sorry κιόλας καλά όλα αυτά που μου λες αλλα γνωρίζω τι έχω στο σπίτι γνωρίζω τι έχω κάνει και έτσι για τη φάση δίκτυα έχω σπουδάσει δεν είμαι κανένας ανίδεος ok στοιχειώδης γνώσεις έχω αλλα από pc γενικότερα το έχω οποτε για το wifi φταίει καθαυτού το modem δε ξέρω για τι άλλο φταίει αλλα αυτό είναι βέβαιο...σήμερα με τις βροχές η ταχύτητα έπεσε στο 14 από τα 17 στο τέλος θα φτάσω το 1.5 που είχα ότι να ναι θα το αφήσω μέχρι παρασκευή θα τους πάρω τηλ και θα τους πω να μη το κουράζουν άλλο να μου κάνουν μείωση στην τιμή δε θα πληρώνω 10e παραπάνω για να πιάνω 14...

Δημοσ.

Το καλύτερο. Για αλλαγή modem ίσως σε βοηθήσουν στο μαγαζί, όχι να το δουν αυτοί, αλλά να σου δώσουν ένα άλλο να το τσεκάρεις αφού πας το δικό σου...αν υπάρχει κατανόηση.

Δημοσ.

ναι έχεις δίκιο σε αυτό θα το δώσω στον πατέρα μου οποτε κατεβει να του πει πάρε αυτό δώσε μου ένα άλλο δοκιμαστικά να δούμε μήπως φταίει το router που δε νομίζω αλλα μήπως....

Δημοσ.

Κοίτα θα τους μπερδέψεις! Έχεις δυο θέματα. Το πώς θα έχουν όλοι wifi στο σπίτι, πάνω και κάτω, και η διακύμανση του συγχρονισμού (υποθέτω ότι μπαίνεις στη σελίδα του ρούτερ και το βλέπεις) Κάνε όμως μια μέτρηση με κάποιον πιο απομακρυσμένο!

δες εδώ: https://www.grc.com/dns/benchmark.htm

http://www.pingtest.net/

Δημοσ.

ναι τα έχω δοκιμάσει τα speed test το ποιο έγκυρο είναι του router σήμερα έχει πέσει από 17 στο 14 μετά έκανα rr πήγε 22 ξαναέκανε rr πήγε 13 ξαναέκανα rr πήγε 20  δηλαδή έλεος εχθές ήμουν 28 κάνει ότι θέλει δε μπορώ να το καταλάβω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά κάθε δυο τρεις μέρες παίρνει νέα IP οπότε και ξανασυγχρονίζει! Δες όμως ότι αυτό που κάνει δεν είναι να "μεταφέρει" δεδομένα με αυτή την ταχύτητα (ρυθμός μεταφοράς) αλλά να ορίζει την ταχύτητα που αυτά θα έρχονται, βάσει των σφαλμάτων που εκείνη την ώρα υπήρχαν. Στην πράξη δέχεται με αυτή την ταχύτητα "καλά" και "κακά" πακέτα. Η κανονική ταχύτητα μετριέται με τα καλά πακέτα. Το ρούτερ σου δείχνει το συγχρονισμό που έχει πολλά καλά πακέτα. Αλλά δεν ξέρει τι μπορεί να αλλάξει μετά!

Αν κάποια στιγμή σέρνεται το δίκτυο...η ταχύτητα συγχρονισμού δεν αλλάζει.. και τότε ένα Reset το κάνει να βρει την ταχύτητα με τα λιγότερα λάθη. Αν το αφήσεις εκεί για "πάντα" και το αίτιο που προκαλούσε το πρόβλημα εξαφανιστεί, δεν θα αλλάξει ο συχρονισμός...εκτός και αν πάρει άλλη ip. Οπότε αυτό βοηθάει (ίσως να μην γίνεται πια αυτό, μπορεί κάποιος άλλος, εδώ, να μας διαφωτίσει σε αυτό).

Άρα τι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω; Ότι το ρουτερ δεν μας δείχνει την στιγμιαία ταχύτητα! Άρα τι κοιτάς συνέχεια;

Πολλοί αποφεύγουν ερωτήσεις του τύπου.."μήπως από οικονομία κρατάς παλιό spliter...και βάζεις το καινούργιο στην άκρη μέχρι να χαλάσει αυτό που έχεις;"! Αλλά έχω δει βλάβες να λύνονται με μια αλλαγή splitter. Η με το να βγάλω τα τέσσερα "ταυ" για τα πέντε έξι τηλέφωνα...Άσε που από χαζομάρα ίσως...βάζουν το ρουτερ δίπλα στη συσκευή του ασύρματου τηλέφωνου!

(Α! όταν πάμε για εγκατάσταση νέου τηλεφώνου κοιτάμε ποια είναι η κεντρική πριζα και μετράμε από εκεί.)

Επεξ/σία από M2000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...